Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Παίρνω αμπάριζα και καταγγέλω......

Διάβασα την επιστολή- ενημέρωση -καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Μοσχάτου και πραγματικά έμεινα άφωνος με την ελαφρότητα της καταγγελίας προς το σύλλογο διδασκόντων, μόνο και μόνο επειδή δεν μοίρασαν επιστολή κατ εντολή του κ.Σάββα, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και δημοτικού συμβούλου παρακαλώ,με θέμα τον ξενώνα μεταναστών.
Εμείς οι δάσκαλοι όταν περνούμε το κατώφλι του σχολείου το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας, είναι να προσφέρουμε, αυτά που είμαστε ταγμένοι να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως εθνικότητας και προσπαθούμε καθημερινά για τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας μεταξύ όλων των μαθητών, που διαβαίνουν την πόρτα του σχολείου.
Μια τέτοια ανακοίνωση που μιλά για μετανάστες και ξενώνες φιλοξενίας μεταναστών, που δεν επιθυμεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου, είναι θέμα δικό τους και σε καμμιά περίπτωση δεν έπρεπε να πέσει στα χέρια των παιδιών.
Μια τέτοια ανακοίνωση, την οποία πρώτοι θα διάβαζαν οι μαθητές του σχολείου, είναι άκρως επικίνδυνη για το λόγο ότι στα σχολεία μας σήμερα, βρίσκονται είτε το θέλουμε είτε όχι, πολλοί μετανάστες μαθητές. Μια τέτοια ανακοίνωση που τα μικρά παιδιά δεν θα ήταν σε θέση να αναλύσουν και να βγάλουν σωστά συμπεράσματα, το πιθανότερο ήταν να δηλητηριάσουν την ψιχούλα των μικρών αυτών αλλοδαπών μαθητών, που είχαν την τύχη ή την ατυχία να βρεθούν στη χώρα μας.
Μια τέτοια ανακοίνωση εμπεριέχει τον κίνδυνο να φέρει έριδες και προβλήματα μεταξύ των Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών, μια και οι ηλικίες αυτές δεν μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο της σκέψης των μεγάλων.
Όταν μάλιστα μέσα στην ανακοίνωση τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών μας,τότε χωρίς να το καταλαβαίνουμε δημιουργούμε πολλά ερωτηματικά στα παιδιά αυτών των ηλικιών με πιθανά ολέθρια αποτελέσματα.
Τέτοιου είδους ανακοινώσεις που πέφτουν στα χέρια 9χρονων 10χρονων και 11χρονων μαθητών, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν σύνδρομα τέτοια που θα διαταράξουν τον ψυχολογικό κόσμο και τις αγνές αυτές ψυχούλες και θα δηλητηριάσουν τις σχέσεις μέσα σε ένα σχολείο.
Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πέφτουν σε χέρια μαθητών γιατί απλά προορίζονται για τους μεγάλους.
Οι δάσκαλοι λοιπόν του σχολείου έπραξαν άριστα που δεν μοίρασαν μια τέτοια επιστολή αναλογιζόμενοι όλα αυτά που δυστυχώς δεν αναλογίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Όσον αφορά την καταγγελία προς το σύλλογο διδασκόντων εκείνο το οποίο έχω να πω, είναι, ότι τέτοιου είδους καταγγελίες, αποτελούν τιμή για τους δασκάλους, γιατί δείχνουμε, ότι όταν πρόκειται για το συμφέρον των μαθητών, δεν υποκείπτουμε σε κανέναν είτε αυτός είναι δημοτικός σύμβουλος είτε είναι πρωθυπουργός.
Μπράβο στους συναδέλφους μου που έπραξαν έτσι.

Ζώταλης Δημήτρης
Δάσκαλος.

6 σχόλια:

 1. Α - Ψ - Ο - Γ - Ο - Σ
  Ένα χαστούκι στους ανόητους παπαγάλους, στην πολιτική Ευθυμίου και στους ξενόφοβους...
  Όμως χρειαζόμαστε να διαβάσουμε την επιστολή του Σύλλογου Γονέων και όχι να την υποθέτουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάρα πολύ καλή προσέγγιση του θέματος κ.Ζώταλη.
  Αυτά που εσείς λέτε είναι δύσκολο να τα σκεφτούν οι ψηφοθήρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τον κ.Σάββα τον ενδιέφερε απο την ανακοίνωση μόνο η φράση "Από τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με τις Δημοτικές Αρχές διαπιστώσαμε ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, με τελική θετική κατάληξη για την πόλη μας."Ηθελε να πουλήσει εκδούλευση στον Ευθυμίου "να κοίτα τι ανακοινώσεις βγάζω εγώ για σένα".
  Ολα τα άλλα που αναφέρει ο κ.Ζώταλης νομίζω ότι ο κ.Σάββας δεν έχει την ικανότητα ούτε και τη γνώση να τα καταλάβει αλλά και τι προβλήματα μπορεί στην σχολική μαθητική κοινότητα μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ανακοίνωση.Τα κίνητρα του κ.Σάββα τα περιέγραψα νομίζω σαφέστατα και νομίζω ότι αντικατοπτρίζουν όσους σήμερα ασχολούνται με τη πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να η ανακοίνωση του Σάββα...

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην πόλη μας και την εύλογη ανησυχία όλων των γονιών του σχολείου μας και όχι μόνο, σχετικά με την μετατροπή ξενοδοχείων του Μοσχάτου μεταξύ αυτών και το ΦΟΙΒΟΣ σε ΞΕΝΩΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και μιας που τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται μια ανάσα από το σχολείο μας, ο σύλλογος μας κρίνει απαραίτητο να σας ενημερώσει, ότι είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και ότι παρακολουθεί στενά το θέμα. Από τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με τις Δημοτικές Αρχές διαπιστώσαμε ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, με τελική θετική κατάληξη για την πόλη μας.
  Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ζητήματα και αποφάσεις που αφορούν την τοπική κοινωνία, πρέπει να λαμβάνονται σε συνεννόηση με αυτή. Επιπλέον πρέπει να γίνονται με σωστή οργάνωση για τη μη διατάραξης της κοινωνικής συνοχής. Είμαστε στην διάθεση σας και θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε περαιτέρω εξέλιξη προκείμενου να έχετε σωστή ενημέρωση, καθώς το θέμα αφορά και επηρεάζει τις ζωές όλων μας και περισσότερο την ασφάλεια των παιδιών μας. Άλλωστε οι φήμες και οι ανυπόστατες πληροφορίες δε βοηθούν αλλά οδηγούν μόνο σε πανικό, άστοχες κινήσεις και αναποτελεσματικότητα.
  Σας ενημερώνουμε επίσης για το λόγο της καθυστερημένης ενημέρωσης που δεν είναι άλλος από την ΑΡΝΗΣΗ των εκπαιδευτικών του σχολείου και την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ διανομής της ανακοίνωσης μέσα στον σχολικό χώρο, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά και μας βάζει σε έντονο προβληματισμό, με την προφορική αιτιολογία από την διευθύντρια κ Γιουρμετάκη (παρά το γεγονός πως αν και ζητήθηκε εγγράφως δε μας εδόθη), ότι τάχα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
  Τα συμπεράσματα δικά σας...

  Για το Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ - Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΟΣΧΟΥ-ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
  Μοσχάτο 05/06/2011

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Kύριε Ζώταλη όταν μοιράζετε στους μαθητές ανακοινώσεις με τις συντεχνιακές σας απαιτήσεις δεν δηλητηριάζεται η ψυχούλα των μαθητών;
  Δεν είναι επικίνδυνο να διδάσκετε στους μικρούς μαθητές πως οι δάσκαλοι απεργούν σχεδόν πάντα για τις αυξήσεις των μισθών τους;

  Καλό το άρθρο σας αλλά κρατάτε δυό μέτρα και δυό σταθμά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ζώταλης Δημήτρης Δάσκαλος10 Ιουνίου 2011 - 9:19 π.μ.

  Φίλε 6.59 μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια μοιράσαμε επιστολή και μέσα σε αυτή αναφέρονταν εκτός από τα μισθολογικά μας, πάμπολλα αιτήματα για το καλό του μηθητή και του σχολείου γενικότερα.Άλλωστε το ύψιστο δικαίωμα του εργαζόμενου είναι η απεργία και αυτό οι μαθητές των μεγάλων τάξεων πρέπει να το διδάσκονται, γιατί όταν μεγαλώσουν θα πρέπει να ξέρουν ότι το μόνο όπλο που έχουν απέναντι στους εργοδότες τους, όταν αυτοί δεν σέβονται τα δικαιώματα τους για μια καλύτερη ζωή, είναι η απεργία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια