Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Καθυστερεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 29/12/2011, επισκέφθηκα το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Ταύρο.

Το βρήκα κλειστό, παρ ότι είχαν τελεσθεί τα εγκαίνια και είχε γίνει και η "απαραίτητη" προβολή από την τηλεόραση με συνέντευξη του κ. Δημάρχου και με ρεπορτάζ από πλευράς Αρχιεπισκοπής.

Την Τρίτη 3/1/2012, επισκέφθηκα τόσο το Δημοτικό κατάστημα, όσο και το Γραφείο της Κοινωνικής Μέριμνας, ώστε να ενημερωθώ για τις εξελίξεις σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Με πληροφόρησαν ότι άρχισαν να δέχονται τις Αιτήσεις των ενδιαφερομένων από τις 2/1/2012, διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι τις 20/1/2012, και ότι στην συνέχεια οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία και θα κρίνει το δίκαιον του αιτήματος.

ΣΗΜΕΙΩΝΩ όμως ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή ακόμα δεν έχει συσταθεί!

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι πολλά και χρειάζεται αρκετός χρόνος ώστε να συγκεντρωθούν και να κατατεθούν, γι αυτό το λόγο, εάν δε δοθεί κάποια παράταση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν.

Σε σχετική ερώτηση που έκανα για τον αριθμό των Αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, με ενημέρωσαν ότι κατά τις δυο πρώτες ημέρες έχουν υποβληθεί μόνον 2 - 3 αιτήσεις!!!

Με βάση τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που θα φέρει αρκετά πίσω την έναρξη λειτουργίας του Παντοπωλείου, πράγμα που είναι και το ζητούμενο.

Αν σκεφτούμε ότι εμπλέκονται και δυο φορείς στη λειτουργία του, που ως φαίνεται δεν έχουν και την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς δεν έχει συσταθεί και δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί η μεικτή επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων, τότε οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουλέψουν με μεγαλύτερο ζήλο ώστε να βοηθηθούν οι συνδημότες μας που βρίσκονται σε πρόβλημα.

Καλείται τόσο η Δημοτική αρχή όσο και η ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής να προβούν στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά αυτό που όλοι επιθυμούμε.

Μακαριώτατε ποιμενάρχα και αξιότιμε κ. Δήμαρχε, ο κόσμος έχει άμεση ανάγκη βοήθειας για την επιβίωση του και όχι εγκαινίων.

Δημήτρης Ζώταλης
Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου

8 σχόλια:

 1. Δηλαδή, αν κρίνουμε από τα όσα λέει ο κ. Ζώταλης, το Παντοπωλείο δεν πρόκειται να δουλέψει για ακόμη 17 ημέρες, αφου σε αυτό το διάστημα θα γίνονται οι εγγραφές. Και αν αναλογιστούμε την διαδικασία αξιολόγησης των Αιτήσεων, πιθανολογώ ότι θα πάρει καμιά δεκαριά μέρες. Οπότε φτάνουμε στις 5 με 10/2. Τότε γιατί έγιναν τα εγκαίνια ρε παιδιά στις 23 Δεκεμβρίου αν δεν κάνω λάθος; Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι της Δημοτικής Αρχής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ 1000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ!!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΟΤΕ ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Aναζητήστε τις ευθύνες στο ράσο.
  Δικό του είναι ρε μάγκες το παντοπωλείο.
  Άλλο που πάεθ να πάρει λίγο λάμψη και ο Δήμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα όσα γράφει ο κ. Ζώταλης αποτελούν χαστούκι στο ΜΟΣΧΑΤΟ LIFE που θέλοντας να το παίξει έγκυρο μπλόγκ έβγαλε και γλώσσα. Εγώ ξέρω ότι αν υπήρχαν χίλιοι (1000) οι εγγεγραμένοι θα ήταν πάλι χίλιοι και απλώς θα καθυστερούσε η όλη ιστορία επειδή θα έπρεπε να τσεκαριστούνε τα δικιολογητικά. Τώρα να δω δικαιολογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θέλω εξαρχής να παρατηρήσω ότι τα όσα γράφει ο κ. Ζώταλης έχουν πολλαπλή χρησιμότητα.
  Πρώτον, γιατί θα παρακινήσουν τον Δήμο και την Εκκλησία της Ελλάδος να κινηθούν γρηγορότερα. Είναι φανερό ότι υπάρχει καθυστέρηση και μάλιστα όχι φυσιολογική καθώς δεν οφείλεται σε κάποιο απρόοπτο πρόβλημα, ας πούμε βλάβη στα ηλεκτρολογικά του καταστήματος, αλλά σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα.
  Δεύτερον, ελπίζω ότι θα διδάξουν στην δημοτική αρχή την έννοια της σοβαρότητας.
  Τρίτον, αν μας διαβάζουν κληρικοί, θα λάβει μήνυμα η Εκκλησία ώστε να παρέμβει και να αναγκάσει τον Δήμο από δω και πέρα να πάψει να ασκεί μικροπολιτική στο Κοινωνικό παντοπωλείο. (Δηλαδή είμαι αντίθετος με τα όσα γράφει ο Ανώνυμος 4/1, 9:20 - το ράσο μπορεί να έχει άλλα κουσούρια αλλά αν ήταν μόνο του στο παντοπωλείο θα έκανε εγκαίνια όταν πραγματικά ήταν έτοιμο για να λειτουργήσει το κατάστημα)
  Τέταρτον, και ίσως σπουδαιότερο, θα δείξει στους δημοτικούς συμβούλους πως πρέπει να ασκείται ο έλεγχος στην διοίκηση του δήμου. Διότι αν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και οι υπηρεσίες ξέρουν πως θα δέχονται επιτόπου έλεγχο και όχι ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, δεν θα τολμούσαν εύκολα να κάνουν τέτοια πράγματα.
  Τα εγκαίνια του Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν πράξη άνευ λόγου και άρα μια σκέτη κοροϊδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Aυτό το Μπλόγκ Μοσχάτο Live, είναι για κλάμματα.
  Αγαπητή Μοσχατούπολη μην το εκλάβεις ως αντιδεοντολογικό αυτό το σχόλιο και δεν το αναρτήσεις.
  Ο κύριος που διαχειρίζεται αυτό το μπλόγκ, κάποια από τα σχόλια τα δίνει για έγκριση στον προιστάμενο του και φυσικά λογοκρίνονται.
  Κρίμα που είσαι και νέος άνθρωπος κι επέλεξες να βγάζεις έτσι το ψωμάκι σου.
  Εφ΄ όσον τα σχόλια αγαπητέ μου δεν είναι υβριστικά αλλά κριτικά και αντιπολιτευτικά με κάποια δόση χιούμορ είσαι υποχρεωμένος να τ αναρτάς. Είμαι αυτός που σου έστειλα σχόλια σχετικα με τόν σκύλλο ΡΗΓΑ τη μήνυση του κ.Δημάρχου και μερικά άλλα σχετικά.
  Αν σε διακρίνει ίχνος δεοντολογίας κι αξιοπρέπειας να τ αναρτήσεις έστω κι ετεροχρονισμένα κι ας τα κρίνουν οι αναγνώστες σου.
  Στο μέλλον σχόλια που δεν αναρτάς θα τα κοινοποιώ σ όλα τ άλλα Μπλόγκ και στην ακραία περίπτωση με Φέιγ Βολάν σε Μοσχάτο Ταύρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Eπιμένω το ράσο φταίει.
  Και για το πότε έγιναν εγκαίνια.
  Μικροπολιτικά συμφέροντα δεν υπάρχουν μόνο στα κόμματα αλλά και στην εκκλησία.
  Αν δείτε οι πρώτοι που βγήκαν στην τηλεόραση-Καμπουράκη ήταν οι παππάδες.
  Μετά το τσιμπήσαν τα κανάλια και καλούσαν δημαρχαίους και αντιδημαρχαίους.
  Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται είναι πολύ σωστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η μαρτυρία του αρθρογράφου απεικονίζει την αλήθεια.
  Αν δεν έλεγε την αλήθεια ήδη θα είχε γίνει αντικείμενο κανιβαλισμού.
  Ο Δήμος καθυστερεί και ταυτόχρονα μεταχειρίζεται ένα κοινωνικό πρόβλημα με λογική διαφημιστικού κέρδους.
  Πως όμως θα μπορέσει ο κ. Ζώταλης να ενημερώσει τους δημότες για την πραγματική διάσταση των γεγονότων;
  Δυστυχώς η αποτελεσματικότητα των κυβερνόντων περνάει μέσα από την κατοχή ή την επιρροή πάνω στα Μέσα και την συστηματική χρήση της Προβολής.
  Είτε λες αλήθεια, είτε λες ψέματα ή έστω κι αν λες την μισή αλήθεια.
  Για να μην θυμίσω ακόμη και τις ακραίες καταστάσεις, όπως το Goebbelικό σύστημα «ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια