Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Μιζέρια επιχορηγούμενη

Στις 19 Ιουλίου ε.ε. (sic) γύρισα εκτάκτως στην Αθήνα (για λίγες ώρες) και ευτύχησα να ξανά-επιβεβαιώσω και να ξανά-απολαύσω τη μιζέρια που δέρνει τις συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβούλιου.
Μιζέρια που δεν είχε να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής οικονομικής επιχορήγησης των τοπικών αθλητικών, πολιτιστικών και λοιπών σωματείων (μιας και η 75η θέση από το τέλος στον πίνακα οικονομικής ευμάρειας των ανά την Ελλάδα Δήμων δεν δίνει ελπίδες), αλλά με την αέναη πολιτική στάση ανευθυνότητας και κομπογιαννιτισμού της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μιζέρια, αφού η διοίκηση του Δήμου (δια στόματος του κ. Μπούτση) εκφώνησε εισήγηση με όλα τα γνωστά και τετριμμένα χαρακτηριστικά του κλασσικού παλαιοκομματικού φορμαλισμού, με τα ψιχία να τείνουν να πάρουν τη μορφή μάννα, με τα συνήθη κατά συνθήκη ψεύδη (ότι δήθεν οι περικοπές στο κονδύλι των επιχορηγήσεων είναι -30%, και καλά μου), με αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια του “γιατί τόσα στην Ελευθερία και τόσα στο Φωστήρα”, κ.ο.κ…
(Απορώ πάντως ποιος επέλεξε πάλι να μας στρογγυλοδιορίσει τον κ. Μπούτση ως τον ειδικό υπεύθυνο για τα αθλητικά, πολιτιστικά και …εκκλησιαστικά πράγματα! Από τόσο μεγάλη έλλειψη ικανών στελεχών πάσχει η πλειοψηφία ώστε να καταφύγει στον δημοτικό σύμβουλο που διέλυσε το Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου;)
Μιζέρια, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση (δια στόματος του κ. Σπανάκη) έσπευσε  να βγάλει κορώνες κατά του τέως δήμαρχου για τα οικονομικά χάλια του Δήμου και κατά του ΠΑΣΟΚ για την κρίση, εκστομίζοντας μάλιστα την ανοησία ότι σήμερα ο Γιώργος διαχειρίζεται την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, ο Ανδρέας.

Την επόμενη γύρισα δρομαίως στην Κέρκυρα και όσες φορές θυμόμουνα τα όσα είπαν οι κ.κ. Μπούτσης και Σπανάκης, πάταγα γκάζι για να απομακρυνθώ όσο πιο πολύ από την Αθήνα και την μιζέρια τους.

(Από την Λευκίμμη της Κέρκυρας)

3 σχόλια:

  1. ΤΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΚΛΗΣΟΥΝ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.
    Τ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν το ψέμα είναι μέρος της πολιτικής μιτζέριας αλλά θα πω ότι η δήλωση Μπούτση ότι έγινε περικοπή 30% στην οικονομική βοήθεια προς τα σωματεία είναι αναληθές αν συνυπολογίσουμε ότι πέρσι δεν δόθηκε φράγκο από τα υπεσχημένα. Η περικοπή φτάνει το 50 και το 60%. Όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια