Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ζητείται πολιτική για τον ...πολιτισμό

Αύριο (Τρίτη 25/10/11) συνεδριάζει - πρώτα ο θεός - το ημέτερο Δημοτικό Συμβούλιο Μ&Τ έχοντας στο μενού κάποια ενδιαφέροντα θέματα.
Από τα κάπου 22 θέματα που γεμίζουν την ημερήσια διάταξη, θα σταθώ σε αυτά που έχουν να κάνουν με τα πνευματικά πράγματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει μεγάλη σημασία για το ποια πρόσωπα που θα απαρτίσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου και ενιαίου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, όπως και η αντιπροσωπευτικότητα της σύνθεσης των μελών του.
Πάρα ταύτα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η πολιτιστική πολιτική που θα εκφραστεί. Το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
Στην ανάγκη αυτή, τον κυρίαρχο λόγο και την ευθύνη έχει η δημοτική πλειοψηφία.
Μέχρις στιγμής, αν εξαιρέσουμε κάποιες σποραδικές κουβέντες και ορισμένες γραπτές γενικολογίες (επ’ ευκαιρία κάποιων εκδηλώσεων ή παραστάσεων), δεν έχει ακουστεί η παραμικρή δομημένη πρόταση.

Ελπίζουμε ότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας, έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου περίπου, θα παρουσιάσει τους στόχους και τα οράματα για το συνολικό πλέγμα των πολιτιστικών δράσεων, την οργανωτική δομή και υποστήριξη, την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιδιώξεων του Πνευματικού Κέντρου.

[Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε την προσπάθεια κάποιων να μπάσουν την ιδιωτική εμπορική κερδοσκοπία στις δραστηριότητες και την λειτουργία τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και στην χρήση του κτηρίου του Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως].

Στην νέα φάση που μπαίνουμε, θα πρέπει όχι μόνον να αποδείξουμε την επάρκεια μας έναντι της θεσμοθέτησης αυτοτελούς Νομικού Προσώπου, αλλά και να αφήσουμε πίσω λογικές και αδράνειες που στην ουσία διαλύσανε πλείστα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Μοσχάτου.
Προπάντων να γίνει αντιληπτό ότι ο Δήμος ή ένα ΝΠΔΔ του δήμου δεν μπορεί να λειτουργεί με ευκαιριακή συμπεριφορά, με ακατάλληλους υπεύθυνους, με διαδικασίες κλειστών μικρόφωνων ή τέλος με αντισυμβατικές σχέσεις εργασίας των καθηγητών και δασκάλων (όπως στην περίπτωση του Ωδείου).

6 σχόλια:

 1. Ας γνωρίζουν κάποιοι που χειρίζονται τα πολιτιστικά του Δήμου ότι "χρήση από ιδιώτες του κτηρίου του Πολιστικού Κέντρου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως" σημαίνει έσοδα για τον Δήμο με συνέπεια εάν πέσει καταγγελία ή γίνει έλεγχος από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου ή την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε) μπορεί να προκύψει καταλογισμός του συγχρηματοδοτούμενου ποσού, το οποίο ίσως να ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Η Νομική Υπηρεσία ας προσέξει το θέμα, σχετικά με το χρόνο παρέλευσης από την οριστική παραλαβή του έργου,διότι ο πέλεκυς πέφτει αμίληκτα στους παρανομούντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα ο εντεταλμένος δεν γνωριζει από αυτά! Άλλωστε τι διοίκηση μπορείς ν' ασκήσεις από το τηλέφωνο; Προτείνω στον αξιότιμο βεζύρη μας να καταθέσει τις εμπορικές του προτάσεις αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα αυτός!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο25 Οκτωβρίου 2011 - 2:24 π.μ.

  Δεν ξέρω αν η "συνέντευξη" Μπούτση σε άλλο μπλόγκ έγινε με αφορμή τα όσα γράφονται εδώ, αλλά πάει πολύ να μιλάει για το πνευματικό κέντρο αυτός που διάλυσε την θεατρική μας ομάδα και το ωδείο. Παλιά μέθοδος ο ένοχος να μιλάει επιθετικά ενώ θα έπρεπε να κρύβεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ απολύτως. Η απομάκρυνση Μπούτση θα ήταν επιβεβλημένη αν ο δήμαρχος δεν είχε πολιτική εξάρτηση μαζί του. Γιατί μην κρυβόμαστε αυτός, ο Δημητρίου και η προσχώρηση Ντερέκα του δώσανε την εκλογική νίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάποιοι προβάλουν τον Αντώνη τον Μπούτση. Προπαγάνδα φανερή που απορώ πως συμμετέχει ο Χριστόπουλος. Δηλαδή γοητεύτηκε ο άνθρωπος από τις παρλαπίπες του Μπούτση; Θέλετε την αλήθεια; Πηγαίνετε να μιλήσετε με κανέναν από την θεατρική ομάδα και τότε να δούμε που θα κρυφτεί ο Αντωνάκης ο πολιτευτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 25 Οκτωβρίου 2011 4:19 μ.μ.
  Χριστόπουλος ante, tora??? taximo gia eidikes apostoles ONA kai alla??maggalo ergalio???/ o xristopoulos fimologite oti tha analavi kai tin oikogeniaki epixirisi pantos sminarxo periptera monon o antonakis mporouse na prosartisi stis taxis tis parataxis am,to dimosiagrafos pou to passsss?? edo eprepe na akolouthi amaness anannnaman...ore gelia

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια