Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Παντοπωλείο "Ζητείται ελπίς"

Ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΊΟ στήνεται στον Ταύρο υπό την αιγίδα της αρχιεπισκοπής και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός.
Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια ευκαιρία προς εκμετάλλευση από ορισμένους, που δεν διστάζουν να βγάζουν φωτογραφίες, να τις  μοιράζουν σε αβανταδόρικα μπλογκ και να παίζουν στις πλάτες της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της αβεβαιότητας που ταλανίζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ευθυμίου και Σπανάκης εμφανίζονται σαν οι μεγάλοι και οι μοναδικοί εργάτες που ασχολούνται με το θέμα, προσπαθώντας μακριά από την ουσία των πραγμάτων να αποκομίσουν κέρδη, την στιγμή κατά την οποία το όλο εγχείρημα ανήκει στην ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ και ο δήμος μας έκανε το αυτονόητο.
Με την συγκατάθεση της μειοψηφίας {αυτονόητη και αυτή}παραχώρησε χώρο ανενεργό, για την στέγαση του παντοπωλείου.
Όμως, Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, Σπανάκης και λοιποί παρατρεχάμενοι, συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους πρακτικές, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν ένα γεγονός που το μόνο που δείχνει είναι απελπισία, φτώχεια και πόνο.
Η δημιουργία του παντοπωλείου είναι μια σωστή ενέργεια από πλευράς της αρχιεπισκοπής που θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, αλλά μέχρι εκεί.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δυστυχώς δεν βασίζονται σε αυτό που ο πολιτισμός υπαγορεύει: ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΤΏΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΌΝΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ...
Βέβαια αυτά είναι ψηλά γράμματα για πολλούς και ουδέποτε θα πάψουν να υπάρχουν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.
Αλλά την ίδια στιγμή θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που φτάσαμε στο σημείο να δημιουργούμε τέτοιου είδους παντοπωλεία, επειδή το κράτος μας (που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου), έφτασε δυστυχώς στο σημείο να γονατίσει οικονομικά.
Να πτωχεύσει από κακή διαχείριση κακών πολιτικών και έτσι, σήμερα, να έχουμε την άμεση ανάγκη τέτοιων ενεργειών που επιχειρούν να απαλύνουν φτώχεια και απελπισία.
Πολύ φοβάμαι, ότι απολύσεις, μειώσεις μισθών - συντάξεων, άκρατη φορολογία προς πάσα κατεύθυνση και περικοπές σε κοινωνικές παροχές, θα οδηγήσουν στην ανάγκη δημιουργίας πολλών τέτοιων παντοπωλείων, που θα επιβεβαιώνουν την οικτρή μας κατάσταση για την  οποία θα έπρεπε όλοι μας να ντρεπόμαστε και όχι να φωτογραφιζόμαστε και να καυχιόμαστε (ακόμα και αν φτιάχναμε χιλιάδες τέτοια παντοπωλεία).
Η λογική του ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ μέσα από τον πόνο και την φτώχεια του λαού μας είναι αν μη τι άλλο γεγονός που κάθε άλλο από πολιτισμένη χώρα δείχνει.

Ο δάσκαλος.

4 σχόλια:

 1. ρε παιδιά έλεος. Και αυτό αντιπολιτευτικά το βλέπεται. Συγνώμη αλλά είστε άρρωστοι...sorry Κιολας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί18 Σεπτεμβρίου 2011 - 10:52 π.μ.

  Ρε 6:16 εσύ βλέπεις το άρθρο σαν "αντιπολιτευτικό" και δεν βλέπεις μια προσπάθεια εκμετάλευσης από τους κ. Σπανάκη & Ευθυμίου της ενέργειας της Αρχιεπισκοπής. Το όλον εγχείρημα του παντοπωλείου είναι αποκλειστικότητα της εκκλησίας και οι τοπικοί "πολιτικοί" πρέπει να μείνουν μακρυά όπως και πολυ σωστά συμφωνήθηκε από όλους στο δημοτικό συμβούλιο. Αντ' αυτού οι ανωτέρω, ακόμα δεν έγινε το παντοπωλείο και άρχισαν τα ψηφοθηρικά κόλπα τους περί "άφησαν τις διαφορές τους και ασχολούνται με το θέμα του παντοπωλείου". Δεν βλέπεις εσύ τίποτα "συμπολιτευτικό" εκεί; Εγώ δεν θα πω ότι είσαι άρρωστος αλλά σίγουρα δεν βλέπεις καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μασκοφόρος Μοσχακιώτης19 Σεπτεμβρίου 2011 - 10:09 π.μ.

  Χθες η ΕΕ αποφάσισε την περικοπή κατά 30% των χρημάτων που έδινε για "ανθρωπιστική βοήθεια", μέσα σε αυτά είναι και τα ρύζια, μακαρόνια κτλ των Πολυτέκνων (αν δεν κάνω λάθος).
  Αιτιολογία; απλά στοιχίζουν ακριβά.

  Όσο αφορά το κοινωνικό παντοπωλείο αυτό το στηρίζουν εταιρίες ιδιωτικές με εμπορεύματα τους, πόσο θα αντέξουν και αυτές;

  Ταυτόχρονα θα ήθελα να θέσω και ένα άλλο παρόμοιο θέμα το οποίο ψάξτε για να μάθουμε αν είναι αλήθεια.
  Κυκλοφορεί (στην πλατεία) πως στον Δήμαρχο αλλά και σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους, σύλλογος πήγε να προσφέρει γιατρούς μέλη του, διαφόρων ειδικοτήτων για δωρεάν εξετάσεις σε κατοίκους του Μοσχάτου και δεν ασχολήθηκε κανείς;
  Τελικά οι γιατροί είδαν και απόειδαν και πήγαν σε άλλο δήμο που τους "αγκάλιασε" αμέσως;
  Αν αληθεύει είναι για κλωτσιές όλοι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια