Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κόκκινη κάρτα ...από τα αποδυτήρια!

Το έκανε πάλι το θαύμα του!
Επικίνδυνο παίξιμο πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας...
Μιλάω για τον μεγάλο οδηγητή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στον δήμο μας.
Μετά την σχεδόν ολοσχερή διάλυση του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου, έχω την εντύπωση ότι βάλθηκε να "τακτοποιήσει" και τα του τοπικού αθλητισμού του Μοσχάτου.
Ως προνοητικός άνθρωπος ο κ. Μπούτσης, αποφάσισε μεσούντος του θέρους να τακτοποιήσει το πρόγραμμα προπονήσεων των ποδοσφαιρικών ομάδων του Μοσχάτου, έτσι ώστε – φαντάζομαι – προπονούμενες επαρκώς, να πετύχουν: α) τα καλύτερα αποτελέσματα στα επερχόμενα πρωταθλήματα του 2011-12 και β) να αναπτυχθούν ουσιαστικότερα οι ακαδημίες ποδοσφαίρου που συντηρούν.
Τα δεδομένα που είχε μπροστά του, σχεδόν τα ίδια με πέρσι:
ένα κλικ προς τα κάτω ο ΑΟ Μοσχάτου,
ένα κλικ προς τα κάτω η Αναγέννηση,
στην ίδια κατηγορία η Θύελλα.
Θα έλεγα μάλιστα τα ίδια και καλύτερα δεδομένα, από την άποψη δημιουργίας ενός δίκαιου και σωστού ωραρίου χρήσης του Γηπέδου, μιας και η Ελευθερία έπαψε να υφίσταται ποδοσφαιρικά, λόγω απορρόφησης του τμήματος από τον ΑΟΜ.
Κι όμως κατόρθωσε να στείλει στα κάγκελα τους ανθρώπους της Αναγέννησης με την μετάθεση του ωραρίου 5 με 6 το απόγευμα (που είχε στην διάθεση της η εν λόγω ομάδα δύο φορές την εβδομάδα για τις προπονήσεις των μικρών παιδιών της ακαδημίας ποδοσφαίρου), στην άγρια ζώνη 4 με 5.
Η βλαπτική μεταβολή είναι εμφανής και δεν χρειάζεται να κάνω αναλύσεις πάνω σε θέματα, είτε κινδύνων στην υγεία των παιδιών, είτε ευχέρειας των γονέων να μεταφέρουν τα παιδάκια στο γήπεδο, κλπ, κλπ.
Αυτό που χρειάζεται είναι η ίση μεταχείριση προς όλους, όταν μάλιστα οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες!

10 σχόλια:

 1. Η ενέργειες του Αντωνάκη θα ηλεκτρισουν τις σχέσεις των ομάδων και δεν κάνει. Διαβάστε το κείμενο που βγάλανε γονείς των παιδιών της Ακαδημίας της Αναγέννησης και θα καταλάβετε. Πάντως με το ύφος αυτό δεν συμφωνώ κ. Ορφανέ. Κάλα του ρίχνεις κόκκινη κάρτα, αλλά το ζήτημα είναι πόσες αγωνιστικές θα φάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Δήμαρχε
  Κύριε Αντιδήμαρχε για θέματα αθλητισμού
  Με λύπη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το αποτέλεσμα και της χθεσινής συνάντησης σας με τον εκπρόσωπο της Αναγέννησης Μοσχάτου κ. Πίττα Μιχάλη.
  Το θέμα αφορά τα παιδιά μας και όπως καταλαβαίνετε είναι για μας ιδιαίτερα ευαίσθητο. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, ως γονείς, γιατί τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά που φοράν τη φανέλα της Αναγέννησης, είναι αποπαίδια και θα πρέπει να κάνουν την προπόνησή τους σε ώρες που δεν εξυπηρετούν κανέναν.
  Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί αν αλλάξουν φανέλα χωρίς να το θέλουν, θα έχουν περισσότερα προνόμια και καλύτερη μεταχείριση από εσάς.
  Ξέρουμε θα απαντήσετε ότι οι άλλοι είναι περισσότεροι και άρα έτσι πρέπει να γίνει. Σας απαντάμε λοιπόν ότι δώστε στους άλλους τις ώρες προπόνησης που έδινε ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια στην Αναγέννηση και ελάτε σε λίγο καιρό να μετρηθούμε.
  Ναι είναι αλήθεια ότι είμαστε λιγότεροι(όχι πάντως δεκαπέντε όπως πολύ λανθασμένα σας πληροφορούν κάποιοι σύμβουλοί σας).
  Και είμαστε λιγότεροι γιατί δεχόμαστε έναν καλά οργανωμένο πόλεμο που δυστυχώς συμμετέχει σ΄ αυτόν και δήμος. Πόλεμο που αφορά τις ώρες προπόνησης που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και τον πρόεδρο της ομάδας. Εμάς δε μας απασχολούν οι όποιες διαφορές έχετε ή είχατε κατά το παρελθόν με τον πρόεδρο.
  Άλλωστε πρέπει και το γνωρίζετε καλά ότι αναφερόμαστε στις ακαδημίες της Αναγέννησης τις οποίες τις στηρίζουμε αποκλειστικά εμείς οι γονείς με πολύ προσωπικό και οικονομικό κόστος.
  Αλλά μήπως τελικά αυτό είναι και το πρόβλημα που ενόχλησε τόσο πολύ; Το γεγονός ότι στην Αναγέννηση μπήκαν μπροστά κάποιοι νέοι άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν και να βοηθήσουν τα παιδάκια να κάνουν το χόμπι τους και όχι να κάνουν επάγγελμα την ασχολία τους αυτή.
  Μήπως τελικά ενόχλησε το κλίμα που επικρατεί στην Αναγέννηση και που μαθεύεται εύκολα σε μια γειτονιά σαν το Μοσχάτο και πολλοί μας ακολούθησαν την τελευταία χρονιά; Μάλλον ενόχλησε γιατί η Αναγέννηση είναι μια παρέα εντός και κυρίως εκτός του γηπέδου.
  Με τις εκδρομές της, τις τακτικές εξόδους στηρίζοντας την τοπική οικονομία του Μοσχάτου, με τη δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου των μπαμπάδων και αρκετά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε.
  Μήπως τελικά αυτό είναι που φοβίζει κάποιους ότι θα χάσουν τα κεκτημένα;
  Αδυνατούμε κύριε δήμαρχε να κατανοήσουμε και την προσπάθεια άμεσα και έμμεσα που κάνετε για συγχώνευση με την άλλη ομάδα του Μοσχάτου.
  Εάν κύριε δήμαρχε η προσπάθεια αυτή γινόταν προς μια ομάδα του δήμου το καταλαβαίνουμε και είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε. Αλλά είναι πρωτάκουστο και δεν καταλαβαίνουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο δήμος πιέζοντας για συγχώνευση με μια ομάδα ιδιωτικών συμφερόντων. Μήπως καταλαβαίνουμε λάθος το πνεύμα της εποχής για κατάργηση των μονοπωλίων στη χώρα μας;
  Μας ζητάτε να κάνουμε ένα βήμα πίσω.
  Δεν έχουμε περιθώριο ούτε για μισό. Ήδη έχουμε κάνει αρκετά. Να σας θυμίσουμε ότι δεχτήκαμε δυο ώρες πέρυσι στο 5 με 6 κοροϊδεύοντας και εσείς και εμείς τους εαυτούς μας για τα περί προπονήσεων της Ελευθερίας. Αλήθεια ποιας Ελευθερίας;
  Δεν ξέρουμε τελικά αν με τις αποφάσεις σας καταφέρετε να διαλύσετε αυτή την προσπάθειά μας. Αν αυτό συμβεί να ξέρετε πάντως ότι αυτή την παρέα την περνάτε εσείς ο ίδιος…… στην απέναντι όχθη. Και σε αυτή την τόσο μικρή γειτονιά που λέγεται Μοσχάτο θα ξανασυναντηθούμε σίγουρα.
  Σας χρειαζόμαστε σήμερα. Θα μας χρειαστείτε αύριο.

  Οι γονείς και οι φίλοι της Αναγέννησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αφου είσαι κολλητός του Ορφανού εισαι, τι θα έγραφες κύριε Στέφανε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ 522
  Ρε φίλε τι παει να πει κολλητός όταν τα πράγματα μιλάνε μόνα τους? Σε λίγο κάποιος θα πει και μένα οπαδό της Αναγέννησης ή πελάτη του Ορφανού στο σουβλατζίδικο. Έλα τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ta idia den ekane kai me ta dimarxeiaka? Prin do8ei xrisma kai to komma tou valei tin diadikasia autos ekane praksikopima.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΤΕΦΑΝΕ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΩΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ.
  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙΣ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ
  ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ
  ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ.
  ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Ανώνυμος 8 Σεπτεμβρίου 2011 8:15 π.μ.
  Αγαπητέ μου, όσον αφορά στα λανθασμένα ωράρια ήδη έκανα την απαραίτητη διόρθωση, αν και πρέπει να πω ότι είχα σωστή πληροφορία ως προς τις ώρες, την οποία εγώ προσωπικά μετέφερα λανθασμένα στο μικρό μου Σημείωμα, όχι βέβαια από δόλο.
  Αλλά η έστω κατά μια ώρα μετάθεση των δύο ωραρίων προπόνησης, δεν νομίζω ότι αλλάζει το γεγονός ότι υπήρξε μια κακότεχνη παρέμβαση στο προπονητικό πρόγραμμα και μάλιστα χωρίς την απαραίτητη και επίσημη διαβούλευση με τις ομάδες.
  Στην παρατήρηση σου λες: «ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ» τα ωράρια, θα απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν γνωρίζω ότι υπήρχε πρόβλημα.
  Αν αυτό ισχύει, φαίνεται ότι ο κ. Μπούτσης θα πρέπει να αποφάσισε – εικάζω – στην βάση της διόρθωσης κάποιας υφιστάμενης αδικίας, γεγονός όμως που θα έπρεπε να το αναφέρει στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στις εξηγήσεις που έδωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΣΤΕΦΑΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ
  ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ.
  ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ ΑΠΟ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ
  ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ.
  ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 16,00-17,00 ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
  ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
  ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τα παιδια του ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ που προπονουνται την ωρα
  16,00-17,00 τι ειναι αποπαιδια?
  Πρεπει να καταλαβουνε ολοι οτι την στιγμη πουτο
  γηπεδο δεν επαρκει ολες οι ομαδες θα πρεπει να το διαχειριστουν βασει του πληθους των παιδιών
  που έχουν και οχι πως θα αποσπασουμε παιδια απο
  αλλη ομαδα γιατι σε αυτην συνοστιζονται τοσα που
  δεν μπορουν να κανουν προπονηση, αρα ελατε σε εμας που εχουμε χωρο και χρονο.
  Στο θεμα με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κανεις δεν κοροιδευει
  κανενα.
  Στην υποθεση οτι η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ συγχωνευοταν με
  ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ καιτην επομενη χρονια η ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ηθελε να φτιαξει ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
  τι θα ζητουσε 1/2 γηπεδο γιατι ειναι μονο 2 οι
  υπαρχουσες ομαδες?
  Στο θεμα της διαβουλευσης πραγματοποιηθηκε το
  καλοκαιρι πριν την ανακοινωση των ωρων απο τον
  ΟΝΑ με εκπροσωπους απο ολα τα σωματεια.
  Αυτα για την καλυτερη ενημερωση και για να γραφουμε τα πραγματα οπως εχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Νομίζω ότι υπερέβαλα να δώσω κόκκινη κάρτα στον κ. Μπούτση πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Με κάποια νέα στοιχεία που διαθέτω τείνω να ομολογήσω ότι ίσως και να χρειάζεται κίτρινη κάρτα και περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
  Δοθέντος ότι το άρθρο μου δεν είχε δόλο, θα αποκαταστήσω τα πράγματα εάν προκύψει ότι είχα άδικο στα γραφόμενα μου.
  (Φυσικά οι απόψεις μου για την δράση του υπερ του Πνευματικού Κέντρου δεν αλλάζουν)
  Όμως πέρα από αυτά, μου κάνει εντύπωση ότι η συζήτηση εξελίσσεται σε ένα είδος διαμάχης μεταξύ των σωματείων, λες και είμαστε 30 χρόνια πριν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια