Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Παπάδες με ξένα γένια;

Ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, με επιστολή του, μας πληροφορεί ότι προχώρησε σε εκτύπωση 600.000 φωτοαντιγράφων, αξίας 11.000 ευρώ, με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στην μελέτη της διδακτέας ύλης των πρώτων μηνών του σχολικού έτους των δημοτικών, των γυμνάσιων και των λυκείων Μοσχάτου & Ταύρου.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της απαράδεκτης καθυστέρησης του Υπουργείου Παιδείας στο να εκδώσει και διανείμει τα σχολικά βιβλία έτους 2011-12!!!

Στην ίδια επιστολή, ο κ. δήμαρχος υπόσχεται την διαρκή αρωγή του στα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στην παιδεία.
Αυτό όμως που δεν αναφέρεται είναι το ποιος επιβαρύνθηκε το κόστος των φωτοτυπιών.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία.
Γιατί, αν το κόστος το ανέλαβε ο Δήμος, τότε ο δήμαρχος μπορεί να νοιώθει ικανοποιημένος και δικαίως να λέει ότι στέκεται αρωγός σε θέματα παιδείας.
Αν όμως η δαπάνη έγινε μέσα από τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών (δηλαδή με λεφτά που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το Κράτος, και με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων), τότε αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι ο Δήμος δεν έκανε καμιά ουσιαστική θυσία και θα είναι απορίας άξιο προς τι η δημόσια επιστολή!

Είναι σημαντικό να σημειωθεί το εξής:
H κάθε Σχολική Επιτροπή είναι ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟ Νομικό Πρόσωπο και οι αποφάσεις της διαχείρισης των χρημάτων παίρνονται κατά πλειοψηφία από τα μέλη της, χωρίς κανένας υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος ή όποιος άλλος να μπορεί να επέμβει.
Επέμβαση υπάρχει μόνον σε περίπτωση παρατυπιών ή κακής διαχείρισης, με προσφυγή σε ανώτερα κλιμάκια οικονομικού ελέγχου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν πλήρωσε ο δήμος τότε μπράβο του.
Αν "πλήρωσαν" οι Σχολικές Επιτροπές (όπως μάλιστα λέγεται από συμβούλους της πλειοψηφίας), τότε μάλλον κάποιοι προσπαθούν να γίνουν παπάδες με ξένα γένια.
Εύχομαι να μην είναι έτσι...


Ο Δάσκαλος

9 σχόλια:

 1. Δάσκαλε καλά κάνεις και αναρωτιέσαι όμως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό από το να ανάλαβε ο Δήμος από το ταμείο του να πληρώσει τα φωτο αντίγραφα. ίσως γι αυτό το λόγο να γίνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια Φ/Τ χαρτιού αξίας 30 χιλ. Όντας όμως κοινοτικός συμβουλος γιατί δεν θέτεις ερώτημα ή γιατί δεν πετάγεσαι μεχρι το Δημαρχείο να κάνεις έλεγχο. Δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα; Αν όχι γιτί δεν πάει ο κ. Κρεμμύδας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δάσκαλε,
  Ποίος είναι ο Ιερωμένος? Με κάποιον μοιάζει ρε γαμότο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Αλέξανδρε Π.τελικά τα χρήματα δόθηκαν από τις σχολικές επιτροπές όπως μου είπε σήμερα και η αντιδήμαρχος κ.Καπετανάκη.Μάλιστα ισχυρίζεται ότι τα χρήματα θα δοθούν από το υπουργείο πίσω και θα ξαναμπούν στις σχολικές επιτροπές πράγμα το οποίο εγώ δύσκολα μπορώ να πιστέψω και εκτιμώ ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ.Μακάρι να πέσω έξω.Πάντως το σίγουρο είναι ότι ο δήμος δεν ξόδεψε δεκάρα.Μνημονεύουν λοιπόν με ξένα κόλυβα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαγκιές, λοιπόν, με ξένα χρήματα.
  Και χωρίς έστω την γνώση των μελών της κάθε Σχολικής Επιτροπής.
  Και παράτυπα, αφου η μέθοδος στα παίρνω για να κάνω την φιάκα μου και μέτα τα βάζω μέσα στο ταμείο (όποτε η κ. Διαμαντοπούλου ευαρεστηθεί να στείλει κονδύλια), δεν επιτρέπεται.
  Και στα υπόψιν: ο Σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα Μέσα.
  Ένας τέτοιος χειρισμός των "Μέσων" μας βάζει σε σκέψεις για το τι μπορεί να συμβεί σε άλλες περιπτώσεις.
  Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να φρενάρουν τον Δήμαρχο ή τουλάχιστον να τον συμβουλεύουν καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το να προσπαθείς να μοιάσεις στον Παπαντώνη που έκανε ότι ήθελε θέλει εκτός από ταλέντο και μαγκιά πράγματα που ο Ευθυμίου δεν διαθέτει.Το να προσπαθεί να μοιάσει όμως στον αυταρχικό Παπαντώνη είναι σίγουρος ότι του κάνει καλό;Είναι καιρός να καταλάβει ότι εμφανίστηκαν και άτομα όπως ο δάσκαλος που και άποψη έχουν και δεν αφήνουν πράγματα να περάσουν με ένα δε ΒΑΡΙΕΣΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με την δική σου λογική φιλαράκι και ο δάσκαλος με τον Παπαντώνη κότα ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επειδή βλέπω ότι αρχίζεται να "μην το έχετε" ας ρωτήσω κάτι για την πλάκα. Λέγοντας Παπαντώνης ποιόν εννοείτε; Τον τέως δήμαρχο ή τον ρασοφόρο Παπα-ντώνη του καθεδρικού ναού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια