Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
ποτέ δε λένε την αλήθεια
ο κόσμος υποφέρει και πονά
και σεις τα ίδια παραμύθια...

Αυτές τις μέρες είδαμε δύο ανοιχτές επιστολές να απευθύνονται προς τους κατοίκους του Δήμου μας και πραγματικά τα χάσαμε!
Όχι γιατί κυκλοφόρησαν, αλλά για το περιεχόμενό τους, που θυμίζει προεκλογική μάχη.
Με υποσχέσεις από την μεριά Ευθυμίου, και με επικρίσεις και ανέξοδες προτάσεις  από την μεριά Σπανάκη.
Μπρε καρντάσια πάτε καλά;
Σας ξέρουμε και μας ξέρετε.
Βλέπουμε και βλέπετε.
Ακούμε και ακούτε.
Μήπως ζείτε στην παραμυθοχώρα;
Μήπως στη σοκολατούπολη;
Ή μήπως έχετε μείνει ακόμα στην εποχή των κομματαρχών;
Οι Έλληνες υποφέρουμε και σεις μας μιλάτε για ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ και για μεγάλα έργα, την ίδια στιγμή που τα μικρά έργα αλλά και ουσιώδη προβλήματα των δυο πόλεων αδυνατούν να βρουν λύση, είτε λόγω ολιγωρίας, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε (στο τέλος – τέλος) λόγω ανικανότητας.
Τα εσωτερικά προβλήματα της δημοτικής αρχής είναι ορατά πλέον και κάνουν τον γύρο Μοσχάτου – Ταύρου.
Δείχνουν το μέγα πρόβλημα της έλλειψης συντονισμού, αλλά και την πλήρη αδυναμία για κοινή δράση αντιδημάρχων, συμβούλων και προέδρων ΝΠΔΔ, πράγμα που κοστίζει υπερβολικά και στις δυο πόλεις.
Η παράταξη Σπανάκη πάλι, πιστή στην τακτική που τόσα χρόνια εφαρμόζει, εξακολουθεί με ανέξοδες επιστολές να προσπαθεί (ασθμαίνοντας) να δείξει «κάτι», για το οποίο ούτε τον εαυτό της δεν μπορεί να πείσει.
Χαρακτηριστικό ότι οι δυο επιστολές έχουν σαν επίλογο, η μεν μια, τον άρτο και τα θεάματα, ομολογώντας όμως  ότι έχουν μηδαμινό κόστος, άρα βασίζεται στις πλάτες μαθητών και εθελοντών, που καπηλεύεται ο δήμος, και η άλλη-  αυτή του Σπανάκη - που πλέκει το εγκώμιο της αρχιεπισκοπής με στόχο την εύνοια της στο μέλλον.
MΠΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.
ΑΡΚΕΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.
ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΛΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Άλλωστε, οι δημοσιοσχεσίτικες βόλτες σας και οι τυποποιημένες χειραψίες σας, δείχνουν αν μη τι άλλο, ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθείτε να καλύψετε την ανυπαρξία δημαρχιακού έργου (ο ένας) και διατύπωσης ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου (ο άλλος).
Δυστυχώς!
Κρίμα όμως για την πόλη και τους πολίτες που ένας χρόνος πέρασε άγονος και χωρίς γυρισμό.

Ο Δάσκαλος

14 σχόλια:

 1. ο σπανακης ητανε κωλος και βρακί με τον ευθυμίου. τωρα κανει και κριτικη? τι αλλαξε? οσο για τον ευθυμιου μια απογοητευση. και για να μην με πουνε οτιδηποτε, ας γραψουν οι υποστηριχτες του τα έργα που έκανε 1 χρόνο τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απογοητευση ο Ευθυμιου.Δυστυχως για εμας που τον στηριξαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρακηφίσσιος σκοπευτής28 Δεκεμβρίου 2011 - 10:32 μ.μ.

  Μερικοί φαίνεται ότι δεν διδάσκονται. Να πάρε για παράδειγμα τον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο κανένας δεν ζήτησε να κάνει απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της μακαρίτισας πλέον κυβέρνησής του. Τότε μας ψωφησε στις μπαρούφες - για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση. Τώρα έρχεται ο "Αντρέας Το Καλό Παιδί" να μας βγάλει τα πεπραγμένα του 11. Ποιός στο ζήτησε καλό μας παιδί? Ουδείς. Και βάζει τους κειμενογράφους του να κάνουν πέτρα το κουράγιο και να γράψουν αερολογίες και να τις κάνουν πράξεις και έργα. Συμφωνώ ότι για να τολμήσουν κάτι τέτοιο πρέπει να βρέθηκαν και να βρίσκονται σε ανάγκη και κόψιμο. Άσε που ο βασικός αντίπαλος ο Κρεμμύδας πουλάει φασόλια και ξωτικά τσάγια και άσε που δεν έχει φράγκο για να βγάλει ανακοίνωση. Δάσκαλε καλά που είσαστε κι εσείς στη Μοσχατούπολη και διαδίδεται η άλλη πλευρά των πραγμάτων - δηλαδή η αλήθεια. Γιατί, όπως λέει και ο @Ανώνυμος 8.12, ας βγει κανενα καρακόλι από κείνα που χυδαιολογούσαν προεκλογικά αλλά και μετά, να μας πουν έστω ένα για δείγμα έργο της δημοτικής αρχής. Έστω ένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Σπανάκης δεν του αρκεί το ρουσφέτι που του έκανε ο συμμαθητής του ο παππάς και τον απέσπασε από το υπ.Οικονομικών για να μη δουλεύει θέλει και την εύνοια της Αρχιεπισκοπής γιά το μέλλον?Δε ντρέπεται λιγάκι? Καλά τα λεφτά που δίνει γιά τα φυλλάδια με τις αρλούμπες και τις ψεύτικες υποσχέσεις δεν πάει να τα δώσει σε κανένα άνεργο φτωχαδάκι να πιάσουν και τόπο ?Αντε Χριστουγεννιάτικα μη πούμε και καμμιά βαρειά κουβέντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο28 Δεκεμβρίου 2011 - 11:41 μ.μ.

  Άρτος και θεάματα - εγκώμιο της αρχιεπισκοπής! Μα τι δίλλημμα κι αυτό!!! Μάλλον κλείνω υπέρ απογευματινής παράκλισης: άρα Σπανάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος Δημότης29 Δεκεμβρίου 2011 - 12:23 π.μ.

  Για ποιά έργα και πράσινα άλογα μιλάνε;
  Εδώ δεν είναι ικανοί να εφαρμόσουν δικές τους αποφάσεις που δε στοιχίζουν ούτε ένα Ευρώ(π.χ. μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από τη Σολωμού/Νηπιαγωγείο ).
  Συνεπώς εύστοχα σημειώνει ο αρθρογράφος:
  "...εσείς πιστεύεται ότι μπορούν να κάνουν έργα; την ίδια στιγμή που τα μικρά έργα αλλά και ουσιώδη προβλήματα των δυο πόλεων αδυνατούν να βρουν λύση, είτε λόγω ολιγωρίας, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε (στο τέλος – τέλος) λόγω ανικανότητας..."
  Σωθήκαμε !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ Παρακηφίσσιε,
  Αν ρωτήσετε κάποιον επικοινωνιολόγο θα σας πει ότι με τα πικρόσχολα μερικές φορές σχόλια σας , τους κάνετε ήρωες.
  Η παροιμία λέει "βάζει κι η μυλωνού τον άνδρα της με τούς πραματευτάδες".
  Μην τούς κάνετε λοιπόν πραματευτάδες. Δεν τους αξίζει.
  Καί το λέω αυτό γιατι άλλο Γιώργος Παπανδρέου (πραματευτής) κι άλλο Ανδρέας(μυλωνάς).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εσένα 8.12 μ.μ και 10.09 μμ
  Κάπου σε ξέρω. Κάτι μου θυμίζεις. Αληθεια μπρέ το ματάνοιωσες? Θετικό αυτό, αν το συνεχίσεις όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο
  ΩΣΤΕ ΣΠΑΝΑΚΙΚΗ!!!ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΣΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ Ή ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Gia Kremmuda tha mas pei tipota daskale?
  Aytos kai an einai apogoiteusi sketi.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο κ. Δήμαρχος δεν πρόκανε να συμπεριλάβει στον απολογισμό του την μήνυση που θα κάνει στο τρομερό δολοφόνο των σκύλων στο Μοσχάτο.
  Βλέπετε δεν του μένει χρόνος απο τις πολλές μηνύσεις που κάνει για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων και πρασιών, που εκ του νόμου είναι και δουλειά του. Βλέπετε οι παρανομίες υπερέβησαν το 102%.
  Κ.Δήμαρχε οι εγκληματικές ενέργειες του Σκυλοκτόνου πήραν το δρόμο τής δικαιοσύνης. Η εκ των υστέρων δική σας παρέμβαση είναι τελείως περιττή και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως άκρως λαικίστικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ ΣΠΟΥΔ------Σ, 6:32
  Αγαπητέ, νομίζουμε ότι στην κριτική που ασκείς δεν χρειαζόντουσαν κάποιες λεκτικές και γλωσσοπλαστικές υπερβολές. Θα προτιμούσαμε να επανέλθεις διαφορετικά και ως ψευδώνυμο και ως σχόλιο.
  [Mελέτες ώριμες προς (ΑΥΘ)ΥΠΟΒΟΛΗ. Καλός ο Δάσκαλος. Καλός και ο Παρακηφίσ(σ)ιος έστω και με 2 σ . Πολύ καλή και η παροιμία με τη Μυλωνού ……]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Στέφανε καλά όσα λέει η Μοσχατούπολις
  καλά όσα λέει η Μεσοποταμία αλλά επειδή
  βλέπω να μη γίνεται τίποτε, τι προτείνεις
  να κάνουμε αφ' ενός για τους πεζούς
  στον δήμο μας(τα πεζοδρόμια κατά κύριο
  λόγο είναι για παρκάρισμα ή κατεστραμμένα)
  και για το θέμα με την κατάληψη της πρασιάς
  από τα καταστήματα με παράλληλη αυθαίρετη
  επικίνδυνη κατασκευή? Να προσθέσω και την
  ηχορύπανση από την πλήρη έλλειψη ηχομόνωσης
  από τους παραπάνω? Έχει κάποιος τα κότσια
  να ακουμπήσει αυτές τις καυτές πατάτες?
  Ο δήμαρχος και οι λοιποί το αποφεύγουν.
  Μάλιστα δημοτικός σύμβουλος μου έλεγε τις
  προάλλες ότι κάποιου ο γιός(?) προσλήφθηκε
  σαν σερβιτόρος σε κάποιο κατάστημα από αυτά
  με τις αυθαιρεσίες και άρα δεν τον αγγίζουν.
  Η πολεοδομία του δήμου πόσα βάζει στο ταμείο
  και πόσα στις τσέπες από τα στραβά μάτια?
  Μήπως τελικά μιλήσουμε στον εισαγγελέα εκεί
  στη παλιά στάση Πούπου, για να κάνει κάτι?
  Κάθε συζήτηση άποψη νομίζω είναι δεκτή σε
  αυτά τα δύο θέματα, αλλά μην ακούσω πάλι
  την άποψη να μη πειράζουμε τα καταστήματα
  γιατί περνάνε κρίση. Άλλο πράγμα η παρανομία
  και άλλο η κρίση. Ας σκεφτούμε ότι κάποια
  από αυτές τις "τέντες" πιάσει φωτιά και τότε
  όλοι θα καταλάβουμε με κακό τρόπο.
  Σε αναμονή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ ΣΠΟΥΔ------Σ
  Επειδή βλέπουμε να επανέρχεσαι με το ίδιο ψευδώνυμο, και εμμένοντας σε μια λέξη που είναι προφανές ότι α) δεν την γνωρίζεις και β) την χρησιμοποιείς με δηκτικά κριτικό τρόπο, θα θέλαμε να πούμε μερικά πράγματα και να το κλείνουμε.
  Δεν χρειάζεται να μετερχόμαστε εξυπνάδες για να σχολιάσουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Ας τα αφήσουμε αυτά για τον Καρατζαφέρη.
  Άσε που ενώ μεν η λέξη σπουδαρχία συναντάται στην αρχαία ελληνική γραμματεία (στον Πλούταρχο και αλλού), η λέξη που χρησιμοποιείς: σπουδαρχίδης, δεν καταγράφεται σε κανένα αρχαίο κείμενο. Απλά συνάγεται.
  Μάλιστα στο Liddell & Scott θεωρείται λέξη πατρωνυμική (Patronymic) και αναλύεται συνοπτικά ως εξής: σπουδαρχ-ίδης, ου, ὁ, comic Patronymic of σπουδαρχίας, A Son of a Placeman, Ar.Ach.595.
  Φυσικά και για το νέο σου σχόλιο θα υπάρξει προτροπή για να ξαναγραφτεί, εφόσον επιμένεις ότι χρειάζεται σχολιασμός από την πλευρά σου, που θα προσθέσει στο θέμα μας. Ευχαριστούμε για τον χρόνο και την κατανόηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια