Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Ημέρες Ντροπής

Από την Δευτέρα (28/11) η Μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου προχωράει στις πρώτες «πακέτο» απολύσεις από το Δημόσιο. 
Υλοποιεί έτσι την ιδέα της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας και τον σχεδιασμό του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της εξίσου αποτυχημένης και οπερετικής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. 

Έχοντας βαφτιστεί οι απολύσεις Εργασιακή Εφεδρεία, περίπου 25.000 εργαζόμενοι με υπηρεσιακή εμπειρία και προσφορά 20, 25 και 30 ετών παίρνουν το δρόμο για το σπίτι και την ανεργία! 
Στο έτσι. 
Διαγραφή με μια μονοκοντυλιά! 

Από εκεί ελπίζει το κυβερνητικό συνονθύλευμα να μαζέψει την αρνητική διαφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα, κτλ. 
Σημασία έχει να μην πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, αυτοί δηλαδή που αποτελούν έναν από τους ισχυρούς πυλώνες του συστήματος. 

Στο κόλπο και τα ΜΜΕ που σιωπούν ή το πολύ – πολύ να διαθέτουν μισό ή ένα λεπτό στο γεγονός, σάμπως μια είδηση ρουτίνας. 

Ημέρες ντροπής, καθώς το κράτος φτάνει στο σημείο να απολύει και να στερεί το δικαίωμα στην εργασία, αγαθό το οποίο αντιθέτως έπρεπε να εξασφαλίζει και να προστατεύει . 
Ένα κράτος χειρότερο ή τουλάχιστον ίδιο με τους πιο ωμούς ιδιώτες εργοδότες που σήμερα καταπατούν νόμους και δικαιώματα και απολύουν όχι πάντα για την διάσωση αλλά για την διατήρηση του ποσοστού των κερδών της επιχείρησης τους. 

Ημέρες ντροπής, όταν δημιουργείται μια κοινωνία που φοβάται για τα χειρότερα που έρχονται και ντρέπεται το βλέμμα των παιδιών της που αν όχι ήδη, σε κάποια στιγμή θα ρωτήσουν "γιατί"...
Γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα;
Γιατί τους αφήσατε να μας φτάσουν μέχρι εδώ;
…..........

10 σχόλια:

 1. Με λίγα λόγια οι βουλευτές και οι υπουργοί διώχνουν αυτούς που έστω και μεταφορικά ή και πραγματικά προσέλαβαν. Αυτό που είναι ακόμη πιό απαράδεκτο είναι ότι τους στέλνουν σπίτι αδιαφορόντας εντελώς για την τύχη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κ. Αρθρογράφε,
  Γιατί δεν απαντάς στο γιατί των παιδιών μας? Δεν ξέρεις?
  Πες τους την αλήθεια. Ότι τα έγαγες εσύ κι εγώ.Και δεν μας λένε Πάγκαλους.
  Και το κακό είναι ότι εσύ δεν έχεις κατάλάβει τίποτα κι έχεις ανέβει στα κεραμίδια και ωρύεσαι με όση δύναμη διαθέτεις (πολύ δύναμη) γιατί δεν σ΄αφήνουν να φάς και τα ρέστα. Να τους αφήσουμε στάχτη κι αποκαίδια δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε θα σου απαντήσω απόλυτα ειλικρινά.
  Η άποψη σου είναι μια γνωστή συνταγή που διακινούν συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι και πιάνει τόπο εξαιτίας μιας πατροπαράδοτης εξάρτησης κάποιων ατόμων με κάποιο κόμμα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ.
  Ο παγκάλιος αφορισμός «μαζί τα φάγαμε» έχει την πονηράδα του, που συνίσταται σε μια δόση αλήθειας και σε μια μεγάλη δόση ψέματος.
  Αλήθεια για το ότι ενώ ξέραμε για το πως λειτουργεί το σύστημα, εμείς το ανεχθήκαμε. Ψέμα, γιατί κανένας μισθοσυντήρητος δεν έκλεβε τον μισθό του.
  Τον δίνανε, και την ευθύνη για το μισθολόγιο ή τις Συλλογικές Συμβάσεις τον είχαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
  Οι εργαζόμενοι δεν φαντάζομαι ότι γνώριζαν από δημοσιονομικά ή είχαν το κλειδί του κρατικού θησαυροφυλάκειου για να πουν σε κάποια στιγμή: ρε εδώ χανόμαστε, για να μπει λίγο φρένο.
  Η ευθύνη πέφτει κατά 99% στον Πάγκαλο και τους ομοίους του.
  Στον Καραμανλη junior για παράδειγμα, αλλά και στον Γιωργάκη που γνώριζαν αλλά εξακολούθησαν στο άθλημα του ρουσφετιού.
  Αυτό λένε τα γεγονότα και οι αριθμοί.
  Προσωπικά δεν νοιώθω να αποκόμισα τα ίδια με τον Πάγκαλο, τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες ή με τα διαπλεγμένα λαμόγια.
  Είχα έναν υποφερτό μισθό και πάντα πίστευα ότι πρέπει να παλέψω να ανέβουν μισθολογικά και οι υπόλοιποι.
  Αυτό και έκανα πάντα: Ριμάδα απεργία για απεργία δεν έχασα.
  Και πάρα πέρα με μαλώνεις που ανεβασμένος στα κεραμίδια ωρύομαι.
  Έχεις απόλυτο δίκιο, γιατί είμαι σε πόλεμο με «αυτούς»…
  Γιατί στις δοσοληψίες τους με τους Γερμανούς και με τους «πρόθυμους», με τους τοκογλύφους και τα heads founds, με τα ντόπια λαμόγια και τους φοροφυγάδες, δεν θα αφήσουν όχι ρέστα για μένα, αλλά ούτε ψαροκόκαλο για τα παιδιά μας.
  Γιατί η χώρα δεν πάει για διάσωση αλλά για ξεπούλημα και ξένη κατοχή.
  Γιατί τα παιδιά μας προορίζονται εργασιακοί κουλάκοι των 300 ευρώ, κι αν τα πάρουν κι αυτά ποτέ.
  Ανώνυμε φίλε, την χώρα μας την χρεοκοπήσανε δόλια, όπως ακριβώς μιλάει το εμπορικό δίκαιο.
  Αυτό είναι Έγκλημα.
  Και στα Εγκλήματα η Δικαιοσύνη, αλλά και η Κοινωνία ψάχνει τον (ή τους) ενόχους…
  Και πάει πολύ να με πτωχεύουν, και να με σκλαβώνουν οι ένοχοι…
  Και από πάνω να μην μιλάω…
  Και να κατηγορούμαι ότι ουρλιάζω…
  Φίλε, εγώ είμαι σε πόλεμο και έχω την ευλογία του παιδιού μου στη γη και του μακαρίτη του πατέρα μου από τον ουρανό…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο εξυπνακιδισμός μερικών υπερβαίνει τα όρια. θα ήθελα να τους ρωτήσω αν σε μας ισχύει το Μαζί τα Φάγαμε του Πάγκαλου, τι πρέπει να ισχύει για όσους φάγανε δις και τα πήγανε στην Ελβετία, το Λουξεμβούργο, την Κύπρο και τα Κάϋμαν; λίγη ντροπή είναι αναγκαία νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στέφανε θυμάμαι πολύ καλά ότι στις αρχές του 10 έλεγες άλλα πράγματα σχετικά με την ανάγκη να εφαρμοστει το Μνημόνιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα,
  το ότι πολλοί από εμάς κάναμε λάθος εκτίμηση δεν σημαίνει ότι δεν θα το αναγνωρίσουμε και θα παλέψουμε για την πτώση της ακροδεξιάς κυβέρνησης που μας φόρτωσε ο φιλελεύθερος ΓΑΠ.
  Ελπίδα υπάρχει, και οι άνθρωποι υπάρχουν που στην σημερινή συγκυρία προσπαθούμε να συνθέσουμε τον σοσιαλιστικό χώρο καθώς επίσης και της Αριστεράς.
  Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ (www.neosagonistis.org) είναι η προσπάθεια προοδευτικών ανθρώπων για να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει στην οικονομική χούντα που θέλουν να μας επιβάλουν τα Ξένα οικονομικά συμφέροντα και οι υπάλληλοι τους της ακροδεξιάς κυβέρνησης Παπαδήμου.
  Με ελπίδα ότι θα συναντηθούμε σε νέους αγώνες ΚΟΡΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η απάντηση μας πρέπει να δίνεται καθημερινά. Μην περιμένετε τις εκλογές. Κάθε μέρα μια 28η Οκτωβρίου. Αυτό τους αξίζει. Μέχρις ότου αποχτήσουμε έντιμους πολιτικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εμείς λοιπόν που φωνάζουμε σήμερα για την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουμε έλθει οι εργαζόμενοι,για τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο,για τις συντάξεις πείνας,για τους άστεγους,για τους χιλιάδες ανέργους,για τις χιλιάδες απολύσεις,για την ΄"καριόλα την μέρκελ"που μας θεωρεί ζητιάνους και τεμπέληδες,για τους λαμογιάρηδες πολιτικούς μας,για,για για,Ρε κορόιδα δεν τα εννοούμε θέλουμε "ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ".Οι συνταξιούχοι των 400ευρώ,οι υπάλληλοι των 500 και 600 ευρώ,οι δάσκαλοι και καθηγητές των 760 ευρώ,οι άνεργοι,οι απολυμένοι,οι έφεδροι εργαζόμενοι,όλοι που δεν έχουν που την κεφαλή να γείρουν, Όλοι αυτοί, "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ".Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.Ντροπή και πάλι ντροπή σε όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.Αυτοί είναι σαν εκείνους τους αβανταδόρους της μαύρης επταετίας, που έκαναν τις βόλτες τους από γειτονιά σε γειτονιά,από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό,για να προπαγανδίσουν και να πείσουν για τις καλές προθέσεις της τότε χουντικής κυβέρνησης που αποφάσιζε και διέταζε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ήρεμα Δάσκαλε,
  Όχι και χούντα. Δάσκαλε αδικείσαι. Γεννήθηκες σε λάθος εποχή. Έπρεπε να γεννηθείς την εποχή τού Σπάρτακου ή του Μαρίνου Αντύπα κι άλλων που έγραψαν ιστορία.Δέν τούς μοιάζεις με όσα γράφεις.
  Εκικαλείσαι τούς συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ λες και δεν υπήρχαν και πρίν, γιατι αυτό πουλάει. Οι ίδιοι κυβερνούσαν και τότε αλλά τους υποστήριζες με το ίδιο πάθος που τώρα τους λες χουντικούς. Η πάρτυ σου σ' ενδιαφέρει.
  Μόλις η κρίση ακούμπισε και τα καπούλια σου έγινες επαναστάτης. Ψηλά το λάβαρο λοιπόν. Σώσε μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. re anonyme 726 esy i" eisai asxetos i" paizeis poly kontrampasso. apla ma8imata marxismou einai auta. eisai mpatiris, pikramenos kai mi pronomiouxos? e, tote endiaferesai gia tin parti sou. oxi gia na tros fasianous kai fouagkra, alla gia na exeis ta aparaitita. opote, enoneis tis dinameis sou me tous allous peinasmenous. tora an kapoioi sou lene auta pou les esy, e ti na kanoume eimaste aristeroi syferontologoi. ante xasou re exapterygo. OUST. (kai mi mas kopseis kyra-mosxatoupoli, ka8os kai ymeis aristeroi kai neo-anauematistes tou PASOK. thank you)
  kai pali OUSTTTTTTTTTTTTTT RE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια