Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Προπαγάνδα σε συσκευασία ανοιχτής επιστολής

Ανοιχτή Επιστολή μας έστειλε ο κ. Δήμαρχος, για να μας διηγηθεί τα όσα συνέβησαν στον ένα χρόνο που διοίκησε αυτός και οι σύμβουλοί του, το Μοσχάτο και τον Ταύρο.
Με τα όσα γράφονται (και δεν γράφονται) στην Επιστολή: 
α) ομολογείται η απραξία σε έργα, 
β) επιχειρείται όσον αφορά στα οικονομικά χρέη η μετάθεση των ευθυνών στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, και 
γ) παρουσιάζονται οι αυτονόητες διοικητικές πράξεις ως άμεσες ενέργειες και εξαιρετικές δράσεις.
Πουθενά δεν δηλώνεται η αποτυχία για πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει.
Γιατί μέσα σε έναν ολάκερο χρόνο δεν μπορεί να είσαι αλάνθαστος.
Έτσι δεν είναι;
Όμως θέλει αρετή και τόλμη η αποδοχή λαθών και η ομολογία υστερήσεων.
Συνεπώς, η Ανοιχτή Επιστολή του κ. Ευθυμίου στερούμενη αληθείας, δεν είναι τίποτα άλλο από μιά σκέτη Προπαγάνδα!
Στις κοινωνικές επιστήμες (ως γνωστόν), προπαγάνδα νοείται «η τεχνική του επηρεασμού της ανθρώπινης σκέψης και βούλησης με την σκόπιμα διευθετημένη παρουσίαση μιας κατάστασης».
Ε, αυτό επιχειρήθηκε, και μάλιστα με τα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα σωρό παραδείγματα από μικροέργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει ή από προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν αποκατασταθεί.
Δεν πρόκειται να το κάνω γιατί: 
α) θέλω σήμερα να σταθώ στην διαφορά ανάμεσα στην προπαγάνδα και την δημοκρατική επικοινωνία, 
β) συνεχώς υπενθυμίζω διάφορα στον κ. Δήμαρχο (εδώ και ένα χρόνο με τα άρθρα μου), και 
γ) γιατί φαίνεται να έχει πιά επιλέξει οριστικά (;) την γραμμή που του υποδεικνύουν οι ολετήρες σύμβουλοί του (αιρετοί και μη).
Τα όσα επιλέγονται στην Κοραή έχουν διαρκώς το περίβλημα του πολιτικού άγχους και το αμπαλάζ της προπαγάνδας.
Όμως δεν νομίζετε κ. Δήμαρχε ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για να υποστείτε την φθορά ενός πρώιμου και παρατεταμένου εκλογικού αγώνα;
Και είναι μεγάλη ατυχία και αδικία η επιλογή της προπαγάνδας από την δημοκρατία, όπου έχοντας θεσμοθετημένες διαδικασίες δημόσιου απολογισμού πεπραγμένων, όλα τίθενται στην κρίση των πολιτών, με λόγο και αντίλογο…  
(ἔδοξεν τῆ βουλῆ καὶ τῷ δήμῳ)

-----------------------------------------------------------
Να και η επιστολή του κ. Δήμαρχου 
(για να έχετε πλήρη εικόνα και να κάνετε τις κρίσεις σας)

 Ο Δήμος μας στην κοινωνική και οικονομική συγκυρία
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μου και θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις αποφάσεις και τις επιλογές του Δήμου μας σε μια περίοδο όπου όλοι βιώνουμε μία πολύπλευρη κρίση και ιδιαίτερα οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. 
Α. Τα οικονομικά δεδομένα του νέου Δήμου
1/ 1/2011: Απογραφή έναρξης.  
Προχωρήσαμε άμεσα σε ουσιαστική απογραφή των υποχρεώσεων και των απαιτήσεων των δύο πρώην Δήμων. Τόσο το Μοσχάτο όσο και ο Ταύρος έχουν τη δική τους ιστορία, τις δικές τους επιτυχίες και κατακτήσεις ταυτόχρονα, όμως, υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις. 
Οι αναφορές στο παρελθόν ούτε προσθέτουν ούτε αφαιρούν, κρατάμε τα θετικά στοιχεία των δύο πρώην Δήμων και προχωράμε.
Άμεσες ενέργειες ήταν η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών που αναλάβαμε: οι υποχρεώσεις του νέου Δήμου την 1/1/ 2011 ήταν σε προμηθευτές 5.476.740 € και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε δάνεια 10.900.094 €, με ετήσιες πληρωμές τοκοχρεωλυσίων για το 2011 ποσού 1.476.000 €.
2011: Αποπληρωμή υποχρεώσεων και μείωση δαπανών.
Η εξυπηρέτηση των ανελαστικών υποχρεώσεων (μισθοί, εισφορές, δόσεις δανείων κλπ) διεξήχθη απρόσκοπτα, ενώ οι πληρωμές σε προμηθευτές για τους εννιά μήνες (1/1- 30/9/2011) ανήλθε στο ποσόν των 1.800.000 € με χρήση ιδίων πόρων χωρίς να απαιτηθεί περαιτέρω δανεισμός. 
Επίσης, σημαντική είναι η αύξηση στα διαθέσιμα του Δήμου, δηλαδή στις καταθέσεις όψεως, ώστε να υπάρχει ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα, για να εξασφαλισθεί η διατήρηση και διεύρυνση των παροχών στον κοινωνικό τομέα.
Παράλληλα, εξοικονομούμε πόρους στη βάση της ορθής κατανομής και διαχείρισης τους, όπως για παράδειγμα η διαδικασία μεταστέγασης υπηρεσιών και δραστηριοτήτων από ενοικιαζόμενους σε ιδιόκτητους χώρους (π.χ. δημοτικό βιβλιοπωλείο ενώ σύντομα ακολουθεί η μεταστέγαση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου).
Τη φετινή περίοδο, με ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, εξασφαλίσθηκε η συνέχεια της απαλλαγής των συμμετεχόντων από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Ταύρου και επεκτάθηκε στους παιδικούς σταθμούς του Μοσχάτου.
Επίσης, υπήρξε μείωση διδάκτρων σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και σε δραστηριότητες του αθλητικού τομέα, ενώ συνεχίζουμε να διοργανώνουμε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς θεσμούς στις δύο περιοχές (Καρναβάλι, Ταύρεια, Μαθητικό φεστιβάλ, Διαδημοτικό φεστιβάλ θεάτρου, αθλοδιακοπές, κλπ.), μειώνοντας ταυτόχρονα τις δαπάνες κατά 45 60%.

Β. Υψηλές μειώσεις Δημοτικών τελών έως 24% για κατοικίες και επιχειρήσεις
Αποφασίσαμε πολύ υψηλές μειώσεις τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ώστε και οικονομική ελάφρυνση να υπάρξει και να φθάσουμε γρηγορότερα στη σύγκληση των τελών των δύο περιοχών. 
Οι μειώσεις φθάνουν στο 22% για τις μικρές επιχειρήσεις και στο 24%για τις κατοικίες.
Πιο συγκεκριμένα, οι συντελεστές για το 2012 είναι: Κατοικίες: 1,02 €/ τ.μ., Επιχειρήσεις 0-250 τ.μ: 3,15 € /τ.μ., Επιχειρήσεις 251-6.000 τ.μ: Μοσχάτο 4,56 € / τ.μ.,- Ταύρος 4,84% €/ τ.μ., Επιχειρήσεις στεγασμένες άνω των 6.000 τ.μ.: Μοσχάτο 2,74€ / τ.μ. Ταύρος 2,76 €/τ.μ., Μη στεγασμένες: Ταύρος 1,38 €/ τ.μ.
Παράλληλα, με την προοπτική συγκέντρωσης διαφυγόντων εσόδων, έχουμε ξεκινήσει επανακαταμετρήσεις για τον έλεγχο των τετραγωνικών μέτρων στις μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης, προχωρήσαμε άμεσα σε ενέργειες κατά των Ανωνύμων Εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΗΣΑΠ, ΟΣΕ) που δεν καταβάλλουν, ως όφειλαν, τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν. 
Πιστεύω ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον απαιτεί από όλους μας να ενισχύσουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης γιατί έτσι μόνο θα περιοριστεί ο όγκος των σκουπιδιών που παράγουμε και θα μειωθεί και το κόστος διαχείρισης τους.

Γ. Απαλλαγή από τα τέλη, εθελοντικά δίκτυα, ενέργειες στήριξης, κοινωνικό παντοπωλείο
Προχωρήσαμε σε πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες.
Επίσης, με βάση το εισόδημα, υφίσταται πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% των τελών σε οικογένειες με ΑΜΕΑ, σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Ο εθελοντισμός συνιστά το σημαντικότερο παράγοντα παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου και για αυτό ξεκινήσαμε τη δημιουργία εθελοντικών δικτύων: Το Δίκτυο Εθελοντών Γιατρών έχει ως στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και το Δίκτυο Εθελοντών Εκπαιδευτικών για προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αντιμετωπίζουμε με συστηματικό τρόπο και κοινωνική ευαισθησία το χρόνιο πρόβλημα των ΡΟΜΑ με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την καύση καλωδίων στην περιοχή Βοτανικού, κλείνοντας τα παράνομα σκραπατζίδικα και σε στενή συνεργασία με την Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Κατοίκων επιδιώκουμε αποτελεσματικές λύσεις.
Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τη νομική μας υπηρεσία, προχωρήσαμε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που θα αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος στη ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα ξεκινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, που θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο στην πλατεία Αττάλειας καλύπτοντας τις ανάγκες σε βασικά τρόφιμα για 200 άπορες οικογένειες της πόλης μας.

Δ. Ώριμα έργα και στρατηγικοί στόχοι
Η πόλη μας ξεκινά από τον Ελαιώνα και φθάνει μέχρι και την Παραλία συνδέοντας, μέσω της οδού Πειραιώς, την πρωτεύουσα με το λιμάνι του Πειραιά. Τα τρία αυτά συγκριτικά πλεονεκτήματα (Πειραιώς, Παραλία, Ελαιώνας), αναφέρονται ως «Πόλοι Διεθνούς και Εθνικής Εμβέλειας» στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής.
Αυτό ακριβώς διεκδικούμε ώστε να δημιουργήσουμε μία πόλη με ισχυρή ταυτότητα και φυσιογνωμία αυξάνοντας το κύρος και την ελκυστικότητά της και παράλληλα διατηρώντας το χαρακτήρα της γειτονιάς.
Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος και στα έργα τοπικής εμβέλειας. Τους τελευταίους μήνες έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμα για υποβολή προς ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ αξιόλογα έργα συνολικής αξίας 20.000.000 € όπως: η αποπεράτωση του κτιρίου Τιμόθεου Ευγενικού για χρήση κοινωνικών υπηρεσιών και ΚΑΠΗ, η ανάπλαση του Β.Α. Μοσχάτου, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, η ανέγερση ενός παιδικού και ενός βρεφονηπιακού σταθμού, η μελέτη κατασκευής του κεντρικού συλλεκτήρα της Χρ. Σμύρνης, η αντικαταστάση του χλοοτάπητα του Εθνικού Σταδίου, η συνολική ανάπλαση της πλατείας Λαού όπως και άλλων έργων του τεχνικού προγράμματος. 
Διεκδικήσαμε από το κράτος και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο παραχώρησης σημαντικών εκτάσεων όπως οι Φαρμακαποθήκες στη Λ. Ειρήνης και το οικόπεδο επί των οδών Χρ. Σμύρνης και Κλαζομενών για την ανέγερση παιδικού σταθμού.
Τις ημέρες που έρχονται, η πόλη μας θα γιορτάσει αξιοποιώντας, κυρίως, τις δικές της δυνάμεις και με μικρό κόστος: Θεατρικές παραστάσεις, χορωδιακά σχήματα, χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, αφηγήσεις παραμυθιών και παραδοσιακά παιχνίδια. Σας περιμένω να καλωσορίσουμε μαζί το νέο χρόνο ανήμερα Πρωτοχρονιάς και να κόψουμε την πίτα στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Θα είμαστε πάντα δίπλα στα προβλήματα σας και θα προσπαθούμε για το καλύτερο με στόχο την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο υπηρετούμε το όραμά μας για ένα σύγχρονο Δήμο με καινοτόμες και ποιοτικές υπηρεσίες, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων, για μία πόλη με άρτιες υποδομές και βιώσιμη ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο
Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια συνεισφέρουν οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, οι εθελοντές- πολίτες και θα ήθελα ειλικρινά να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Εύχομαι να περάσετε όμορφα στις γιορτές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να συνδράμουμε όσο μπορούμε εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο

Ακούμε και μαθαίνουμε από εσάς
Περιμένουμε τις απόψεις και προτάσεις σας,
τα ερωτήματα και τα παράπονα σας
στα τηλ.: 213 2019630-1 και 213 2036281-2
(καθημερινά 8-2 μ.μ. εκτός Σαββάτου & Κυριακής)
ή στο grafeiodimarxoumt@yahoo.gr
ή συμπληρώστε σχετικό ερωτηματολόγιο στην
ιστοσελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

12 σχόλια:

 1. ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥ "ΘΕΟΥ" ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΙ ΕΝΤΥΠΟ (ΑΚΡΙΒΟΥΛΙ) ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ 1ου ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" (ΚΑΤΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ)ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ!!!!!!! ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ!!!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμμαθητά αυτό το ἔδοξεν τῆ βουλῆ καὶ τῷ δήμῳ είναι το καλύτερο φινάλε για το όμορφο άρθρο σου. Μου αρέσει να με εκπλήσσεις (αυτό ρε μπαγάσα έκανες πάντα) Πραγματικά είναι μεγάλη υπόθεση η χρήση των δυνατοτητων που σου δίνει η εξουσία. Και η προπαγάνδα είναι φοβερό εργαλείο στα χέρια εκείνων που αντί έργου υπερ του "Κοινού των Μοσχατιωτών" (δικό μου αυτό) κοιτάζουν από την επομένη των εκλογών πως θα ξαναεκλεγούν. Και φυσικά όταν σκέφτονται έτσι μεταπηδάνε προς την εκτρωπή με ότι αυτό σημάινει. Δες τι έγινε με το κόμμα που υποστηρίζαμε. Καλά Χριστούγεννα Στέφανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ καλό. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί εβγαλε αυτην την ανοιχτή επιστολή. Δηλαδή πρέπει να νοιώθουν και πολύ στριμωγμένοι! Θα ήθελα η Μοσχατούπολις να κριτικάρει την επιστολή που έβγαλε και ο Σπανάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητή Μοσχατούπολις,
  Τήν απάντηση του την δίνει ο Σπανάκης. Να δούμε θ' απαντήσει?
  Συγχαρητήρια και για τη φωτογραφία. Καταπληκτική ,ωραίος κ...ς ας έχει και λίγη κυτταρίτιδα και συμβολίζει πολλα.
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κι ο Παπαντώνης έβγαζε επιστολές, αλλά τότε δεν φωνάζατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βρήκα το έντυπο του δήμαρχου σφηνωμένο στην καγκελόπορτα του σπιτιού μου. Αρα μοιράστηκε από κάποια άτομα σπίτι - σπίτι. Για άλλες εργασίες που πρέπει να γίνουν μας λένε ότι δεν έχουν κόσμο!!!!! Τελικά ποιός μοίρασε τα φυλάδια και πόσο κοστίσανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ καλή ανάλυση της τακτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή. Ξεχωρίζω το "όσα επιλέγονται στην Κοραή έχουν διαρκώς το περίβλημα του πολιτικού άγχους και το αμπαλάζ της προπαγάνδας". Το χαριτωμένο είναι αυτό που μας καλεί να κάνουμε ο δήμαρχος "Ακούμε και μαθαίνουμε από εσάς - Περιμένουμε τις απόψεις και προτάσεις σας,
  τα ερωτήματα και τα παράπονα σας στα τηλ. κλπ".
  Καλές Γιορτές Μοσχατούπολη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ξέχασε ο δήμαρχος στην ανοιχτή του επιστολή να μας γράψει ότι ανάμεσα στα ώριμα σχέδια και μελέτες που έχει η φοβερή ΤΥ της Μαρίας, είναι και η επανασύσταση της Φιλαρμονικής. χαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααα - συγνώμη για το γέλιο ρε παιδιά. Όντως οι άνθρωποι νομίζουνε ότι στις 2 Γενάρη 2012 θα γίνουν δημοτικές εκλογές - ή μπας και αρχίζει η εκλογική περίοδος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Θα τολμήσω να προσθέσω άλλη μια εκδοχή του όρου προπαγάνδα από τον Frederick C. Irion: Προπαγάνδα είναι μια μονόπλευρη προσπάθεια παρουσίασης πληροφοριών, για τις οποίες αυτός που τις διαδίδει, γνωρίζει ότι μέρος από αυτές είναι τουλάχιστον ψευδείς". Φυσικά δεν θέλω να επιστημονικολογήσω, αλλά να δείξω την πλευρά εκείνη που ο συντάσσων την επιστολή, αλλά και αυτός για λογαριασμό του οποίου συντάχθηκε, ξέρουν ότι δεν λένε την απόλυτη αλήθεια ή και καθόλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλά χριστούγεννα στην Μοσχατούπολη και όλους τους καλούς μοσχατιώτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ. ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  ΑΛΛΑ ΚΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κάλαντα απο την φιλαρμονική μπάντα της πόλης μας και το χορευτικό συγκρότημα "Ωρίωνες εν χορώ" σήμερα στο Μοσχάτο μας (δείτε φώτο). Το αλιεύσαμε από αυτό το blog.ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ
  Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι, εάν δεν είναι λάθος η διατύπωση όπως αναφέρει το συγκεκριμένο blog και σε σχέση με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν θα πρέπει να μαζεύψετε τον blogger. Έαν είναι αλήθεια έχετε σοβαρή ευθύνη για την υποκουλτούρα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε και με τους μηχανισμούς της προπαγάνδας, ειδικά στη δεύτερη φωτογραφία. Ο κόσμος έχει αρκετά προβλήματα και οι υπεύθυνοι του δήμαρχου δεν μπορούν να κάνουν τους καλοχαιρέτες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το τραμπουκισμό πολυτελείας που είναι καλυμμένος με δημοτική περιβολή θα τον χτυπήσουμε όπου μπορούμε. Θα σας τα πω και από κοντά κύριε Δήμαρχε και στους υπόλοιπους. Α να χαθείτε μέρες που είναι...ή βγείτε και κάντε καμία διόρθωση ή επανεκτλιμηση της κατάστασης και προσαρμοστείτε στο περιβάλλον που ζούμε και όχι στον δικό σας κόσμο! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!! Τέλος πάντων, Χρόνια Πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια