Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχει Αντιγόνη για τον Μουαμάρ και τον πολιτισμό μας

Ήρθαμε, Είδαμε, Πέθανε!
Έτσι κραύγασε η κυρία Χίλαρυ: We came. We saw. He died!  


Μαζί της πανηγύρισαν πλείστοι όσοι: από την μαριονέττα τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ μέχρι και τους κάθε είδους δυτικούς ηγέτες και ηγετίσκους.

Καμιά ενόχληση του πολιτισμένου κόσμου για τον τρόπο που εξοντώθηκε ο πρώην ιδιότυπος δικτάτορας.
Η παραμικρή αποστροφή από το γεγονός της έκθεσης της σωρού του σε ένα ελεεινό δωμάτιο-ψυγείο χασάπικου, όπου παρελαύνουν οι θλιβεροί Λίβυοι για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες!!!

Στην Ευρώπη, φαίνεται ότι ο παραδοσιακός τύπος της αστικής δημοκρατίας και των κεκτημένων της (όπου ανάμεσα στα άλλα ξεχώριζε το δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη ή για μια έντιμη ταφή, ακόμη και σε ειδεχθείς εγκληματίες), έδωσε θέση στην αποτρόπαια αμερικανική αντίληψη που έχτισαν οι Μπους, πατήρ και υιός!

Ο Καντάφι δεν είχε δικαίωμα σε δίκαια δίκη και έπρεπε να εκτελεστεί.
Μεταθανάτια πρέπει να διαπομπευθεί!
Το δωμάτιο-ψυγείο του χασάπικου όπου κείται ο Μουαμάρ Καντάφι είναι πλούσιο σε σημειολογία για τους εχθρούς του αμερικάνικου συστήματος και σε μαντείες για το μέλλον των ανθρώπων που σήμερα πανηγυρίζουν την ανεξαρτησία τους.
Τα ένστικτα του κτήνους πρέπει να κορεστούν πριν εξαφανίσουν στην έρημο (πιθανώς) το κομματιασμένο σώμα του τύραννου, που στην περίπτωση του την αρκετά όμοια με του άθαφτου Πολυνείκη, δεν υπάρχει κανενός είδους Αντιγόνη για να φωνάξει την άγραφη και ασάλευτη επιταγή των Θεών: «τἄγραπτα κἀσφαλῆ Θεῶν νόμιμα».

Όπου όμως κι αν εξαφανίσουν τον Καντάφι, μαζί με το κατακρεουργημένο πτώμα του, θα παρασυρθούν στον χαμό και κάμποσα κουρέλια του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας.

4 σχόλια:

 1. η μαϊμού δημοκρατία της ΕΕ και των ΗΠΑ ισως είναι χειρότερη του καθεστώτος Καντάφι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κάθαρση του κακού δε γίνεται ποτέ ολοκλήρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντα εύστοχος και ευαίσθητος.
  Συμφωνώ, ότι όσο αιμοσταγής ή τυρρανικός υπήρξε ο Καντάφι, άλλο τόσο κτηνώδεις είναι όσοι πανηγυρίζουν και σπρώχνουν τους "επαναστάτες" να τον ατιμάζουν μέσα σένα ψυγείο κρεάτων, πέρα και από τη θεϊκή επιταγή.
  Κι εγώ θέλω να δω την θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θυμίζει την εντολή του Κρέοντα «να μείνει ο Πολυνείκης αθρήνητος και άταφος, γλυκός θησαυρός για τα όρνια, που γύρω τους λαίμαργα ψάχνουν για την τροφή τους. Σαν και τώρα με τους Λίβυους να βγάζουν με τις digital μηχανές τους φωτογραφίες των παιδιών τους δίπλα στο πτώμα του Καντάφι.
  Τότε σήμαινε ότι ο νεκρός δε θα γινόταν μόνο βορά των ορνέων, αλλά δε θα μπορούσε ούτε η ψυχή του να γίνει δεκτή στον ΄Αδη και να βρει την ησυχία της, αλλά θα περιπλανιόταν πάνω στη γη. Η ποινή αυτή ήταν ακραία και φοβερή. Μια από τις μεγαλύτερες ταπεινώσεις που μπορούσε να γίνει σε βάρος του νεκρού. Καμιά διαφορά με το σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια