Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Η ζωή είναι ένα θαύμα…

Η ζωή είναι ένα θαύμα…

Στο ένα πεζοδρόμιο της Μακρυγιάννη ο δήμαρχος και η δημαρχιακή κουστωδία του, αποτελούμενη από τα all stars της δημοτικής αρχής, συν ένα – δύο γουλιμήδες, σουλατσάρουν και ανταλλάσουν εωθινά «χρόνια πολλά» και δημοσχεσίτικες χειραψίες.

Στο άλλο πεζοδρόμιο μια ομάδα της παλιάς Φιλαρμονικής Μοσχάτου – φερμένη από το πουθενά – βαδίζει αργά και παιανίζει τα κάλαντα φανερά απροπόνητη, άρα με συμπαθητικά φάλτσα.
(Γερασμένοι μουσικοί που βγήκαν να μάσουν κάνα φράγκο  ως ένστολη κομπανία ή αναβίωση του σχήματος από τους εγκέφαλους της Κοραή; - οψόμεθα!)

Και στη μέση, έξω από την εκκλησία, στο μικρό κιόσκι του Καραβανιού Αλληλεγγύης, ως παπαδιαμαντική αφήγηση, δύο κοινοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να στέκουν και να μαζεύουν τα τρόφιμα που φέρνουν οι φιλεύσπλαχνοι υπέρ των ενδεών.

Εικόνες, λες, από φίλμ του Κουστουρίτσα!

Η ζωή είναι ένα θαύμα.
Μπορεί να είναι έτσι ακόμη και στο Μοσχάτο…
(τον καιρό της πτώχευσης)

Άιντε βρε…
Καλά Χριστούγεννα…

5 σχόλια:

 1. Γλυκόπικρο.
  Χρόνια πολλά μοσχατούπολη.
  Θα τα καταφέρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγόραζα ψωμί στου Παυλόπουλου και τους είδα να παίζουνε έξω από την Πειραιώς. Να σου πω συγκινήθηκα που τους είδα στην γνώριμη κόκκινη στολή. Γεράσανε. Όμως όπως και να απαντηθεί η απορία σου εάν δηλαδή πάνε να τους επαναφέρουν ή βγήκανε για να πούνε τα κάλαντα από μόνοι τους, αυτοί εκεί κάτω στο δημαρχείο ας φερθούνε καλά επιτέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ¡Sí! La vida podría ser un milagro, incluso en nuestro pueblo. Feliz Navidad Mosxatoupolis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λεγάκη Ζώταλης και κάποιος κύριος που δεν γνώριζα ξεροστάλιαζαν και οι Βασιλείς με την αυλή τους καμάρωναν. άραγε γιατί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πραγματικά φοβερή σκηνή. Φαντάσου στη vodafon τον δήμαρχο, στο Mocca τη φιλαρμονική και στο παράπηγμα τα "κορόιδα". Σκετη φαρσοκωμωδία.
  Τα χρόνια πολλά μου με υγεία και εύχομαι ο χριστούλης να κάνει το θαύματου στην κακομοίρα την Ελλάδα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια