Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Παιδάκια εν κινδύνω

Πενήντα πέντε μέρες πάνε από τότε που μίλησα (κατόπιν ραντεβού) με το Δήμαρχο και του έθεσα το θέμα του 3ου Νηπιαγωγείου, στην οδό Σολωμου, που κάθε Τρίτη πολιορκείται στην κυριολεξία από πάγκους της λαϊκής αγοράς.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιορκίας είναι η πλήρης αδυναμία πρόσβασης οχημάτων έκτατης ανάγκης, για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων πυρκαγιάς, υγείας, κλπ.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Δήμαρχος μίλησε με τον πρόεδρο της λαϊκής αγοράς, με τον οποίο μάλιστα έκλεισαν και ραντεβού για την επόμενη ημέρα.
Η υπόσχεση ήταν ότι θα απομακρυνθούν οι πάγκοι άμεσα, αφού αυτό αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιούλιο του 2010.

Το θέμα το έφερα και στην δημοτική κοινότητα Μοσχάτου, όπου και εκεί η απόφαση ήταν να απομακρυνθούν οι πάγκοι που πολιορκούν το Νηπιαγωγείο.
Υπενθύμισα μάλιστα στην κ. Καπετανάκη (αντιδήμαρχο σε θέματα παιδείας) ότι το ελάχιστο που πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά, είναι η λήψη μέτρων ώστε να είναι ασφαλή.

Θα πρέπει να πω, ότι λίγες μέρες πριν την επίσκεψή μου στον κ. Δήμαρχο, είχαμε πυρκαγιά σε σπίτι στην οδό Τενέδου, κάθετο της Σολωμού, η οποία απέχοντας μόλις 20 μέτρα από το νηπιαγωγείο ζει το πρόβλημα της λαϊκής.
Τότε εκ θαύματος δεν είχαμε θύματα.

Πέραν όλων αυτών, είναι απορίας άξιον, για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν μπορεί να υλοποιήσει μια δική της απόφαση, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών.

Μετά από όλα αυτά, ΑΠΑΙΤΩ εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην απελευθέρωση της πρόσοψης του Νηπιαγωγείου και των παρακείμενων οδών πρόσβασης, και να ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ επιτέλους τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβούλιου Μοσχάτου και του Δημοτικού Συμβούλιου Μοσχάτου – Ταύρου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι βαριά υπόλογος για ότι συμβεί ειδικά στο νηπιαγωγείο και στα μικρά παιδάκια του σχολείου, αλλά και γενικότερα στην γειτονιά.

Δημήτρης Ζώταλης
Δάσκαλος - Σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου

23 σχόλια:

 1. Αμάν . Παναγία μου.
  Σιγά Παναή το μαχαίρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μένω εκεί κοντά και πραγματικά το μυαλό μου δεν είχε πάει σε μια κακιά περίπτωση τι θα μπορούσε να συμβεί. Κύριε Ζώταλη ζητάτε τα αυτονόητα νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν συμβεί κάτι κακό τότε δεν θα είναι παιδάκια εν κινδύνω αλλά ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
  Τα μικρά παιδάκια πάνω από όλους και όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό που προέχει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ευαισθησία της κοινωνίας όπως κι αν αυτή αποτυπώνεται. Είτε δήμαρχος, είτε απλός πολίτης πρέπει να δείχνουμε ενδιαφέρον και προληπτική φροντίδα που δεν κοστίζει και τίποτα. Όσο για κάποιον σχολιαστή σας που γράφει "σιγά παναή το μαχαίρι" ας αναλογιστεί τι προέχει - η εκδήλωση πολιτικής αντίθεσης προς τον κοινοτικό σύμβουλο που αρθρογραφεί ή η ασφάλεια των παιδιών. Ξέρετε αγαπητέ Παναή; (γιατί περί άνδρα πρόκειται - μια γυναίκα ποτέ δεν θα εκφραζότανε έτσι) η συμφορά και το κακό ποτέ δεν μας κλείνουν ραντεβού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε αυτό το πρόβλημα δεν πρέπει να υπάρχει το ΑΠΑΙΤΩ, αλλά το ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ. Κύριε Δήμαρχε μην μας απογοητεύετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εν μέρει σωστή η ανάρτηση. Κατ ουσία σωστή, όμως η ουσία χάνεται από την υπερβολή σε αυτές τις περιπτώσεις...Για παράδειγμα είστε σίγουρος ότι έχει το νηπιαγωγείο έχει σύστημα πυρόσβεσης ή έστω πυροσβεστήρες που να λειτουργούν και να ξέρει κάποιος να τα χρησιμοποιεί ; Ότι τα παιδάκια κάνουν - αραιά και που - καμμία συντεταγμένη άσκηση εγκατάλειψης (πχ για σεισμό κλπ) ; Ότι τα παιχνίδια είναι σε καλή κατάσταση; Πιστεύω ότι σε περίπτωση πυρκαϊάς η πυροσβεστική θα φτάσει όπως και να έχει. Στο επείγον τα τραπεζάκια θα τραβηχτούν, ο κόσμος θα φύγει και το θέμα θ αντιμετωπιστεί...Είναι σωστή η επισήμανση του θέματος στο Δήμο, αλλά με υπερβολές περί 'ολοκαυτώματος' το θέμα χάνει τη δύναμή του (''εκ θαύματος δεν είχαμε θύματα''), θα γίνει 'γραφικό' και θα πάψουν ν ασχολούνται, θα έρθουν λοιπόν τ' αντίθετα αποτελέσματα διότι θα είστε απλά ένας ακόμα που γκρινιάζει υπερβολικά για όλα και του φταίνε όλα.... Από τη μία λοιπόν θα σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την προσοχή που δίνετε, από την άλλη θα σας προέτρεπα να αποφεύγετε τις υπερβολές και το πομπώδες ύφος στη διατύπωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. TO PAIDI MOY PAEI STO NIPIAGOGIO KAI DEN YPARXEI KANENA POROBLJMA PROSBASHS
  AYTA EINAI MAKAKIES

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κύριε Δάσκαλε και κοινοτικέ σύμβουλε,
  Συμφωνώ απόλυτα με το φίδι. Με βαρύγδουπες απειλές-προειδοποιήσεις, μεγαλοποιόντας ένα πρόβλημα ,αν υπάρχει, όχι απλώς δεν το λύνεις αλλά το ευτελίζεις. Γι αυτό συμφωνώ και με τη ρήση "σιγά Παναή το μαχαίρι".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Λοιπόν!
  Αγαπητέ ανώνυμε (12:58) γονέα παιδιού που πάει στο Νηπιαγωγείο της Σολωμού, την ερχόμενη Τρίτη στις 1.30 το μεσημεράκι, ραντεβού έξω από την πόρτα του νηπιαγωγείου.
  Γιατί αφού δεν πείθεσαι από τα όσα εύγλωττα παρουσιάζουν οι φωτογραφίες μας, θα δούμε μαζί επιτόπου αν ο χώρος δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και πως αν φτάσουν εκεί πυροσβεστικές θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.
  Και να εκφράζεσαι καλύτερα.
  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΛΟΙΠΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριε Ζώταλη απλά ένα μπράβο. Απορώ με την κτηνωδία κάποιων να λένε ότι υπερβάλεις και να λένε "αν υπάρχει" πρόβλημα, όταν μιλάνε οι φωτογραφίες και όταν το κοινοτικό και το δημοτικό συμβούλιο έχουν πάρει αποφάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κύριοι η αλήθεια είναι αυτή που γράφεται από τον κύριο Ζώταλη και δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ύφος όταν πρόκειται για το παιδί μου.Άλλωστε με το θέμα έχει ασχοληθεί και ο κ. Πηνιώτης΄,έχουν μαζευτεί υπογραφές κατοίκων και γονέων και έχει σταλεί και έγγραφο από τις νηπιαγωγούς στον προιστάμενό τους.Το θέμα είναι όπως ακριβώς παρουσιάζεται και από τις φωτό.Τώρα αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιους βάλτε τα αλλά ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η κατάσταση κάθε Τρίτη είναι αφόρητη και άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά.Ο νόμος ορίζει κατηγορηματικά ότι δεν στήνονται λαικές πλησίον σχολείων.Πόσο μάλλον μπροστά στην πόρτα ενός νηπιαγωγείου.Ο αρθρογράφος έχει απόλυτο δίκιο.Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Daskale o silogos sas ti kani;mipos asxolite mono me ta bikikinia sas;vgite brosta ke si auto to thema.einai sovaro kai aksizei ton kopo.oxi mono logia alla kai prakseis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αγαπητοί μου αυτό που λέει ο δάσκαλος το είπε πρώτος ο Παπαντώνης και οι σύμβουλοί του τον Ιούλιο του 10.Μέσα σε αυτούς ήταν και ο σημερινός δήμαρχος.Και αυτός αποφάσισε την απομάκρυνση της λαικής από το νηπιαγωγείο.
  ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ.
  Ρε Σπανάκη εσύ δεν μιλάς;Ο σύμβουλός σου Πηνιώτης και εσύ είστε ανάμεσα σε αυτούς που ψήφιασαν την απομάκρυνσή του.Ο Πηνιώτης μιλάει.ΕΣΥ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αν καταλάβατε εν προκειμενω τίθεται ΚΑΙ το θέμα της αποτελεσματικότητας της συγκεκριμένης παρέμβασης, αλλά και γενικότερα. Κάποιοι νομίζουν ότι οι διαμαρτυρίες είναι απλά γκρίνιες και λόγιαν που δεν έχουν καμιά τύχη. Κάνουν λάθος. Υπάρχουν Νόμοι και τηρητές των Νόμων, όπως υπερκείμενες αρχές για τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή. Εύχομαι κάποτε να γίνει κάποια αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ημουν παρόν όταν ετέθη το θέμα στο κοινοτικό από τον κ.Ζώταλη.
  Εκεί ακούστηκε ότι δεν απομακρύνθυκαν οι πάγκοι από το νηπιαγωγείο γιατί κάτι δεν έκαναν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου με το γνωστό αποτέλεσμα.
  Αν τα πράγματα έστω είναι έτσι, τότε κάποιος από τη δημοτική αρχή έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να το έκανε.Στην προκειμένη περίπτωση όλο το δημοτικό συμβούλιο με επικεφαλή το δήμαρχο.Αυτός ο Ζώταλης που δεν γνωρίζω προσωπικά παρά μόνο φατσικά πολύ καλά τα λέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. παρακηφήσιος στοχαστής14 Δεκεμβρίου 2011 - 7:19 μ.μ.

  Κύριοι μην βιάζεστε.
  Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η απομάκρυνση
  της Λαίκής από την παπακηφήσια περιοχή του κάτω
  ρου του Κηφισού.Τούτο ενδέχεται να προκαλέσει
  βλάβες εις το ανοσοποιητικό σύστημα της ιχθυοπανίδας της περιοχής, αλλαγή του μικροκλίματος , ανάσχεση της μαθησιακής ικανότητας των μικρών μαθητών και εξαφάνιση
  των αργυροπελεκάνων και σταχτοτσικνιάδων του
  Κηφισού.
  Επειδή λοιπόν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό
  οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου εργάζονται
  νυχθημερόν γιά την επίλυση του θέματος.
  Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους,και γιαυτό
  πληρώνονται.
  Υπομονή λοιπόν.Τις λύσεις τις δίνουν πάντα οι
  ειδικοί.
  Μέχρι τότε κάντε το σταυρό σας και περιμένετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. παρακηφίσιος στοχαστής14 Δεκεμβρίου 2011 - 11:38 μ.μ.

  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ : Η Συγκίνηση μου γιά την ανάληψη δράσης από τους Ειδικούς Συμβούλους,ίσως και ο Δαίμων του πληκτρολογίου με ανάγκασαν να γράψω (σε προηγούμενο σχόλιο μου) την λέξη παρακηφίσιος λάθος.
  Παρακηφίσιος λοιπόν και όχι παρακηφήσιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ο ΑΝΤΟΥΑΝ!!!! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Παρακηφίσιε δεν πειράζει. Τί κηφισός τί κηφήνας,
  μιάς και κατέχεις καλά τα περί πανίδας και χλωρίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Μπράβο που αναδείξατε ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα.
  Συγχαρητήρια και στον 3:48 που με δυο κουβέντες όχι μόνο περιγράφει ουσιαστικά το πρόβλημα,αλλά έμμεσα προτείνει και λύση (εφαρμογή του νόμου).
  Μήπως μπορεί να δοθεί μια απάντηση από κάποιον αρμόδιο του Δήμου γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις που οι ίδιοι λαμβάνουν;
  Άν δε μπορούν ,ας εφαρμόσουν τότε το νόμο, που είναι ισχυρότερος των αποφάσεων τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ?ΤΟ ΕΨΑΞΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια