Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Μια πλατεία σε αποσύνθεση (ΙΙ)

Κατ’ αρχάς ευχαριστίες στο πολύ καλό blog «ΖΟΥΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ» για την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ που κάναμε για την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Μάλιστα ο τίτλος που έδωσε (Μια πόλη σε αποσύνθεση) με ώθησε να αλλάξω και τον δικό μου (λιγότερο επιτυχημένο είναι η αλήθεια) σε: Μια πλατεία σε αποσύνθεση.
Και είναι έτσι, όπως ιδίοις όμμασι θα διαπιστώσετε, αφού για παράδειγμα το χαμηλά τοιχία που βάζουν διακοσμητική πλάτη στα παγκάκια, τούβλο-το-τούβλο γκρεμίζονται!
Οι φωτογραφίες είναι σημερινές και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις που είχαμε διατυπώσει.
Ο λόγος πια στους αρχόντους μας, για τις δικές τους ενέργειες...


13 σχόλια:

 1. Αυτό μοιάζει με φωτοβομβαρδισμό. Πάντως περναμε απο κει και δεν παίρνουμε χαμπάρι το χάλι της πλατείας. Ίσως να έχουμε εθιστεί πιά.
  BBWYS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κ. Στέφανε γιά να κουνηθούν όπως λές οι πισινοί
  πρέπει να πάρουν εντολή από πολύ πιό ψηλά, και
  εννοώ τον εγκέφαλο.Πολύ φοβάμαι όμως πως έιμαστε
  σε φάση πάχυνσης των μεν εις βάρος του δε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας παρακολουθώ από καιρό. Είσαστε πολύ αιχμηρός. Κάποιος μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση κάποιες από τις απόψεις σας, όμως τα πραγματικά δεδομένα μιας φωτογραφίας ποτέ. Περιμένω να δω την αντίδραση του Δήμου για την αποκατάσταση της πλατείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πλίνθος και κέραμος14 Νοεμβρίου 2011 - 1:12 μ.μ.

  Δεν θα ήταν άσχημη σκέψη να γίνει και ένας
  διαγωνισμός ιδεών γιά την επιβεβλημένη πλέον
  μετονομασία της πλατείας
  Σπεύσατε λοιπόν με προτάσεις
  Εγώ προτείνω να μετονομασθεί σε Πλατεία :
  1. Πλίνθων και Κεράμων (ατάκτως εριμμένων)
  2. Αδιαφορίας
  3. Γιουσουρούμ
  4. Αβυσσηνίας (από το άβυσσος)
  5. Εσταυρωμένου
  6. Συντριβανίου
  7. Φίλων Γ.Α.Π και Πετσάλνικου
  8. Fontana di Trevi
  ........................................
  Αν και αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ 1 και 8 ψηφίζω
  το 1 γιατί έχω και εγώ πάθει εθισμό με τις τόσες
  κεραμίδες που πέφτουν τελευταία στα κεφάλια μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πιστεύω ότι αναφορικά με την συγκεκριμένη πλατεία, η κριτική που γίνεται στην Δημοτική Αρχή είναι αντικειμενική. Γιατί, σκέφτομαι, ότι το παρκάκι αυτό δεν είναι στο πουθενά. Ευρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και συνάμα περιτριγυρίζει ένα πολυσύχναστο κτίριο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ του Μοσχάτου και δραστηριότητες του Ωδείου. Αρα ο δημοτικός σύμβουλος που είναι υπευθυνος ή ο υπάλληλος που διοικεί και μεριμνά για την καλή κατάσταση του ΚΑΠΗ ή του Ωδείου, τι κάνουνε; Θεωρώ πως μια έστω πρόχειρη μα διαρκής συντήρηση και τον χώρο διατηρεί σε ευπρεπή κατάσταση και είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα από την συνολική παρέμβαση και ανάπλαση που θα γίνει μετά από χρόνια. Εκτός και συμφέρει αυτό, οπότε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ψηφίζω το 8 (αλλά και στο 6 δε λέω όχι) ένεκα του φοβερου συντριβανιού που μοιάζει με καμπούρα καμήλας φτιαγμένη από αγκωνάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ενας χρόνος ευθυμίου
  δημιουργία,ανάπτυξη, περιβαλλον
  γερα παιδια εχετε μονο αλλα 2,5 χρονακια για να φυγετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΨΗΦΙΖΩ 7
  Μονο ανθρωποι σαν τον Γ.Α.Π. μπορουσαν να φερουν την πλατεία σε αυτο το χαλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΡΙΝ 40 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΥΝΕΤΡΩΓΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑΣ .ΕΚΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ (ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΦΤΤΑΑΑ) ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλά είσαι σοβαρός? Πήγες με 4 βαθμούς να δεις την πλατεία? Κοιτατε, αν δεν έχουν λεφτά στα ταμεία το καταλαβαίνω, όμως να βγούνε και να το πούνε. Παιδιά δεν υπάρχει μία έστω και για να βάλουμε μια τάβλα ή να αγοράσουμε βερνίκι για το μικρό κιόσκι που μας δείχνεις στην φωτο. Αλλιώς σκασμός ρε σεις. Οι εικόνες μιλάνε. Ψηφίζω το #2, γιατί περί ζαμανφού πρόκειται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν είναι μόνον τα άψυχα. Για κάνετε καμιά βόλτα απο κει το βράδυ. Νομίζω ότι πρέπει να αφυπνιστεί η καναπεδίστικη ανεμελιά μας. Τίποτα δεν μας διδάσκεί η οικονομική και κοινωνική κατάντια της χώρας;
  Μιά παλιά συμμαθήτρια Στέφανε. Χαίρομαι που ποτέ δεν υπέστειλες τις κοινωνικές σου ευαισθησίες. ΧΧΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητέ Στέφανε είσαι άδικος και εμπαθης με την Δημοτική αρχή. Οι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι όταν ασχοληθούν με ένα θέμα το λύνουν άμεσα.... Δεν είδες πως έλυσαν άμεσα και αποτελεσματικά το γηπεδικο ζήτημα? με 2 τρόπους χαμηλού κόστους: α)έβγαλαν μια ανακοίνωση ότι έχουν κάνει αίτημα για να οργωθει κάποτε το χωράφι δηλαδή του Αγίου .... Ανήμερα (συγνώμη παραφερθηκα). Την κολλήσει δε σε κάθε Ρουγα και γωνία...
  Β) ήρθαν όλοι στο γήπεδο και παρακολούθησαν ένα παιχνίδι του Α.Ο.Μ.
  Μπράβο Δήμαρχε, έτσι να δρομολογουμε σιγά σιγά όλα τα ζητήματα. Τώρα φτιάξε την πλατεία. Επειδή είναι χαμηλότερους κόστους απο το γήπεδο στην ανακοίνωση μην βάλεις Α3 χαρτί όπως για το γηπεδικο... Για την πλατεία βγαλτην σε Α4....την ανακοίνωση ντεεε. Μπράβο στην Μοσχατουπολη και τον Στέφανο που ανέδειξαν το θέμα. Έτσι για να σοβαρευτούμε λίγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;; ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΖΥΡΑΚΟ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ EVENTS (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΒΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΥ) ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια