Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννης πίνει - Γιάννης κερνάει

Σε μια εποχή που δοκιμάζονται έως και φτωχοποιούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι, η Δημοτική αρχή προωθεί για ψήφιση και έγκριση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο μια "εισήγηση" της οικονομικής υπηρεσίας για την χορήγηση μηνιαίων μισθών (εύσχημα και παραπλανητικά τους αποκαλούν Μηνιαία Έξοδα Παράστασης) στους προέδρους δύο ΝΠΔΔ.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Α. Μπούτση, και την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ντ. Λουκάκη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ θα ενθυλακώνουν κάθε μήνα 600 με 1000 ευρώ ο πρώτος και 800 με 1200 ευρώ η δεύτερη, επιπλέον των χρημάτων που λαμβάνουν από τις κανονικές εργασίες τους.
Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει.

Με την πράξη αυτή σχεδόν κλείνει ο κύκλος της αποκατάστασης όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά ανοίγουν οι λογαριασμοί με την κριτική της κοινωνίας.

Όσο είναι καιρός, ο κ. Δήμαρχος πρέπει να αποσύρει την ντροπιαστική εισήγηση που μέλει να τεθεί στους δημοτικούς συμβούλους.
Αν όμως η δημοτική αρχή επιμείνει, είναι χρέος του κάθε συμβούλου η καταψήφιση μιας τόσο προκλητικής ρύθμισης που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα.

25 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ,Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ.ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ?ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.ΜΠΟΥΤΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μισθοί κομένοι και ραμένοι στα μέτρα των δύο κ.
  Προέδρων από τον κ. Δήμαρχο.
  Ο κόφτης,ο ράφτης και η κοπτοραπτού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν εργάζονται το πρωϊ αλλού τότε πότε θα εργαστούν για τα νομικά πρόσωπα από τα οποία θα αμοίβονται? αυτό αποτελεί πρόκληση ασπούμε για την αντιδήμαρχο Τ.Υ ή ακόμη και για τα λαϊκά μέλη του Πνευματικού ή του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής - Κοινωνικής Αλληλεγγύης που και αυτά θα συνεδριάζουν και αυτά θα έχουν συνευθύνη αποφάσεων και που πιθανά και αυτά θα τρέχουν να στηρίξουν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,
  Δέν απευθύνομαι στον κ. Δήμαρχο, διότι αυτός πιθανόν να τους έχει υποσχεθεί αυτούς τούς μισθούς, πριν τις δημοτικές εκλογές κατά τη διάρκεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου του.
  Εμείς ο λαός που μας έχουν πετσοκόψει τούς μισθούς και τις συντάξεις ζητούμε απο σας να σεβαστείτε το δημόσιο χρήμα που το στερούν από μας και τις οικογένειες μας για να βγεί ο τόπος από το τέλμα και δουν τα παιδιά μας μια χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον.
  Κάποιοι από σας να προσφερθείτε γι αυτές τις θέσεις αφιλοκερδώς. Αν δέν μπορειτε, να προτείνετε τις αρμοδιότητες αυτες να τις πάρουν 2 εκ των αντιδημάρχων ή κι ο πρόεδρος του Δ.Σ.
  Με την ψήφο σας αποδείξατε ότι μας σέβαστε και τιμάτε την ψήφο μας. Να είσθε σίγουροι ότι όταν έλθει η ώρα μας, δεόντως και εμπράκτως θα το εκτιμήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Aν είναι αλήθεια οτι και η μαμά της κ. Προέδρου
  εξακολουθεί να παίρνει μισθό από το Δήμο, τότε
  μιλάμε γιά 2 μισθούς.
  Εγώ όμως ξέρω ότι οι πιτσαρίες στις 2 πίτσες δίνουν την μία δωρεάν.
  Προς τι λοιπόν το "καπέλο"?
  Εκτός αν πρόκειται γιά την Pitsa Hat (καπέλο) που δεν κάνει δώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ (ΦΙΛΟΥΣ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θα ήθελα από την Μοσχατούπολη μια απλή χάρη.
  Να δημοσιεύσει τι λεφτά παίρνουν ΟΛΟΙ στο
  δημοτικό συμβούλιο. Αλλά με λεπτομέρειες.
  Δηλαδή τι μισθούς, τι αποζημιώσεις κλπ κλπ.
  Δεν χρειαζόμαστε ονόματα, αλλά το σύνολο
  για τη κάθε χρονιά. Για να δούμε τελικά που
  πάνε τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε. Στις
  υπηρεσίες που μας παρέχει ο δήμος, ή στις
  "υπηρεσίες" που προσφέρουν οι δημοτικοί μας
  "άρχοντες"? Π.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Άκου χιλιάρικο! 'Οταν πριν λ΄γο καιρό η Μοσχατουπολη είχε αναρτήσει τα "μπικικίνια" είχα πει ότι ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Για να δούμε σήμερα: είχα δίκιο ή λάθος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αφήστε τους να τα χαρούν όσο μπορούν ακόμα. Λίγα είναι τα ψωμιά τους και το ξέρουν. Μετράνε μέρες και αυτοί και το κόμμα που προσκυνούν. Σοσιαλιστές της δεκάρας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 2.000 ευρώ ο κάθε αντιδήμαρχος επί 5 μας κάνουν 10.000ευρώ επί 12 μήνες 12.000ευρώ επί 4 χρίνια 480.000ετρώ.
  5.000 ο δήμαρχος επι 12 μήνες 60.000 επί 4 χρόνια 240.000.
  30 σύμβουλοι επί 70 ευρώ η συνεδρίαση 2100 ευρώ η συνεδρίαση επί 2 το μήνα 4200 ευρώεπί 12 μήνες 50.200 επί 4 χρόνια 200.000 ευρώ.
  Πρόεδροι νομικών προσώπων οικονομική επιτροπή κοινωφελής κ.τ.λ.150.000 ευρώ.
  Σύνολο πάνω από 1.000.000 ευρώ η τετραετία μόνο για τους αιρετούς.
  Και εις ανώτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τι να πει κανείς.
  Οι Παπαντωνικοί επίγονοι μαζί με τους Ταυριώτες μέτοικους φαίνεται ότι γλεντάνε τις τελευταίες ημέρες ενός παλαιού κόσμου.
  Οπότε ναι: Γιάννης κερνά και πίνει.
  Το πότε θα σταματήσει αυτό, έχει σχέση με την "αντίσταση που είναι ανάλογη της ταχύτητας".
  Δύναμη ίσον μάζα επί επιτάχυνση κλπ, κλπ.
  Αν το καράβι της Κοραή κουβαλούσε ιδέες, πολιτικές, αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες ίσως να πήγαινε μακριά λόγω μεγάλης μάζας m...
  Όμως κουβαλάνε μια ελαφρόμυαλη διαχειριστική αντίληψη που φρενάρει τα πράγματα.
  Συνεπώς… κτλ, κτλ.
  Δημήτρης Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ.
  ΤΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΑΜΚΙΤΗΣ Κάποτε15 Δεκεμβρίου 2011 - 4:11 μ.μ.

  Σε δύο ώρες θα δούμε ποιός κερνάει και ποιός πίνει. Προσωπικά θέλω να δω τι θέση θα πάρει ο Ντερέκας και η αντιπολίτευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ξεφτίλα θηλυκό, ή ξευτίλα (λαϊκό),
  ΕΊΝΑΙ.. αυτό, όταν κάποιος ξεφτιλίζεται, εξευτελίζεται. Τελιξκά η ολοκληρωτική απώλεια του κύρους και της αξιοπρέπειας.
  -- 177 πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητάνε αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ
  -- Η λευκή σελίδα 124 ΤΟΥ προϋπολογισμού

  -- ΤΡΑΠΕΖΑ έστειλε εξώδικο σε ένα 16χρονο παιδί από τη Κρήτη για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο
  παρουσία δεύτερου ανηλίκου μιλκρότερης ηλικίας.
  -- Κρούσματα ασιτίας μαθητών να αυξάνονται ΣΕ περιοχές που φοιτούν µεγάλα ποσοστά παιδιών από αδύναμα οικονοµικά στρώµατα.

  -- Σε περίοδο κρίσης η Ιταλία των 58.000.000 κατοίκωνς έκανε κυβέρνηση με 11 υπουργούς, χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών. Εδώ στην Ελλαδα των 10.000.000 έχουμε 50 υπουργούς, με 4 υπουργούς άμυνας που δεν έχουν γραφείο να καθήσουν και την κουτσή μαρία υπουργό, γιατί δεν θέλει να αφήσει την υπουργική καρέκλα. Ολοι βολεύτηκαν. Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Δεν έχουν τσίπα και ντροπή.

  -- ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο κ. Μπουτης και η κα Λουκάκη ζητούν ένα ακόμη μισθό.......
  Αυτή είναι η Ελλάδα. Ξεφτίλα!!!
  ΜΙΆ ΞΕΦΤΊΑ ΠΑΝΤΟΥ.
  Και μου πήτε ότι θα τους τιμωρήσετε όταν θα έρθει ή ώρα, γιατί θα το έχετε ξεχάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμε 3:οομ.μ.
  ξέχασες και τους 3 ειδικούς συμβούλους:
  3 σύμβουλοιΧ 20000=60000 το χρόνο
  60000Χ4χρόνια=360000το χρόνο.
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ
  ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥς ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ
  ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΠΑΜΚΙΤΗ
  Ο Ντερέκας την έκανε τη δουλειά του ωραία και καλά βγάζοντας στον "αφρό" το θέμα.
  Να δούμε τι θα κάνουν οι "δικοί" μας που τους
  δόθηκε έτοιμο γκολ και πέταξαν την μπάλα στην
  εξέδρα. Εννοώ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΠΙΣΩ-ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ
  ΤΑ ΑΥΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @Ανώνυμος-15 Δεκεμβρίου 2011 1:16 μ.μ.
  Βλέπω ότι στο αίτημά σου έχεις ισχυρή υποστήριξη από φίλους σχολιαστές. Παραταύτα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Εχω μια μεγάλη απορία.
  Η μοναδική που μπορεί να πιάνει χώμα,να το κάνει ΄πυλό,να του δίνει σχήμα και να το ψήνει είναι η μητέρα αντιδημάρχου ή προέδρου νομικού προσώπου ή προέδρου δημοτικού συμβουλίου;
  Όλους αυτούς τους τίτλους είχε η κυρία Λουκάκη και ταυτόχρονα η μαμά προσλαμβανόταν στο δήμο σαν ειδική στα κεραμικά.
  Μισθοί μισθοί μισθοί.ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Λυπηρό πλέον το σκηνικό στο Δήμο μας. Μοιάζουν σαν τα κοράκια όλοι πάνω απο τον ετοιμοθανατο. Άλλοι ότι προλάβουν να αρπάξουν, άλλοι απλά προετοιμάζονται για την διαδοχή (μην σας φαίνεται παράξενο, πριν εκλεγεί ο Αντρέας είχε συμφωνηθεί η επόμενη μέρα),άλλοι απλά σφυρίζουν αδιάφορα περιμένοντας στην σειρά. Κρίμα για την σοσιαλιστική σκέψη που δήθεν πρεσβευουν κάτι παλληκαρια. Κρίμα σε όλους και πιο πολυ κρίμα για μας τα κορόιδα που στα 55 ζητιανευουμε το ξεροκοματο του παιδιού μας. Αντί να βοηθάμε τα παιδιά μας όπως είναι ο ρόλος μας μας βοηθάνε αυτά.... Και ντρεπόμαστε αλλα κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμια και για να ζήσουμε ευπρεπως ξεφτιλιζομαστε καθημερινά. Και ποιος νοιάζεται? Το καλο παιδι ο Δήμαρχος? η ο Μπουτσης με την κα Λουκακη? Αυτοί να πάρουν για την προσφορά τους τα χιλιαρικακια και εμείς που βλέπουμε το κρέας μόνο στις βιτρίνες των κρεοπωλειων ας πεθάνουμε. Δεν πειράζει ρε παιδιά ίσως ναναι και καλύτερα να ψοφησουμε μερικοί ώστε να αναπνεετε πιο καθαρό αέρα γιατί το δικό μας το χνωτο βρωμάει απο την πείνα. Και αν μερικοί γελασετε γιατί σας φαίνεται ψιλομελοδραματικο το κείμενο ελάτε στην θέση μερικών απο εμάς. Τίποτε δεν με πειράζει όσο ότι μεγαλώνοντας χάνουμε ολοένα και περισσότερο την αξιοπρέπεια μας. Το μόνο που είχαμε στην ζωή μας. Και ένα τελευταίο. Στην Ελληνική γλώσσα κύριοι και κυρίες του Δήμου υπαρχει μια λέξη που δεν έχει συνώνυμο σε καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο. Αυτή η λέξη είναι το ΦΙΛΌΤΙΜΟ !! Ανοίξτε ένα λεξικό και διαβάστε την ερμηνεία της γιατί αποκλείεται να την έχετε στο λεξιλόγιο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ.
  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ) ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Τελικά τα λιγούρια ψήφισαν να αμοίβονται και οι αντιπρόεδροι.Άντε να πάρουν κανένα κιλό μακαρόνια με λίγο τυράκι να μην μας αδυνατίσουν τα καημένα.Θα έπρεπε να κικκινίζουν όταν βλέπου την πείνα γύρω τους.Λιγούρια λιγούρια για γιαούρτια και για τίποτα άλλο.Ο κόσμος πεινάει ρε παλιοκηφήνεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Φααααααατεεεεεεεεεεεεεεεε
  Φααααααααααατεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
  Φααααααααααααααααααααααααααατεεεεεεεεεεεεεεεεε
  Αναίσχυντοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
  Αναίσχυντοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
  ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ; ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ(ΦΟΡΤΩΓΚΑ)ΛΙΓΗ ΝΤΟΠΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΜΠΟΥΤΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ,ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΟΨΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ.ΜΠΡΑΒΟ ΩΡΑΙΟ ΗΘΟΣ ,ΑΣ ΤΑ ΘΥΜΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΡΕ Μ Ε Γ Α Λ Ε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΡΑ.ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια