Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Προβολές χωρίς όνομα
& ταινίες χωρίς ...τίτλο!

Προαναγγέλθηκαν από το website του Δήμου και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου (Ιανουαρίου) στο Πολιτιστικό στις 20:00 και στις 22:00, «προβολές χριστουγεννιάτικων κινηματογραφικών προβολών για ενήλικες». 
Προφανώς ήθελαν να πουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών. 
Όμως το ζητούμενο δεν είναι οι προβολές των προβολών, αλλά το ποιες ταινίες θα είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι λόγω της νεκραϊλας και της αμηχανίας της λεγόμενης δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων θα τραβούσαν κατά Σολωμού & Κων/πόλεως. 
Η προσέλευση του κοινού απέδειξε ότι το ανόρεχτο κάλεσμα για κάποιες προβολές γενικώς και αορίστως, ακούγεται σαν γουρούνι στο σακί ή σαν εκείνες τις παλιές αναγγελίες των θερινών σινεμά ότι του «έργου», προηγούνται μίκυ-μάους ταινιούλες. 
Αυτό που τσαντίζει, είναι η ολοφάνερη προχειρότητα που στήνονται αρκετές των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. 
Πράγμα που σημαίνει εμβαλωματική συμπεριφορά. 
Περισσότερη προσοχή αλλά και φροντίδα είναι το ζητούμενο για το μέλλον… 

11 σχόλια:

 1. Τελικά η κακομοιριά είναι έντονη. Θα ήθελα να προτείνω ένα ειδικό σταντ στην πρόσοψη του πολιτιστικού όπου να μπαίνουν αφίσσες για κάθε εκδήλωση. Αφίσσες αναλυτικές γιατί κάποιες φορές στα προγράμματα που κυκλοφορούν απαιτείται μια σχετική "οικονομία". Μάλιστα το στάντ αν είναι δυνατόν να μπει πάνω στο πεζοδρόμιο για να διαβάζουν οι περαστικοί. Φοβερή η γελοιογραφία. Επίσης χρόνια πολλά για την ονομαστική γιορτή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρακαλώ επιτρέψτε μου την διόρθωση.
  Μην τρέξει ο κόσμος στις 26 Ιανουαρίου κι έχουμε το αδιαχώρητο. 26 Δεκεμβρίου εννοεί . Αυτή είναι η δέυτερη μέρα των Χρσιτουγέννων κι ευτυχώς πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμος 10:41
  Ευχαριστώ για την διορθωτική παρέμβαση (βρε τι ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑ). Ήδη το αποκατάστησα το λάθος. Σκέψου να με πλακώνανε στις φάπες καμιά χιλιάδα άτομα που θα σπεύδανε..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Eidate ti mouri tou Iwannidi, stis foto pou travikse o ksekiname? Sa na leei vre ti kosmoplimmira exoume simera.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Δήμητρα
  Συμφωνώ με την πρόταση, εφόσον είναι κάτι το όμορφο. Σαν κι αυτές που σε ανάλογα μέρη βλέπουμε στην Ιταλία τη Γερμανία κλπ.
  Ευχαριστώ για τις ευχές.
  Ανεύχομαι τα καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φαίνεται τελικά ότι τις προβολές είδανε ο Ιζνογκούντ, ο γνωστός μας Σπύρος και καμιά εικοσαριά πιτσιρίκια. Αλλά αυτός ο Λαζαρίδης ποιος είναι; Από πότε έγινε υπεύθυνος για τα πολιτιστικά του δήμου μας; - έτσι γράφει το ‘ξεκινάμε’

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είμαι νέος αναγνώστης της εξαιρετικής Μοσκατούπολης, ποιός είναι ο Ιζνογκούντης και ποιός ο γνωστός σας Σπύρος? Καί τι είναι το ¨ξεκινάμε"?
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Με τις πρώτες κινηματογραφικές ταινίες για μικρά παιδιά και για ενήλικες άρχισε σήμερα μία σειρά από δράσεις κινηματογράφου και θεάτρου που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες του νέου χρόνου όπως μας προάγγειλε ο κύριος Ιωαννίδης και ο κύριος Λαζαρίδης υπεύθυνοι του δήμου μας για τα πολιτιστικά δρώμενα".
  Μάθανε ότι .... μιλιόμαστε πλακώσανε κι οι μεταγραφές από τα Πειραικά παράλια!!!!!Α ρε κάτι μεταγραφές που κουβαλάει ο Μεγάλος!!!! Είχαμε τη σάρα και τη μάρα (Αντουάν-Ιζνογκούτ)μας κουβαλήθηκε και ο κύριος "τα κάνω όλα και συμφέρω"!!!Περισσότερες πληροφορίες για τον νεοφερμένο προσεχώς(και είναι μπόλικες!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Ανώνυμος 3:17
  Προσωπικά δεν γνωρίζω περί της μετγραφής που λες αγαπητέ.
  Όμως τίποτα δεν με εκπλήσσει όταν προέρχεται από άτομα που δεν παρουσιάζουν προγραμμα και στόχους, παρά τραβάνε στην τύχη από το τσουβάλι, ίσα-ίσα για να μας εξαπατήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καταρχάς Στέφανε χρόνια πολλά για την ονομαστική γιορτή σου. Φίλε και συμμαθητά, με κείνα τα Mickey Mouse που ανέφερες, ήρθε στο μυαλό μου η πλατεία τα καλοκαίρια. Θυμάσαι που μας φέρνανε ταινίες που ποτέ δεν ξέραμε ποιες είναι; Από Looney Tunes ίσαμε ταξιδιωτικά και εγχείρηση καρκίνου του πνεύμονα!!! Σοκ είχαμε πάθει όταν είδαμε αφαίρεση πνεύμονα από κάποιον που …τελικά σώθηκε τότε! Είχε όμως μια γοητεία το πράγμα, παρά το γεγονός ότι αυτοί που κουβαλούσανε τα αυτοκίνητα-μηχανές ήταν πολύ σοβαροί – μάλλον της κρατικής προπαγάνδας ή του στρατού. Ας το δούμε κι έτσι, λοιπόν. Μπορεί οι υπεύθυνοι για την πολιτισμική μας ανέλιξη να θέλουν να μας κάνουν τέτοια μικρά σοκ με το «άγνωστο».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά !
  Εξαιρετική η πρόταση της κ. Δήμητρας σχετικά με τη τοποθέτηση ειδικού σταντ στην πρόσοψη του πολιτιστικού για τη τοποθέτηση αφισών με το περιεχόμενο της κάθε εκδήλωσης .

  Μένω κοντά στο Πολιτιστικό και περνώντας απ’ έξω αναγκάστηκα επανειλημμένα να ανεβώ τα σκαλάκια για να πληροφορηθώ τι εκδήλωση πραγματοποιείται και από ποιόν φορέα .

  Με δεδομένο ότι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο, θα ήθελα να προσθέσω σε συνέχεια της παραπάνω πρότασης , την ανάρτηση αφισών στα ειδικά σταντ του Δήμου στις Πλατείες του Μοσχάτου και Ταύρου , στους Σταθμούς ΗΣΑΠ καθώς και στα λοιπά κεντρικά και πολυσύχναστα « στέκια » των δύο πόλεων.
  Ευχαριστώ ,
  Κ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια