Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο "Μοσχάτο"

Ποτέ δεν έπαψα να αγαπώ την Ομάδα μας.
Υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι αλλά «Μοσχάτο» είναι ένα, κι ας μου συγχωρήσετε το κατηγορηματικό ύφος.

Μέσα από μια πορεία δεκάδων χρόνων, από το 1926, χτίστηκε μια αξεδιάλυτη σχέση της πόλης με την ομάδα.
Έγινε ένας πρεσβευτής (περίπου) του τόπου.

Άλλωστε η δράση του ΑΟ Μοσχάτου, είτε το δούμε κοινωνιολογικά, είτε σαν μέρος της τοπικής ιστορίας, ξεπερνάει τον απλό αθλητικό ή περιορισμένα ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του πράγματος. 
Δεκάδες εκατοντάδες παράγοντες, μέλη και αθλητές πέρασαν από τον ΑΟΜ, στων οποίων τα ονόματα αποτυπώνεται η κοινωνική ιστορία και η εξέλιξη της ανθρωπογεωγραφίας του Μοσχάτου.

Στο γήπεδο, κοντά στην ομάδα, συναντήθηκαν χιλιάδες φίλαθλοι της πόλης, που αναμεταξύ τους και σε κάθε γενιά, δημιουργήθηκαν πέρα από την απόλαυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και αναλλοίωτοι κοινωνικοί και φιλικοί δεσμοί.

Κάποτε είχα την χαρά να υπηρετήσω το «Μοσχάτο», όπως και ολόκληρη οι οικογένειά μου. Αργότερα, απομακρύνθηκα για λόγους που η ζωή επέβαλε, αλλά ποτέ δεν έπαψα με αγωνία να μαθαίνω «τι έκανε την Κυριακή η ομάδα».

Η πρόσφατη δημοσιότητα γύρω από θέματα που αφορούν τον ΑΟΜ και η εν πολλοίς υποδειγματική δουλειά που γίνεται στην ομάδα, με φέρανε στον φυσικό χώρο όπου αυτή δραστηριοποιείται, αγωνίζεται και προπονείται.
Αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου στην παλιά μου αγαπημένη, και είδα πράγματα που με συγκίνησαν, που με προβλημάτισαν, αλλά και που με εντυπωσίασαν.

Πολλά έχω για να πω, όμως σε αυτό μου το χρονογράφημα θα αρκεστώ σε δύο λόγια από όσα είδα αφισοκολλημένα πάνω σε ένα τετραγωνικό μέτρο στην πόρτα του δημοτικού γηπέδου.
Οκτώ φωτοτυπημένες Α4 αφισέτες, όπου κάθε μία από αυτές μας ανάγγελλε και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μίας εκ των ομάδων του ΑΟΜ.

Ένα σαββατοκύριακο ψυχαγωγίας, σπορ και άθλησης για τους κάθε ηλικίας ποδοσφαιριστές και ένας αγώνας δρόμου, κούρασης, ευθύνης, αγάπης στην Ομάδα, αλλά και μιας εσωτερικής ικανοποίησης, την οποία γνωρίζουν και απολαμβάνουν (αλλά δύσκολο να εκφράσουν με λόγια) όσοι αγαπούν αυτού του είδους την προσφορά υπέρ του «Μοσχάτου».

Πολλά είπα…
Ας μιλήσουν στους αναγνώστες της "ΜοσχατουΠολις" κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα το σαββατοκύριακο, που είναι και το καταλληλότερο μέσον να κατανοήσουν κάποιοι το τι γίνεται στο ιστορικότερο και αρχαιότερο σωματείο της πόλης μας από την άποψη της αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς.

Σάββατο 3/12, Γήπεδο Ελαιώνα, ΑΟΜ – Κοψαχείλα (προπαιδική ομάδα)
Σάββατο 3/12, Γήπεδο Ελαιώνα, ΑΟΜ – Πανθησειακός (ομάδα παιδικής ακαδημίας 01-02)
Σάββατο 3/12, Γήπεδο Ελαιώνα, ΑΟΜ – Ατρόμητος Πειρ. (ομάδα παιδικής ακαδημίας 03-04)
Σάββατο 3/12, Γήπεδο Μοσχάτου, ΑΟΜ – ΑΟΚ Φαλήρου (εφηβική ομάδα)
Σάββατο 3/12, Γήπεδο Allou Fan Park, ΑΟΜ – Ολυμπιακός (ομάδα παιδικής ακαδημίας 01-02)
Σάββατο 3/12, Γήπεδο Allou Fan Park, ΑΟΜ – Μελάς Αγ. Ελευθερίου (παιδική ομάδα)
Κυριακή 4/12, Γήπεδο Μοσχάτου, ΑΟΜ – ΑΕΚ (παιδική ομάδα)
Κυριακή 4/12, Γήπεδο Μοσχάτου, ΑΟΜ – Καστέλα (ανδρική ομάδα)4 σχόλια:

 1. μπράβο, τίποτα άλλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχω έφεση στα αθλητικά και δη στα ποδοσφαιρικά, αλλά το κείμενο μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μιά σπουδαία περίληψη του τι είναι και ποιόν ρόλο που μπορεί να παίξει ένας τέτοιος σύλλογος στην πολη. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη και επιτυχία στην ομάδα του Μοσχάτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βλέποντας κανείς το πρόγραμμα των 8 αγώνων μέσα σε ένα διήμερο και μάλιστα Σαββατο - Κυριακή όπου άλλοι πανε βόλτα και άλλη για καφεδάκι το αποκαλώ ΗΡΩΪΣΜΟ. Νομίζω ότι η ομάδα αξίζει κάθε ενίσχυσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ο ΜΠΙΖΑΝΗΣ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΜΠΟΥΤΣΗ, ΜΠΑ ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΣΥ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια