Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Mosquitoύπολις SOS

Μου τα έλεγε η μάνα μου από το τηλέφωνο και δεν την πίστευα.

Ώσπου γύρισα από τις διακοπές και έμεινα άφωνος.
Κουνούπια και σκνίπες την έχουν κάνει κόσκινο την φουκαριάρα, λες και έβγαλε ξανά κάποια παιδική αρρώστια.
Χώρια που βρομοκοπάει κάθε λογής ξύδια και εντομοαπωθητικά σπρέϋς…

Αμέσως καταπιάστηκα να ψάχνω για εταιρείες απολύμανσης και σχετικών ψεκασμών, ώστε να ρίξουν φάρμακα στο σπίτι, στον κήπο, στις αποθήκες και όπου αλλού απαιτείται… για να γλυτώσουμε.

Σταμάτησα το ψάξιμο όταν είδα ένα γύρω τους γείτονες το ίδιο κόσκινο σαν την μάνα μου.
Την κυρά Χρυσούλα με κατακρεουργημένα πόδια, την Μαρίτα με ματωμένους αστραγάλους, την κυρά Ιωάννα με κόκκινα γρουμπούλια στα μπράτσα να τρέχει να αγοράσει Ζιρτέκ από το φαρμακείο…

Έβαλα στην πάντα το Χρυσό Οδηγό…
Η τσαντήλα μου ήταν τέτοια που θα τράβαγα κατά το δημαρχείο και ε, και να έπεφτε στα χέρια μου ο επιτετραμμένος επί του Περιβάλλοντος αντιδήμαρχος…
Έλα όμως που ήταν Σαββατοκύριακο.
Και έλα που, σύμφωνα με τις ημιεπίσημες πληροφορίες που έλαβα, σύσσωμη η δημοτική αρχή την κοπάνησε προς τα θέρετρα και τις παραλιακές διαμονές για να δροσιστεί, αλλά και να γλυτώσει από το ντουμάνια των κουνουπιού και των σκνιπών που εφορμούν από τον Κηφισό και τα φρεάτια των υπονόμων της Mosquitoύπολις!

Έτσι αποφάσισα να τα γράψω εδώ... στο «ΜοσχατουΠολις»… να τα διαβάσουνε… και να ξεστραβωθούνε… (μιάς και ξέρω πολύ καλά ότι το blogάκι το καρατσεκάρουν …επιμελώς)

Κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, πίσω σας στο Μοσχάτο αφήσατε απροστάτευτους γέροντες, μπατίρηδες μισθοσυντήρητους που δεν θα το κουνήσουνε από το «κλεινόν άστυ» και κάμποσους μετανάστες που δεν γιατρεύουν τις πληγές από τα κουνούπια με Μουσικούς Ιούληδες…
Γκέγκε;

(Αλλά πολλά είπα…
Ώρα γιά λίγη τσιτρονέλα…
αν και μεταξύ μας λίγο από το παλαιό «φλίτ» θα ήταν ότι έπρεπε για τα κάθε είδους κοινωνικά αναίσθητα συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα έντομα)

Εν Μοσχιτουπόλη - λοιπόν - και τσιμπημένος εξαιρετικά...

15 σχόλια:

 1. Κύριε Μπιζάνη, αν κατέβαινε για υποψήφιος Δήμαρχος ο Θεός και για δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια τα αγγελικά τάγματα να είστε σίγουρος ότι αυτόν το συνδυασμό θα ψηφίζαμε. Εγώ ο αδαής τόσα χρόνια πίστευα ότι η παρουσία και η ανάπτυξη των κουνουπιών εξαρτώνται απ' τη θερμοκρασία και την υγρασία. Μόλις σήμερα έμαθα ότι είναι θέμα δημοτικής αρχής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βάλτεμε στη λίστα. Μας φάγανε και δεν καθόμαστε ούτε λεπτό στη βεράντα. Μέσα όλη την ώρα, πράγμα που σημαίνει χρήση του ερκοντίσιον και φυσικά έξοδα.
  Στέλιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε αδαή ευτυχώς που το παραδέχεσαι βέβαια και αυτό είναι προς τιμή σου σαφώς τα έντομα είναι δημημιουργήματα ΤΟΥ ΘΕΟΎ αλλά υπάρχουν και οι άνθρωποι που και αυτοί σαν δημηουργήματα του ίδιου θεού προσπαθούν για την εξάλειψη των ενοχλητικών και συνάμα επικίνδυνων εντόμων με διάφορους ψεκασμούς.Αυτό εννοεί ο κ.Μπιζάνης και ευτυχώς που δεν απευθύνεται μόνο σε αδαείς όπως ο ίδιος παραδέχεστε.Για Τους ψεκασμούς βέβαια φροντίζει ο κάθε δήμαρχος που ενδιαφέρεται για τους δημότες του.Δυστυχώς όμως πολλοί ειδήμονες της πόλης μας το μόνο που γνωρίζουν και μπορούν να κάνουν είναι να στέλνουν ευχές μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για το θέμα των κουνουπιών και του ψεκασμού μίλησε ο κ. Ζώταλης στο κοινοτικό συμβούλιο παρόντος του δημάρχου αλλά ο αετηδεύς που θέλει να λέγεται πρόεδρος είναι φτιαγμένος για μικρά πράγματα και το έκανε γαργάρα το θέμα.Το μόνο που ενδιαφέρει το τσιράκι του ΠΑΣΟΚ είναι η δική του αναρίχηση και τίποτα άλλο.Μην ξεχνάτε βέβαια ότι και το Αποστόλης το έχει κάνει ΤΟΛΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμος, 1 Αυγούστου 2011 10:41 μ.μ.
  Αγαπητέ φίλε δεν θα πω ότι είμαι αδαής, αλλά ούτε και θα προσποιηθώ τον ειδήμονα.
  Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα κουνούπια αναπτύσσονται όπου υπάρχουν ακίνητα, λιμνάζοντα και με σχεδόν μηδενική ροή νερά.
  Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο ακίνητος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Κηφισός, οι λιμνούλες της κοίτης του Ιλισού και του τέλματος της εκβολής του, τα σιντριβάνια, οι υπόνομοι, κλπ.
  Οι υψηλές θερμοκρασίες ή η υγρασία απλώς επιτείνουν το πρόβλημα.
  Η κύρια λύση είναι η εντομοκτονία, αλλά υπάρχουν και άλλα συνοδευτικά μέτρα, όπως η εξαφάνιση των νερόλακκων, η φραγή των υπονόμων, η τοποθέτηση πλεγμάτων στα φρεάτια, κλπ.
  Τώρα γιατί η κριτική στην δημοτική αρχή…
  Πρώτον, δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός του Μοσχάτου (εν αντιθέσει με τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Μεταμόρφωσης).
  Δεύτερον, δεν υπάρχει καν πολιτική για την προστασία από τα κουνούπια.
  Μάλιστα ουδεμία σχετική νύξη γίνεται στην σελίδα του επίσημου website (Δράσεις για το περιβάλλον), όπου περιγράφεται η περιβαλλοντολογική πολιτική του Δήμου, πλην μίας αόριστης, όσο και συνοπτικής, μνείας περί καθαρισμού του Κηφισού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος, 2 Αυγούστου 2011 10:18 π.μ.
  Αγαπητέ Στέλιο δεν έχεις άδικο.
  Και ξύσιμο από τα τσιμπήματα και χαράτσι (χωρίς καν ανταποδοτικότητα) από τη ΔΕΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Η Λόγχη
  Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος, 2 Αυγούστου 2011 5:17 μ.μ.
  Αν πράγματι ο κ. Ζώταλης έκανε προειδοποίηση για τα κουνούπια και ήταν παρών ο κ. Δήμαρχος, δεν καταλαβαίνω φίλε μου γιατί επιτίθεσαι αποκλειστικά στον Αετιδέα. Πάντως σου υπόσχομαι να διαβάσω τα σχετικά πρακτικά του Κοινοτικού Συμβούλιου Μοσχάτου, ώστε να εξακριβώσω τα περί «γαργάρας»
  (Πολύ φιλικά: αυτό το «τσιράκι» δεν χρειαζότανε καθόλου, άσε που είναι και άσχετο με την συζήτηση μας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κύριε Μπιζάνη ομολογώ ότι δε γνώριζα πως υπάρχει η δυνατότητα ψεκασμών τέτοιας κλίμακας σε αστικό ιστό. Η μικρή έρευνα που έκανα επιβεβαιώνει τη θέση σας.

  Ανώνυμος, 1 Αυγούστου 2011 10:41 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καθώς δεν πιστεύω ότι το κάνανε εξεπίτηδες, είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεται περισσότερη οργάνωση και προσοχή σε θέματα ευαίσθητα. Εκτός και ο κ. Ευθυμίου νομίζει ότι και την επόμενη φορά η ψήφος μας είναι δεδομένη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το πρωί κατέβαινα την Μεταμορφώσεως προς το ποτάμι, επιστρέφοντας από το φαρμακείο.
  Μπροστά μου βάδιζε μια ωραία κοπέλα με ένα εφαρμοστό μαύρο φορεματάκι και τα μάτια μου αφού ταξίδεψαν στους διαφαινόμενους γλουτούς, έπεσαν πάνω στα όμορφα και κατάλευκα πόδια της. Την ώρα που έστριβε στην Ζακύνθου, μου ξεφεύγει ένα «ούχχχ», που θα ομολογήσω δεν διέφερε και πολύ από τον συριχτό αναστεναγμό θαυμασμού των ανδρών...
  (με εννοείτε… έτσι;)
  Γύρισε και με κοίταξε, για να της δηλώσω επιτόπου την λύπη μου για τις φοβερές κοκκινίλες με τις οποίες ήταν γεμάτα τα πόδια της.
  Μου χαμογέλασε, και πετώντας μου ένα: «τρομερή κατάσταση φέτος», τράβηξε τον δρόμο της!

  (Συνέχισα κι εγώ τον δικό μου δρόμο σκεπτόμενος ότι το «ούχχχ» που αναφώνησα, δεν ήταν μοναχά μια ανδρική υπόθεση, αλλά και ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τα θύματα των κουνουπιών και μια επιβεβαίωση του χρονογραφήματος "Mosquitoύπολις SOS")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Βιολιστης στα κεραμίδια4 Αυγούστου 2011 - 9:42 π.μ.

  Νομίζω πως το ζήτημα πρέπει να μπει σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Απαιτούνται εξηγήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Eχετε τρελαθει παλι.
  Ειχατε καιρο να κραξετε και ειχατε αναγκη να ξεμπουκωσετε.

  Για το θεμα των κουνουπιων εχει κανει ερωτηση και παρεμβαση ο ιδιος ο Κρεμμυδας σε ενα απο τελευταια συμβουλια.
  Αυτα τα πρακτικα να τσεκαρετε και δειτε αν σας ικανοποιουν οι απαντησεις του Δημαρχου.

  Ολα τα υπολοιπα που γραφονται απο καποιους απλα δηλωνουν τις προθεσεις τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Ανώνυμος 4 Αυγούστου 2011 5:52 μ.μ.
  Δηλαδή γιατί θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι; Από το γεγονός ότι έκανε ερώτηση ο κ. Κρεμμύδας ή ότι έδωσε απαντήσεις ο κ. Ευθυμίου; Με λόγια δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Χρειάζονται ΕΡΓΑ και απ' αυτά δεν είδαμε τίποτα.

  @ Βιολιστης στα κεραμίδια
  Συμφωνώ μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Eχετε καθε δικαιωμα να μην ειστε ικανοποιημενος.
  Ουτε εγω ειμαι.
  Για την πραγματικοτητα ειμαι εξοργισμενος.
  Ακομα δεν εχω καταλαβει αν ευθυνεται καποιο Υπουργειο,η Περιφερεια η ο Δημος η ολοι μαζι.

  Οχι ομως πως δεν εχει αναφερθει το θεμα σε επισξημο επιπεδο.

  Επισης το θεμα με τα κουνουπια ταλαιπωρει ολη την Ελλαδα και υπαρχουν συμπτωματα της ασθενειας του Δυτικου Νειλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια