Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Το "ξεφώνισμα"

Σε όλα τα πράγματα μετράνε οι τρόποι, τελικά…
Πως θα το πεις και πως θα κάνεις κάτι.
Ζώντας σε μια μικρή γειτονιά, δεν μπορώ να κατανοήσω πως ο δήμαρχος ή άλλος αρμόδιος βάζει την τζίφρα του δίπλα στην μεγάλη σφραγίδα του Δήμου και δίνει εντολή θυροκόλλησης εγγράφου που μπορεί να έχει να κάνει με κάποιο χρέος, κάποια παράβαση ή κάποιο άλλο πρόβλημα...
Τέσσερα κομμάτια σελοτέηπ πάνω στην πόρτα και να σου περίγελος ο άλλος.
Αναρωτιέμαι γιατί αντί της θυροκόλλησης δεν ξανά- και ξανά- …ειδοποιείται ο παραβάτης ή ο οφειλέτης.
Πέραν τούτου δόξα τω Θεώ, και τηλέφωνα υπάρχουν, και κλητήρες υπάρχουν για πρωινή επίδοση εγγράφου στον ενδιαφερόμενο, και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας υπάρχουν για απογευματινή επίδοση, αν χρειαστεί κάτι τέτοιο.
Κι αφού ο Δήμος φτάνει σε αυτό το σημείο γιατί δεν ακολουθεί τουλάχιστον τα από τον Νόμο προβλεπόμενα (μήνυση, κατάσχεση, κοκ).
Και οι δύο παραπάνω ενέργειες είναι προτιμότερες από την δημόσια διαπόμπευση.
Γιατί κάπως έτσι ερμηνεύω την θυροκόλληση.
Διαπόμπευση και ξεφώνισμα!

4 σχόλια:

 1. H NOMIKH YPIRESIA TOY DHMOY TI LEEI EP'AYTOY;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ σωστά Στέφανε. Μάλιστα επειδή στην τελευταία περίπτωση θυροκόλλησης η παρέμβαση έγινε προς χάρη της Υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας, ο κόσμος θα νομισε ότι το συγκεκριμέςνο φαγάδικο ταϊζει τον κόσμο σαπάκια, ενω πρόκειται για το πόσα τραπέζια μπορεί να βγάλει έξω το κατάστημα. Ζημιά και ξεφώνημα 1000%. Έλεος κύριοι με τις σφραγίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Κύριε Μπιζάνη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο προσπαθείτε να εφεύρετε προβλήματα και να τεκμηριώσετε τις "κακές προθέσεις" της διοίκησης του Δήμου κινούμενος από καταφανή εμπάθεια και τώρα εμφανίζεστε ως φρουρός της ευπρέπειας; Μου είναι αρκετά άβολο να σας κάνω υποδείξεις μιας και είμαι μικρότερος από εσάς, αλλά ο παλαιοΠΑΣΟΚισμός πέθανε κύριε Μπιζάνη... η πολιτεία έχει νόμους και οι νόμοι πρέπει να είναι σεβαστοί απ' όλους. Όλα στο φως κύριε Μπιζάνη.. όλα! Όχι μόνο όσα νομίζετε ότι εξυπηρετούν την παράταξή σας. Σας καλώ να κάνετε μια προσπάθεια να ανακτήσετε τη νηφαλιότητά σας, γιατί φαίνεται ότι δεν έχετε αίσθηση της έκπτωσής σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ μακάρι να επρόκειτο για προσπάθεια. Αυτό θα σήμαινε ότι τα πράγματα πάνε καλά για το Μοσχάτο. Δυστυχώς η δημοτική πλειοψηφία είναι παραγωγός μη μετρήσιμων ατυχών επεισοδίων και γεγονότων. Στο "ΜοσχατουΠολις" πιστεύουμε πια οριστικά ότι το πρόβλημα ξεπηδάει από μια ομάδα ανθρώπων (αιρετών, υπαλλήλων και συμβουλατόρων) την οποία ανέχεται ο δήμαρχος: είτε γιατί πια είναι αργά να την ξεφορτωθεί, είτε γιατί δεν έχει τη θέληση να της επιβληθεί. Υποσχόμαστε ότι θα αρθρογραφήσουμε αναλυτικά συντομότατα, με την ευκαρία του ετήσιου απολογισμού της Δημοτικής Αρχής, για να ισχυροποιήσουμε την άποψή μας και για να φρεσκάρουμε την επιλεκτική μνήμη κάποιων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια