Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς διλλήματα απέναντι στο χαράτσι

Η πλατεία πήρε ζωή και το στρογγυλό τσιμεντένιο καθιστικό στα αριστερά, απόκτησε χρηστικότητα, αφού γέμισε από κατοίκους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μεσοποταμίας σχετικά με το γνωστό «κυβερνητικοΔΕΗτζίδικο» χαράτσι στα ακίνητα. 

Πήραν το μικρόφωνο και μίλησαν οι γείτονές μας, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι παλιοί φίλοι… 
Για να πουν το βάσανο τους… 
Πως δεν αντέχουν το χαράτσι...
Πως δεν έχουν χρήματα!
(αλλά και να έχεις κάποια ευρόπουλα στην μπάντα αυτή η ανηθικότητα δεν πληρώνεται - είναι θέμα αξιοπρέπειας)

Από την εκδήλωση έλαμψαν δια της απουσίας τους ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι πασών των παρατάξεων. 
Οποία ανακολουθία σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση που ομόφωνα πήραν γιαυτό το αντιλαϊκό και εκβιαστικό μέτρο… 
(δηλαδή μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνεις κύριε μαλάκα και το προσαρτηθέν χαράτσι, ειδάλως σου κόβω το ρεύμα – τόσο απλά… τόσο ξεδιάντροπα). 
Απόντες, λοιπόν, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των δημοτών (πλήν του δημοτικού συμβούλου κ. Σωπάκη και του κοινοτικού συμβούλου κ. Ζώταλη). 

Και να πω την μαύρη αλήθεια μου δεν δίνω δεκάρα για την απουσία αυτών που ήδη με κάθε τρόπο δείχνουν το ψεύτικο ή κατά συνθήκη ενδιαφέρον τους για το πρόβλημα. 
Με πειράζει όμως για τους άλλους που δεν πήγαν στην Πλατεία Γεννηματά, γιατί η Μεσοποταμία είναι καπελωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ ή γιατί οι Μεσοποταμίτες είναι κουλτουριάρηδες και στον κόσμο τους, κλπ, κλπ. 

Κύριοι και Φίλοι μου, που με αποτρέπατε να πάω στην συγκέντρωση της Κυριακής, όταν η χώρα υποδουλώνεται και η κοινωνία χειμάζει κάθε προοδευτικός άνθρωπος πάει εκεί που λαλεί το δίκιο του μισθωτού, του συνταξιούχου, του ανήμπορου και του μη προνομιούχου. 
Πάει εκεί που ανθίζουν οι καλές συνειδήσεις και σηκώνεται η φωνή της αντίστασης. 

Κι αν σας πειράζει που η Μεσοποταμία ελέγχεται από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον ξύριζα, τότε φτιάξτε την δική σας Κίνηση Πολιτών και κάντε αυτό που δεν κάνει η Δημοτική Αρχή ή δεν μπορεί λόγω εύρους να κάνει η Μεσοποταμία: 
κλείστε την Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο ή την Θράκης στον Ταύρο και στην νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ… στείλτε το ηχηρό μήνυμα 
«Πάρτε πίσω το χαράτσι! Δεν το πληρώνουμε!» 

Απλά, κομμένες πια οι παπαριές! 

-------------------------------------------- 

Μετά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Μεσοποταμία στο πάρκο Γεννηματά την Κυριακή 27/11, οι δημότες που παραβρέθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά με το "χαράτσι" στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενέκριναν το πιο κάτω  
Ψήφισμα

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 27 Νοεμβρίου 2011 στην Πλατεία Γεννηματά και υπογράφουμε παρόν θεωρούμε ότι το «χαράτσι» της ΔΕΗ (ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ –Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι παράνομο, άδικο και ανήθικο. 
Για το λόγο αυτό Ζ Η Τ Α Μ Ε : 
1) Από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου να απαιτήσει την απόσυρση του νόμου 4021/2011 και να προστατέψει με κάθε τρόπο τους δημότες του. 
2) Από το ΣτΕ να κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή του εν λόγω τέλους. 
Τέλος δηλώνουμε την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όσους αρνούνται να το πληρώσουν. 
= Από την επιτροπή της Μεσοποταμίας για την αντιμετώπιση της κρίσης =

14 σχόλια:

 1. Αν ήταν τα εγκαίνια της ΝΔ να δεις κόψιμο και πρεμούρα. Όμως έχει άλλοθι ο Ευθυμίου για Κυριακή πρωϊ. Έμαθα ότι πήγε στον Ταύρο περιοδεία με όλα τα στελέχη του. Αλλά και έτσι ακόμα δεν μπορούσε να στείλει 2-3 δικούς του?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο σου Μοσχατούπολη. Φαίνεται ότι η εκτίμηση που από παλιά είχα στον Σ. Μπιζάνη ήταν σωστή. Από τους λίγους μέσα στο ΠΑΣΟΚ με ανάστημα. Η ανάρτηση άψογη από κάθε άποψη. Η ενοχοποίηση της Μεσοποταμίας δεν είναι κάτι το καινούργιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χαχαχα ο Μπούτσης, ο Αντρέας και η παρέα τους κάνει αντίσταση με ψηφίσματα μέσα στους 4 τοίχους του δημοτικού συμβούλιου. Κουραστικό πράγμα να οργανώνεις συγκεντρώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπιζάνης και Ζώταλης πάλι μεσ τη μέση σαν τους κολαούζους.Αυτοί οι δυο κάτι σκαρώνουν και να μου το θυμηθείτε.Οσο για την εκδήλωση καλά έκαναν και πήγαν.Ολοι οι υπόλοιποι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης τα ευθυμόπουλα τα κρεμμυδόπουλα και τα σπανακόπουλα δηλαδή {το σουτόπουλο το συγκαταλέγω στα ευθυμόπουλα]κάνουν αγώνα στους τέσσερις τοίχους του δημαρχείου.Άσε που Ο δήμαρχος φοβάται και το βενιζέλο.Για πλάκα για γέλια και για κλάματα είναι όλοι τους.Ολοι μαζί και ο καθένας χώρια ΄προσπαθούν να μας δουλέψουν αλλά και για αυτό ανίκανοι αποδεικνύονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ – Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ – ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ – Ο ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΧΕΣΤΑ ΚΙ ΑΣΤΑ – ΟΠΟΤΕ..
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητέ Στέφανε,
  Λες ότι κάποιοι επιχείρησαν να σ'αποτρέψουν να πας στους συριζαίους. Να μας τους ποίοι είναι αυτοί που σε απέτρεψαν. Σιγά σιγά θα μας πείτε ότι εσύ κι ο κ. Ζώταλης κάνατε κάποια ηρωική πράξη. Οι Συριζαίοι παλιά τους τέχνη κόσκινο . Σας λένε μπράβο στα παλικάρια κι εσείς τσιμπάτε και καμαρώνετε σαν γύφτικα σκεπάρνια. Εγώ θα σάς πω ότι λέει ο λαός μας. ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ
  Φίλε πίστεψε με δεν νοιώθω καθόλου ηρωικός.
  Απλά πολύ λογικός, γιατί ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι είναι υπέρ των συμφερόντων του εαυτού μου και της οικογενείας μου.
  Τώρα το τι κάνουν οι «Συριζαίοι» δεν με αφορά.
  Εγώ στην πλατεία Γεννηματά είδα ότι την εκδήλωση οργάνωσε η Μεσοποταμία και είδα πλήθος συμπολιτών από κάθε πολιτικό χώρο (όπως τουλάχιστον τους αξιολογούσαμε και κατατάσσαμε πριν το μνημόνιο, κλπ) να είναι εκεί.
  Μπράβο δεν πήραμε από κανένα.
  Ένα γεια, μια χειραψία, ήταν αρκετά.
  Προσωπικά το «μπράβο» το άκουσα από την συνείδησή μου και από κάποια χειροκροτήματα ύστερα από την τοποθέτηση μου.
  Και σημείωσε ότι δεν πάω για υποψήφιος σε κάτι.
  Αυτά!
  Άλλωστε την ειδικότερη άποψη μου την έχω εκφράσει στο παρόν χρονογράφημα, αλλά και στο παρεμφερές («Να τι πρέπει να γίνει») που έγραψα την Παρασκευή.
  Α, και μια συμβουλή.
  Η κατάσταση είναι ιδιαζόντως κρίσιμη για να το παίζουμε ρέηντζερς της αμερικανικής Δύσης όπου σταμπάρουμε με καυτή σιδεροσφραγίδα τα γελάδια…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ.
  Κομμένες η παπαριές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Στέφανος
  Ωραία απάντηση. Κόντρα σουτ. Σε είχα στα 50/50 αλλά τώρα σε παραδέχομαι για την στάση σου. Η Μεσοποταμία όντως την παλεύει την δουλειά αλλά κάτι το σαμποτάζ, κάτι τα δικά της λάθη δεν δίνουν το αποτέλεσμα που πρέπει. Ειδικά γουστάρησα την ατάκα αν σας χαλάει η Μεσοποταμία φτιάξτε την δική σας Κίνηση. Ρουά, Μάτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τουφεξίδης Χάρης30 Νοεμβρίου 2011 - 4:03 μ.μ.

  Να ξεκαθαρίσω ότι φώναζα για καταιγίδα αντιλαϊκών και άδικων μέτρων από τον Ιανουάριο του 2010 και κάποιοι μου έλεγαν « τι να κάνουμε, αλλιώς θα χρεοκοπήσει η χώρα». Αλλά και τώρα, αν θέλω νάμαι εντάξει με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μην κάνω κάποια ερωτήματα που καίνε πολύ κόσμο.
  Ερώτημα 1ο: Είστε σίγουροι ότι γίνεται ΜΕΡΙΚΗ πληρωμή μέσω ΑΤΜ;
  Έστω όμως ότι τα καταφέρνουμε και δεν πληρώνουμε το "χαράτσι". Τότε η ΔΕΗ θα εκδώσει εντολή διακοπής και συγχρόνως θα το στείλει στην εφορία.
  Και καλά καταφέρνουμε με τον α ή β τρόπο και δεν μας κόβουν το ρεύμα.
  Ερώτημα 2ο : Μόλις όμως το ποσόν βεβαιωθεί από την εφορία (σε 1 ή 2 ή 3 μήνες) και μας στείλει ενημερωτικό σημείωμα για την πληρωμή του τι θα κάνουμε; Τι θα κάνουν οι επαγγελματίες ή οι πολίτες που θα χρειαστούν φορολογική ενημερότητα;

  Ερώτημα 3ο : Και αν μαζί με το χαράτσι ξεπερνάμε το όριο οφειλής των 5000 ευρώ προς την εφορία και ενεργοποιηθεί η ποινική διάταξη περί αυτοφώρου τι γίνεται; Πως θα πείσεις τους πολίτες να ρισκάρουν απέναντι σε μια κυβέρνηση αντιλαϊκή και αναίσχυντη που δεν διστάζει σε τίποτα;
  Απαντήστε μου σε αυτά τα ερωτήματα και τότε πράγματι να αναφωνήσουμε
  «Απλά, κομμένες πια οι παπαριές!»

  Όσο για το Κίνημα Πολιτών αγαπητέ Στέφανε κανείς δεν κατηγόρησε την Μεσοποταμία για το κίνημα της. Αλλά μην κατηγορείτε και αυτούς που εξέφρασαν κάποιες αμφιβολίες για την επιτυχία του . Και όχι άδικα βάσει των παραπάνω ερωτημάτων.
  Όσο για το νέο Κίνημα που προτείνεις να κάνουν κάποιοι άλλοι, δεν εξηγείς με τι στόχο και σκοπό. Αντίδραση για τα άδικά μέτρα που μας φόρτωσαν και θα μας φορτώσουν ή αντίδραση κατά του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που τα παράγει; Και πως θα λάβει σάρκα και οστά αυτή η αντίδραση; Ο Δον Κιχώτης που «ταβαζε με ανεμόμυλους» και οι 3 Σωματοφύλακες με το «Όλοι για έναν, και ένας για όλους» δεν υπάρχουν πια.
  ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Ξεκίνα εσύ, ανέπτυξε την τακτική και στρατηγική και εγώ σε ακολουθώ. Φτάνει πια η βολεψιά του γραφείου και το γράψιμο , ωραίων πραγματικά άρθρων, στον υπολογιστή στη θαλπωρή του σπιτιού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. "ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Ξεκίνα εσύ, ανέπτυξε την τακτική και στρατηγική και εγώ σε ακολουθώ. Φτάνει πια η βολεψιά του γραφείου και το γράψιμο , ωραίων πραγματικά άρθρων, στον υπολογιστή στη θαλπωρή του σπιτιού"

  Πολύ σωστός ο Χάρης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπράβο Χάρη,
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου . Εισαι πολύ κοντα στο λαικό προβληματισμό και αίσθημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πάλι αδιάβαστος ο Χάρης. Στα ATM και βέβαια πληρώνεις ΟΣΟ θέλεις. Μπορείς να ρωτήσεις όσους
  ήδη έχουν πάει τα χαρτιά στο δήμο. Αν το χαράτσι
  αποσυνδεθεί από τη ΔΕΗ δεν το θεωρείς σημαντικό?
  Όσο για αυτό καθεαυτό το χαράτσι και όλους τους
  άλλους φόρους, είναι γνωστό με ποιον τρόπο φεύγουν.
  Φυσικά όχι από τη θαλπωρή του σπιτιού, αλλά ούτε
  με την υποταγή στο κάθε κ...νόμο που ψηφίζει ο
  εντεταλμένος. Αν δεν αντιδράσεις τουλάχιστον με
  τα απλά και νόμιμα μέσα, εσύ τι προτείνεις?
  Να περιμένουμε τις εκλογές για να ψηφίσουμε το
  νέο εκλεκτό μας? Χάρη καμιά κυβέρνηση δεν χαρίζει
  ποτέ σε κανέναν. Την πρότασή σου να ακούσουμε,
  από κασάνδρες έχουμε χορτάσει.
  Και επειδή από λεφτά έχω ξεμείνει, προσωπικά
  το ρισκάρω όπως λες, δεν έχω να χάσω και πολλά.
  Την αξιοπρέπειά μου όμως δεν την παζαρεύω.
  Π.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ1 Δεκεμβρίου 2011 - 1:59 π.μ.

  Χάρη
  Οι "πολίτες μπροστά" δεν ήταν κίνημα πολιτών?
  Ευκαιριακή εκλογική σύμπραξη ήταν και πάπαλα?
  Πες μας γιά να ξέρουμε
  Με την σημερινή ποιότητα πολιτών το σχόλιό σου
  είναι σωστό και τεκμηριωμένο.
  Αν υπήρχε όμως ενα μαζικό "κίνημα πολιτών" το
  σχόλιο σου θα ήταν άνευ περιεχομένου και μάλλον
  αντιδραστικό.
  Η κινητικότητα των πολιτών θα δημιουργήσει τις
  κινήσεις και τα κινήματα των πολιτών

  ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια