Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Φοβικά ψέματα
της δημοτικής αρχής

Πρωτοφανή πράγματα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη, 19/1/11), τα οποία καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει  με την ελλειμματική θεσμική συμπεριφορά της δημοτική αρχής, τόσο σε συλλογικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και εκτός ημερήσιας διάταξης, η αντιδήμαρχος κ. Καραβία κατήγγειλε με ταραγμένο ύφος και τρόπο ότι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μαζί με έναν πολίτη πήγαν δύο φορές στο γραφείο των Κοινωνικών Υπηρεσιών και πήραν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν εγγραφεί για βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

Η καταγγελία της αντιδημάρχου, πέραν του αντικανονικού της ερώτησης (θα έπρεπε κατά την κ. Καραβία να απευθυνθούν στην ίδια και όχι σε υπαλλήλους) υπογράμμισε και χρωμάτισε τον ανάγωγο τρόπο με τον οποίο οι ερωτώντες απευθύνθηκαν στους δημοτικούς υπαλλήλους!!!

Παρότι η καταγγελία έγινε αόριστα, οι κύριοι Χάρης Τουφεξίδης (δημοτικός σύμβουλος) και Δημήτρης Ζώταλης (κοινοτικός σύμβουλος) ανέλαβαν την ευθύνη της πράξης, λέγοντας ότι οι επισκέψεις που έκαναν στις 3/1/11 (μόνον ο κ. Ζώταλης) και στις 17/1/11 (και οι δύο μαζί ως εκπρόσωποι της Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ) έγιναν στα πλαίσια των ιδιοτήτων τους και με πέρα για πέρα κόσμιο και φιλικό τρόπο.

Στην έντονη αντίδραση του δημοτικού σύμβουλου κ. Τουφεξίδη η αντιδήμαρχος φρόντισε να τον βγάλει από τον ψόφο της ανάγωγης και απρεπούς συμπεριφοράς (λέγοντας ότι εννοούσε αυτούς που πραγματοποίησαν την πρώτη επίσκεψη).
Στην επίσης έντονη παρέμβαση του κ. Ζώταλη ότι η επίσκεψη του (στην οποία δεν μετείχε κανένας «πολίτης») όχι μόνον έγινε με ευγενικό τρόπο, αλλά και σε πνεύμα φιλικής συζήτησης, η αντιδήμαρχος το μόνο που έκανε ήταν να σιωπήσει!!!

Από την αρχή έγινε φανερό ότι η κ. Καραβία αποτόλμησε αυτήν την επίθεση καθ’ υπόδειξη, με σκοπό τον εκφοβισμό του προσωπικού του Δήμου, την αποτροπή νέων ερευνών και ερωτήσεων από πλευράς των συμβούλων της αντιπολίτευσης, την προστασία του image που χτίζει η δημοτική αρχή με το Κοινωνικό Παντοπωλείο  και για να αντιδράσει (ίσως και να «προειδοποιήσει» εμένα και το «ΜοσχατουΠολις» για την έρευνα που κάνει και την κριτική που ασκεί πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά και γενικότερα!!!

Διότι ο άγνωστος «πολίτης» που στις 3/1 υποτίθεται ότι μαζί με κοινοτικό σύμβουλο απέσπασε πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο με ανάγωγο τρόπο, είμαι εγώ.
Ουδέν ψευδέστερον.
Απλά, συνόδευσα τον κ. Ζώταλη μέχρι το γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και προσκλήθηκα να ανέβω στον ημιώροφο από υπάλληλο που με είδε επί αρκετά λεπτά της ώρας να περιμένω, ουδόλως αναμειχθείς στην συζήτηση γινότανε.

Για να δικαιολογηθεί και το «καθ’ υπόδειξη», το οποίο αναφέρθηκε πιο πάνω, απλά προκύπτει από απάντηση του κ. Δημάρχου προς το κ. Ζώταλη, την ώρα που όλοι αποχωρούσαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι την εντολή για την παρέμβαση – καταγγελία της κ. Καραβία την έδωσε αυτός!!!

Μετά από όλα αυτά τα θλιβερά, θα απευθυνθώ απευθείας στον Δήμαρχο, λέγοντας του ότι:

Στην Δημοκρατία είναι γνωστό το παιχνίδι της δια των εκλογών αναδεικνυόμενης πλειοψηφίας και της αντίστοιχης μειοψηφίας.
Έχει παλιά ιστορία, που ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και φτάνει ίσαμε τις ημέρες μας και ίσαμε τον Δήμο μας.
Η πλειοψηφούσα παράταξη διοικεί και οι υπόλοιποι ασκούν αντιπολίτευση.
Είναι καθήκον και υποχρέωση για την Αντιπολίτευση η άσκηση κριτικής και ο έλεγχος αυτών που ασκούν διοίκηση.

Φυσικά "το άρχειν" δεν συμπεριλαμβάνει μόνον την ευδαιμονία της εξουσίας, αλλά και τις δοκιμασίες που υφίστανται οι άρχοντες εξαιτίας των δυσκολιών από ανεπιθύμητα γεγονότα ή από την ασκούμενη κριτική, κλπ.

Κατανοώ ότι είναι δυσάρεστο να εγκαινιάζεις το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για τους όποιους λόγους να μην ξεκινάει η λειτουργία του, έχοντας περάσει από την ημέρα των λαμπρών τελετών σχεδόν ένας μήνας.

Αντιλαμβάνομαι επίσης πόσο επώδυνο είναι – ένεκα των ολιγωριών και των παραλήψεών σου - να δέχεσαι όχι μόνον την γενική κριτική, αλλά ελέγχους δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων σχετικά με την πρόοδο των εγγραφών όσων επιθυμούν να γίνουν χρήστες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δεν καταλαβαίνω όμως το να θυμώνει η Δημοτική Αρχή γιατί κάποιοι κάνουν το σωστό και οπωσδήποτε μέσα στα καθήκοντα που τους ορίζει το Δημοκρατικό πολίτευμα και τους ανέθεσε το εκλογικό σώμα του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Ταράζεται (παρ’ ότι υπήρξε σύσταση από υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου να μην γίνουν τα εγκαίνια) γιατί κάποιοι καταρρίπτουν την μυθολογία του γεγονότος και της έκτασής του;

Μήπως γιατί η Δημοτική Αρχή, όντας ακόμη στην απυρόβλητη εποχή Παπαντώνη, είναι αμάθητη στην κριτική και ειδικότερα την δημόσια, που πια εκδηλώνεται μέσα από τα blogs;

Κύριε Δήμαρχε, δεν θέλω να παραπέμψω εσάς και τους ανθρώπους σας να μελετήσετε τα περί Δημοκρατίας αναφερόμενα στα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.
Απλά αναλογιστείτε ότι τέτοιες απαράδεκτες και αήθεις επιθέσεις βλάπτουν σοβαρά καλές και φιλικές σχέσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Είναι τόσο μικρός ο τόπος μας για να γυρίζουμε (εσείς κι εμείς) την μούρη μας αλλού.

10 σχόλια:

 1. Τα ψεύδη αυτά αποτελούν απλοικό και πολύ φτηνό αντιπερισπασμό προς τις επιστολές των ΠΟΛΙΤΩΝ μπροστά.Κύριε Δήμαρχε οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι και πάλι διεκδικητές του δήμου γιατί απλώς είστε αδύναμος για να διοικήσετε.Με τέτοια ευτελή τερτίπια είναι αδύνατον να πάτε το δήμο μπροστά.Αλήθεια πότε βγάλατε αφίσα για το κοινωνικό παντοπωλείο;Μήπως μόλις στις 16 Ιανουαρίου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ ότι η αντίδραση Ευθυμίου μέσα από την δασκαλεμενη κ. Καραβία αποτελεί απάντηση στην Ανοιχτή Επιστολή Κρεμμύδα - Πολίτες Μπροστά όπου δηλώνεται η απόφαση της παράταξης αυτής να συνεχίσει την δράση της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρακηφίσσιος σκοπευτής20 Ιανουαρίου 2012 - 3:27 μ.μ.

  Φόβος. Φόβος που εκφράζεται με θυμό και μεθοδεύσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολιτική κατάθλιψη και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι να νικήσεις το Φόβο. Πως? Μα πρώτον λέγοντας την αλήθεια (πχ Παντοπωλείο Ταύρου) και κάνοντας εργασιοθεραπεία (πχ βάζοντας τις φωνές να ξεκινήσει εδώ και τώρα το παντοπωλείο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΕΦΑΝΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ,ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΟΙΟΝ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΟΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 100
  ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ ΒΓΑΙΝΕΙ Λ Α. Ο. Σ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ;;;; ΠΙΤΕΣ, ΠΙΤΕΣ, ΠΙΤΕΣ!ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΓΙΑΦΚΕΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΤΑΥΡΟ ΜΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ, ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ!!!!! ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΑΜΑΤΑ!

   Διαγραφή
 5. Η ενέργεια τόσο του κ.Ζώταλη όσο και του κ.Τουφεξίδη είναι μια ενέργεια την οποία και οφείλουν και υποχρεούνται να κάνουν.Είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον κόσμο και έτσι έπραξαν το αυτονόητο.Η ενημέρωση τους αυτή είναι που ενόχλησε τον κ.Δήμαρχο και την υπεύθυνη των κοινωνικών υπηρεσιών κ.Καραβία.Βλέπετε άλλο πράγμα τα εγκαίνια,άλλο ο αριθμός 1000 αιτήσεων που προέβλεπαν και άλλο πράγμα η πραγματικότητα των σχεδόν 100 αιτήσεων.
  Κύριε δήμαρχε και πάλι έκθετος και μικροπρεπής................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.
  ΚΑΚΙΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση η ηθική πλευρά του ζητήματος. Η μεθόδευση του ψέματος. Θα ζητούσα, σαν ένα από τα άτομα που θίγονται την δημόσια συγνώμη της κας Καραβία και φυσικά του δημάρχου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. re paidia kai mono pou i Karavvia milise kai malista oxi milise alla tolmise na katigorisei ton Toufexidi kai ton Zotali ginetai olofanero oti apo kapoion pire entoli. epeidi tin ksero eimai sigouros oti 8a eixe ginei katakokkini san paparouna. telika an o Ef8imiou ef8ase sto simeio na vazei mprosta tin Vasiliki tote pragmati i katastasi stin Korai zexnei.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δηλαδή ρε παιδιά ποιό είναι το πρόβλημα με το "Κοινωνικό μπακάλικο" της αρχιεπισκοπής? Τα πρόωρα εγκαίνια, το εξωμήτριο με τα 1000 κεφάλια, το δικαίωμα να ελέγχουν την κύηση οι γιατροί της αντιπολίτευσης ή που αναπνέουμε όσοι είδαμε το μωρό και το είπανε κακάσχημο? Άντε γιατί και η υπομονή έχει και όρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια