Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελτικά ήθη και έθιμα...

Η λέξη καταγγελία φαίνεται ότι είναι συνυφασμένη με κάποια ονόματα στο δήμο μας, που έχουν δυστυχώς άμεση σχέση με την Παιδεία.

Σε χθεσινή συνεδρίαση της Ένωσης Γονέων υπήρξε συζήτηση καταγγελίας εναντίον της συμβούλου της Ένωσης κ. Λουλακάκη και των Διευθυντών Σχολείων κυρίου Μπερή, κυρίου Γερασιμόπουλου και της κυρίας Νίκα, με το πρόσχημα ότι παρεμποδίζουν την πρόθεση του Δήμου για "ανοιχτές αυλές" στα σχολεία.

Η καταγγελία βέβαια δεν πέρασε αφού από τα παρόντα 4 μέλη της Ένωσης Γονέων, τα 2 προς τιμήν τους δε δέχτηκαν την πρόταση.
Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι η ευφυής ίδέα προήλθε από τον Πρόεδρο της Ένωσης (εργαζόμενο στο δήμο!) και από μέλος που είναι Δημοτικός Σύμβουλος;

Κύριοι της Ένωσης Γονέων όταν οι δάσκαλοι μίλαγαν για ανοιχτά σχολεία εσείς δεν είχατε καν παιδιά στο σχολείο.
Η πάγια θέση των δασκάλων ήταν "ανοιχτά σχολεία για όλους τους μαθητές με πρωτοπόρα προγράμματα και χωρίς κανένα ΚΟΣΤΟΣ για τους μαθητές".

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε συγκρουστεί πάρα πολλές φορές με τους εκάστοτε διοικούντες και τελευταία με τον τέως δήμαρχο κ. Παπαντώνη μέσα από την Επιτροπή Παιδείας, τόσο ο γράφων όσο και ο κ. Γερασιμόπουλος.

Η κ. Λουλακάκη, όσο και οι τρεις διευθυντές, μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας παλεύουν για αυτό το οποίο εσείς μόλις χθες ανακαλύψατε.
Αν στο τέλος - τέλος θέλατε να καταγγείλετε κάτι, καταγγείλτε 
- την έλλειψη βιβλίων, 
- την μείωση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων στο 50%, 
την υπολειτουργία του ολοήμερου σχολείου, 
- την έλλειψη άκόμα και σήμερα ειδικοτήτων και όχι μόνο, 
- την έλλειψη φυλάκων στα σχολεία, την παντελή απουσία τραπεζοκόμων, 
- την παντελή έλλειψη τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, 
- την παντελή έλλειψη τμημάτων υποδοχής, 
- την υπολειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, 
- τα πολλά στεγαστικά προβλήματα, 
και ένα σωρό άλλα πράγματα που πιά πολύ καλά γνωρίζετε!

Αφήστε λοιπόν τα μικροπολιτικά παιχνίδια των καταγγελιών, γιατί αυτοί που βάζετε στο στόχαστρο, έχουν παρελθόν και ιστορία σε θέματα παιδείας, που τους έχουν κοστίσει και σε χρήμα και σε ώρες εργασίας.

Οι δάσκαλοι παρά τα διαχρονικά οικονομικά τους προβλήματα και όχι μόνο, πάντα δρουν προς το συμφέρον των μαθητών δίνοντας ολάκερο τον ευατό τους, σε αυτό που αγαπούν: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ο δάσκαλος

7 σχόλια:

 1. Όσο πιο βουβός είναι στα συμβούλια του δήμου, τόσο πιο πολυσχιδής είναι η δραστηριότητα του κ. Σάββα στα ζητήματα παιδείας και σχολικών επιτροπών. Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με ποιο τρόπο σαμποτάρουν οι διευθυντές το πρόγραμμα «Ανοιχτές σχολικές αυλές». Έτσι στα ξεκούδουνα το κάνουν; Οφείλεις να μας το γράψεις αγαπητέ κ. Ζώταλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O KYRIOS SAVVAS TO MONO ERGO POU THA AFHSEI THA EINA O DIORISMOS THS ANHPSIAS TOU STH SXOLIKH EPITROPH

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η δημοτική αρχή ακολουθεί πολιτική εντυπώσεων ή στην καλύτερη περίπτωση αυτού που κατά συρροή κάνουν οι άλλοι δήμοι. Δεστε τα σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. Το ζήτημα είναι τι έχει κάνει με όσα ζητήματα αναφέρει ο αρθρογράφος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Δάσκαλος Β. Ψυχογυιός11 Νοεμβρίου 2011 - 10:24 μ.μ.

  Μπράβο Δημήτρη για το άρθρο σου , όσο για τις ΕΝΩΣΕΙΣ , ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ κ.λ.π.....κρίμα !!!!!!! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Eνας Aναγνώστης12 Νοεμβρίου 2011 - 5:31 μ.μ.

  Άγιε Δημήτρη μου! (κάνε κάτι σε παρακαλώ)

  Εμπρός παιδιά στην τρελή Καρναβαλιά!

  Άννα – ζούμε – για ν’ αποβλακωθούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ .ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ . Κ.ΖΩΤΑΛΗ Η ΕΝΩΣΗ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΛΑΓΟΣ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ,ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ,ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ,ΤΟ ΚΡΕΜΗΔΙΣΤΑΝ . ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμε 8.23 σε συμπονώ πραγματικά.Η άγνοιά σου σε κάνει να φαντάζεσαι και να οραματίζεσαι φαντάσματα που σε κυνηγάνε.Για την ταμπακέρα έχεις να πεις κάτι ή ελπίζεις και συ σε κάτι όπως πολλοί άλλοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ξεσκονίζουν κάποιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια