Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Κουνηθείτε Επιτέλους!

Την είδα κολλημένη στα τζάμια του γραφείου Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και κούνησα με θλίψη το κεφάλι μου.
Επιτέλους!
Εικοσιπέντε (25) ολόκληρες ημέρες μετά τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, εδέησε η δημοτική αρχή να κατασκευάσει μια αφίσα που να παρακινεί τους έχοντες ανάγκη από τρόφιμα δημότες να σπεύσουν να εγγραφούν.
Εμείς πολύ απλά θα πούμε ότι σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου του 2012, στο Μοσχάτο υπάρχουν 35 αιτούντες την βοήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, και στον Ταύρο 60……
Τα στοιχεία δόθηκαν στους εκπροσώπους της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, κύριους Χάρη Τουφεξίδη (δημοτικό σύμβουλο) και Δημήτρη Ζώταλη (κοινοτικό σύμβουλο)…
Μια προτροπή για να κλείσουμε το σύντομο σημείωμά μας.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής αφήστε τις κοπές των βασιλοπιτών και εργαστείτε υπέρ όσων δοκιμάζονται οικονομικά ή αδυνατούν να βάλουν κατσαρόλα έστω για λίγο βραστό ρύζι.
Ξεκινήστε πάραυτα την λειτουργία του παντοπωλείου και χαλαρώστε τα απαιτούμενα κριτήρια.
Οικογένειες που φαντάζουν υπεράνω υποψίας έχουν πρόβλημα ακόμη και να ψωνίσουν με κάποια επάρκεια από τα τοπικά σουπερμάρκετ.
Καθίστε από μια μεριά σε κάποια από τις πολυάριθμες τοπικές τράπεζες και θα δείτε πράγματα και θαύματα.
Αν ήδη υπάρχουν 95 επίσημα καταγεγραμμένοι στον Δήμο μας, αρχίστε να τους τροφοδοτείτε.
Εκτός και θέλετε να δούμε τα χέρια (που στην αφίσα σας υποτίθεται τείνουν σε βοήθεια και σε αλληλεγγύη) ως παλάμες που τεντώνουν από αγωνία.
Για να μην τα δούμε στο τέλος – τέλος να γίνονται ύβρεις, διαμαρτυρίες και μούντζες…


------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε δύο ακόμη σχετικά με το θέμα κείμενά μας.
Γιατί τα λέμε από τα τέλη Δεκεμβρίου
α) Ανάγκες προβολής και ανάγκες επιβίωσης (30 Δεκ. 2011)
β) Σιωπή (5 Ιαν. 2012)
5 σχόλια:

 1. ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΡΕ!
  ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΟΥΝΕ ΤΑ ΣΟΥΝΤΖΟΥΚΑΚΙΑ.
  ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΜΙΣΟΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΧΩΣΩ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΣ 'ΚΙ ΕΣΥ ΒΡΟΥΤΕ'
  ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕ!
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ τους τα είπα. Τι 1000, και τι 700? Άστε τις μαγκιές και ρωτήστε τις Υπηρεσίες πριν τα βάλετε με την Μοσχατούπολη. Αλλά θα μου πεις τα ξέρετε από μέσα κι από πρώτο χέρι. Απλά ελπίζετε ότι κάποιοι δεν θα κάνουν τον κόπο να πάνε να ρωτήσουνε. Πάντως στο δημοτικό μάθαμε ότι 1.000 - 95 = 905. Παιδιά είσαστε εκτεθιμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι κύριοι Τουφεξίδης, Ζώταλης,έστω και αν μερικές φορές μπορεί να γίνονται υπερβολικοί είναι δυο άνθρωποι που αν μη τι άλλο δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα κοινά των δυο πόλεων.Μια απλή τους κίνηση κάνει πράξη το δικαίωμά μας στη σωστή ενημέρωση.Κύριοι του δήμου μας δώστε μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης γιατί πολλοί άνθρωποι δεν έχουν να φάνε.Κ.Τουφεξίδη και κ.Ζώταλη πιέστε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη μεταξύ αυτών και άτομο που και εγώ γνωρίζω και είναι μαρτύριο να περιμένουν για ένα πιάτο φαί πότε θα είναι έτοιμος ο κάθε δήμος και η κάθε αρχιεπισκοπή για να τους το προσφέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας έχει το νου κάποιος, μήπως ο "κ.Βασίλης" κάνει αίτηση για το κοινωνικό παντοπωλείο παρουσία καμερών και μικροφώνων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. alitheia autos o provokatoras pou eixe ksemytisei san patsouro-sos pou einai re paidia? oso gia to 'kouni8eite epitelous" mpas kai prepei na to poume stin antipoliteusi, pou afeinei ton Ef8imiou na kanei tsarkes?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια