Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Χαρακίρι

Η εικόνα του Κοινοβουλίου, με τους 300 μέσα (που δεν φαίνονται) και η εικόνα της πλατείας Συντάγματος με κάμποσες χιλιάδες διαδηλωτές (που φαίνονται), δεν είναι τίποτα άλλο παρά το φωτογραφικό πανόραμα της κατάντιας μας.
Η επιτομή του απόλυτου τέλματος που έχει βυθιστεί μέσα του η Ελλάδα.
Μέσα στο κτήριο της Βουλής πέντε κόμματα, που εξαιτίας της ανυπαρξίας, του μικροκομματισμού και της παθογένεια τους, αντί για τα πολιτικοποιημένα μέλη και φίλους τους, κουβάλησαν έξω από τη Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας, τους απολύτως απολίτικους.
Αυτούς που ελλείψει ιδεολογικοπολιτικού έρματος, αυτοαποκαλέστηκαν «Αγανακτισμένοι».
Ψώνια και αργόσχολοι του facebook, η κυρία Λουκά, δεξιοί νοικοκυραίοι με τις κατσαρόλες, κλπ, κλπ.
(και κάμποσοι πονηροί και προβοκάτορες να περιφέρονται ανάμεσα τους για την δημιουργία κλίματος και «κύματος» εφόσον παραστεί ανάγκη)

Έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους 300 βουλευτάδες;
Έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους;
Η απάντηση είναι ένα απερίφραστο ΟΧΙ…
(με ότι αυτό σημαίνει)
Και το κακό είναι πως δεν έχω να σας προτείνω τίποτα.
Απλά μια ευπρέπεια την ώρα του «χαρακίρι»...
δεν θα ήταν άσχημα!
(ίσως μάλιστα να εκτιμηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος)

6 σχόλια:

 1. Σωστός! Πάω στο βιντεάδικο του Johny να παραγγείλω το Χαρακιρι του Κομπαγιάσι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστός και με νόημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ότι συμφωνώ μαζί σου με κάνει και ανησυχώ (για μένα)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δυστυχώς Στέφανε συμφωνώ. Και τώρα που η ιδεολογική και πολιτική μας γύμνια αποκαλύπτεται χωρίς ντροπή το τεράστιο ερωτηματικό για το αύριο μας πνίγει.
  Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να συμμαζευτούμε και να γίνουμε πιο ευπρεπείς, όμως κάπου πρέπει να υπάρχει μια λύση. Δεν μπορεί. Παρόλο που θα επιθυμούσα να χαστουκίσω τον Παπανδρέου για ένα είδος ανοησίας και εγωϊσμού που κουβαλάει, καταλαβαίνω ότι ακολουθεί έναν πιο πραγματικό δρόμο, έστω βαδίζοντας στον παράδρομο. Πάντως αντί του τέλειου εξευτελισμού, γιατί διαβάζω μέχρι για ξένους εισπράκτορες των φόρων, προτιμητέα η φτώχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ζώταλης Δημήτρης2 Ιουνίου 2011 - 4:13 μ.μ.

  Εγώ φίλε Στέφανε δεν μπορώ να πω ότι πλέον δεν μπορώ να περιμένω τίποτα από τους πολιτικούς, γιατί πάντα η Ελλάδα μετά από κάποιο ισχυρό σοκ κατορθώνει να ορθοποδήσει και αυτό έγινε μόνο με την πολιτική που ασκούν πολιτικοί.Η σημερινή κατάσταση είναι άκρως απελπιστική και γίνεται ακόμα χειρότερη με ότι συνβαίνει στο Σύνταγμα.Όλοι και όλα λειτουργούν κάτω από μια τέτοια πίεση και γίνονται ορισμένα ακατανόητα πράγματα που δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στο χάος.Όταν μάλιστα βλέπεις προέδρους δήμοτικών συμβουλίων και περιφερειακούς συμβούλους να παρευρίσκονται και ταυτόχρονα να καλούν και άλλους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αγανακτισμένων, αλλά ταυτόχρονα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, μιας και δεν υπάρχει πρόταση αλλά απλώς η διαμαρτυρία, ε τότε οι καταστάσεις τείνουν να ξεφύγουν και από την πολιτική να περάσουμε στην θρησκευτική διαμαρτυρία κάτι σαν τους διαμαρτυρόμενους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.Όταν φτάνουμε να ακούμε τον εθνικό ύμνο σε μεγάλες ή μικρές διασμαρτυρίες, χρησιμοποιώντας τον σαν όπλο εναντίον κάποιων μεταναστών ή εναντίον των πολιτικών, ε τότε είναι σαν καλούμε άλλους σωτήρες να επέμβουν για τη σωτηρία του έθνους.
  Η χώρα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αρκεί να επανέλθει στο δρόμο της σωστης πολιτικής και να πάψει να σύρετε στα μονοπάτια της λαμογιάς,του συμφέροντος,της πελατειακής σχέσης,του ρουσφετιού,της αλαζονείας,της καθεστωτικής αντίληψης,της δωροδοκίας,του άκρατου κοματισμού της ξενοφοβίας και τέλος των μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια