Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Special Olympics: Ναι μεν, αλλά...

Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε στο Παναθηναικό στάδιο η εκδήλωση έναρξης των αγώνων Special Olympics.

H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.


Οι αγώνες αυτοί που πραγματικά είναι δείγμα πολιτισμού και μεγαλείου πρέπει να γίνονται και να τυγχάνουν της παγκόσμιας προβολής γιατί όλοι μας, μα όλοι μας, έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή.


Δυστυχώς όμως στη χώρα μας δαπανούνται τέτοια ποσά, για τέτοιες εκδηλώσεις, που δεν συμβαδίζουν καθόλου με την πικρή πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα μας, όσον αφορά την εκπαίδευση αυτών των παιδιών.


Την ίδια στιγμή που δαπανούμε τα ποσά αυτά, η επαγγελματική σχολή Καμινίων βρίσκεται σε κατάληψη από γονείς και παιδιά, ζητώντας νέο σχολείο, γιατί το υπάρχον αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των παιδιών.


Αν αναλογιστούμε από τη μία τα 200.000 περίπου παιδιά με σωματικές και διανοητικές ιδιαιτερότητες και από την άλλη τον ανεπαρκή αριθμό σχολείων που υπάρχουν, είναι πανεύκολο να κατανοήσουμε ότι αδυνατούμε σαν χώρα ή δεν θέλουμε να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα έδιναν την ευκαιρία σε όλα αυτά τα παιδιά να εκπαιδευτούν σωστά και με την απαραίτητη ευαισθησία.


Κάποια στιγμή οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι καλές είναι οι εκδηλώσεις, αλλά σαν χώρα θα πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα αυτών των παιδιών και όχι να τα καλύπτουμε κάτω από υποκριτικές εκδηλώσεις και δαπάνες.


Κύριοι αρμόδιοι, οι 200.000 χιλιάδες των παιδιών αυτών και οι οικογένειες τους απαιτούν λύση στα προβλήματά τους που είναι ζωτικά και ταυτόχρονα και όλες αυτές τις φιέστες που προβάλλουν τα επιτεύγματα αυτών των παιδιών και τη δίψα για ζωή που έχουν.


Τρανό παράδειγμα αποτελεί και το ΚΔΑΠ της πόλης μας, το λεγόμενο "Πέτρινο", που ελλείψει προσωπικού, αναγκάστηκε να στραφεί προς εθελοντές, για να μπορέσει να σταθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και μετακινήθηκε προσωρινά προσωπικό προς τον ΟΝΑ (γιατί εκεί ανήκε υπηρεσιακά, όπως διαβεβαίωσε η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ κυρία Λουκάκη).


Βλέπουμε λοιπόν ότι το κράτος δεν μεριμνά, μιας και δεν επιτρέπει προσλήψεις για τη λειτουργία ούτε καν των ΚΔΑΠ έστω και αν δε δαπανά για τα κτήρια.


Η κατάσταση στη χώρα μας στον τομέα της εκπαίδευσης αυτών των παιδιών είναι τραγική, γιατί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ένας μεγάλος αριθμός αυτών των παιδιών μένουν στα σπίτια τους όχι γιατί δεν επιδιώκουν την εκπαίδευσή τους, αλλά γιατί εμείς σαν κράτος δεν τους δίνουμε την ευκαιρία.


Καλές λοιπόν οι εκδήλώσεις για τα Special Olympics, αλλά προτιμότερο οι δαπάνες για τέτοιες διοργανώσεις να πήγαιναν για την μέριμνα και την εκπαίδευση των 200.000 παιδιών με ιδιαιτερότητες.


Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

3 σχόλια:

 1. Τα ίδια ισχύουν και για το Δήμο. Φρου-φρου κι αρώματα για καρναβάλια με μυστικού τύπου δαπάνες. Να κάτσει λοιπόν ο Δήμαρχος και οι δικοί του να βρούνε καταλληλο χώρο για ΚΔΑΠ και να αποδώσουν το Κτήριο "Ρένα Κυριακού" υπερ εκδηλώσεων ή εργαστηρίων τέχνης ή για κείνο το φουκαριάρικο (και ξεχασμένο) Κοινωνικό και Ιστορικό Αρχείο Μοσχάτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυλόπορτα 3ου29 Ιουνίου 2011 - 8:22 π.μ.

  Σωστά μιλάτε. Ακούγονται πράγματα για δαπάνες πρεμιέρας των special που φτάσανε τα 7 έως 9 εκατομμύρια ευρώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝΕ [ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ] ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια