Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Βραβεύσεις

Δεν πρόκειται να κάνουμε κριτική στα προβλήματα και στις δυσλειτουργίες που προέκυψαν κατά την τελετή βράβευσης των παιδιών από Μοσχάτο και Ταύρο που «πέρασαν» σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, ούτε για την ματαίωση του μουσικού μέρους της βραδιάς που θα ακολουθούσε (Για το γεγονός αυτό ήδη έχουμε γράψει στην στήλη μας: "Καφενειακά, ίσως").
Απλά έχουμε μερικές σκέψεις και προτάσεις για το μέλλον, ήδη συζητημένες με γνωστούς και φίλους στο «Café των Αργόσχολων»...

Θα μπορούσε η τελετή, να γίνει μέρος μίας ευρύτερης διοργάνωσης που θα ήταν συνυφασμένη με την παιδεία, με τα σχολεία του τόπου, με νεολαιϊστικες δράσεις, κλπ.

Θα μπορούσε να γίνονται δύο τελετές-εκδηλώσεις, μια για Μοσχάτο και μια για Ταύρο, λόγω του μεγάλου αριθμού των βραβευομένων…

Θα μπορούσε στην τελετή βράβευσης να προσκολληθεί ή να εμφιλοχωρήσει μια μουσική παράσταση, που να ταιριάζει με τα γούστα των νέων.

Θα μπορούσε (και πρέπει) να προσκαλούνται επισήμως τα Σχολεία όλων των βαθμίδων και να τους απονέμονται αναμνηστικοί έπαινοι, ως αναγνώρηση της συμβολής τους στην επιτυχία των βραβευομένων, που ήταν μια 12χρονη προσπάθεια "πετραδάκι το πετραδάκι".

Θα μπορούσε (και πρέπει) να προσκαλούνται οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές των παιδιών, για να τα καμαρώσουν και να είναι ανάμεσα σε αυτούς που απονέμουν τα βραβεία για την επιτυχία τους.

Θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά το ΤΟ.ΣΥ.Ν. στον σχεδιασμό της εκδήλωσης και στην διεκπεραίωση της βραδιάς των απονομών.

Θα μπορούσε να υπάρχει multimedia εφαρμογή όπου ταυτόχρονα με την βράβευση να παίζει μουσική, να προβάλλεται κάποιο slideshow με εικόνες από τα σχολεία του Μοσχάτου, με δηλώσεις εκπαιδευτικών αλλά και των βραβευομένων.

Θα μπορούσε την ώρα της βράβευσης να αναφέρεται η σχολή στην οποία «μπήκε» ο κάθε βραβευόμενος…

Αυτά… τα ολίγα και συνοπτικά…
Και του χρόνου.

7 σχόλια:

 1. ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ31 Δεκεμβρίου 2011 - 4:57 μ.μ.

  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΤΥΧΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΛΕΥΕΙ.
  ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειλικρινά μου δημιούργησε έναν κόμπο στον λαιμό το σχόλιο σας αγαπητέ ανώνυμε φίλε. Θα μπορούσε κάλλιστα και το αγόρι μου να έχει βρεθεί στην ίδια θέση με την κόρη σας αν σε κάποιο μάθημα κατι πήγαινε πολύ στραβά. Περα από το κλασσικό μην το βάζετε κάτω, λέω: για κοιτάχτε ένα γύρω να δείτε τι γίνεται. Ποιά τύχη και ποιό μέλλον περιμένει τα σπλάχνα μας. Ισως ναι, προχθές στην τελετή βράβευσης θα έπρεπε να είμασταν όλοι εκεί και να σφίξουμε τα χέρια του κοινού κοινωνικού αγώνα και της ενθ'αρρυνσης προς τα παιδιά μας. Κάποιος είπε δυό κουβέντες για τα παιδιά που τούτη την φορά δεν μπόρεσαν να μπουν σε κάποια σχολή, όμως αν μας διαβάζει ο δήμαρχος ή κάποιοι σύμβουλοι ας σκεφτούν και αυτά τα παιδιά και τι χρειάζεται να κάνουμε. Να μην σκύψει το κεφάλη της η κοπέλα σας. Ξανά δυνατά και θα τα καταφέρει. Πρώτη φορά γράφω σε ιστολόγιο και έγραψα νευρικά, αλλά το φχαριστήθηκα που τόλμησα. Σε όλους χρόνια πολλά και καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας

  Μιά μητέρα, φτάνει αυτό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα μπορούσατε κύριε Μπιζανη μια μέρα να μην μας τα πρηξεται.
  Για όλα έχεις να πεις κάτι.
  Σε βλέπω για Αντιδήμαρχο.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα μπορούσες φίλε ανώνυμε 710 να το κλείνεις ή να φέρεσαι όπως πρέπει όταν υπάρχουν τόσο ευπρεπή σχόλια από ανθρώπους που κάτι έχουν να πουν? Γιατί δεν δοκιμάζεις μπλογκ που σου πάνε? Στέφανε συγχαρητήρια. Τό ιδιο δυνατά και του χρόνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 7:10 μ.μ.
  Καλησπέρα φίλτατε.
  Είμαι σε κέφια γιατί η γυναίκα μου έψησε μια εκπληκτική γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρια, πορτοκάλι, εντόσθια, κοκ.
  Οπότε τι να σου πω;
  Αν με κόβεις για αντιδήμαρχο βλέπετο κι έτσι.
  Με είχα για περισσότερα αλλά μας έφαγε η πιεσμένη επετηρίδα λόγω Ταξιαρχη Παπαντώνη.
  Κατά τα άλλα έχουμε τονίσει πως όποιος δεν μας αντέχει εδώ στην Μοσχατούπολη μπορεί να μην μας επισκέπτεται, άρα και να μην πρήζεται το συκώτι του.

  @ Συκοφάντης
  Ευχαριστώ πιστέ μας σχολιαστή.
  Δυνατά γιατί μας φάγανε οι αλλόθρησκοι και οι απάτριδες.
  Διάβασε το μήνυμα της Μοσχατούπολης που θα σηκωθεί κατά τις 11

  @ Μιά μητέρα....
  Χαίρομαι ειλικρινά για το σχόλιο σας.

  @ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ
  Σε καταλαβαίνω φίλε μου. Εμψύχωσε το παιδί σου. Ακολούθησε τη συμβουλή της φίλης που υπογράφει "Μιά μητέρα" (συγνώμη που σου απαντάω έτσι βιαστικά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια επιτυχία στις εξετάσεις δεν είναι το παν.
  Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που περιμένουν να τα χαρούμε.
  Μια γιορτή,μια καλημέρα,ένας έρωτας,ένας προβληματισμός,ένα παιχνίδι,μια συγκέντρωση,μια γνώμη,μια διαφωνία και άπειρα άλλα.
  Τα παιδιά που δεν πέρασαν εκεί που επιθυμούσαν, έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να προσπαθήσουν να πετύχουν αυτά που επιθυμούν,αρκεί να μην απογοητευθούν.
  Εμείς οι υπόλοιποι εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους προσφέρουμε την όποια βόήθεια, μιας και οι καιροί θα δυσκολεύουν συνεχώς και η δυνατότητα για επιπλέον μαθήματα θα γίνεται αδύνατη λόγω οικονομικού κόστους.
  Ένα πρόγραμμα του δήμου σαφώς και θα βοηθούσε.
  Εκείνο το οποίο προέχει για μένα είναι η χαρά της ζωής και αυτή τη ζωή οι νέοι μας πρέπει να την χαίρονται είτε είναι μέσα στα πανεπιστήμια είτε είναι έξω από αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πατσουράκης Πολύδωρος2 Ιανουαρίου 2012 - 4:17 μ.μ.

  Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία.
  Σχετικά με την παρέμβαση σας ότι το ΤΟΣΥΝ θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό της εκδήλωσης μόνο γέλιο μπορεί να μου φέρει. Δυστυχώς μετά από 1 χρόνο το μόνο που έχουμε πάρει από την Δημοτική Αρχή είναι απαξίωση, λογοκρισία και σαμποταρίσματα εκ των εσω. Ο θεσμός που στηρίχτηκε από κάποιους και είχε την πλήρη υποστηριξη του Δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη τώρα υπάρχει μόνο σαν όνομα. Και έχοντας κάποιοι καταφέρει μέσα από το θεσμό να βολευτούν ή να πάρουν κάποια θέση στον Δήμο δεν τους ενδιαφέρει και δεν θέλουν να ενδιαφερθούν για το συγκεκριμένο θεσμό παρά μόνο θέλουν να γίνει και αυτός ένα μαγάζακι των προσωπικών ,ιδιοτελών και μικροπαραταξιακών φιλοδοξιών τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια