Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Πολίτες Μπροστά: Θέσεις, ενέργειες & ερωτήματα περί Τελών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Νοεμβρίου 2011

Τις τελευταίες μέρες πολύ λόγος γίνεται για την μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. 
Και αυτό ξεκίνησε γιατί την Πέμπτη  Νοεμβρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο απεφάσισε μια πραγματικά γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη περισσότερο για τους κατοίκους του Μοσχάτου και λιγότερο για τους κατοίκους του Ταύρου επιφέροντας μια εξίσωση των συντελεστών και στις δύο περιοχές τουλάχιστον όσον αφορά κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Η συζήτηση όμως γίνεται για να μπορέσουν κάποιοι είτε της συμπολίτευσης είτε μέρους της αντιπολίτευσης να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη προβάλλοντας σαν δική τους πρόταση και επιτυχία την μείωση αυτή. 

Για τους «Πολίτες Μπροστά» δεν υπάρχει καμμία τέτοια επιδίωξη για τον απλούστατο λόγο ότι μια μικρή έστω μείωση στα βάρη που επωμίζονται οι κάτοικοι Μοσχάτου Ταύρου είναι θετική και οι πολιτικές παρατάξεις δεν θα πρέπει να “σπεκουλάρουν” με ένα τέτοιο γεγονός. 
Εξ άλλου τα πρακτικά των συνεδριάσεων, και της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχουν στην διαύγεια και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση για την μείωση των δημοτικών τελών πρώτη, και ίσως μόνη, έφερε η παράταξη μας δια του εισηγητή της Τουφεξίδη Χάρη. 
Η εισήγηση μας και το γεγονός ότι η πλειοψηφία την πλησίασε αρκετά (προς τιμήν της, δείχνοντας ότι «ακούει», αν και θα μπορούσε να ήταν πιο γενναία)  ήταν ο παράγοντας που απεφασίσθηκαν αυτές οι μειώσεις. 
Επαναλαμβάνoυμε όμως ότι αυτό είναι το λιγότερο.

Ένα σημαντικό όμως θέμα σχετιζόμενο με τα δημοτικά τέλη, και ίσως άγνωστο σε πολλούς, είναι ότι για την περιοχή του Μοσχάτου υπάρχει μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου του 2004 η οποία όριζε ότι για μια δεκαετία (δηλ. έως το 2014) τα δημοτικά τέλη των κατοικιών αυξάνονται 10 λεπτά για κάθε τμ στις κατοικίες και 28 λεπτά για κάθε τμ στις επιχειρήσεις ετησίως. 
Σκοπός αυτού του επιπλέον τέλους που ανέρχεται σε απόλυτο ποσό στις 300-350.000 ευρώ κάθε χρόνο ήταν να χρησιμοποιηθεί για αγορά ακινήτων και ονομάσθηκε Τέλος Κτήσης Ακινήτων

Έτσι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δημοτικά τέλη για το Μοσχάτο θα είναι τελικά 1,12/τμ στις κατοικίες, 3,43/τμ στις μικρές επιχειρήσεις και 4,84/τμ στις μεγάλες επιχειρήσεις για το 2012.

Οι «Πολίτες Μπροστά» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Κρεμμύδας έχουν, εδώ και δύο εβδομάδες, υποβάλλει προς την δημοτική αρχή τα εξής ερωτήματα σχετικά με το τέλος αυτό :
1) Ποιο το ακριβές ποσόν που έχει συγκεντρωθεί από το Τέλος Κτήσης Ακινήτων τα επτά αυτά χρόνια, μαζί με πιθανούς τόκους;
2) Έχει και που χρησιμοποιηθεί μέρος αυτού του ποσού;
3) Σε ποιο κωδικό του προϋπολογισμού καταχωρείται το ποσόν αυτό;

Μόλις μας απαντηθούν τα ερωτήματα θα ενημερώσουμε τους συνδημότες μας καθώς και θα υποβάλλουμε προς το δημοτικό συμβούλιο τις προτάσεις μας σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος αυτό.

«Οι Πολίτες Μπροστά», ανεξαρτήτως αν μερικοί επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους σαν αντιπολίτευση, θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για την οικονομική ανακούφιση των δημοτών καθώς και στην προαγωγή της διαφάνειας στα τεκταινόμενα  του δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

«Πολίτες Μπροστά»

16 σχόλια:

 1. Με ιδιαίτερη χαρά διαβάζω το Δελτίο Τύπου της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Σχεδόν έφτασα να νομίσω ότι πριν ένα χρόνο ψήφισα κάτι σαν το ολόγραμμα μιας φανταστικής ανάγκης μου. Ελπίζω να συνεχίσετε και να εντατικοποιήσετε την παρουσία σας / μας.

  Ευγενία Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;; υπάρχει τέτοια παράταξη; Με την απουσία σε πολλά θέματα είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι ή προσχωρήσατε κάπου ή παραιτηθήκατε του αγώνα. Ευελπίστουμε σε πιο εντατικές παρεμβάσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 2 παρατηρήσεις και 1 σχόλιο.

  Παρατήρηση πρώτη: Ο Άρης Κρεμμύδας είναι πλέον ο επικεφαλής των Πολιτών Μπροστά και όχι υποψήφιος δήμαρχος.

  Παρατήρηση δεύτερη: πολιτικά κόσμιο είναι να γράφεται ότι "πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση για την μείωση των δημοτικών τελών πρώτη, και ίσως μόνη, έφερε η παράταξη μας". Η συμπλήρωση με τη φράση "δια του εισηγητή της Τουφεξίδη Χάρη" είναι περιττή.

  Σχόλιο: Διάβασα 2-3 αναρτήσεις του ΜΟΣΧΑΤΟ-LIVE γύρω από τα δημοτικά τέλη. Αυτό το μπλογ νομίζει κανείς ότι είναι το επίσημο όργανο του δήμου και ότι η ιστοσελίδα http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr είναι το ημιεπίσημο μέσον. Τέτοια ξεδιαντροπιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμος (προβοκάτορας) 2:54
  Το μόνο που παράλειψες ήταν να βάλεις στο σχόλιο σου και την υπογραφή σου. Καλά που είναι και η παράταξη του Κρεμμύδα μέσα στο δημοτικό και το κοινοτικό. Αμα πάρει κανείς τα πρακτικά των συμβουλίων αποδεικνύουν την λασπολογία σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ....Πράγματι η συμφωνία της Παράταξης γιά μισθό
  στους παρατρεχάμενους Προέδρους και Αντιπροέδρους ανακούφισε πολύ τους Δημότες!!!
  Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο να μας ανακουφίζετε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 2.54 η κριτική είναι εύκολη, ειδικά όταν γίνεται ανώνυμα. Θέλεις να σου θυμήσω ποιοί ασχολήθηκαν και έκαναν γνωστά : 1) τις ατασθαλίες στο Πολιτιστικό, 2) τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις του δήμου, 3) την ανάθεση των λιπαντικών σε συμβούλους του Δημάρχου, 4) τους λανθασμένους χειρισμούς του Μπούτση που οδήγησαν σε μαρασμό το Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου, 5) τα λάθη στην απόφαση για τα τέλη, 6) την παράνομη πρόσληψη γυμνάστριας και πολλά άλλα.
  Μήπως αναφέρεσαι σε κάποια άλλη παράταξη και μπέρδεψες τα μπούτια σου ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δυστυχώς οι πολίτες μπροστά όσα δελτία τύπου και αν βγάλετε η παρουσία σας είναι δραματική γιατί ενδίδεται σε πράγματα και προτάσεις της δημοτικής αρχής εκφράζοντας βεβαίως κάποιες ενστάσεις και κριτικές αλλά στο τέλος πάντα κάνετε αυτό που κρίνετε και κατακρίνετε.Ο Τουφεξίδης έχει χάσει την μπάλα με τις παλινωδίες του και τις αγκιλώσεις του,ο Κοντεκάκης είναι άφαντος,Ο Μελίστας κάτι πάει να πει και να κάνει,Ο Ζώταλης στο τοπικό παλεύει πάντα μόνος,τους μπαίνει στο ρουθούνι με μεγάλο σθένος, γι αυτό και δέχεται πολλά πυρά,που ευτυχώς τα αντέχει,και δεν τα παρατάει, και ο αρχηγός κρεμμύδας δείχνει απλά ότι δεν γνωρίζει πως γίνεται η αντιπολίτευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τουφεξίδης Χάρης1 Δεκεμβρίου 2011 - 6:50 μ.μ.

  Κάποιες αναγκαίες και μη διευκρινίσεις για τους αναγνώστες:
  1) Η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη. "και ο υποψήφιος Δήμαρχος." Ολα τα άλλα είναι καθαρά προιόντα φαντασίας.
  2) Η σχετική φράση με το όνομα Τουφεξίδη Χάρη μπηκε για να καταλάβει κάποιος που θα διαβάσει τα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής στη ¨διαύγεια" τις θέσεις μας, αφου εκεί αναφέρεται το όνομα, Τουφεξίδη και που πιθανά κάποιος να μην γνωρίζει ότι ανήκει στην παράταξη.
  3) Καμμία συμφωνια για μισθούς σε παρατρεχάμενους.Η παράταξη μας ψήφισε τον προυπολογισμό του πενταμήνου Αυγούστου - Δεκεμβρίου 2011 του ΝΠΔΔ Καπη-Παιδικοί σταθμοί που μέσα εκεί υπάρχει και ένα κονδύλι 6000 ευρώ για έξοδα παράστασης μόνο προέδρου. Τώρα αν χρειάζονται έξοδα παράστασης ειναι μια άλλη συζήτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλά που βάλατε και την φωτογραφία του Κρεμμύδα
  γιατί τον είχαμε ξεχάσει.
  Αλήθεια τι κάνει αυτή η ψυχή?
  θέλει ακόμα να γίνει Δήμαρχος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. τελικά ποιος από όλους είναι ο πατέρας της μείωσης των τελών? αν κάποιος πραγματικά ξέρει ας μας το πει και εμάς....περιμένω μια ειλικρινή απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟΥΦΕΞΙΔΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ.ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ.
  ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΛΛΟ.ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΧ...ΤΟ ΘΕΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτό το "τέλος απόκτησης ακινήτων" πρέπει να έχει
  πολύ ζουμί.
  Οψόμεθα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ" : ΣΥΝΟΨΙΣ

  ΔΑΣΚΑΛΟΣ:Πραγματικός Ταύρος.Μακράν ο Πρώτος.
  ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ : Δεν θα το ξανακάνω.Λυπηθείτε με.
  ΚΟΝΤΕΚΑΚΗΣ : Αυτόν άστον.
  ΜΕΛΙΣΤΑΣ :Εξελίσιμος αλλά άτολμος.
  ΑΡΗΣ : Θέλω να μοιάσω στον ΑΡΗ(βελουχιώτη).Με
  τα Δημοτικά θα ασχολούμαι τώρα?
  ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ : Μείναμε δυό-τρείς και λέμε
  καμμιά μ@λ@κί@ να περνάει
  η ώρα.

  συνιστώμενο αντίδοτο : "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" σε άμεση και μεγάλη δόση γιά ταχεία επι ΔΡΑΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. έχετε μεγάλη πλάκα. κάνετε κριτική σε κάποιους που κάτι κάνουν και δεν μιλάτε για τον Ευθυμίου και τη δημοτική αρχή του. Όλοι θέλουμε το τέλειο και το ιδανικό αλλά η ζωή βάζει τα στανταρ της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΣΝΟΨΕΩΝ ΣΥΝΟΨΙΣ.
  ΔΑΣΚΑΛΟΣ| Αυτά του λέτε και τον τρέχετε από πλατεία σε πλατεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια