Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Περί του ρόλου του Δημάρχου, των ομάδων καθεστωτικού τύπου, κλπ

Ο κ. Ναυπλιώτης μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, την οποία απευθύνει στον Δήμαρχο και παρουσιάζουμε αυτούσια. Δικές μας μόνον οι υπογραμμίσεις.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε και οι περί των δημοτικών, νομίζω ότι η Αστυνόμευση ανήκει ακόμα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν κατά καιρούς, και παρακαλώ πολύ να μου επιτρέψετε την επισήμανση να προσέξετε τη διαχωριστική γραμμή του θεσμικού σας ρόλου και αυτό του Αστυνομικού Διοικητή και προφανώς αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα αλλά με άλλον τρόπο και όχι περνώντας ευθύνες άλλων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που αναγκαστικά τους χρεώνεστε.

Επειδή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναφερθήκατε στην αφίσα με τίτλο εμπρηστής, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι εγώ προσωπικά αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε με την λογική του κειμένου τις αφίσας και όχι μόνον. Αλλά θα μας επιτρέψετε να λέμε ότι πρέπει να πιέσετε την αστυνομία (ακόμα και να πάρετε μια απόφαση να τους φτιάξετε τα περιπολικά, έστω με μια διακριτική χορηγία).

Έτσι νομίζω ότι θα αποσυμπιεστεί ο κόσμος από το να αντιδρά σαν όχλος, θα λυθούν τα προβλήματα με την δίκη σας διοικητική παρέμβαση.

Επειδή υπάρχει και το πολιτικό κομμάτι τις ιστορίας θέλω να πω σε ορισμένους ότι στην τοπική κοινωνία εκπροσωπούν τους πολίτες, την καθημερινότητά τους, οι ομάδες καθεστωτικού τύπου είναι ξεπερασμένες και ο κόσμος δεν αποπροσανατολίζεται πιά εύκολα για να συμμετέχει σε αγέλες ανθρωποκυνηγητών (βλέπε σύνταγμα κτλ.)


Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Δημήτρης Ναυπλιώτης

18 σχόλια:

 1. Πολύ θεσμικός και αρκετά προστατευτικός μας προέκυψες κ.Ναυπλιώτη για τον ρόλο του κ.Ευθυμίου ως Δημάρχου, ξεχνώντας όμως παντελώς ότι για την εκλογή του στηρίχθηκε σε κάποιους τοπικούς ομαδάρχες "καθεστωτικού τύπου", οι οποίοι τώρα δεν σε ενοχλούν επειδή σφυρίζουν αδιάφορα φορώντας το άδειο κοστούμι του θεσμικού, ενώ κάποιοι άλλοι που συνεχίζουν να τα λένε με το όνομά τους είναι για σένα οι κακοί.
  κ.Ναυπλιώτη οι αποσπασματικές νουθεσίες σου δεν πιάνουν τόπο σε ένα καπετάνιο χωρίς "πλοηγό" και χωρίς αναπτυξιακή πυξίδα για τον τόπο μας.
  Ο καπετάνιος είναι γυμνός,δεν του φταίει καμία καθεστωτική ομάδα, μην προσπαθείς να τον στηρίξεις με ψευτονουθεσίες και τσατσο-υποδείξεις, άσχετα εάν εσύ έχεις το θάρρος και το κάνεις επώνυμα και ενυπόγραφα ενώ κάποια άλλα ρουφιανο-τρωκτικά προσπαθούν να κρυφτούν σαν τους ποντικούς της πλατείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω πως ειδικά η παρατήρηση για τους ρόλους αστυνόμου και δήμαρχου είναι πολύ εύστοχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Οίχαλος
  Κάπου στη μέση βρίσκομαι ανάμεσα σε σένα και τον επιστολογράφο. Οι νουθεσίες, όπως τις αποκαλείς, δεν είναι αρνητικές. Όσο κι αν το σκεφτηκα δεν βρήκα κανένα περίεργο follow-up για λογαριασμό του κ. Ευθυμίου από πλευράς του κ. Ναυπλιώτη. Άλλωστε πόσο καλυτερα θα λειτουργούσε μια εντελώς ακραία φραστική κριτική; Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει έχει να κάνει με την αδυναμία του Δημοτικού Συμβούλιου και της όποιας άλλης ομάδας που πρόσκεινται στον κ. Ευθυμίου, να βοηθήσουν ουσιαστικά. Άλλωστε οι προθέσεις Ντερέκα και Μπούτση είναι περισσότερο από ορατές, όπως και οι αδεξιότητες ατόμων σαν τον Σιώκα, κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 3 Ιουλίου 2011 12:38 μ.μ.
  όλοι αντιμετωπίζουμε φουρτούνες στη ζωή αλλά σημασία δεν έχει το πως πέφτουμε σε αυτές αλλά πως τις περνάμε .
  Η συνήθειες των πατεράδων, και οι καλές και οι κακές, γίνονται ελαττώματα των παιδιών. (Β. Κλιουτσέφσκι) .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το κοινωνικό περιβάλον είναι ιδανικό για την άνθηση των φαινομένων που εισπράττουμε σαν πόλη. Τα προβλήματα τσουλάνε αργά μα σταθερά προς τα προάστια και το Μοσχάτο γεωγραφικά αποτελεί τον ιδανικό υποδοχέα και πολιτικά (αυτοδιοικητικά) τον αδύνατο κρίκο, αφού η δημοτική αρχή αδυνατεί. Λαθρομετανάστες (και καλά μου), παραβατικότητα και έγκλημα, άνοιγμα ενεχυροδανειστήριου και τώρα οι ιερόδουλες. Στην ανάγκη οργανωμένης κοινωνικής πολιτικής ο δήμαρχος και οι περί αυτόν, προστρέχουν σε βλακώδεις συγκεντρώσεις. Αρκεί να είχε την δυνατότητα να ακούσει κανείς τι ξεστομίζουν στις κατ' ιδίαν... Η πόλη είναι σε λάθος δρόμο κύριοι και κυρίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναυλιώτη, φίλε μου, με όσα γράφεις θα χάσεις την ηγεσία της ομάδας και ο μηχανικός καραδοκεί. Εξάλλου έχει τη στήριξη του αγοριού με τις τιράντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. poianou re fantasma? tou ypourgou nautilias?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι όντος γεγονός ότι ο Ναυπλιώτης παραχώρησε την θέση τις ομάδος στον μηχανικό και επίσημα, με τας ευλογιάς του από Δάφνη ερχόμενου (Υπουργού Ναυτιλίας ) η τιράντακια ο οποίος με άμεσες διαδικασίες όρισε τον μηχανικό υποψήφιο Δήμαρχο παρουσία 10 ατόμων περισσότερες πληροφορίες από την νέα αυτή κίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στον επονομαζόμενο τιράντακια
  Πρώην υποψήφιο βουλευτή του πασοκ ειδικό καθοδηγητικό ιδεολογικό όργανο κτλ , που από έγκυρες πληροφορίες ανέλαβε να αναδιαρθρώσει την βάση του κόμματος με μια καινούρια πολιτική γραμμή που απαραίτητα πρέπει να περάσει από την τοπική αυτοδιοίκηση και έκρινε ότι ο μόνος ικανός που μπορεί να έκφραση αυτό το καινούριο μοντέλο πολιτικής είναι ο Μηχανικός, πραγματικά
  Σε αυτό το νέο εγχείρημα να τους ευχηθούμε όλοι μαζί καλή επιτυχία ,και να αναφωνήσουμε Ζήτω το Έθνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. To Ορκωτό αγορι γιατί κάνει τήν πάπια και δεν παίρνει θέση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ante pali ta yponooumena. Poios einai kale o Orkotos? O kapetan-Zaxarias? Ax re delCampo me tis talentares sou. Euthymiou xoris plaka trava stin plateia gia seminario. Kairo exeis na skaseis myti kai einai eis baros sou!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
  02/07/2011.Ταβερνα Τσουτσουρα.Δαφνη.Αποπομπη Ναυπλιωτη.Κατηγορήθηκε γιά αστικές συνήθειες(γαριδάκια ,seven up, γρανίτες καιξενόφερτες λέξεις)
  ...............................
  03/07/2011 Ο Ναύαρχος Ναυπλιώτης στασιάζει,και
  με το αντιτορπιλικό ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΙΙ καταπλέει στο
  Φαληρικό Ορμο και απειλεί με τα κανόνια του να
  ισοπεδώσει το σπίτι του Τιράντακια με κίνδυνο
  όμως να καταστραφεί και η γειτονική κατοικία του
  Αστυνομικού διευθυντή και Δημαρχού μας
  Τα αιτήματά του ειναι
  Να τον "ακούει" ο Δήμαρχος
  Να εξορισθεί ο Τιράντακιας στην Δάφνη
  Να συλληφθούν τα ανώνυμα σκουλίκια των blogs που
  διαφωνούν με την αρθρογραφία του
  ................
  Δευτέρα 04/07/2011 Ολες οι προσπάθειες γιά λύση
  απέβησαν άκαρπες.......Το Μοσχάτο περνά δύσκολες
  στιγμές......Ο Θεός να βάλει το χέρι του....
  ........................
  Ολες οι ελπίδες μας γιά λύση κρέμονται πλέον στην νέα μεσολαβητική προσπάθεια που ξεκίνησε
  ήδη(με την κωδική ονομασία erotiko kalokeri)
  από τονΔρ. Β.Caperoni που ανεκλήθη επειγόντως
  από την Πολωνία όπου εκτελούσε την ειδική αποστολή mitero scarpini
  ............
  Kάντε το σταυρό σας και περιμένετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΦΩΣΠΑΠΑΡΟΥΧΟΣ4 Ιουλίου 2011 - 7:32 μ.μ.

  ΒΡΕ ΚΑΤΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΗΣΥΧΑ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ. ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ? ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΚΟΤΟΠΑΠΑΡΟΥΧΟΣ4 Ιουλίου 2011 - 7:40 μ.μ.

  ΕΙΝΑΙ 10 ΦΕΥΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 9 ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΩΣ. ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΛΕΕΙ¨ "ΠΑΠΑΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. magkes paragete polu gelio!
  Sunexiste.

  Proteinw na guristei kai se sirial :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Φωσπαπαρουχος5 Ιουλίου 2011 - 6:10 μ.μ.

  Κύριε Ναυπλιώτη,
  Να χαίρεσαι τούς φίλους σου. Είναι πολύ εχέμυθοι.
  Μ αυτούς θα κάνεις τη κίνηση να κάνεις Δήμερχο τον φίλο σου τον Μηχανικό?
  Βρέ μπάς και δουλέυεις για τον εαυτόν σου και τους καί τους καίς έναν έναν με τη σειρά?
  Αυτό να δούμε και τι νάτανε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ
  Σας μεταφέρουμε οτι καταφέραμε να μάθουμε από την πρώτη επίσκεψη του μεσολαβητή στο κατάστρωμα του ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΙΙ
  Τον μεσολαβητή υποδέχθηκε ο σηματωρός του πλοίου Αλεξ και ειπώθηκαν τα εξής
  -Γειά σου Βασιλάκη μου
  -Γειά σου Αλέκο μου
  -Ωραία τα κερασάκια Αλέκο μου?
  -Λουκούμι Βασίλη μου. Λουκούμι.
  -.....
  -.....
  Μετά ήρθε ο pool boy και οδήγησε τον μεσολαβητή στον Ναύαρχο.
  Το κλίμα από οτι μάθαμε ήταν εγκάρδιο.
  Ενα λάθος όμως παραλίγο να τα χαλάσει ολα.Οι ασπονδοι φίλοι του Ναύαρχου Ζαχαριάς και Παρδαλιάς (να τους χαίρεσε Ναυπλιώτη) του έστειλαν γιά δώρο μία γλάστρα με το γνωστό φυτό παπαριά.Ο ναύτης Τζέφρυ όμως το διάβασε σαν παπάρια και ακολούθησε πανδαιμόνιο.
  Ευτυχώς όμως οι σύμβουλοι(και φιλοι του στην γνωστή πλατεία) που γνωρίζουν πολύ καλά το φυτό κατάλαβαν γρήγορα το λάθος και το θέμα λύθηκε εγκαιρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αγαπητοί φίλοι μου επειδή ξέρεται ότι σε ορισμένους από εσάς σας έχω ιδιαίτερη εκτίμηση και αυτή γίνεται μέρα με την μέρα μεγαλύτερη,?????? σας έχω γραμμένους στα παπαρ…….. όπως και σεις εξάλλου οι διαφορά όπως και να το κάνης είναι η κουκούλα ρε δε πάτε να γαμηθείτε σκατο μαλλα…..τεμπελχανάδες.

  Στεφανε αν θες βάλτο οπός είναι με δική μου ευθύνη .Δημήτρης  Σε παρακαλώ αν έχω κάνη κάπου ορθογραφικό λάθος φτιαχτό ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κύριε Στέφανε,
  Δεν του διόρθωσες όλα τα ορθογραφικά λάθη.
  Του κ. Dim Naft. δεν του χρειάζεται κουκούλα. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Γι αυτόν πάντα ψιχαλίζει. Βεβαίως έχοντας κάποια ασυλία ως εκπρόσωπς ενός μεγάλου πολιτικού φορέα μπορεί να καθυβρίζει τους πάντες τιμώντας και τον φορέα. Ασε τον καλό στη καλωσύνη του.
  Ω τι παραφροσύνη.
  Ο Γιατρός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια