Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Θολή Δι@ύγεια

Μεγάλη υπόθεση η γνώση του πολίτη για τα όσα διαδραματίζονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.
Μεγάλη υπόθεση, επίσης, να υπάρχει έλεγχος, αυτοέλεγχος και συνθήκες αποτροπής σε θολές οικονομικές αποφάσεις και ενέργειες των ασκούντων διοίκηση.
Βλέπεις είμαι μια πονεμένη ιστορία στη χώρα μας η διαπλοκή, η αδιαφάνεια, η σπατάλη, η λαμογιά και μια μεγάλη σειρά κι από άλλες έξεις των κυβερνόντων την χώρα, τους οργανισμούς, τους δήμους, κλπ.
Κοιτάξτε που μας κατάντησαν όλα αυτά.
Πτώχευση, μνημόνιο και τα λοιπά…
Μπήκε μπροστά το πρόγραμμα Διαύγεια, και είπαμε επιτέλους θα έχουμε την κρυστάλλινη και απόλυτη αλήθεια που χρειαζόμαστε ως χώρα και κοινωνία.
Αλλά ας κοπιάσουμε στα δικά μας.
Μπαίνεις στο website του Δήμου Μ&Τ και νοιώθεις τίμιος, καθαρός και ήσυχος μόνο και μόνο που βλέπεις στα δεξιά της ιστοσελίδας να σε καλωσορίζει το λογότυπο της Δι@ύγειας!
Μέχρι εκεί καλά.
Η κρυολουσία έρχεται όταν αποφασίσεις να ελέγξεις τις διάφορες εγγραφές που σχεδόν καθημερινά προστίθενται ως δαπάνες, ως προσλήψεις ή άλλες σημαντικές αποφάσεις.
Διαβάζεις και νοιώθεις ότι διαβάζεις κρυπτογραφημένα σήματα μιας εχθρικής δύναμης που δεν θέλει να μαρτυρήσει τον αριθμό των δυνάμεών της και τις τοποθεσίες που κατέχει!!!
Διαβάζεις για αποφάσεις που κρύβονται βολικά πίσω από παραπομπές σε Νόμους και Διατάξεις ή που είναι τόσο αποστεωμένες ώστε να μοιάζουν με περιλήψεις των περιλήψεων.
Και διαπιστώνεις, τέλος (και αναπόδραστα), ότι λείπει το πιο σημαντικό από αυτές της εγγραφές, δηλαδή η σκοπιμότητα των αποφάσεων: τι ήταν βρε αδερφέ εκείνο που οδήγησε το Δήμο να αγοράσει «χι» κιλά χρώματος, προς «χι» εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ;
Ποιος και γιατί εισηγήθηκε και ποιος ενέκρινε;

Στο δικό μας link που οδηγεί στη Δι@ύγεια του Δήμου, έχουμε από καιρού γράψει προφητικά και προνοητικά «Τα μάτια σου 4»

Ώρα να πάψει το παραμύθι της θολής Δι@ύγειας...
Όχι «απέξω μπέλα – μπέλα και από μέσα κατσιβέλα»...
(πιθανώς) 

3 σχόλια:

  1. koita edw ti ginetaui kai nomizame oti pia o politis gnorizei ta tou dimou tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αστείο είναι το ποιός διαχειρίζεται το πρόγραμμα της διαύγειας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου. Φυσικα άλλοι του δίνουνε το τι θα περάσει αλλά και μόνο αυτό φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε Στέφανε πάλι συκοφαντείς? Εδώ προσλάβαμε κοτζάμ ειδικό σύμβουλο του Δήμαρχου για να κρατάει την ρημάδα την Διαύγεια και εσύ βγάζεις ξύγκι από την μύγα. Να ανησυχούμε τώρα που ο διΑΥΓΗστατος πήρε άδεια καλοκαιρινών διακοπών και με τα κολλητάρια του (Σιώκας, κλπ) την έκανε κατά Πάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια