Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Απαιτείται Κοινωνική ετοιμότητα... ΤΩΡΑ!


Σε λίγο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου & Ταύρου.
Αναμένεται να κυριαρχήσει η προαναγγελθείσα αποδοχή του Δήμαρχου στην πρόταση Σωπάκη, για την ανάπτυξη δράσεων από πλευράς του επίσημου Δήμου για την μη καταβολή από τους δημότες του χαρατσιού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μέσω ΔΕΗ.

Καμιά αντίρρηση εφόσον το εγχείρημα θα εξασφαλίζει τους δημότες από δυσάρεστες αντιδράσεις του κράτους και της ΔΕΗ.
Όμως, αντί κινήσεων που μπορεί να βασίζονται στον εντυπωσιασμό ή τον έωλο ριζοσπαστισμό, είναι προτιμότερο να αναπτύξουμε εδώ και τώρα μια ευαίσθητη ασπίδα υπέρ των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ταύρου, υπό την μορφή συγκεκριμένης, όσο και αποτελεσματικής Κοινωνικής πολιτικής Αλληλεγγύης και Μέριμνας.

Είναι ώρα για έναν ενιαίο προγραμματισμό που θα υπερασπίσει συνανθρώπους μας οι οποίοι πολύ σύντομα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν και στα πιο αυτονόητα για την επιβίωση ή μιας κατ’ ελάχιστον αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ευρεία Επιτροπή από κατάλληλους, η οποία θα αναπτύξει συγκεκριμένα και προϋπολογισμένα προγράμματα βοήθειας.

Το τσουνάμι πλησιάζει και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι.

Ώρα να αναδειχτεί η δημοτική αρχή ο πραγματικός στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις μνημονιακές επιπτώσεις, στην θέση μιας κεντρικής κυβέρνησης που απέτυχε, είτε από αμέλεια, είτε από δόλο.

4 σχόλια:

 1. Οχι και τοσο ασχετο. Με τα νυν και αει του αρχιεπισκοπου δεν ορκιζεται μολις τωρα μονο μια κυβερνηση αλλα 1) θαβεται οριστικα το δημοκρατικο και πατριωτικο ΠΑΣΟΚ 2) δινεται η εντολη της τελικης ισοπεδωσης με την πληρη εφαρμογη των μνημονίων. Να μας ζησει Στεφανε η νεα Δεξια [ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ]. Καλα τα λες. Οι τοπικες κοινωνιες να ετοιμασουν την αμυνα τους. Τι να περιμενεις απο εκεινους που θα κοβουν το φως σε ανυμπορες να πληρωσουν οικογενειες. Καταραμενοι να ειναι.
  -Τασος-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δήμος, εκκλησία, τοπικοί φορείς (Μεσοποταμια κλπ), επιστήμονες Κοινωνικών επιστημών και κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικοί λειτουργοί, κλπ να μπουν στην επιτροπή και ταχύτατα να εκπονήσουν δράσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά που υπάρχει και ο Σωπάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι μας λες. Ο Δήμος έχει ήδη Κοινωνική Υπηρεσία. Τι να την κάνει την Επιτροπή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια