Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Φαληρική ανάπλαση ή Kοινωνικό φαλίρισμα;

Θα μας δουλεύουν για πολύ;
Μιλάω για τους αναίσχυντους κυβερνητικούς νενέκους, που θέλουν λούσα μέσα στον κοπετό της οικονομικής πτώχευσης και της επαπειλούμενης κοινωνικής εξαθλίωσης!
Από τη μία, λιανίζουν τα κόκαλα των μισθωτών και των συνταξιούχων, απολύουν εργαζόμενους από ΔΕΚΟ και Δημόσιο, δημιουργούν συνθήκες απολύσεων και στον ιδιωτικό τομέα (προς χάριν τις επιβίωσης των επιχειρήσεων) με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων στο όνομα της μείωσης του Χρέους και της εξάλειψης του Ελλείμματος…
Από την άλλη, και την ίδια στιγμή με την ισοπέδωση των εργαζόμενων, θέλουν να ρίξουν εκατοντάδες εκατομμύρια έως και κάποια δισεκατομμύρια υπέρ της ανάπλασης του μετώπου του Φαληρικού όρμου.
Με λίγα λόγια, είναι για να τρελαίνεσαι με την αναισθησία τους.
Μαζεύτηκαν, λοιπόν, οι πολιτικά ανάλγητοι (ο υπουργός Σηφουνάκης, ο περιφερειάρχης Σγουρός και άλλοι παράγοντες) και στην σύσκεψη που έκαναν, αποφάσισαν να επισπεύσουν την διαδικασία ολοκλήρωσης των μελετών για το Φάληρο και να ρίξουν παραδάκι για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση τους.
Δεν λέω… καλή και χρυσή η ιδέα του κυρίου Renzo Piano και τα οφέλη για τους Μοσχατιώτες και τους υπόλοιπους Αθηναίους, όμως στην κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, τι προέχει;
Το πάρκο, οι λιμνούλες, οι πεζόδρομοι, οι προκυμαίες και τα άλλα όμορφα της ανάπλασης ή η ανακούφιση και η επιβίωση των δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που συντρίβονται οικονομικά και κοινωνικά;
Έστω κι αν πριν λίγες ημέρες ληφθήκανε αποφάσεις στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου μας (Επιτροπή Περιβάλλοντος, Επιτροπή Διαβούλευσης, Κοινοτικό Σύμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο), είναι ώρα να ξανασκεφτούμε και να επιλέξουμε!

4 σχόλια:

 1. Δυστυχώς στην εποχή μας τα χρήματα έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Πάνε δηλαδή 'σπίτι τους' (σε συγκεκριμένες τσέπες), ο κόσμος να χαλάσει....Ίσως βέβαια το είδαν με κοινωνικό ματι. Σου λέει...είναι που είναι άνεργοι, ν αράζουν κάπου όμορφα τουλάχιστο...Νέο πάρκο 'Μίζας' τώρα που οι λαμογιές και τα κοινοτικά δυσκόλεψαν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΩΣΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ. ΣΚΕΨΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΙΛΩΣΩ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΦ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΑΛΕΓΑ - ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΡΙΧΝΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΥΣ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρόλο που κανείς θα παρατηρούσε ότι τα χρήματα για την παραλία θα έρθουν από το ΕΣΠΑ, κλπ ευρωπαϊκα κονδύλια, θα αποτελεί πραγματική πρόκληση το ντιζάϊν της παραλίας μας την ώρα που θα κόβονται μισθοί και συντάξεις και πολλοί θα παίρνουν το δρόμο της εφεδρείας = απόλυσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δηλαδή να μην φτιάξουμε την παραλία; ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια