Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Οι Απόντες μακελάρηδες

Στο βήμα ο ρήτορας.
Στα έδρανα δύο (2) μόλις βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ από τους εξήντα (60) που πρότειναν συζήτηση και διερεύνηση της υπόθεσης των Ομολόγων!
Αυτοί - οι απαράδεκτοι Απόντες - είναι εκείνοι που θα μας βάλουν στη μέγγενη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Κι αυτό γιατί από εκπρόσωποι του Λαού έγιναν πραιτοριανοί των «κάπων» και των φεουδαρχών του συστήματος.
Υπακούουν στον Παπανδρέου που αυτάρεσκα δηλώνει πως έχει την λύση, μα κυρίως την εθνική ευθύνη, ενώ η πλέμπα των πολιτών και ψηφοφόρων αποτελείται είτε από ανεύθυνους, είτε από μόγγολα...
Και θα τολμήσουν τις επόμενες ημέρες αυτοί "οι Απόντες" (που πέρα των άλλων αχρηστιών, μπορούν να είναι και γιαννάκια της πρώτης 4ετίας) να απολύσουν Παρόντες με προϋπηρεσία 25 και 30 χρόνων, επειδή «λέει» οι οργανισμοί τους είναι ζημιογόνοι…
(έτσι σήμερα αποκαλούνται όσοι φορείς παρέχουν κοινωνικό έργο – προφανώς το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ανακάλυψε τον παράδεισο του σοσιαλνεοφιλελευθερισμού και εναγκαλίστηκε τα κυνικά έως χοντρόπετσα ένστικτα του Θόδωρου)
Και θα τολμήσουν ξανά να πετσοκόψουν τις αποδοχές Παρόντων εργαζομένων που μοχθούν για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια τους.
(αλήθεια, πόσα επί τοις εκατό χρήματα περικόπηκαν από τους Απόντες βουλευτάδες ή το πρωθυπουργικό αφεντικό τους, έναντι των -20%, -30% έως και -40% που κόπηκαν από τους μισθωτούς;)
Απόντες και ανέγγιχτοι είναι...
Απόντες και μακελάρηδες...
Και θα πληρώσουν τη νύφη οι Παρόντες, ως άφωνες Ιφιγένειες που δίνονται πεσκέσια στην ομερτά του δικομματισμού.
Και οι πραγματικοί ένοχοι θα σιωπούν, κρυμμένοι σε κάποια απόμερη παραλία της Ραφήνας ή της Σίφνου.

12 σχόλια:

 1. Στέφανε είχες αναφέρει τα μισά άρθρα του καταστατικού για τον Παπανδρέου. Για κοίτα σε πόσα είναι υπευθυνοι αντιπασοκ συμπεριφοράς οι βολευτές. Αντε πιά με τις βρωμολινάτσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατά την ταπεινή μου άποψη το παραπάνω κείμενο βασίζεται σε ένα λογικό σφάλμα το οποίο είναι και καταφανές. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί και από όλους εκείνους που επι σειρά ετών (ή και δεκαετιών) τραπεζώνανε το "βουλευτή τους" και τον ακολουθούσαν οικογενειακώς για να του κουνάνε σημαιάκια σε κάθε ομιλία του, είτε για να διοριστούν (σε πλείστες περιπτώσεις χωρίς να έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες) είτε για να πάρουν καμμιά εργολαβία (παραδίδοντας σε πολλές περιπτώσεις έργα με εξόφθαλμες κακοτεχνίες για τις οποίες δεν υπέστησαν καμμία συνέπεια). Όποιος λοιπόν θέλει να προωθήσει τις μικρές ή τις μεγάλες απατεωνιές του, ψηφίζει εκείνους που εκτιμά ότι θα τις προωθήσουν, δηλαδή απατεώνες. Είναι λοιπόν οξύμωρο να εγκαλείς κάποιον ως απατεώνα όταν για τόσα χρόνια τον "τιμούσες" γι' αυτήν ακριβώς την ιδιότητά του.

  Το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί (κατ' εμέ καλώς) και, δυστυχώς πλην επιβεβλημένα, μαζί με τα ξερά, που πρέπει οπωσδήποτε να καούν, θα καούν και χλωρά. Θα είναι μια οδυνηρή περίοδος αλλά και μια τεράστια ευκαιρία για να ωριμάσει η ελληνική κοινωνία και ως προς την πολιτική της αγωγή και ως προς την αλληλεγγύη. Είναι μια τεράστια ευκαρία να θυσιαστούμε αλλά να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα παιδιά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμος 21/6, 9:13μμ
  Δεν μου αρέσει να σχολιάζω αρνητικά, αλλά είναι αυτό που λένε you made my day. Το σχόλιο σου δεν είναι καθόλου ταπεινό και κρύβει απροσμέτρητη κακία και ακραία δεξιά αντίληψη. Αγαπητέ δεν είμαστε όλοι ίδιοι, άρα υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στη συνείδησή και τις ψυχούλες τους κουβαλάνε κι άλλα πράγματα πλην του συμφέροντος και της απατεωνιάς. Σημείωσε ότι αυτά στα γράφει μιά ιδιωτική και μάλιστα καλοπληρωμένη υπάλληλος μεγάλης πολυεθνικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητή Μοσχατούπολις, στους "πραγματικούς ενόχους που σιωπούν" πρόσθεσε σε παρακαλώ και τον γέροντα καντέμη. Τώρα σε πιά απόμερη παραλιά των Χανίων ή σε πιά πισίνα θα κρύβεται, αυτό ας μας το πει ο Alfa...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Νομίζω ότι o Πάγκαλοw πρέπει να σπεύσει και να πάρει στο πολιτικό του γραφείο τον Ανώνυμο 9:13... Τέτοιο καϊνάρι είναι αμαρτία να πάει χαμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Δήμητρα

  Φίλη Δήμητρα μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις και για το χαρακτήρα του σχολίου μου και για το πρόσωπό μου, αλλά νομίζω ότι ο χαρακτήρας του blog είναι πολιτικός. Εγώ προσέγγισα το θέμα πολιτικά. Με θεωρείς λοιπόν δεξιό επειδή εκτιμώ ότι πρέπει να πάψει η σπατάλη. Είναι κατ' εσέ δεξιός κάποιος που θα προτιμούσε όλα αυτά τα χρήματα, που χάθηκαν για να εκτραφεί ένας φολκλορικός ευδαιμονισμός, να είχαν γίνει νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές και έρευνα. Είναι κατ' εσέ δεξιός κάποιος που ενοχλείται από την αυθαιρεσία και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Είναι δεξιός κάποιος που πιστεύει ότι οι επιδοτήσεις στους αγρότες έπρεπε να επενδυθούν για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους και όχι στα κλαρίνα. Ενώ είναι σοσιαλισμός το 170% του ΑΕΠ δημόσιο χρέος που έγινε Cayenne και διακοπές στη Μύκονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καραγκιόζηδες. Σαν και τους 16 του ΠΑΣΟΚ που από επαναστατικά κοκοράκια γίνανε υφυπουργίσκοι. Τι θα μας πεις τώρα ρε Κουκουλόπουλε; Όλοι τους μέλη ενός απονονιμοποιημένου θίασου. Δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι όντως επικινδυνοι. Τόσο όμως όσο κι εμείς οι κοινοι θνητοί, θα έλεγα, προσεγγίζοντας από μιά άλλη σκοπιά την γνώμη του @Ανώνυμος 913 και 1022. Ανατροφοδοτούμαστε μέσα από το φόβο και τους εκβιασμούς. Κι αυτοί κι εμείς. Έτσι ξεχνάμε εύκολα και γινόμαστε παιχνιδάκι ακόμη και πολιτικών της εμβέλειας του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί ακόμη και οι ανίκανοι ηγέτες όλο και κάποιο κύκλο συμβουλάτορων θα διαθέτουν που ανα πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Το έιδαμε στο εκπληκτικό τριήμερο της "ανταρσίας" του Λιάνη, Φλωριδη, κλπ, της "παραίτησης" πρωθυπουργού που διεθετε 155 φυτά και της "ξεπαραίτησης" που οδήγησε στην επανυπουργοποίηση της ...Μαριλίζας!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Θανατοφάγος

  Φίλε "Θανατοφάγος" ας λάβουμε ως δεδομένο ότι εγώ και όσοι έχουν την ίδια άποψη μ' εμένα είμαστε πλανημένοι. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και όσοι έχουν την ίδια άποψη μ' εσένα δεν έχουν υποκύψει στους εκβιασμούς και δεν έχουν πλανηθεί. Θα σε παρακαλέσω λοιπόν να μας αποκαλύψεις την αλήθεια και να μας παρουσιάσεις τις προτάσεις σου/σας για έξοδο απ' αυτήν την κατάσταση, γιατί ως τώρα όσοι έχουν τοποθετηθεί εναντίον της δικής μου άποψης έχουν περιοριστεί σε συναισθηματισμούς και σοφιστείες. Θα περιμένω λοιπόν ουσιαστικό αντίλογο και, κυρίως, προτάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγαπητή Μοσχατούπολη αν καταλαβαίνω καλά το Απόντες είναι κυρίως μεταφορικό. Όντας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ νοιώθω πως οι άνθρωποι είναι μακριά από τα δικά μας βάσανα, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΚΡΙΑ από το τι συμβαίνει και την πραγματικότητα. Τους καθορίζει το εξειδικευμένο συμφέρον. Κάνω λάθος? Πως θα είναι αρεστοί στον αρχηγό και να π[άει να γίνει κομμάτια το Πασοκ και ο κοσμάκις. Υπουργιλίκη και επανεκλογή είναι αυτά που τους κόφτουν. Όταν πρόκειται για τον πόνο του άλλου τότε σου πετάνε ένα "εθνικό συμφέρον" και απο κει πάνε και οι άλλοι. Να συμμαζέψουμε το χρέος λένε ΟΛΟΙ μα κανείς δεν λέει το όνομα των αίτιων που μπατιρήσαμε. Με ψέματα και κάποια "αναλάβαμε τις πολιτικές ευθύνες μας" δεν μπορεί ο λαός να δεχτεί την κατάσταση. έΧεις δίκηο να ρωτάς πόσο κόψανε από τους μεν και πόσα από τους δε. Προσωπικά έχασα 20% καθαρά και βαλε που πάει με την ακρίβεια. Από τον χοντρο τον Καραμανλή πόσα πήρανε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. θαμων του del-campo και ουχι του dacapo.22 Ιουνίου 2011 - 7:26 μ.μ.

  αγαπητε μοσχατουπολις,αστρομποι,στεφανε,ελληνοδισκαλε επειδη το τελευταιο καιρο αρθογραφεις για ενα πατριωτικο σοσιαλιστικο κινημα το οποιο υπηρξε μονο στο μυαλο καποιων αφου απο το 81 και μετα στα ζητηματα οικονομιας -γιατι εκει μεταφραζεται σε ποια κατευθυνση παμε-μονο σοσιαλιστικες δεν ηταν αυτες οι πολιτικες.Εκτος αν θεωρεις σοσιαλιστικο τις κρατηκοποιησεις των προβληματικων,την ερημωση της επαρχειας με τους καθε ειδους διορισμους σε ανθρωπους που επρεπε να δουλευουν μονο τη γη αλλα ηταν και υπαλληλοι
  και επιδοτουμενοι γεωργοι,για τα νεα τζακια τυπου κοκαλη ,αθανασουλη,σαλα,κ.α για οργανισμους που φτιαχτηκαν για να φουλαρουν κοσμο
  ,για σχολες τει- αει σε καθε επαρχιακη πολη δηθεν για αναπτυξη αλλα ηταν αναπτυξη των εργολαβων και των παρασιτικων υπαλληλων του δευτερου εισοδηματος χωρις αποδειξεις,και τοσων αλλων που δε φθανει ο χωρος να σου αναφερω.Ομως σε αυτον το χωρο υπηρχαν φωνες απο το 78 που ειχαν διαφορετικη αποψη και ποιόοτητα που ομως εγιναν κατ επιφαση πλοιοψηφια το 96 αφου το πατριωτικο πασοκ καικολοτουμπες της πολιτικης εκαναν οτι ηταν δυνατο να φρεναρουν οποιαδηποτε μεταρυθμιστικη πολιτικη, παρ-ολαταυτα καταφεραν να βαλουν τη χωρα στην ονε και στο σκληρο πυρηνα των 15 .Ας τους αφησουμε λοιπον στην ησυχια τους και ιστορικους του μελλοντος να κρινουν.Ξερω θα μου πουνε καποιοι για μαντελη ,τσουκατο κ.α αλλα μιλαμε για πολιτικες και οχι για ελατωματα ενος συστηματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια