Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΣΥΝ:
Νέο ξεκίνημα - Τελευταία ευκαιρία

Παραιτήθηκε λοιπόν, ο Πολύδωρος Πατσουράκης από την προεδρεία του ΤΟΣΥΝ (παραμένοντας όμως απλό μέλος του διοικητικού συμβούλιου) και στην θέση του προέδρου εκλέχθηκε ο βενιαμίν Παναγιώτης Μαντζαβάς.
Σήμερα μάλιστα λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το μήνυμά του, το οποίο μας άρεσε, γιατί δείχνει επιθυμία για προσπάθεια και γιατί το λιτό του κείμενο αποφεύγει τις τυπικότητες και τις μεγαλίστικες κουβέντες.
Ειλικρινά ευχόμαστε κάθε επιτυχία, αλλά αναρωτιόμαστε αν αρκεί η επιθυμία και η ελπίδα που διατυπώνει.
Αγαπητέ πρόεδρε του ΤΟΣΥΝ οι δυσκολίες για να παραχθεί έργο υπέρ της Νεολαίας, φαντάζουν τεράστιες, εφόσον:
Πρώτον, οι επιβλέπουσες τον θεσμό του ΤΟΣΥΝ κρατικές υπηρεσίες αδιαφορούν ή και ακολουθούν την συνολική κατηφόρα της κυβέρνησης και του «μνημονιακού» πολιτικού συστήματος,
Δεύτερο, ο επίσημος δήμος Μοσχάτου – Ταύρου περί άλλων τυρβάζει, και
Τρίτον, στην σύνθεση του διοικητικού συμβούλιου του ΤΟΣΥΝ εξακολουθούν να ελλοχεύουν οι αλιγάτορες.
Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση και το διοικητικό πραξικόπημα κατά του Πατσουράκη.
Μάλιστα τον απόηχο των μεθόδων τους, καλείσαι να διευθετήσεις ως μία από τις πρώτες πράξεις σου ως προέδρου.
Μιλάμε για την κατάπτυστη πράξη της κατασκευής πλαστών δηλώσεων από «κάποιο» ανώνυμο μέλος της διοίκησης του ΤΟΣΥΝ, ώστε να πέσει λάσπη σε ανθρώπους που ουδέποτε αναμιχθήκανε ή παρενέβησαν στα εσωτερικά των Νέων.
Αυτοί ή αυτός που κατασκεύασαν την προβοκάτσια και την συκοφαντία βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη του ΤΟΣΥΝ.
Μάλιστα αρνούνται (ή αρνείται) από δειλία την ανάληψη της ευθύνης.
Να λοιπόν η ευκαιρία να δείξεις εσύ το θάρρος και την ευθύνη, τόσο απέναντι στο γεγονός αυτό, όσο και στην ευθύνη απέναντι στα όσα ελπιδοφόρα δήλωσες στο μήνυμά σου.
Με καλή δουλειά (ανοιχτή, δημοκρατική, ελεύθερη, μερακλίδικη, νεανική) και με αυτοοργάνωση μπορείς να ξεπεράσεις τον σκόπελο κυβέρνησης και δήμου.
Μπορείς ίσως να αποφύγεις και κάποια δύσκολα εσωτερικά προβλήματα (μόνιμες απουσίες μελών του Δ.Σ., στράτευση μέλους, υπέρβαση ορίου ηλικίας)…
Την εσωτερική γάγγραινα ποτέ.
Όμως, η ζωή έχει αποδείξει ότι σε ορισμένες στιγμές και κυρίως μετά από κακά γεγονότα, πάντα υπάρχει μια ευκαιρία.
Μην την χάσεις.

................................................................................

Να ολόκληρο το μήνυμα του Παναγιώτη Μαντζαβά προς τα Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του ΤΟΣΥΝ:

Αγαπητά μέλη του ΤοΣυΝ Μοσχάτου,

Έπειτα από την εκλογική διαδικασία της 26ης Ιανουαρίου 2012, μου ανατέθηκε ένα δύσκολο έργο.
Το ΤοΣυΝ ξέρουμε πολύ καλά ότι έχει υποβαθμιστεί από τη Κυβέρνηση και εμάς τους ίδιους.

Πρώτον, να εξηγήσω ότι φέτος είναι μία κρίσιμη χρονιά για εμένα, λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων και να δηλώσω ότι την θέση αυτή δεν τη κυνήγησα, όμως η ηθική με ανάγκασε να θέσω υποψηφιότητα.
Τα τεκταινόμενα στην πόλη μας είναι γνωστά και, λογικά, δεν θα έθετε κανείς άλλος υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου.
Βλέπετε, το βάρος είναι μεγάλο.
Ως νεώτερος, ίσως να βράζει παραπάνω το αίμα μου και γι' αυτό να μη θέλω την πλήρη εξαθλίωση ή ακόμα και διάλυση του θεσμού.
Πείτε με ρομαντικό, πείτε με αθώο, πείτε με γραφικό, όμως εγώ πιστεύω στην προσωπικότητα των μελών αυτού του Συμβουλίου.

Δεν με νοιάζει σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκει ο καθένας μας.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να οργανωθούμε ξανά.
Αυτή τη στιγμή προέχει η συνοχή του Συμβουλίου.
Ίσως σύντομα να ανακηρυχθούν εκλογές και το τωρινό Συμβούλιο να είναι απλά μεταβατικό.
Ίσως, από την άλλη, να μην ανακηρυχθούν.
Εγώ, παρόλα αυτά, σας καλώ, ή μάλλον, σας προκαλώ να βαδίσουμε μαζί σε ένα δρόμο ανανέωσης.
Σε ένα δρόμο που πρέπει να κάνουμε τους νέους αυτής της πόλης να μας εμπιστευθούν ξανά.
Εμείς είμαστε η φωνή τους!
Εμείς είμαστε ο διαμεσολαβητής τους με τη εξουσία!

Έτσι, προκύπτει η ανάγκη καταρχήν μίας επιστολής προς τους υπεύθυνους θεσμούς σχετικά με το θέμα των εκλογών και τις βλέψεις για τα ΤοΣυΝ.
Έπειτα, η ανάγκη σύστασης επιτροπών σχετικά με θέματα που αφορούν την προαγωγή του πολιτισμού, του αθλητισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, με άξονα, φυσικά, τους νέους.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία με τη ψήφο τους μου δίνουν ή, καλύτερα, που δίνουν στο Συμβούλιο αυτό μία ευκαιρία να αναπνεύσει ξανά.

«Δε μένω τυφλός στα ψεγάδια μας, αλλά έχω την ιδιοτροπία να πιστεύω στον εαυτό μας.».

Με ελπίδα,
Μαντζαβάς Παναγιώτης

7 σχόλια:

 1. φοβάμαι για το παιδί θα τον κάψουν και αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η απόδοση του ΤΟ+ δεν θα σωθεί ή θα καταστραφεί από ένα πρόσωπο. Άρα ούτε από έναν σκέτο πρόεδρο. Είναι συνολική δουλειά από 7, που στην ουσία είναι 5, που θα γίνουν 4 λόγω μαμάς πατρίδας, που θα βασίζεται κατά πόσο πάει με τα κέφια του Μακη και του Βασίλη ή από το κέφι του Πολύδωρου να υπάρχει απαρτία. Πάντως επειδή ξέρουμε το δίδυμο Life-Live δυστυχώς για σενα Μαντζαβά ή θα γίνεις η γατούλα τους ή θα φαγωθείς μαζί τους. Κι επειδή αυτοί οι δύο είναι "τελειωμένοι", κοιτα το μέλλον σου. Ρώτα γι' αυτό τον μπαμπά σου που είναι έμπειρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ena magazaki tou aetidea einai pleon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ δεν καταλαβαίνω όλο αυτό το πήγαινε κι έλα. Βαβούρα για το τίποτα. 3 πρόεδροι και πέστε μου τι κάνανε. Ρε παιδιά έτσι είναι. Ο Μαντζαβάς ότι και να λέει ή του είπανε να λέει το παλικάρι μαζί με τους αλλους έριξε τον Πατσουράκι. Τώρα το παίζει υπεράνω και καλά μου? Κανονικά έπρεπε να παραιτηθούνε όλοι τους. Κάθονται γιατί υπάρχουν συμφέροντα. Αυτό κοιτάνε τα άτομα και κυρίως οι δημοσιογράφοι και καλά μου. Δουλειά, αρπαχτές από διαφημίσεις από ταβέρνες που παραμυθιάζονται, εξουσία αυριο αν γίνει δημαρχος ο δικός τους. Γιατί θα την ξανακάνουνε την κωλοτούμπα. Να το θυμόσαστε. Το κακό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους ανέχονται. Γιατί ωραία πήρες μια θεσούλα αλλά βγάλε και το σκασμό. Όμως για να μην σταματάει τις μαγκιές ο καράφλας από καπου παίρνει δύναμη. Η μπας και είναι γραμμή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν μιλάμε για το Live. Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία. Όμως ξεκαρδίζομαι στα γέλια με το Life και τα ΄σχόλια΄ που μας παρουσιάζει. Λέει: ΄Επιτέλους πραγματική ανανέωση! Μπράβο στα μελη που εμπιστεύτηκαν στην θέση του Προέδρου τον πιο νέο παιδι. Μυρίζει αλλάγη'. Μυρίζει τόση αλλαγή όσο τα εσώρουχα του πάπου μου. Δηλαδή ποιοί έδωσαν την αλλαγή; Ο Οικονόμου και ο Δελαβίνιας; Εδώ πέφτεις ακόμη και νεκρός από το πολύ γέλιο.
  Μετά το Life μας βάζει άλλο ένα καλό: ΄Συνχαρητήρια στον νεότερο και πιο ικανό΄. Δεν θέλω να πω κακά για τον νεαρό, αλλά πότε προλάβατε και την είδατε ρε την αξιοσύνη του; Μένταλιστ είσαστε; Ακόμη ούτε καλημέρα δεν μας είπε.
  Αλλά το καλυτερότερο είναι το τελευταίο από τα 3 σχόλια που έχει σηκώσει το Life. Διαβάστε χωρίς να τσαντιστείτε 'Επιτέλους έφυγαν οι σκληροπυρινικοί των παρατάξεων και ήρθε ένα νέο παιδι. Και ο Τόλης αλλά και ο Πολύδωρος είχαν σκοπό μόνο να κανουν καριερα στην πολιτικη με την θέση του προέδρου. Για να δούμε τωρα τι θα πουν οι πατερες της ηθικής-πολιτικης κτλ. Για να δούμε. Μπράβο αγόρι μου. Καλή θητεία'. Νομίζω ότι ο κλήρος να απαντήσουν πέφτει στους πατέρες της ηθικής, αλλά εγώ θα ρωτήσω, πως άμα δούμε το νεαρό Ματζαβά υποψηφιο σε δημοτικές ή κοινοτικές εκλογές τι θα πούνε; Γιατί εδώ που τα λέμε από που θα προκύψουν οι πολιτικοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι του αύριο. Από τους πελάτες του Σιγκίτα η του Συνέχεια η τα φροντηστήρια του Βλάμου;
  Ούσττττ ρε σαχλοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μα καλά πλάκα κάνετε φυσικά και τα ανέχεται αυτά ο δήμαρχος τον έχουν αιχμαλωτίσει πλέον. κρίμα γιατί πολύ πρόωρα χάθηκαν οι προσδοκίες μας για αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μαντζαβάς Παναγιώτης29 Ιανουαρίου 2012 - 9:04 μ.μ.

  Αγαπητό "ΜοσχατουΠολις",
  Δεν γράφω για να απαντήσω σε σχόλια, απλά θα ήθελα να διευθετίσω ένα από τα θέματα που θέτετε.
  Το Συμβούλιο έχει ήδη απαντήσει στα σχόλια του "μέλους του ΤοΣυΝ" αποστέλοντας κείμενο στα blogs που αφορούν την τοπική κοινωνία του Μοσχάτου. Δυστυχώς, δεν "ανέβηκε" από όλα, αλλά μάλλον σε εσάς δεν το έστειλα από λάθος μου.
  Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι στον υπολογιστή μου και γι' αυτό το λόγο αδυνατώ να σας το στείλω. Μόλις, όμως, μπορέσω θα το κάνω.
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια