Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Πολίτες Μπροστά: Κοινωνική παρέμβαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

28 Οκτωβρίου 1940. 
Ο Ελληνικός λαός στέκεται νικηφόρα απέναντι στη Γερμανοιταλική εισβολή γεμίζοντας με θαυμασμό ολόκληρη την Ευρώπη και με μια υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες. 

28 Οκτωβρίου 2011. 
Μετά από μια σειρά διακυβερνήσεων από ανίκανες και ξενόδουλες κυβερνήσεις, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους μισθούς και συντάξεις τους, μια ελαχιστοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν κατακτήσει τόσα χρόνια σε υγεία και παιδεία, κάνοντας τους να μαραζώνουν από κατάθλιψη και απαισιοδοξία και να ζουν σε επίπεδα ολοσχερούς φτώχειας. 

Η δημοτική παράταξη «Πολίτες Μπροστά» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Κρεμμύδας, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάνε οι δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους κυβερνώντες να μας στερήσουν το χαμόγελο και την ελπίδα. 

Σε τοπικό επίπεδο, όπου και δραστηριοποιείται η παράταξη μας υπάρχουν πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν για να βοηθηθούν οι συνδημότες μας που πλήττονται περισσότερο από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. 

Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενοι οι «Πολίτες Μπροστά» πρότειναν στη δημοτική αρχή την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την συγκεκριμενοποίηση ενεργειών και μέτρων που θα ληφθούν από το δήμο μας για την άμεση ανακούφιση ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, αστέγων και ειδικών ομάδων πληθυσμού της πόλης που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής απόγνωσης. 

Μέτρα όπως 
- η συνεργασία με τις ενορίες για την σίτιση απόρων
- η αύξηση της διανομής τροφίμων σε φτωχές και πολυμελείς οικογένειες ώστε να καλυφθεί το σύνολο αυτών, 
- η ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου και στο Μοσχάτο, 
- η δημιουργία δημοτικού πολυιατρείου, καθώς και 
- η συνεργασία με φαρμακεία του Μοσχάτου και του Ταύρου για διανομή δωρεάν φαρμάκων σε αναξιοπαθούντες και φτωχούς συμπολίτες μας είναι απαραίτητα και επιτακτικά. 

Επίσης μετατροπή κάποιου δημοτικού κτηρίου σε κοιτώνα (όπως της Μιαούλη ή της δωρεάς Γιαννίδη)  ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τα βράδια άστεγους συνδημότες ειδικά τώρα τους χειμερινούς μήνες. 

Δημιουργία, σε κάποιο δημοτικό χώρο, τράπεζας ιματισμού και ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ των κατοίκων. 

Ανάπτυξη της αγοράς της πόλης με τη δημιουργία Κυριακάτικου παζαριού με stock προϊόντα των καταστημάτων σε πλατείες της πόλης, δημιουργία κινήτρων για πρόσληψη Μοσχατιωτών και Ταυριωτών από επιχειρήσεις της περιοχής. 

Μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους δημότες με ταυτόχρονη αξιοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού σε μεγάλες βιομηχανίες και καταστήματα ώστε να καλυφθεί η απώλεια εσόδων. 

Μείωση των τροφείων και των διδάκτρων σε παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια και ωδείο καλύπτοντας την μείωση με κάποιο ποσό από το κεφάλαιο που έχει ο δήμος για την αγορά ακινήτων (0,10 ευρώ ανά τετραγωνικό προσαύξηση στα δημοτικά τέλη). 

Σίγουρα αυτά τα μέτρα δεν φτάνουν. 
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα τόσο από την δημοτική μας παράταξη όσο και από τις άλλες, πιστεύουμε, δημοτικές παρατάξεις. 

Καλούμε την δημοτική αρχή να συγκαλέσει γρήγορα το δημοτικό συμβούλιο που της προτείναμε για να πάρουν μορφή και σχήμα τα μέτρα. 

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και οι ανάγκες οικογενειών της πόλης μας τρέχουν με ταχύ ρυθμό. 
Καλούμε τους πολίτες να μη χάνουν το χαμόγελο και να αντισταθούν στην προσπάθεια των κυβερνώντων να τους εξοντώσουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. 

Η δημοτική παράταξη «Πολίτες Μπροστά» δηλώνει παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα της ζητηθεί και που θα έχει στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής συνδημοτών μας. 

Γραφείο Τύπου 
«Πολίτες Μπροστά»

7 σχόλια:

 1. Ακούγονται καλά αν και πολλά. Θα είμουνα ικανοποιημένη αν πρώτον ανταποκρινότανε η δημοτική αρχή και δεύτερον όσα στα λόγια περιγράφονται οργανώνονται σε μια πραγματοποιησημη παρέμβαση, όπως λέει ο τίτλος της ανάρτησης. Επιμένω στην δημοτική αρχή: έχει σχέδιο ή όχι. Αληθινά είναι εντυπωσιακό να νοιάζονται εκκλησιαστικές ενορίες (όπως γράφει το ΜοσχάτοLife), η Μεσοποταμία (που έχει σχέδιο), κλπ και η δημοτική αρχή να αργεί. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σας.
  Δήμητρα Π-Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στις 24-3-2011 ο κ. Ζώταλης σε συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας Μοσχάτου είχε κάνει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για ίδρυση δικτύων αλληλεγγύης και τότε δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.Σήμερα 8 μήνες αργότερα έρχονται πολλές ανάλογες προτάσεις.{δήμαρχος ,πολίτες μπροστά,μεσοποταμία}Άρα υπήρξε κάποιος που πρότεινε πριν από σας για σας.Αν αυτό που σήμερα προτείνετε όλοι είχε ξεκινήσει 8 μήνες νωρίτερα σήμερα ίσως και να λειτουργούσε.Βιαστείτε λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ενα μεγαλο μπραβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ φίλε "Ο Ψάχνων" η παρατήρησή σου εστω και αν με τιμά οφείλω να σου πω ότι και εγώ είμαι μέλος της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Επομένως ότι πρόταση γίνει από μένα στο τοπικό συμβούλιο είναι ταυτόχρονα και πρόταση της παράταξης.Το σημερινό δελτίο τύπου προτείνει κάτι το οποίο έχει τη βάση του σε ενέργειες που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνει ο δήμος και σε συνδυασμό με την εθελοντική δράση να επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  Η παράταξη μας πηγάζει από τη θέληση της προσφοράς και όχι από τη θέληση απόκτησης κάποιας θέσης.Βέβαια πάντα θα υπάρχουν αυτοί που βάζουν τις όποιες θέσεις σε προτεραιότητα και πάντα θα τις επιδιώκουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μια Μοσχατιώτισσα28 Οκτωβρίου 2011 - 2:20 μ.μ.

  Τα πράγματα γίνονται δύσκολα και ίσως πάμε και στα κρίσιμα. Σαν κι αυτά που μόλις τώρα δείχνει η ΝΕΤ για την γερμανική κατοχή και την Πείνα. Δεν νοιάζει κανένα ποιός είχε την ιδέα. Η πράξη μετράει και η δημοτική αρχή του κ. Ευθυμίου έχει καθήκον να κινηθεί με οργανωμένη Κοινωνική Επιτροπή. Έργα λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ δεν περιμένω τίποτα απο το Δήμο. Ότι κιαν κανει είναι επιδερμικό. Μόνο για τα μάτια και τις εντυπώσεις. Ουσιαστικές δράσεις μπορούν να έρθουν μόνο από κοινωνικές δυνάμεις που δεν σχετίζονται με τον παλιό δικομματισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ξανα ποστάρω. Θετικές οι προτάσεις αλλά χρειάζεται πιο δυναμική παρουσία. Διάβασα ότι σε διαπαραταξιακή για την καύση των καλωδίων, μόνο οι παρατάξεις Σωπάκη και Ευθυμίου ήταν παρούσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια