Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Μην πληρώνεις - μην πληρώνεις...

Έκπληξη νοιώθει – λέει – ο κ. Ρακιτζής (ο γνωστός Ελεγκτής της Δημόσιας Διοίκησης) για την μη είσπραξη από τις Εφορίες των χρημάτων που χρωστάνε οι φορολογούμενοι, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις.
Αυτό γράφουν και παρουσιάζουν τούτες τις ημέρες οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις.
Αλλά αν τα κρατικά ποσοστά είσπραξης είναι πολύ χαμηλά, τι να πούμε γι’ αυτά που ισχύουν στον Δήμο Μοσχάτου & Ταύρου;
Αν o κ. Ρακιτζής κοπιάσει κατά Μοσχάτο μεριά, η έκπληξη μπορεί να γίνει και αποπληξία.
Εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν εισπράττεται τίποτα!!!
Όπως το ακούτε: ΤΙΠΟΤΑ…
Να ας πάρουμε για παράδειγμα τα τέλη που δικαιούται ο Δήμος από Διαφημίσεις. Από τις 500.000 που έχουν καταλογιστεί σε διάφορους ως βεβαιωθέντα, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα (αριθμός 1) ευρώ!!!
Από τις πλέον των 400.000 βεβαιομένες παραβάσεις αυθαιρέτων έχουν εισπραχθεί μόνον χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ από έναν και μόνον άνθρωπο, πράγμα που έκανε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θανάση Μελίστα να εκφράσει την επιθυμία συνάντησης και γνωριμίας με αυτό το μοναδικό «κορόϊδο»…
Η σύγκριση δεν έχει να κάνει με τον κ. Ρακιτζή, τις Δ.Ο.Υ. ή τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, αλλά με τις θλιβερές διαπιστώσεις στις οποίες καταλήγουμε ως προς την οικονομική κατάσταση και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου μας.
Υπάρχει όμως και κάτι επιπλέον που δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο.
Είναι η αδιανόητη και η μη αποδεκτή "φιλική" συμπεριφορά σε όσους επί χρόνια χρωστάνε.
Το αξιομνημόνευτο στην καθ' ημάς περίπτωση δεν έχει να κάνει με το κίνημα "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω", αλλά με μια εντελώς αντίθετη τακτική (!!!) που φτάνει στα κωμικοτραγικά όρια του "ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ - ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ"...
Όμως οι επιλεκτικές αντιμετωπίσεις οδηγούν τελικά στην γενικευμένη αδυναμία είσπραξης και αναπόδραστα στην οικονομική δυσπραγία, που στερεί ακόμη και την ευχέρεια να μπουν "δυό" βουρτσιές χρώμα στους τοίχους των άβαφτων επί χρόνια σχολείων ή να τοποθετηθούν "δυό" πλακάκια στην πλατεία δημαρχείου που χάσκει σαν την μαδημένη από τον ήλιο πλάτη καλοκαιρινού κολυμβητη...

19 σχόλια:

 1. Επιτέλους μίλησε κάποιος για την κάκιστη 24χρονη διοίκησητου Παπαντώνη.Τον πρύτανη της αυτοδιοίκησης όπως είχε αποκαλέσει ο Άρης το 2006.
  Η περίπτωση αυτή είναι πολύ σοβαρή.
  Είτε μιλάμε για διαλυμένους εισπρακτικούς μηχανισμούς ή μιλάμε για μια στρατηγική επιβολής υπέρογκων προστίμων τα οποία ποτέ δεν εισπράττονταν ώστε να τους έχει στο χέρι ο Παπαντώνης και να τους εκβιάζει για πάσα χρήση.
  Με αυτόν τον τρόπο δομήθηκε ένα διεφθαρμένο σύστημα διοίκησης 24 χρόνων.
  Χαρακτηριστική περίπτωση το κτίριο στο οποίο ήθελε να κάνει την μεγάλη του εκδήλωση ο Ντερέκας και ξαφνικά ανακάλυψαν πολεοδομικές παραβάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αμα δεν απαιτήσεις τα χρήματα από το φίλο, το γνωστό ή τον ψηφοφόρο, τότε γίνεσαι ελαστικός και με τους αλλους. Μπας και σε κράξουν. Οπότε φτάνουμε σε αυτά τα χάλια. Εις βάρος της πόλης βέβαια και της τοπικής κοινωνίας. Τώρα, υπάρχει η απαίτηση για άμεση επίλυση του ζητήματος. Εχθροί και φίλοι να πληρωσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ολοι να πληρωσουν και με τοκο.
  Ας ειναι και αδερφια μας.
  Τελος στην ανομια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ8 Ιουλίου 2011 - 2:36 μ.μ.

  Αξίζει κάποιος να διαβάσει κάποιος την απογραφή του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του Δήμου Ταύρου (http://attractionnet.com/public/down.html και διπλό κλικ στο enopiimenos)και ιδιαίτερα το κεφάλαιο για τις απαιτήσεις του Δήμου Μοσχάτου κατά τρίτων (σελ. 78 έως 81), για να διαπιστώσει το μέγεθος της κακοδιαχείρισης. Η προσπάθεια δημιουργίας κομματικών στρατών μέσω της μη πληρωμής των οφειλών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους για πολλά έτη είναι έκδηλη. Δυστυχώς ο κος Ευθυμίου αναδεικνύοντας τον κο Παπαντώνη ως πρωταγωνιστή της προεκλογικής του εκστρατείας, παρέλαβε με τον τρόπο αυτό και τον προσωπικό του κομματικό στρατό. Οι «διευκολύνσεις» που παρείχε σε πολλούς οφειλέτες, καθιστούσε την ψήφο τους μη συνειδητή και κατευθυνόμενη.
  Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα : Ο νομάρχης Ψωμιάδης έχασε τη θέση του (για μένα καλώς) λόγω παράνομης μείωσης προστίμου. Αυτός και όσοι τον συνεπικουρούσαν στο έργο του, που δεν εισέπρατταν τα πρόστιμα τι ποινή θα πρέπει να έχουν ;
  Κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε εσόδων θα τολμήσετε να ζητήσετε έλεγχο από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για το συγκεκριμένο θέμα ή θα το ρίξουμε κι αυτό στις καλένδες γιατί θα πάρει πολλούς η μπάλα ;
  Υ.Γ.Πάντως από την ανάγνωση της απογραφής, διαφαίνεταιτο ξεγύμνωμα της προηγούμενης Διοίκησης (βλ. χρέη), αλλά και δίνει την απάντηση, στην εύλογη ερώτηση του κου Ευθυμίου, για το λόγο της διατήρησης του κ. Παπαντώνη στην εξουσία για πολλά έτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τελικά το να γράφουν τα blogs για το πρόγραμμα του ιδρύματος Κακογιάννη, είναι προτιμότερο από τα θέματα που σηκώνει το Μοσχατούπολις. Και είναι και καλοκαίρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απο τις 12/2/1996 έως τις 9/4/2009
  βεβαιώθηκαν 534.305,47 ευρώ από Διαφημιστικά Τέλη, τα οποία έπρεπε να καταβάλουν 54 οφειλέτες. Από αυτά εισπράχθηκαν μέχρι σήμερα 0,00 ευρώ
  Κάποιο λαθάκι έχετε στην επόμενη κατηγορία, αλλά "μικρό το κακό"...
  Λοιπόν, από τις 12/2/1996 και έως τις 12/2/2009
  βεβαιώθηκαν 453.406,64 ευρώ
  που πρέπει να πληρωθούν απο 106 οφειλέτες
  εξαιτίας Αυθαιρέτων Κτισμάτων.
  Από αυτά εισπραχθήκανε μέχρι σήμερα 2.425,00 ευρώ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. O ΑΡΗΣ ΩΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
  ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ.
  Ο ΑΡΗΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.
  ΜΟΝΟ Ο ΜΕΛΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΘΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 4:51
  Θεωρώ ως υπερβολή να αναζητούνται ευθύνες στον κ. Κρεμμύδα, όταν προηγούνται σε σειρά διοικητικής ευθύνης ο τέως και ο νύν δήμαρχος. Προφανώς το σχόλιο του Ανώνυμου συμπολίτη μου έχει να κάνει με την υπεράσπιση των ιερών και οσιων του δημοτικού συνδυασμού που υποστηρίζει.

  Πάντως το άρθρο της Μοσχατουπόλις αξίζει ένα ακόμη μπράβο γιατί έδωσε εξηγήσεις σε πράγματα για τα οποία αναρωτιώμουνα σαν απλή Μοσχατιώτισσα, σχετικά με μικρά έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στην γειτονιά μου και τελικά δεν γίνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΕΤΟ (Ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ)
  Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΒΡΑΔΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ8 Ιουλίου 2011 - 6:35 μ.μ.

  Φίλε 4.51 δεν θεωρώ ότι το σχόλιό σου είναι εκ του πονηρού αλλά προφανώς προσπαθεί να στρέψει το θέμα αλλού από εκεί που θα έπρεπε να είναι. Ο Άρης αποδέχθηκε τις ευθύνες που του αναλογούσαν και η στάση ζωής του δείχνει ότι διαφοροποιήθηκε. Θα ήθελα όμως να διαβάσω τις σκέψεις σου για τα απίστευτα πράγματα που συνέβαιναν στο δήμο μας, που αναφέρει ο σχολιαστής. Κάνε ένα κόπο και διάβασε την απογραφή και θα καταλάβεις. Στο πρώην δήμο μας πλήρωναν μόνο οι ανόητοι και οι μη αρεστοί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Yποτίθεται οτι η πολεοδομία Μοσχάτου φτιάχτηκε
  για να αποτρέπει την κατασκευή αυθαιρέτων και στους παραβάτες να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα
  Αντ' αυτού 'γέμισαν' οι κεντρικοί δρόμοι του
  Μοσχάτου με αυθαίρετες επεκτάσεις καταστημάτων
  μέσα στις πρασιές κατασκευασμένες χωρίς καμία
  αισθητική και υποθαθμίζοντας έντονα το περιβάλλον.Ο Δήμος αν νοιαστεί νοιάζετε κατόπιν
  εορτής για να εισπράξει τα τέλη υπέρ Δήμου μόνο
  χωρίς είσπραξη προστίμων και κατεδάφιση
  Ειναι απορίας άξιο πως ο Δημος χορηγεί και
  ανανεώνει τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας τους αφού ο Νόμος (προκειμένου περί αυθαιρέτων)
  το απαγορεύει ρητά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
  @ Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2011 8:55 μ.μ.
  Αγαπητέ έκανες αναφορά σε κάποιο πρόσωπο, η οποία όπως την διατυπώνεις μπορεί να προκαλέσει πιθανές παρεξηγήσεις.
  [Φ...... - Φ...... - Φ...... -Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ]
  Παρακαλούμε να ξανασχολιάσεις αναλύοντας γιατί είναι επιτομή του εκβιασμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τουφεξίδης Χάρης8 Ιουλίου 2011 - 11:13 μ.μ.

  Αγαπητε φίλε 451 οι "Πολίτες Μπροστά" κανουν την αντιπολίτευση που πρέπει και πάντως συμμετέχοντας και συμφωνώντας όλοι μας. Οπότε θα σε παρακαλούσα τέτοια προβοκατόρικα σχόλια να τα αποφεύγεις.Για το ποιός θα είναι υποψήφιος δήμαρχος την άλλη φορά μην νοιάζεσαι. Ο ίδιος θα είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αγαπητέ Χάρη.
  Δεν κάνει καλό τόση μετριοφροσύνη. Ο Αρης ήταν για μεγάλο χρονικό διαστημα ένας απ αυτούς που μεριμνούσαν για τήν μη είσπραξη των εσόδων από διαφημήσεις κι από πρόστιμα.Ισως κι εκ των πρωταγωνιστών. Μέγας ρουσφετολόγος γαρ.
  Ο γνωριζων καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πάλι τα ίδια. Μόλις σφίξουν τα πράγματα ο γνωστός συρφετός αναλαμβάνει δράση και αρχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Με τα όσα μας λέει ο σχολιαστής με το ψευδώνυμο "ΓΝΩΣΤΗΣ", σε λίγο θα πιστέψουμε ότι δήμαρχος της προηγούμενης 25ετίας ήταν ο 'Αρης, ενώ ο Παπαντώνης και ο Ευθυμίου ήταν κάποιοι περαστικοί. Προς το παρόν ας απαντηθεί αν το ανείσπρακτο 1.000.000 που αναφέρει το άρθρο έμεινε ανείσπρακτο καλώς ή κακώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κύριε BG+Sok+AG
  Τά ίδια φυσικά και η μπάλα στη σέντρα. Σαν γνώστης που είμαι Ο Αρης το καλό παιδί και τ' άξιο παλικάρι, σε πολλές περιπτώσεις έλεγε στον Δημαρχο άστον αυτόν καλό παιδί δικός μας είναι. Κουκιά τα λένε αυτά.Να γιατί δεν εισπράχτηκε το 1.000.000. Ας μην επανέλθω.
  Ο Γνωρίζων πολυ καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΡΕ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΚΡΥΜΕΝΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΣΑΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ. ΡΕ ΓΝΩΣΤΗ, ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΡΟΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΛΑΜΜΕΝΑ Η' ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΛΗΓΜΕΝΑ? ΘΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΠΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΑΙΝΤΕ ΣΑΠΑΚΙ "ΓΝΩΣΤΗ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 31/8/11 ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια