Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι ώρα για Σιωπή

Οφείλουμε μια καθαρή εξήγηση:
Σαν «ΜοσχατουΠολις» έχουμε ξεκάθαρη άποψη και τοποθέτηση περί ...τα δημοτικά.
Αυτό όμως δεν σημαίνει, ούτε σιωπή, ούτε συμβιβασμό, ένεκα της παραταξιακής μας προτίμησης.
Αυτή είναι η πάγια αρχή μας.
Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίσουμε ή να σιωπήσουμε απέναντι στην …στάση που τήρησε η δημοτική ομάδα του Άρη Κρεμμύδα («Πολίτες Μπροστά») την περασμένη Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, τότε που ο κ. Σωπάκης έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση (προ ημερησίας διατάξεως) το ζήτημα του νέου εξοντωτικού χαρατσιού που επέβαλε στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους η αντιλαϊκή κυβέρνηση Παπανδρέου.
Στην προσπάθεια της πλειοψηφίας να μην μπει σαν θέμα προ της ημερησίας διάταξης, η υπό τον κ. Κρεμμύδα δημοτική ομάδα σιώπησε.
Σιώπησε και στην περίπτωση να συζητηθεί το ζήτημα του Χαρατσιού στο τέλος της συνεδρίασης, …οπότε αναπόδραστα πήγε στις καλένδες.
Το ίδιο αδιαφόρησαν κάποιοι από την ομάδα Κρεμμύδα, όταν 2-3 ημέρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους έγινε υπόδειξη για την κατάθεση δικού τους Ψηφίσματος κατά της νέου φορομπηχτικού μέτρου της κυβέρνησης και υποβολής δικών τους Προτάσεων για κοινωνική στήριξη όσων θιγούν!
Το ζήτημα έπρεπε ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να συζητηθεί.
Είναι ζωτικότερο από το να συζητάμε θέματα όπως αυτά του Ελαιώνα και της Παραλίας.
Γιατί όταν στο Μοσχάτο υπάρξουν 150, 200 ή 300 εργασιακοί εφεδρείτες ή οριστικά απολυμένοι (και ανάλογοι αριθμοί στον Ταύρο), δεν μπορώ να φανταστώ ότι και τότε θα σιωπούμε ή θα βολευόμαστε με μπακάλικα της αρχιεπισκοπής.
Χρειάζεται άμεσα δημοτική κοινωνική πολιτική, εξειδικευμένη για όσο δεινά θα επισωρεύσει η δόλια πτώχευση της κοινωνίας.
Απαιτείται ο προϋπολογισμός και η διάθεση χρηματικών κονδυλίων για αυτό το λόγο, και όχι σπατάλες σε καρναβάλια, «μαϊμού» μουσικούς Ιούληδες και αχρείαστους ειδικούς συμβούλους.

17 σχόλια:

 1. Καλό!
  Όχι γιατί τα χώνεις στον Κρεμμύδα, αλλά γιατί βάζεις την σωστή στόχευση.
  Δημοτική Κοινωνική Πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απλές κουβέντες μα εντυπωσιακές αφού κάνετε κριτική ακόμα και στα πουλέν σας. Στα όσα σωστά γράφετε να προστεθεί και η δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη, λέξη άγνωστη για την δημοτική αρχή. Χρειαζόμαστε ένα κοινό μέτωπο αλληλοϋποστήριξης. Το παράδειγμα το δίνουν απλοί άνθρωποι, σαν τον κυρ-Βασίλη που γράψατε προ ημερών. Ώρα και για τους διοικούντες τον Δήμο, που στο κάτω κάτω το οφείλουν στα λεφτά που τσεπώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τουφεξίδης Χάρης26 Σεπτεμβρίου 2011 - 10:54 μ.μ.

  1) Ο πρώτος που μίλησε για ψήφισμα που θα καταδικάζει τα αντιλαικά μέτρα ήταν ο κ. Κρεμμύδας όταν η συμπολίτευση έφερε ένα άλλο ψήφισμα για την μη επιχορήγηση σταθμού απεξάρτησης στον Ταύρο.
  2) Ολη η αντιπολίτευση (και ο κ.Σωπάκης) απεδέχθη την πρόταση του προέδρου του ΔΣ να συζητηθεί το ψήφισμα στο τελος της συνεδρίασης , αν υπήρχε χρόνος.
  3) Στο τέλος επειδή δεν υπήρχε χρόνος υποσχέθηκαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος ΔΣ να το φέρουν στην επόμενη συνεδρίαση (και εμείς συμφωνούσαμε σαφώς) αλλά δεν δεσμεύθηκαν παρ'όλες τις πιέσεις του κ. Σωπάκη. Δηλ. τι παραπάνω από τις πιέσεις του κ.Σωπάκη έπρεπε να κάνουμε; Να πετάξουμε τα τραπέζια της αίθουσας στο κεφάλι του δημάρχου;
  4)2-3 μέρες πριν μας έγινε υπόδειξη για δικό μας ψήφιμα από ποιόν; Και θεωρείς ότι αποφάσεις για ψήφισμα βγαίνουν στις καφετέριες; Μάλλον λάθος κάνεις για το πω΄ς πρέπει να δουλεύει η δημοτική μας παράταξη.

  Τέλος να σου θυμίσω ότι άλλο δημοτική κοινωνική αλληλεγγύη, που σαφώς και πρέπει να την οργανώσουμε ο καθένας από την θέση του, γιατί άλλες δυνατότητες έχει η δημοτική αρχή και άλλες η αντιπολίτευση, και άλλο να βγάζουμε καταγγελτικές κραυγές εναντίον της παράταξης "Πολίτες Μπροστά" λες και είναι αυτή που διοικεί τον δήμο.
  Αυτά για ενημέρωση σου φίλε Στέφανε γιατί απουσίαζες (δικαιολογημένα) από τη συνεδρίαση και σαφώς μας αδικείς με το άρθρο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διχόνοια στην ομάδα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2011 7:28 μ.μ.
  Χαιρόμαστε που συμφωνείς. Σήμερα υπάρχουν δήμοι με προηγμένη κοινωνική δράση και θεσμούς (ιατρεία, ασθενοφόρα, κλπ) κι εμείς αρκούμαστε σε κάποια αποσπασματικά πράγματα, που κι αυτά είτε είναι σχεδόν άγνωστα στους πολίτες, είτε προσφέρουν ανεπαρκή βοήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 26 Σεπτεμβρίου 2011 10:54 μ.μ.

  Σήμερα τα ποικίλα «δημοτική ομάδα», μικροσκοπικά μορμολύκεια δεν αμαυρώνουν μόνο κάθε ιδέα δημιουργίας, αλλά στριφογυρίζουν, σαν πεινασμένες ύαινες, γύρω από το σηπόμενο πτώμα του κοματος και αναπαράγουν όλες τις πνιγηρές αναθυμιάσεις του: Τη φαιά προπαγάνδα του καθεστώτος και τη χυδαιότητα της σήψης του…

  Αυτά τα «ομαδικα », μικροσκοπικά μορμολύκεια όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτικη , αλλά είναι κυνικοί και υστερικοί προπαγανδιστές των «νέων ιδεών»: των εφιαλτικών ιδεολογημάτων της Νέας Τάξης.

  Αυτοί που το παίζουν « », «συνωστίζονται» στις αυλές της Νέας Τάξης και σιτίζονται στο παχνί τους: Είναι το «τάγμα» των σύγχρονων, ακριβοπληρωμένων, ιδεολογικών «μπράβων» του καθεστώτος, μια «εστία» παχύσαρκων eπιδοτούμενων, οι οποίοι έχουν αναγάγει σε Τέχνη τη φαιά είδηση (κατά κανόνα κατασκευασμένη) και ιδιαίτερα τη χυδαία σκανδαλοθηρία: Το δηλητηριώδες «όπλο» της φασιστικής νεοταξικής προπαγάνδας…

  Σε αυτό το «τάγμα» των καθεστώτικων , μια «εστία» παχύσαρκων επιδοτούμενων, οι οποίοι έχουν αναγάγει σε Τέχνη τη φαιά είδηση (κατά κανόνα κατασκευασμένη) και ιδιαίτερα τη χυδαία σκα » Ιησουϊτών της Νέας Τάξης ανήκουν και αυτοί που κατασκεύασαν τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Κορίτσια με τα μαύρα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ In Formaldeide
  Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορεί να προχωρήσει το πράγμα, αν δεν υπάρχει πολυφωνία και καλόπιστη κριτική. Αυτό όσον αφορά «τα πουλέν» μας. Τώρα ως προς την δημοτική αρχή, συμφωνούμε ότι όντως είναι «ώρα για τους διοικούντες τον Δήμα» να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω στον τομέα αυτό. Εκτός των άλλων, η υπόθεση της κοινωνικής πρόνοιας θα έπρεπε να υποστηρίζεται από Διεύθυνση σε επίπεδο Δήμου, όπως για παράδειγμα το Περιβάλλον… Και πέρα από την ανάγκη για κοινωνική ευαισθησία, τούτη την στιγμή του χαμού, οι πλειοψηφούντες της Κοραή οφείλουν και μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα. Εκτός και προσχώρησαν στην νέου τύπου δεξιά που εκκολάπτεται στην χώρα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Τουφεξίδης Χάρης
  Είναι αδιάφορο το ποιος πρωτοσκέφτηκε ή μίλησε σε κάποια στιγμή για αντιλαϊκά μέτρα.
  Άλλωστε ουδέποτε αμφισβητήθηκε η θέση Κρεμμύδα ή η ευαισθησία της παράταξης «Πολίτες Μπροστά» σε τέτοια ζητήματα.
  Σημασία έχει να γίνεται αυτό που πρέπει, την στιγμή που πρέπει.
  Και την στιγμή της τελευταίας συνεδρίασης αυτό που έπρεπε να προταχθεί ήταν η καταδίκη και η αντιμετώπιση της αποκρουστικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και τι μπορεί να κάνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ώστε να καταπραΰνει τους άνεργους, τους ενδεείς και τους οικονομικά ασθενέστερους.
  Οι «Πολίτες Μπροστά» εμφανίστηκαν στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο ως δύναμη ριζοσπαστική και οι ψηφοφόροι της έχουν απαιτήσεις.
  Και όχι μόνον οι ψηφοφόροι σας, αλλά και οι δημότες γενικότερα, δοθείσης της πολιτικής συμπεριφοράς και τακτικής των δημοτικών ομάδων Σπανάκη και Σούτου.
  Σε κάποιες στιγμές, όντως οφείλετε και τραπέζια να τουμπάρετε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι να υποτάσσεστε εύκολα σε επιταγές του κανονισμού ή σε απαξιωτικές αρνήσεις.
  Σαν κι αυτήν που εισπράξατε για το δικαίωμα παραχώρησης χώρου υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων…
  Όσον αφορά τον αφορισμό «τα ψηφίσματα δεν βγαινουν στις καφετέριες», θα απαντήσουμε ότι οι ιδέες, οι δράσεις, και κατά συνέπεια και τα ψηφίσματα γεννιούνται σε κάθε χρονική στιγμή και σε κάθε χώρο.
  Εάν σε ενοχλεί η αίθουσα ή η αυλή μιας καφετέριας (αυτό φαντάζομαι θα δικαιώνει τον κ. Ευθυμίου, στην ρήση του περί αργόσχολων καφενόβιων), ε, τότε ας συνεδριάζατε σε κάποιο περισσότερο ευπρεπή χώρο.
  Αλλά ας συνεδριάζατε!
  Ας συνεδριάζατε και ας εκτιμούσατε πολιτικά την πρόταση που σας έγινε από πρόσωπο που υποστηρίζει την παράταξή σας.
  Αυτό σημαίνει, περαιτέρω, ότι πράγματι πρέπει να δείτε το ζήτημα της καλύτερης λειτουργίας της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», γιατί οι 3.600 ψήφοι είναι μια δύναμη με απαιτήσεις που δημιουργούν Υποχρεώσεις (ή καλύτερα: πολιτικό Χρέος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2011 11:23 μ.μ.
  Κανενός είδους διχόνοια.
  Απλώς απόψεις και διάλογος μακριά από τις καφετέριες.
  Την διχόνοια ψάξτε την στα μοιρολόγια της Κοραή (μανιάτικα ή ηπειρώτικα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ti bravo Harry kai kourafexala. Ton tapwse i Mosxatoupoli estw kai "filika".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ζώταλης Δημήτρης27 Σεπτεμβρίου 2011 - 3:41 μ.μ.

  Η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ είναι μια πολυφωνική παράταξη με σύνθεση απόψεων.Διχόνοια είναι αδύνατο να υπάρξει γιατί όλοι όσοι συμμετέχουμε, αλλά και όσοι μας στήριξαν είναι απαλαγμένοι από το άγχος, την μικροπολιτική και το κόμπλεξ της εξουσίας.Ενεργούμε, προτείνουμε και μαχόμαστε, έστω και μέσα από διαφωνίες ή δημόσιες κόντρες,έχοντας στόχο το καλό των δύο πόλεων και των δημοτών.Εγώ προσωπικά χαίρομαι αυτή τη δημόσια πολιτική κόντρα ή διαφωνία μεταξύ εκλεκτών, θαραλέων ανθρώπων, που τολμούν να πουν δημόσια τις απόψεις τους, διαφωνούντες για αυτές και όχι για κάποια θέση, όπως πρόσφατα παρακολουθήσαμε στη δημοτική αρχή.{Πολιτική και όχι μόνο απαξίωση ΔΑΜΗΛΑΚΟΥ}.Θα ήμουν στενοχωρημένος και ντροπιασμένος αν αυτή η διαφωνία είχε τον στόχο κατάληψης κάποιας θέσης.Αντίθετα τώρα επαναλαμβάνω το χάρηκα γιατί μέσω αυτής της διαφωνίας γίνεται και αυτοκριτική την οποία οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ δεν ντρέπονται να κάνουν γιατί απλώς είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να κάνουν.Άλλωστε και εγώ προσωπικά πήρα τελείως διαφορετική θέση από τον επικεφαλής της παράταξης Άρη Κρεμμύδα σε θέμα που ήρθε προς συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο και αυτό καθόλου δεν διατάραξε τις πολιτικές μας σχέσεις, αντίθετα τις χαλύβδωσε με στόχο ένα καλύτερο αύριο του δήμου μας.Η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ είναι παρούσα και μέσα από τις διαφωνίες των στελεχών της γίνεται ορατή η αγωνία μας τόσο για τον τόπο μας όσο και για το μέλλον της υπόστασης όλων των συμπολιτών μας και όχι μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητοί φίλοι ,
  Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η ανταλλαγή απόψεων και διαλόγων είναι γνώρισμα της Δημοκρατίας και επιβάλλονται να γίνονται.
  Όμως , διάλογοι και αντιπαραθέσεις , μεταξύ κορυφαίων στελεχών και φίλων , που γίνονται δημόσια μέσα από γραπτά κείμενα που αφορούν οργανωτικά –διαδικαστικά-λειτουργικά κλπ ζητήματα της παράταξης που ανήκουν, δίνουν τροφή σε ποικίλα σχόλια και θα πρέπει , κατά την άποψή μου ,για το καλό της παράταξης, να αποφεύγονται..
  Φιλικά,
  Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. (Είμαι ένας από τους εχθρούς σας εδώ και κανένα χρόνο,... όπως φαίνεται..)

  Θα ήθελα να πω ότι παρ’ όλες τις διαφωνίες μου, περί κλειστής και πολλές φορές με παρωπίδες παράταξή σας, είναι ευχάριστο να υπάρχουν διαφωνίες.

  Είναι πολιτική υγεία. Έτσι μόνο βελτιωνόμαστε, έτσι μόνο δημιουργούμε κριτήρια στο να γίνουμε καλύτεροι.

  Έτσι μόνο μπορούμε να δούμε τον σύντροφο μας στα μάτια χωρίς αυτός να νομίζει κάτι άλλο.

  Την άποψη μας την φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού.

  Έτσι μόνο δεν υποτασσόμαστε
  Χωρίς να θέλω να επεμβαίνω στα οικογενειακά σας, Μου άρεσε ο Στέφανος. Διαφώνησε και απλά το είπε… Δεν είναι κακό

  Τ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σωστά τα λέτε ως Μοσχατούπολη. Όμως γιατί προβάλετε με δημόσιο τρόπο μια διαμάχη που μπορούσε να λυθεί εντός των τεσσάρων τείχων και μεταξύ ομοϊδεατών; Πρόβλημα προς επίλυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μασκοφόρος Μοσχακιώτης28 Σεπτεμβρίου 2011 - 5:19 μ.μ.

  mosxatoupolis σας το είπα και στο θέμα του "κοινωνικού παντοπωλείου" , ψάξτε το θέμα με τους εθελοντές, δεν τους απάντησε, ΔΕΝ τους έδωσε ΠΟΤΕ κανείς σημασία.
  Μάλλον διότι δεν ήταν "ημέτερη του Δημαρχείου" και των κλικών.
  Ψάξτε να δείτε τι άφησαν να χαθεί ΟΛΟΙ οι εν το Δήμο ασχολούμενοι και ΤΙ άλλο θα χάσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μασκοφόρος Μοσχακιώτης29 Σεπτεμβρίου 2011 - 4:37 μ.μ.

  Και αφού αναφερόμαστε στο "κοινωνικό πρόσωπο" του ΔΗΜΟΥ μήπως το κοινωνικό παντοπωλείο σε συνεργασία με την ΜΚΟ της εκκλησίας και όχι με την εκκλησία είναι ΗΔΗ καταδικασμένο ?
  Μήπως είναι για να φάνε τα χρήματα του προγράμματος του "Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου" (λεπτομέρειες του προγράμματος εδώ http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%913%CE%A0%CE%9B-%CE%9C)
  Μήπως είναι για "βολέψουμε στο "κοινωνικό παντοπωλείο" τα "δικά" μας παιδιά, όπως έχει ξαναγίνει με ΚΕΠ, stage κτλ. ΜΗΠΩΣ?
  "κύριοι" του ΔΗΜΟΥ ο καιρός ΘΕΛΕΙ ΔΡΑΣΗ και οχι παιχνίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια