Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Παιδάκια εν καμίνω

Πέρασε μια εβδομάδα από την δημοσίευση του άρθρου του Δημήτρη Ζώταλη, με τίτλο «Παιδάκια εν κινδύνω»! 
Ο αρθογράφος μιλούσε για την κατάσταση που - λόγω "Λαϊκής" - επικρατεί κάθε Τρίτη έξω και γύρω από το 3ο Νηπιαγωγείο στην οδό Σολωμού, και τι συνέπειες μπορεί να προκύψουν εκ του γεγονότος αυτού. 
Κάθε Τρίτη, οι δείκτες κινδύνου εκτοξεύονται στα ύψη για το προσωπικό και τα νήπια αφού η έγκαιρη προσπέλαση οχημάτων άμεσης βοήθειας είναι προβληματική. 
Ο αρθρογράφος ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος στην βάση των αποφάσεων του Δημοτικού και του Κοινοτικού Συμβούλιου. 
Όσοι από τους αναγνώστες μας ποντάρισαν στα νεκρά αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής, κέρδισαν! 
Εμείς ξαναπήγαμε (όπως το είχαμε υποσχεθεί) στο επίμαχο σημείο για να διαπιστώσουμε το βαθμό ανταπόκρισης στο πρόβλημα από πλευράς του κ. Δαμηλάκου (στον οποίο πληροφορηθήκαμε ότι έχει ανατεθεί το θέμα) ή από πλευράς της αντιδημάρχου κ. Καπετανάκη (υπεύθυνης για ζητήματα Παιδείας και του γεωγραφικού χώρου που αντιστοιχεί στην κοινότητα του Μοσχάτου). 
 Τα βρήκαμε όλα όπως πριν. 
Οι μικρέμποροι έξω στους πάγκους τους και μέσα στο σχολείο οι Παίδες εν καμίνω… 
Τώρα πιά είναι η ώρα των πράξεων και όχι της παρλαπίπας στα café, ή των άγονων συναντήσεων με υπεύθυνους που δεν ακούνε ή των αγανακτισμένων και κριτικών άρθρων σε τοπικές εφημερίδες, websites ή blogs. 
Υπάρχουν οι «αποπάνω» και εκεί πρέπει να αποταθούμε. 
Βλέπεις, φροντίσανε κάποιοι να μην έχουμε Συμπαραστάτη του Δημότη, ώστε να αποφεύγουν τις άμεσες διοικητικές, νομικές και όποιες άλλες συνέπειες… 

------------------------------------------------------------------

Να μερικές φωτογραφίες προς επιβεβαίωση της κατάστασης…

21 σχόλια:

 1. Θα πρότεινα μια άσκηση, με πραγματικό πυροσβεστικό φορτηγό ή με πραγματικό ΕΚΑΒ. Να αρχίσουν να βαράνε σειρήνες από Κηφισσού και Κατσώνη να μπούνε δεξιά Σολωμού να φρενάρουνε στα 10 μέτρα και να δούμε σε πόση ώρα θα τραβηχτούνε οι παγκοι, οι τέντες, οι κούτες και τα λοιπά συμπράγκαλα της λαϊκής αγοράς ώστε να αρχίσει η επέμβαση.
  Και μόνο που τα έγραψα νομίζω ότι ήδη άργησα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είσαστε παλαβοί. Τρέχετε εσείς ενω έπρεπε να κόπτονται οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι. Αυτήν την Καπετανάκη την έχει τρακάρει κανείς στο δρόμο; Πάω στοίχημα πως δεν ξέρει κατάπου πέφτει η λαϊκή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ομολογουμένως αυτή η ανάρτηση είναι σαφώς καλύτερη της προηγούμενης και καθαρά ενδεικτική του προβλήματος. Πέρα από την πρόσβαση πρώτης ανάγκης, αυτή η εικόνα είναι ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ανεπίτρεπτη έξω από ένα σχολείο....Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ένα κομμάτι της λαϊκής να αναπτύσσεται εκεί κι όχι από την άλλη μεριά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα συμφωνήσω με το @Φίδι. Μάλιστα απορώ γιατί το κομμάτι της λαϊκης από γωνία Κωσταντινουπόλεως και μέχρι ποτάμι, δεν πάει στην οδό Κωστανινουπόλεως από το πολιτιστικό και μέχρι γωνία Μεταμορφώσεως και όσοι θέλουν να πάρουν την Κωσταντινουπόλεως για παραλία να πηγαίνουν από την Κηφισού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν κρύβω ότι ψήφισα το ψηφοδέλτιο Κρεμμύδα. Δεν κρύβω επίσης ότι η αντιπολίτευση που ασκεί δεν με ικανοποιεί. Περιμένω να δω τουλάχιστον τον κύριο Ζώταλη να κάνει το σωστό στην περίπτωση που παρουσιάζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας ,αλλά και για υπενθύμιση προς κάθε αρμόδιο (κ. Δήμαρχο, κ.κ.Αντιδημάρχους ,κυρίους και κυρίες Δημοτικούς Συμβούλους ) σας προωθώ αντίγραφο της επιστολής 38 κατοίκων της περιοχής
  σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία της Λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Σολωμού.
  Σημειώνεται ότι, η κατωτέρω επιστολή κατατέθηκε στη Δημαρχιακή Επιτροπή στις 22/06/2010 ,δηλαδή 15 και πλέον μήνες πριν από τη φωτιά που έγινε στην οδό Τενέδου 5 (04/10/2011-ημέρα λειτουργίας της λαϊκής).
  Μέχρι σήμερα, δε φαίνεται στον εγγύς ορίζοντα να αναζητείται από τους αρμόδιους άμεση λύση του θέματος , παρά την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για άμεση απομάκρυνση της Λαϊκής από το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Σολωμού-και την απόφαση 120/19-07-2010 του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μοσχάτου ,η οποία ,άγνωστο γιατί, ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
  Πρέπει να σημειωθεί ότι , για ότι κι αν συμβεί (κάτι τι οποίο απεύχομαι), υπεύθυνο είναι πλέον όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο ο κ. Δήμαρχος και οι κκ Αντιδήμαρχοι ,γιατί ενώ όλοι γνωρίζουν το θέμα και πόσο αυτό είναι επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά και μια ομάδα κατοίκων ενός αδιεξόδου ,δεν κάνουν καμιά ενέργεια για την επίλυσή του.
  Κ,

  (Ακολουθεί η επιστολή Προς: ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
  ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  στο επόμενο σχόλιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @K
  Αν είναι πολύ μεγάλη επιστολή και υπάρχει πρόβλημα να την δεχθεί ο blogger μπορείς να την στείλεις στο mosxatoupolis@gmail.com.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Προς: ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
  ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


  Επιστολή κατοίκων

  Α μέρος

  Από : ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


  Μοσχάτο, 22/06/2010


  Θέμα: Καθορισμός χώρων λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς


  Σχετικά με το θέμα και σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. 72/8-6-2010 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Μοσχάτου σε ότι αφορά τη Λειτουργία των λαϊκών αγορών και ειδικότερα τη λειτουργία αυτής στη οδό ΣΟΛΩΜΟΥ από Μακρυγιάννη έως Κηφισού σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
  • Στην οδό Σολωμού ολοκληρώνεται το κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου . Τo ’’Στολίδι’’ της πόλης μας όπως συνηθίζεται να αποκαλείται. Μαζί και με το 3ο Νηπιαγωγείο, στον ίδιο δρόμο και σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, συνυπάρχουν δύο Δημόσια Κτήρια.
  • Η λαϊκή αγορά λειτουργούσε επί 30 και πλέον έτη στο τμήμα της οδού Σολωμού από Μακρυγιάννη έως Κωνσταντινουπόλεως.
  • Τα τελευταία τρία χρόνια επεκτάθηκε και στο κομμάτι από Κωνσταντινουπόλεως έως Κηφισού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα παρακάτω προβλήματα:

  Α) Νηπιαγωγείο:
  Το κλείσιμο της πρόσβασης στο νηπιαγωγείο-λόγω της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς- έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η προσέλευση των γονιών και των νηπίων τις μέρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, πολύ κρύο, χιόνια κτλ.) αλλά κυρίως στις περιπτώσεις ασθένειας ή τραυματισμών των μικρών παιδιών.

  Αδυναμία άμεσης προσέγγισης Ασθενοφόρου και Πυροσβεστικών οχημάτων.

  Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί με το θόρυβο, την οχλαγωγία, τη ρύπανση από τα σκουπίδια και τις λοιπές οχλήσεις της λαϊκής.

  Αδυναμία στάθμευσης των γονιών πλησίον του νηπιαγωγείου δεδομένου ότι οι παράπλευροι δρόμοι έχουν καταληφθεί από τα φορτηγά των εμπόρων της λαϊκής.

  Σε ότι αφορά την πρόσβαση στο Νηπιαγωγείο μέσω του πεζόδρομου της οδού Σερρών, αυτή δεν είναι δυνατή για τα Πυροσβεστικά οχήματα, αφενός λόγω του μικρού της πλάτους (3,40 μέτρα) και αφετέρου, λόγω του τοίχους ύψους 40εκ. που περιβάλλει αυτήν με το οικόπεδο “Κοντέλη” με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αναστροφή των οχημάτων.
  Επιπλέον, η στάθμευση αυτοκινήτων- που σχεδόν μόνιμα υπάρχουν στο πεζόδρομο- δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση.

  Β) Οδός Τενέδου:
  Σύμφωνα με την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής (θέμα 7 κεφάλαιο
  Β παρ.3) απαγορεύεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στις καθέτους προς τις ανωτέρω οδούς και στις παρόδους τους , στα πεζοδρόμιά τους καθώς και στις
  διασταυρώσεις των ανωτέρω οδών (2.α,β,γ) με τις καθέτους ή τις παρόδους τους……
  Η λειτουργία της Λαϊκής στο τμήμα από Κωνσταντινουπόλεως έως Κηφισού έχει ως αποτέλεσμα, όπως πρακτικά έχει αποδειχτεί, να δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ των κατοίκων και των εμπόρων σε ότι αφορά την πρόσβαση (είσοδο/έξοδο) στην οδό Τενέδου και τον ολοσχερή αποκλεισμό αυτής καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Λαϊκής, δεδομένου ότι πρόκειται για αδιέξοδο -με ότι αυτό συνεπάγεται σε περιπτώσεις πιθανής φωτιάς , ατυχημάτων κλπ - αντίθετα με ότι προβλέπεται στην ως άνω απόφαση της Δημαρχιακής σας Επιτροπής, που απαγορεύει ρητά τη λειτουργία της Λαϊκής στις καθέτους και στις διασταυρώσεις αυτής με τους ανωτέρω οδούς και εν προκειμένου με την οδό Σολωμού (2,β).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιστολή
  Β μέρος

  Γ)Πολιτιστικό Κέντρο:
  Ή ύπαρξη του Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Σολωμού δεν συνάδει με την λειτουργία Λαϊκής Αγοράς μπροστά από αυτό.

  Σύμφωνα με τα παραπάνω και όπως στην εισηγητική σας έκθεση αναφέρεται ότι η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς πρέπει να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της προς όφελος του κοινού συμφέροντος, παρακαλούμε, όπως, ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή σας, οι παραπάνω παρατηρήσεις μας και εξαιρεθεί από την οριοθέτηση ως χώρος λαϊκής αγοράς το τμήμα της Οδού Σολωμού από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Κηφισού, η αν αυτό δεν είναι εφικτό, προτείνεται , η αντικατάσταση –μετά από 34 χρόνια -της οδού Σολωμού με άλλη οδό (Ομήρου, Μεταμορφώσεως, Ρήγα Φεραίου κλπ )


  Με την πρόταση μας αυτή, πιστεύουμε ότι:
  -Με ελεύθερη την πρόσβαση του Νηπιαγωγείου προστατεύουμε τα μικρά μας παιδιά από απρόβλεπτους κινδύνους «εγκλωβισμού» κλπ κακουχίες που επιφέρει ο “αποκλεισμός” του.
  -Το Νηπιαγωγείο θα λειτουργεί χωρίς το θόρυβο, την οχλαγωγία, τη ρύπανση από τα σκουπίδια και τις λοιπές οχλήσεις της λαϊκής και τέλος,
  - Θα αποφευχθούν προβλήματα αποκλεισμού μιας ολόκληρης οδού (Τενέδου).

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
  Με εκτίμηση,

  Κάτοικοι περιοχής
  (ακολουθούν υπογραφές)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κάτοικος με κρίση και γνώση21 Δεκεμβρίου 2011 - 7:04 μ.μ.

  Ρε ανώνυνυμε 6.24 το θέμα το ανέδειξε ο κ.ΖΩΤΑΛΗΣ σε προηγούμενο δημοσιεύμά του και μάλιστα επισκέφθηκε και το δήμαρχο προς επίλυσή του.Εφερε το θέμα στο κοινοτικό και ζητήθηκε η άμεση απομάκρυνση της λαικής μπροστά από το νηπιαγωγείο.Είχε και δυο συναντήσεις με τον αντιδήμαρχο κ. Δαμηλάκο όπου και έθεσε το θέμα ζητώντας και από αυτόν το αυτονόητο.
  ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;ΝΑ ΠΑΕΙ Ο Κ.ΖΩΤΑΛΗΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εγώ (κάτοικοι)το είπα στο σκύλο μου
  και ο σκύλος (Δαμηλάκος-Καπετανάκη)
  στην ουρά του.


  υγ. δυστυχώς όμως ο σκύλος ήταν κολοβός.
  και η εντολή δεν διεβιβάσθη αρμοδίως.
  πέσαμε στην περίπτωση ρε γαμώτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Κάτοικος με κρίση και γνώση
  Είμαι ο Ανώνυμος 624, αλλά έχω επίθετο και φυσικά δεν με λένε «ρε».
  Παρακολουθώ τα γεγονότα και νομίζω ότι πια δεν φτάνουν οι παρεμβάσεις. Δηλαδή τα είπα του δήμαρχου αλλά αυτός πέρα βρέχει. Νόμοι υπάρχουν για όλους νομίζω, άρα και γι αυτόν. Υπάρχουν και διοικητικοί ελεγκτες υπερκείμενοι του δήμαρχου και γενικότερη νομοθεσία και εισαγγελέας. Ο κ. Ζώταλης που τόσο τον υπερασπίζεσαι λες και είσαι γραμματέας του, αλλά κι εγώ επικροτώ την προσπάθεια του, οφείλει να το ξαναφέρει στο κοινοτικό αλλά παράλληλα να συντάξει κείμενο καταγγελία και να το στείλει στα αρμόδια υπουργεία, τον ελεγκτή, την περιφέρεια, την αστυνομία και όπου αλλού. Να υποστηριχτεί η συγκεκριμένη ενέργεια και από τους σύμβουλους του Κρεμμύδα. Γι αυτό τους ψηφίσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο Μπάρμπα Γιώργος.21 Δεκεμβρίου 2011 - 10:08 μ.μ.

  Συγνώμη κύριοι , αλλά δεν μπορώ άλλο να σιωπώ. Το θέμα το ανέδειξε ένας πολίτης ο κ. Σκούταλης.
  Αυτός ενημέρωσε τούς πάντες της Δημοτικής Αρχής για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Θα πρέπει όλοι να του το αναγνωρίσουμε. Εξαιρετικός ο κ Ζώταλης αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. TO ZHΤΟΥΜΕΝΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ....ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΟΥΝΙΘΟΥΝ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μία τρύπα στο νερό22 Δεκεμβρίου 2011 - 12:22 π.μ.

  E, και τι έγινε που πήγε ο Ζώταλης μία φορά στο
  Δήμαρχο και 2 στο Δαμηλάκο ?
  Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι!!
  Απλώς τους διέκοψε τον πρωινό ύπνο. Αποτέλεσμα μηδέν. Αυτά τα θέματα λύνονται με ομαδική δράση και όχι με ανώδυνες υποδείξεις, κούφιες καταγγελίες και εθιμοτυπικές επισκέψεις.
  38 κάτοικοι έκαναν μία παρέμβαση και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο το ξαναθυμήθηκαν.....
  Και ο ακούραστος Ζώταλης ξεθεώνεται να ανεβαίνει
  τα 60 σκαλιά του Δημαρχείου.....
  Μπορεί όμως αυτό να φέρει αποτέλεσμα ?
  Φοβάμαι πως όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Ο Μπάρμπα Γιώργος. είπε...
  Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο .

  Το θέμα ξεκίνησε από τους κατοίκους της περιοχής από 3ετίας περίπου και επικαιροποιήθηκε γραπτώς απο τους ίδιους με αφορμή την από 08/06/2010 πρόσκληση σε διαβούλευση της Δημαρχιακής Επιτροπής με θέμα ''τον καθορισμό των χώρων και των όρων λειτουργίας της λαϊκής αγοράς που διενεργείται στην περιφέρεια του Δήμου''

  Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και από τη Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου.

  Δε γνωρίζω τον κ.Σκούταλη και δεν αμφισβητώ τις ενέργειές του όπως λέτε ότι ενημέρωσε τούς πάντες της Δημοτικής Αρχής για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
  Όμως απ’ ότι γνωρίζω δεν υπάρχει το όνομα του και η υπογραφή του στη σχετική επιστολή των κατοίκων και ούτε έγινε αντιληπτή η συμμετοχή του στις σχετικές με το θέμα διαβουλεύσεις στα αρμόδια όργανα του Δήμου.


  Σε ότι αφορά το κ.Ζώταλη , η ενεργή συμμετοχή του ,κατά την άποψή μου, συνίσταται αφενός στην επαγγελματική του ιδιότητα, ευαισθησία και γνώση και αφετέρου στη συμμετοχή του στα κοινά ως Κοινοτικός Σύμβουλος.

  Όμως το μείζον ερώτημα παραμένει :
  Υπάρχει διάθεση και θέληση της Δημοτικής Αρχής για τη λύση του προβλήματος η όχι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. όλοι οι σχολιαστές έχουν το δίκιο τους. αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι να ενωθούν όλα τα δίκια. τοτε να πανε στο δήμαρχο και να τον αναγκάσουν να κάνει το σωστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ξαναγράφω. Ξέχασα να πω ότι το Πολιτιστικό κτήριο δεν είναι και η αρχαία Επίδαυρος. Όμως δεν παύει να υπάρχει ανάγκη για κάποιες καλύτερες ρυθμίσεις και όχι να είναι κολλητά οι πάγκοι με τα ψάρια. Σε λίγο θα μείνει μόνιμη η ψαρίλα, γιατί όσο και να πλένεις ή να ασβεστώνεις για ένα διάστημα όλο και κάτι μένει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο οι κάτοικοιι της περιοχής δεν κάνουν επίσημη καταγγελία στον αρμόδιο φορέα. Πηγαίνουν από τον Αννα στο Καϊάφα και λύση δεν βρίσκουν. Αν γίνει επίσημη καταγγελία να δείτε πως θα τρέξει ο Δήμαρχος και το συστημά του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη καραμπινάτη πολεοδομική παράβαση απέναντι απο τη Μεταμόρφωση. Ποντάρουν στο γεγονός ότι κανείς επώνυμα δεν πάει να κάνει καταγγελία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΡΕ ΑΝΤΡΕΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΧΙ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑ. ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Τ---Ω---Ρ---Α! ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΕΝΩ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ
  ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ Ή Η ΛΑΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια