Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Εορταστικές ξεπέτες

Πουπουφφφφφ,
φφφσσσσσζζζζζζζζ,
μπουουουουμμμμ….

Η μάχη της Λα Ροσέλ μαίνεται.
Οι Σωματοφύλακες έχουν ταμπουρωθεί σε μια οχυρή θέση και ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τους Προτεστάντες που βρίσκονται πίσω από τα τείχη της οχυρής πόλης.

Όμως δεν παύουν να έχουν στυλ ακόμη και μια τέτοια ζόρικη στιγμή, αφού ο υπηρέτης Πλανσέ σερβίρει τον αφέντη του μια ολόξανθη σαμπάνια, η οποία υπερυψούμενη, πάνω στο εβίβα, πέφτει θύμα εχθρικής σφαίρας!
Ο Πόρθος εκμεταλλεύεται το δια του πυροβολισμού άνοιγμα της μπουκάλας και κριτικάροντας το περιεχόμενο μονολογεί:
Ανάθεμα σε πανδοχέα.
Αυτό δεν είναι σαμπάνια αλλά κρασί.

Αυτό ήταν το βασικό επεισόδιο που απόλαυσα κατά την 5λεπτη παραμονή μου στην κινηματογραφική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Στο γαλαζωπό αντιφέγγισμα που προκαλούσε το φως της οθόνης, καθώς πάνω της παίζονταν οι κλασσικοί πια «Τρείς Σωματοφύλακες» μέτρησα όλες κι όλες 4 σιλουέτες να παρακολουθούν την ταινία κι έναν προτζέκτορα στημένο στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, να στέλνει τις εικόνες...
Αγνοώ ακόμη γιατί επιλέχτηκε η ταινία του Ρίτσαρντ Λέστερ ως μέρος του εορταστικού προγράμματος του Δήμου και μάλιστα να παιχτεί στις …2 Ιανουαρίου!!!
Χωρίς ίχνος (σχεδόν) προβολής, και χωρίς καν να ονοματιστεί.
Στην μικρή αφίσα απλά γράψανε: «20.00 & 22.00: χριστουγεννιάτικες προβολές για ενήλικες»!

Μην περιμένετε να τους στολίσω με κριτική και τα τοιαύτα.
Το έκανα πριν ακριβώς μια βδομάδα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, γράφοντας το «Προβολές χωρίς όνομα & ταινίες χωρίς ...τίτλο!» όπου κατηγορούσα τους ιθύνοντες περί τα πολιτιστικά για προχειρότητα, για εμβαλωματική συμπεριφορά και τους προέτρεπα να δείξουν «περισσότερη προσοχή αλλά και φροντίδα» στο μέλλον!
Αυτοί το χαβά τους: τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Τελικά αν σε κάποιων τα πρόσωπα βλέπουν τον μισητό εχθρό, οπότε κάθε ομολογία λάθους και κάθε διόρθωση ένεκα της κριτικής τους, θα σήμαινε αναγνώριση κάποιου είδους ήττας, τούτη τη φορά τουλάχιστον ας ζητήσουν συγνώμη από τους υπαλλήλους που από τις 3 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τους ταλαιπώρησαν άνευ λόγου.

Ως επίλογο, σκέφτομαι τους φουκαράδες τους ηθοποιούς (ζώντες και νεκρούς) που μετά 38-39 χρόνια τους ξέθαψαν και τους έβαλαν να τρέχουν, να πολεμούν, να ξιφουλκούν, να ερωτεύονται, να μηχανορραφούν και να κάνουν ένα σωρό άλλα πράγματα:
τον Φρανκ Φίνλεϋ, τον Μαϊκλ Γιόρκ, τον Όλιβερ Ρήντ, τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, την Τζέραλντιν Τσάπλιν, την Φέη Ντάναγουεη, την Ράκελ Ουέλς, …
Θαρρώ πως αξίζουν ένα νοερό συγνώμη από όσους στην Κοραή είναι κινηματογραφόφιλοι…

Για τους άλλους ας μην μπορέσουν…
Αυτό το συνηθίσαμε!

(Αχ βρε πολιτιστικοί και ψυχαγωγικοί μας μάγειροι,
αυτό δεν ήταν εορταστικό πρόγραμμα, αλλά ξεπέτα)…

Στέφανος

9 σχόλια:

 1. Μοσχατούπολη,
  Σε παρακαλώ κάθε λίγο καί λιγάκι με την ΚΟΡΑΗ τα βάζεις. Τι είναι η Κοραή Στέφανε, το Μαξίμου
  είναι?
  Βάλθηκες να τους κάνεις ήρωες όπως κάποιοι μακάκες το σκυλί το ΡΗΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η δραστηριότητα του Πνευματικού Κέντρου ως φορέα και η αντίστοιχη του Πολιτιστικού ως χώρου εκδηλώσεων τέχνης, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και άλλων τελετών πρέπει να βασιστεί σε έναν λεπτομερή προγραμματισμό. Εδώ φαίνεται ότι γίνονται γεγονότα κατά τρόπο αποσπασματικό και λίγο τυχαίο. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση "μιας κάποιας ταινίας για ενήλικες" ξεπεράστηκαν τα όρια και του άρπακόλλα. Λυπηρό κύριοι. Αρα δεν είναι τυχαία όσο εξακολουθούν να γίνονται στο Ωδείο και αλλού.
  Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ 'ΕΝΗΛΙΚΕΣ' ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φοβερή παρουσίαση του θέματος. Ξέρεις αναρωτιέμαι πόσο στοίχισε αυτή η προβολή, αλλά γενικά και όλα τα xmas events.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπούτσης και Ιζνογκούντ είναι το δίδυμο της αποτυχίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΛΛΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;;ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΤ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;;ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΡΠΑΧΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ένα σοβαρό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πως καθορίζονται τα πολιτιστικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Πνευματικού Κέντρου (ΠΚ), το που θα γίνουν, κλπ. Έτσι δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον @ Ανώνυμος (3 Ιανουαρίου 2012 7:30 μ.μ.) σε όσα γράφει για λεπτομερή προγραμματισμό. Η διοίκηση του φορέα του ΠΚ γνώριζε αναλυτικά το πρόγραμμα που θα γινότανε στα πλαίσια των εορτών και πόσο αυτό θα στοίχιζε στο σύνολο και επί μέρους σε κάθε εκδήλωση? Αν κάποια από τα γεγονότα που έγιναν δεν εμπίπτουν στις αποφάσεις του ΠΚ αλλά της Κοινότητας ή του Δήμου, έλαβαν γνώση και αποφάσισαν τα αρμόδια κατά περίπτωση συμβούλια? Υπάρχει ακόμα διευθυντής ή υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου ως κτηρίου αλλά και ως φορέα όπου γίνονται παραστάσεις, προβολές, ομιλίες, εκθέσεις, κλπ για να αποφασίσει για το καλαντάρι. Νομίζω ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά, αλλά και να τεθούν από την αντιπολίτευση τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞ.Π.
  450 ΕΥΡΟ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ 450 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕς ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/12/11 ΑΔΑ/45ΨΞΩΚΡ-5ΧΜ ΚΑΙ Ξ3Χ.
  ΔΕΝ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ 2 ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ DVD.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια