Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Μείνανε 153 και ο Λαός στον τόπο

Εάν δεν ψηφιστούν όλα τα άρθρα του «πολυνομοσχεδίου», και ειδικά εκείνα που έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τους εταίρους, οι ξένοι δεν θα μας δώσουν την 6η δόση.
Μάλιστα δεν πρέπει να τολμήσουνε να πάμε στο Eurogroup ή τη Σύνοδο Κορυφής.
Αυτά είπε ο Βενιζέλος.
Τέτοια αποδοχή της εθνικής μας υποταγής, τέτοια αποδοχή ότι η όλη διαδικασία για την συζήτηση και την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» δεν ήταν τίποτα άλλο από μια στημένη θεατρική παράσταση.
Η Λούκα Κατσέλη είχε τελικά το κουράγιο να πει «Όχι» στο άρθρο 37 για τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου - ο οποίος δεν είχε το καν θάρρος να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο και να αντέξει την κριτική της αντιπολίτευσης - έδειξε και πάλι την πολιτική του μικρότητα διαγράφοντας εξ’ αποστάσεως την πρώην υπουργό του, δικαιώνοντας εκείνους που τον χαρακτηρίζουν εγωιστή και μικρόψυχο.
Ο πολιτικός και κοινωνικός κατήφορος του θλιβερού πρωθυπουργεύοντα είναι πια σε δρόμο χωρίς επιστροφή.
Για τους Έλληνες ξεκινάνε τα Πάθη, μα και ο αγώνας για την Ανάσταση...

4 σχόλια:

 1. Δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη - Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
  Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
  Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και ...
  του κοινωνικού κράτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήθεια κάθομαι και σκέφτομαι πως πήγε ο Γιωργάκης στη Βουλή για να ψηφίσει και να διαγράψει? Πόσα ΜΑΤ χρειαστήκανε για να τον κουβαλήσουν από το Καστρί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. o Pagouropoulos ksanagirizei21 Οκτωβρίου 2011 - 3:13 μ.μ.

  Μην την πατήσετε θεωρόντας ότι η άρνηση Κατσέλη να ψηφίσει το Αρθρο 37 ήταν κατι το μικρό και ασήμαντο. Ήταν η συνέπεια της σε κάτι πολύ σοβαρό για χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους που θα έμεναν χωρίς δυνατότητα συλλογικής διαοραγμάτευσεις των μισθών τους. Πιο πολύ κι απο αυτό όμως δείχνει κάποιον που αποφασίζει να κάνει αυτό που πρέπει, που ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές του. Αν το ίδιο γινότανε με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατάπιανε αμάσητη την συνείδηση και τις αρχές του, σήμερα θα είχανε απομείνει στον Παπανδρέου μόνον καμιά εικοσαρια κούφια ανθρωπάκια. Θα είχε σωθεί και η χώρα. Αν όχι οικονομικά, τουλάχιστον από την ατίμωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια