Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Διάψευση των μουφαδόρων

Σήμερα, κατά απόλυτα επίσημο τρόπο ο κ. Παπουτσής διέψευσε τους ισχυρισμούς όσων μίλησαν ότι υπήρξε κυβερνητικός σχεδιασμός δημιουργίας ξενώνα ή κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στο Μοσχάτο.
Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε στον βουλευτή της ΝΔ, κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τον ερώτησε μεν για τις εγκαταστάσεις παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά αναφέρθηκε στην αναταραχή των κοινωνιών Αγ. Βαρβάρας, Μοσχάτου, κλπ. από τον δήθεν σχεδιασμό διασποράς του προβλήματος στην περιφέρεια.
Ο κ. Παπουτσής είπε ότι:
«Αυτό το οποίο ανακοινώθηκε εκείνη την ημέρα, την οποία βεβαίως σκοπίμως και με πολύ έξυπνο τρόπο η Νέα Δημοκρατία, κυρίως, αλλά και τα άλλα κόμματα επιχείρησαν να δημιουργήσουν αναστάτωση σε ολόκληρη τη χώρα, τι ήταν. Ήταν ότι τα υπάρχοντα κέντρα, συν όποια άλλα πρόκειται να δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, περιέρχονται στην ευθύνη της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Επιπλέον, εκείνο το οποίο θέλω επίσης να σημειώσω είναι ότι ακριβώς, η πρότασή μας δεν είναι να μεταφέρουμε μετανάστες από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας που είναι πρόβλημα σοβαρότατο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι για την Α’ Αθήνας, τη Β’ Αθήνας, τον Έβρο ή την Ηγουμενίτσα. Είναι για ολόκληρη τη χώρα.
Για να το λύσουμε όμως το θέμα αυτό, δεν αρκεί μόνο να αποτρέψουμε εκείνους, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στο μέλλον. Αυτό το κάνουμε με συγκεκριμένη πολιτική, με ένα καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται ούτε ως Γη της Επαγγελίας, ούτε ως χώρος ασφαλούς διελεύσεως για την Ευρώπη.»

Τώρα τι σχέση έχει ανύπαρκτος κυβερνητικός σχεδιασμός για δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, με το μεμονομένο πλάνο μιας ΜΚΟ, που θέλησε να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω σε νόμιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες, είναι ένα θέμα που πρέπει να το απαντήσουν αυτοί που το «σήκωσαν».

9 σχόλια:

 1. Μια Μοσχατιώτισσα2 Ιουνίου 2011 - 6:42 μ.μ.

  Ένα τηλεφώνημα στην εν λόγω ΜΚΟ ότι ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου δεν επιθυμεί ξενώνα μεταναστών και το ζήτημα θα είχε τελειώσει. Γιατί όλη αυτή η ιστορία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. kala, mathete prota kai meta milate. O ksenonas itan sigouros me epidotisi ipourgeiou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμος 8.50
  Κάποια είδη ξενώνων, αλλά με ειδικές προδιαγραφές επιδοτούνται από την Ε.Ε. η οποία στέλνει χρήματα στο Υπουργείο Υγείας για να καλύψει τέτοιες ανάγκες. Συνεπώς δεν πρόκειται για κυβερνητικό σχεδιασμό ή ότι ο Παπουτσής γιθα να καθαρίσει το Κέντρο σπρώχνει τους λαθρομετανάστες στα προάστια.
  Σ-ΧΨ-κιΩμέγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μούφα μάσα και ρουφιάνα.
  πάμε και μουντζώνουμε στο σύνυταγμα ενώ θα έπρεπε να μουντζώνουμε τους εαυτούς μας που γινόμαστε έρμαια και θιασώτες πολιτικών που μας κοροιδεύουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανων. 12,49
  Να δεις τι μούφα μάσα και ρουφιάνα έπεσε χτες σε ολομελεια Πασοκ Μοσχάτου. Κουβεντα για την κουβέντα, ίσα για να καθησυχαστεί το πόπολο ή για να δούνε κατά που το πάνε οι μοσχατιώτες Πασόκοι. Γαργάρα κάνανε την δυσαρέσκεια. Και πάντα οι ιδιοι και οι ίδιοι να φιμώνουνε την βάση: ο Αντωνάκης και ο καρούμπαλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια από τις καλύτερες συνεδριάσεις τις λές μούφα.
  Τι να πείς κάποιος για σένα.
  Μάλλον θα είσαι από αυτούς που ήρθαν τα είπαν και φύγανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επειδή θα υπάρξει άρθρο σχετικά με την κατάσταση στο Πασοκ, προσπαθείστε να σχολιάζετε εδώ μόνον τα σχετικά με το θέμα της παρούσας δημοσίευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ντροπή που πάτε να ρίξετε το "φταίξιμο" στη Νέα Δημοκρατία, θυμηθείται ότι και ο Μίχος έκανε ερώτηση στη Βουλή!

  Ένας Νεοδημοκράτης Αναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2011 10:47 π.μ.
  Αγαπητέ φίλε η "νεοδημοκρατική εμπλοκή" είναι άποψη του κ. Παπουτσή και όχι δική μας. Όσο για την δια ερωτήσεων εμπλοκή βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ας όψονται αυτοί που τους παρέσυραν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια