Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Η άλλη άποψη

Κύριοι του δήμου η αλήθεια είναι πολύ πικρή.
Εδώ και μερικά χρόνια δυστυχώς το Μοσχάτο μας από μια ήσυχη, όμορφη και φιλόξενη πόλη έχει μετατραπεί σε πόλη με συνεχιζόμενη υποβάθμιση, μετά από διάφορες άστοχες ενέργειες των διοικούντων.
Η επικοινωνία και συγκοινωνία με το Νέο Φάληρο αποκόπηκε σε μεγάλο βαθμό με την κατάργηση της γέφυρας, με άμεσο αποτέλεσμα την οικονομική υποβάθμιση της πόλης.
Όταν μια κοινωνία υποβαθμίζεται οικονομικά και ταυτόχρονα χάνει και το αστυνομικό τμήμα από την περιοχή της, τότε τα δύσκολα διαδέχονται το ένα το άλλο.
Τα ναρκωτικά ανθούν, οι ιερόδουλες βρίσκουν χώρο στην περιοχή μας, η εγκληματικότητα ανθεί (θάνατοι, κλεψιές, ένοπλες ληστείες) και οι όμορφοι χώροι μας καταστρέφονται..
Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον Ταύρο με όλα του τα προβλήματα, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε σοβαρά και με αίσθημα ευθύνης, για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις πόλεις μας και να τις κάνουμε πρότυπο σε όλο το λεκανοπέδιο.
Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει οι ιθύνοντες του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος να καταλάβουν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις δυνάμεις που επιθυμούν να συνεργαστούν από όποια παράταξη και αν προέρχονται και να πάψουν να επιδίδονται σε πρόχειρες ενέργειες και σε λαϊκισμούς όπως συχνά λέγει και ο Αντώνης, με συγκεντρώσεις που δυστυχώς δεν οδηγούν πουθενά, αλλά αντιθέτως δείχνουν σε όλο το λεκανοπέδιο ότι στο Μοσχάτο υπάρχουν πολλά προβλήματα, με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο για την πόλη, μιας και όλα πλέον γίνονται γνωστά μέσω της ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας.
Οι όποιες αποφάσεις, στο όποιο προσυμβούλιο δεν θα πρέπει να θεωρούνται αλάνθαστες και να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο σαν προτάσεις και μόνο και όχι σαν αποφάσεις που έχουν παρθεί και δεν αλλάζουν.
Στόχος θα πρέπει να είναι και το άκουσμα της άλλης άποψης που πιθανόν να είναι καλύτερη, και θα χρειαστεί απλώς και μόνο ένα πράγμα για να την αποδεχθούν και να την υλοποιήσουν οι διοικούντες: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ.
Στην περίπτωση που η δημοτική αρχή εξακολουθεί να προαποφασίζει και να πραγματοποιεί δημοτικά συμβούλια μόνο και μόνο για να επικυρώνει τα προαποφασισμένα, χωρίς διάθεση να ακούσει κάτι διαφορετικό και πιθανόν να δεχτεί, τότε πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καθόλου καλά μιας και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο διοικών που θεωρεί εαυτόν αλάνθαστο, το πιθανότερο είναι να αποτύχει, πράγμα που αντεύχομαι από καρδιάς.

Ο Δάσκαλος

6 σχόλια:

 1. Σε άλλα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ. Ας πούμε τι πάει να πει "μεγάλη καρδιά", όταν αυτό που απαιτείται είναι πολιτικός ορθολογισμός. Όμως συνεργασία δεν μπορεί να γίνει Δάσκαλε και μάλιστα στη βάση τσιτάτων που βγαίνουν από το στόμα του Αντώνη. Εκτός και εννοείς έναν άλλο Αντώνη. Παρότι πας στο Δημαρχείο, φαίνεται ότι αναζητάς ή ασχολείσαι με λάθος πράγματα και όχι με το τι απεργάζονται οι "ομάδες" κάτω από τα πόδια του Ευθυμίου. Τελικά αντί να κλαψουρίζετε στα πρωϊνα και απογευματινά καφέ, καλύτερα να ζητήσετε επίσημα διμερή συνάντηση με τον Ευθυμίου και να βρείτε τις γραμμές συνεργασίας που αναζητάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ? ΟΧΙ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Φωσφορούχε το τι απεργάζονται οι ομάδες κάτω από τα πόδια του Ευθυμίου θα πρέπει να το ψάξει ο ίδιος.Εγώ ανεβαίνω τα σκαλιά του δημαρχείου για να ενημερωθώ και να γνωρίζω που πατάω.Αν προτρέπω για σωστή αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης από μεριά της διοίκησης το κάνω γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να προσφέρει αρκεί οι διοικούντες να δέχονται την προσφορά.Όσο για τα κλαψουρίσματα μπορεί να έχεις δίκιο αλλά εγώ διαφωνώ γιατί η κριτική δεν επέχει τέτοια θέση αλλά τη θέση της προσπάθειας για βελτίωση όλων μας και πάνω από όλα την βελτίωση της πόλης και του τρόπου σκέψης μας.Η κριτική του καφενείου είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι έχει μεγάλη αξία να γίνεται μέσα στα συμβούλια πράγμα που γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα συμφωνήσω με το Fosforouxo ότι χρειαζόμαστε μια άλλη αντίληψη στα κοινά. Αν σήμερα υπ΄΄αρχει ένα πρόβλημα που εγκειται στην πιο ουσιαστική αντιμετώπηση των θεμάτων, μεγά;λη ευθύνη φέρει και η αντιπολίτευση. Νομίζω ότι τον Ιούνιο τίθεται εντολή από το Νόμο για δημοτικό απολογισμό. Ε, ας αξιοποιηθεί, αν και νομίζω ότι η δημοτική αρχή θα υποβαθμίσει το ζήτημα ΚΑΙ κατ' ανάγκη μιας και μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι και όλοι φεύγουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα πράγματα είναι απλά Δάσκαλε η πλειοψηφία Διοικεί η μειοψηφία ελέγχει.
  Όσο για το ρόλο της αντιπολίτευση εσύ γνωρίζεις πρέπει να είναι σκληρός και αδυσώπητος
  μέσα στα Δ/Συμβούλια. Τώρα ως προς τη συναίνεση δεν την ψάχνει η Αντιπολίτευση αυτή είναι δουλεία της πλειοψηφίας να είναι μόνο ορατή μέσα στα Δ/Σ και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
  Να είσται προσεκτικότεροι στης επιλογές σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Solon εχει δικηο. Δάσκαλε είσαστε όντως - εσύ, ο Κερκένης, και οι 4 στο δημοτικό - ότι καλύτερο στην Αντιπολίτευση. ξεκινήσατε καλά αλλά πέσατε. Δεν μπαίνει θέμα συναίνεσης αλλά ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Τότε θα έρθει γυρεύοντας ο Αντρέας γιατί ξέρει τι φελούκες έχει στο ψηφογελτιό του

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια