Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Αντισταθείτε!
Να μην σβηστεί η ιδέα του Ανθρώπου

Ειλικρινά λυπάμαι που μια οικογενειακή ανάγκη με έκανε να φύγω την ώρα που μιλούσε ο Μανώλης Γλέζος (συνομιλούσε με τους παριστάμενους – κατ’ εκείνον) και να μην ακούσω, βέβαια, τους υπόλοιπους ομιλητές (την Σοφία Σακοράφα και τον φοιτητή Αλ. Ζαχιώτη).
Παρά ταύτα είχα την τύχη να ρουφήξω τα όσα επί 25 λεπτά είπε η Νάντια Βαλαβάνη για τον Ινγκράο, την Αριστερά, την οικονομική κρίση, τους αγανακτισμένους και την αγανάκτηση και το τι προκύπτει από την άγρια επίθεση του χρηματιστηριακού καπιταλισμού πάνω στις κοινωνίες κάθε χώρας.
Ίσως μάλιστα να μην έχει άδικο με την «διαπίστωση – προειδοποίηση» ότι ο καπιταλισμός σκοτώνει τώρα τις ιδέες της γαλλικής επανάστασης και την οκτωβριανή επανάσταση (!) που δεν χάθηκαν πριν 100 χρόνια ή το 1989.
Και αυτό φαίνεται ότι γίνεται με μέσον – αλλά και στόχο ταυτόχρονα – τον Άνθρωπο.
Για τούτο ο υπερήλικας Πιέτρο Ινγκράο λέει:
«Ο φόβος μου δεν είναι μπας και μου πάρουν το ψωμί, όσο να μην σβηστεί η ιδέα του ανθρώπου»

Αυτό πήρα μαζί σαν σκέψη καθώς βάδιζα προς το μέρος που είχα παρκάρει το αμάξι μου.

Κατά τα λοιπά, δεν θα πω τις τετριμμένες αηδίες και κοινοτυπίες για το πόσο επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση.
Απλά μπράβο στους οργανωτές…

Α, και να μην ξεχάσω να δηλώσω την άκρα ευχαρίστησή μου που τα «λιβανιστήρια» αποθανάτιζαν φωτογραφικά και φαντάζομαι και βιντεοσκοπικά την πρεμιέρα του βαρύγδουπου ως προς την επωνυμία παιδικού χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ στην πλατεία Μεταμόρφωσης, και έτσι την γλύτωσε ο Ινγκράο… κι όλοι εμείς που ήμασταν στην Αίθουσα «7»…

2 σχόλια:

  1. Έτσι είναι. Την κακουχία μπορούμε να την αντέξουμε. Το κατρακύλισμα από την μεσαία τάξη στην κι εγώ δεν ξέρω ποιά τάξη να το αποδεχτούμε - βλέπεις δεν είμαστε από πάντα γαλαζοαίματοι και ευκατάστατοι. Αυτό όμως που είναι δυσβάσταχτο είναι ο ιδεολογικός εξευτελισμός και το να χάσουμε την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mou aresei o epilogos me ta livanistiria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια