Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Κατά του Γιώργου, αλλά με τον Γιώργο (για να μην έρθει ο Σαμαράς)

Την Κυριακή που μας πέρασε με πρωτοβουλία μέλους της παρέας των αργόσχολων του DelCampo πραγματοποιήθηκε τραπέζωμα σε καφεουζερί κοντά στην παραλία.
Παρότι ουσιαστικά ήταν ένα μεσημεριάτικο γεύμα, η σύνθεση της σύναξης το απογείωσε σε κάτι σαν Μέγα Εσπερινό!
Δημοτικοί σύμβουλοι (ο ένας επικεφαλής δημοτικής παράταξης και ο άλλος παρ’ ολίγον), τέως δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του κοινοτικού αρχοντολογιού και πλήθος συνδημοτών που κατατάσσονται σε όλες τις βαθμίδες μιάς κλίμακας beaufort, πολιτικο-αυτοδιοικητικού χαρακτήρα (από Ευθυμιακούς ήρεμου κυματισμού μέχρι αναρχοΚρεμμυδικούς βίαιων ανέμων).
Πήγα από αδυναμία άρνησης στην πολύ φιλική και ευγενική πρόταση του διοργανωτή της σύναξης.
Πήγα παρά τις φήμες που μίλαγαν για κάποιες αθώες σκοπιμότητες που ξεκινάγανε από το άνοιγμα «δρόμων» ανάμεσα σε Κρεμμυδικούς και Ντερεκικούς και φτάνανε μέχρις τα πιο τρομερά και φοβερά πράγματα.
Τελικά, όταν έφτασα βρήκα στρωμένο το τραπέζι.
Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση το αρνί και ο Τζουμάκας.
(Ανοίγω παρένθεση για μια οφειλόμενη εξήγηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μιάς και είναι μέγα το κακό πνεύμα που κουβαλάνε οι αποφράδες για την πατρίδα μας ημέρες.
Το αρνί και τα άλλα λειτουργικά του καταστήματος καλυφθήκανε με ρεφενέ.
Κάποιοι των συνδαιτυμόνων έφεραν μαζί τους κρασάκι, ελαιόλαδο, κλπ.
Ο διοργανωτής έβαλε την ιδέα της ευωχίας, τα προϊόντα του κοινωνικού μανάβικου και τον Στέφανο Τζουμάκα. Κλείνω την παρένθεση.)
Και αφού προσκλήθηκε και φυσικά κουβαλήθηκε ο τύπος (άλλο δηλαδή που δεν ήθελε), άντε να αφήσει άλλον να μιλήσει (είκασα).
Διαβαίνοντας το κατώφλι του καφεουζερί επιβεβαιώθηκε το σενάριο που είχα χτίσει στο μυαλό μου, καθώς τον είδα ορθό να ρητορεύει με κείνη την χαρακτηριστική τζουμακική σωματική ένταση και χειμαρρώδη ευφράδεια.
Καταιγιστικός στην διατύπωση του δικού του αριστερού οράματος, στην ανάλυση του τι πράγματι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία και στον καυτηριασμό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για άσκηση δεξιάς πολιτικής…
Αποκαλυπτικός στο πως ο Παπανδρέου από ανασχηματισμό (μπας και τον ρίξει ο Λιάνης και οι άλλοι) έφτασε στην φαρσοκωμωδία παράδοσης της εξουσίας στον Σαμαρά.
Παρακολουθούσα έκπληκτος το φοβερό κρεσέντο, όταν μετά από κάποια διαλλείματα και παύσεις, λόγω ερωτήσεων κάποιων εκ των συνδαιτυμόνων, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρέμβω.
Του απεύθυνα μια άποψη την οποία απο καιρό είχα σχηματίσει στο μυαλό μου, και τότε έγινε το «μπαμ».
Είπα, με λίγα λόγια, ότι «οι κουβέντες, οι αφορισμοί και οι στριγκλιές δεν αρκούν πια.
Χρειάζεται δράση για ανατροπή της κατάστασης και αυτό δεν γίνεται με αγανακτησμένους στο Σύνταγμα. Αν οι Πασόκοι κάνανε κατάληψη στην Ιπποκράτους και στις τοπικές οργανώσεις, ακριβώς την επόμενη στιγμή θα είχε πέσει ο Παπανδρέου».
Σηκώθηκε... Κόλλησε την μύτη του στην δική μου, και ούρλιαξε:
«Δηλαδή να διώξουμε τον Παπανδρέου για να έρθει ο Σαμαράς;»
Η απάντηση μου στην απάντηση του χάθηκε (είμαι σίγουρος) στην σύγχυση που κάνανε στο μυαλό του τα απόνερα του θυμού του.
«Τι σόϊ δίλλημα είναι αυτό; Παπανδρέου και Σαμαράς είναι το ίδιο πράγμα», του σφύριξα.
Λίγο μετά έφυγα, βαδίζοντας προβληματισμένος.
Το ρεζουμε της πανδαισίας με αρνάκι, δεν είναι τα φτηνά κουτσομπολιά στα οποία επιδίδονται κάποια blogs ή ορισμένοι καφενόβιοι, αν δηλαδή η σύναξη στο καφεουζερί έκρυβε κάποιο καπέλωμα, ή έστελνε κάποιο μήνυμα προς κάποιους άλλους, ή ήταν μια προεκλογική ομιλία του Τζουμάκα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη η ουσία που απέμεινε από το γεύμα, είναι ότι στο τραγικό πρόβλημα της χώρας, στον πολιτικό εκπεσμό και στην ιδεολογική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και χειρότερα πράγματα.
Υπάρχει ο ύποπτος ρόλος κάποιων, που ενώ μαζί με «πρωτοβουλίες», «ρεύματα» και άλλες «κινήσεις» δίνουν καθ’ άπασα την χώρα διαλέξεις ενάντια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την Τρόϊκα και το Μνημόνιο, προτιμούν να παραμένουν τα υδραυλικά αμορτισέρ του ΠΑΣΟΚ, ως μια ιδιότυπη εσωκομματική αντιπολίτευση.
Αυτό άλλωστε δεν πρέπει να σημαίνει και το Κατά του Γιώργου, αλλά Με τον Γιώργο (και όχι με τον Σαμαρά);
Υπάρχει, τέλος, η θλιβερή πολυκατάτμηση της Αριστεράς (όπως κι αν αυτή εννοείται).
Με βάση ΚΑΙ αυτά, το μέλλον προβάλει ζοφερό: είτε με δραχμή, είτε με ευρώ!

14 σχόλια:

 1. Μια απλή ερώτηση από μένα και μια απάντηση που δίνω πάλι εγώ στον εαυτό μου, που πιστεύω ότι δίνει και το στίγμα των ημερών μας.Αν ο Κ.Σούτος ήταν σήμερα δήμαρχος με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ θα προσχωρούσε στη δημοκρατική αριστερά;Δική μου απάντηση είναι ότι ούτε που θα το σκεπτόταν.Αν του Κ. Τζουμάκα του δώσει ο Παπανδρέου ένα υπουργείο σήμερα, θα το απορρίψει και θα εξακολουθεί να λέει αυτά που λέει εναντίον του Παπανδρέου και των άλλων;Δική μου απάντηση είναι ότι όχι μόνο θα δεχθεί αλλά θα τα βρει και με το ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΙΛΑ δηλ. τον Λοβερδο καθώς έτσι τον αποκαλούσε.Εδώ και πολλά χρόνια η πλειοψηφία των πολιτικών και συνδικαλιστών,κυριαρχείται από μια αρχή.Αυτή του "δούναι και λαβείν".Πρόσφατα στο χώρο μου μίλησαν για διαχωρισμό κόμματος και συνδικαλισμού.Αφού βέβαια πολλοί έκαναν τη δουλειά τους πρώτα.Αφού δάγκωσαν τώρα το παίζουν Παναγίες και ανάβουν και λαμπάδες στο όνομα της πολιτικής τους ηθικής αναθεματίζοντας αυτό που προσκύνούσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Δάσκαλος. Σε βρήσκω πολύ ακριβή όταν σχολιάζεις, παρά όταν αρθρογραφείς όπου πλατυάζεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εχεις πολυ δικιο. Τα ίδια όλοι οι παλαιοί κομματικοί παράγοντες και στελεχη του ΠΑΣΟΚ. Ετοιμοι για κάθε κωλοτούμπα και αρλούμπα. Αυτό όμως που λες ακόμη πιό σωστά είναι ότι "το μέλλον προβάλει ζοφερό". Εγώ θα λεγα είτε με ΓΑΠ, είτε με Βενιζέλο, είτε με Σαμαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. mou fainetai oti ektos twn 154 Paoskwn tis Boulis, giaourtoma axizei kai se typous san ton Tzoumaka, an osa les einai ali8eia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δάσκαλε έχεις γίνει τιμητής και σχολιαστής των πάντων.Ανακατεύεις τον Σούτο τον Τζουμάκα τον Παπανδρέου τον Λοβέρδο.Αυτές τις άναρχες κραυγές έβγαζε ο συνδικαλισμός και τώρα δεν θέλει ούτε να τους βλέπει ο κόσμος τους εργατοπατέρες.
  Για τον Δημήτρη τον Σούτο θα έπρεπε να ήσουν πιο προσεχτικός πριν τον πιάσεις στον στόμα σου.
  Δεν έχει καμία σχεση με τους δημόσιους υπαλλήλους και τα κοράκια του Πασοκ που για χρόνια στηρίζεις.
  Είναι πρότυπο γιατρού που έχει περιθάλψει δωρεάν εκατοντάδες ανήμπορους Ταυριώτες.
  Ο Ταύρος τον αγαπά και τον στηρίζει.
  Εξάλλου επιτέλους επιστρέφει στο σπίτι του την αριστερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τουφεξίδης Χάρης13 Οκτωβρίου 2011 - 10:26 μ.μ.

  Το μέλλον προβάλλει ζοφερό κύρια και πρώτα από όλα γιατί εμείς οι 50ρηδες χάσαμε κάθε ίχνος αντίδρασης δική μας και συγχρόνως δημιουργήσαμε νεολαία (τα παιδιά μας) αδιάφορη και απαξιωτική.

  Το μόνο που μας έμεινε οι βρισιές και τα μπινελίκια στα καφενεία τύπου del campo.
  Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
  πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
  Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
  όπου μας έβρει μας πατεί.
  Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
  προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
  Κ.Βάρναλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο14 Οκτωβρίου 2011 - 4:07 π.μ.

  σερφινγκ και καταλήγω εδώ. ξεκινάς από μοσχάτο και τερματίζεις στην μοσχατούπολη. ωραίο μπλόγκ. θαύμα ιστορία αυτή με τον τζουμάγκα. γέλασα. αλήθεια υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί ακόμα? πάντως ναι έρχεται τσουναμι και να ψάξουμε απο κάπου να κρατηθούμε. θα σε βάλω στα favs μου και θα σε επισκέπτομαι. gn.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάντα Τα ίδια ο κ. Τζουμάκας. Αν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ουσιαστικός στην ανάδειξη της δικής του πολιτικής άποψης όταν εκ προοιμίου μια ηγεσία κρατάει ετσιθελικά γραμμή εξώ από τις αρχές του κομματος. Η παραμονή σήμερα στο ΠΑΣΟΚ των γνήσιων πασοκτζήδων φαντάζει αυνανισμός και καμουφλάζ για τον Γιώργο Παπ. Τώρα αναφορικά με τις καταλήψεις στις οποίες αναφέρεται ο αρθρογράφος έχω ενστάσεις γιατί είναι πολύ αργά για να γίνουν, άσε που κάτι τέτοιο απαιτεί οργανωτική προετοιμασία των μελλοντικών καταληψιών, κλπ. Αρα όσοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν επιστροφή στην ιδρυτική διακήρυξη πρέπει πιά να ψάχνονται για άλλα πράγματα. Και μια ερώτηση από περιέργια. Τρωγότανε το αρνί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΑΜΚΙΤΗΣ Κάποτε14 Οκτωβρίου 2011 - 11:41 π.μ.

  Και το πιο χαζό καλαμπούρι στην παρέα σας θα ήταν καλύτερο από τους μανιακούς μονόλογους του Στέφανου Τζουμάκα. Η παρέα κουβεντιάζει. Ο κυριος "πολυβόλο" θέλει ρητορείες. Δεν αμφισβητώ τον διάλογο μεταξύ Στέφανων, αλλά πραγματικά εκπλήσσομαι με την άποψη μέσα στο ΠΑΣΟΚ κι ας πάμε όσο δεξιά θέλει, αφου εμείς και καλά μου είμαστε αριστεροί. Μάλλον μυρίστηκε εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είναι θλιβερό να λέμε ότι αν εκλεγεί ο Σαμαράς θα συμβούν χειρότερα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. o tzoumakas kserei oti me kapoio mikro komma pou 8a apokopei apo to PASOK den exei kamia tixi. Me to PASOK 8a valei ipopsifiotita kai 8a perimenei psifous apo tous aristerous Pasokous.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φίλε Δάσκαλε σου γράφω τα παρακάτω σχόλια απο το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ....θα ηθελα το σχόλιό σου κυρίως για τις 2 τελευταίες γραμμές
  " Έχουμε δει ομάδες αγωνιστών
  (πχ εκπαιδευτικών) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, να τα παροτρύνουν σε καταλήψεις ώστε να... απολαμβάνουν μισθούς αλλά και μάυρα λεφτά απο τα φροντιστήρια που κάνουν εκμεταλλευόμενοι τις καταλήψεις. Αλλη μια ομάδα αγωνιστών είναι αυτοί που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στα σχολεία. Απο το νόμο είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν στις τάξεις κάποιες ώρες και να διδάσκουν. Φυσικά κανείς δεν κάνει τον κόπο γιατί μάλλον θα μειωνόταν η παγκοσμίου εμβελείας προσωπικότητά τους. Απλά γνωστοποιούν στην υπηρεσία τους πρόγραμμα στο οποίο φαίνεται ότι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία για να είναι καλυμένοι, και εφαρμόζουν άλλο διαφορετικό στο σχολείο όπου φυσικά η μεγαλειότητά τους απολαμβάνει καφέ στα γραφεία, η στα καφέ της γειτονιάς τους.(Οι αναπληρωτές άλλωστε γι αυτό διορίζονται).Ας κάνουν τον κόπο οι "επιθεωρητές" να μπουν σε ένα σχολείο και να ρωτήσουν τα παιδιά αν τα διδάσκει καμμιά τεράστια διευθυντική προσωπικότητα , τρομάρα τους. Και υπάρχει βέβαια και η άλλη κατηγορία αγωνιστών που λέγονται εκλεγμενοι εκπρόσωποι οι οποίοι θεωρούν υποχρέωση προς το πρόσωπό τους, το μειωμένο ωράριο, αν το κάνουν και αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Daskale bgalta ola sti fora.............min afiseis kanena!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μείνουν "εντός θέματος". Στον φίλο που παρεκτράπηκε από την ουσία του χρονογραφήματός μας, τον πληροφορούμε ότι θα δημοσιεύσουμε άρθρο σχετικά με τους αγωνιστές διδασκάλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια