Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Θα μας σώσει ο Έρωτας

Ξεφυλλίζω το ATHENSvoice
και πέφτει το μάτι μου στην ατάκα:
«ΤΟ ΝΗΣΙ.
Πάει κι αυτό…
ώρα για Μύκονο».

Έτσι είναι!
Το «Νησί» παίχτηκε
και άλλα τέτοια (νησιά και νησάκια) με λεπροκομείο
δεν υπάρχουν.

Το ίδιο και στο Μοσχάτο.
Ένα είχαμε
(ξενοδοχείο Φοίβο το λέγανε)
και πάει καλιά του!
Ώρα λοιπόν για να καταπιαστούμε με άλλα πράγματα
πιό σοβαρά
(και στα μέτρα της δικιάς μας ...Μυκόνου)

Παρά ταύτα
κάποιοι γλυκαθήκανε με το σουξέ
που είχε το Kanari Street Show
και βάλανε στο μάτι
κάτι «Άλμα», κάτι Lakis, κλπ,
αλλά όμως τζίφος, …δεν περπατάει η «διεύρυνση»,
καθώς και τα ζευγαράκια
έχουν τα δικαιώματά τους…

6 σχόλια:

 1. Την "πονηριά" υπάρχουν κι αλλα ξενοδοχεία προωθεί ο Μπούλης, αλλά από κοντά και ο Αντρίκος. Βλέπεις κοντά είναι τα παντρολογήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εκεί κατάντησε το Κίνημα ο Γιωργάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο συκοφάντης28 Μαΐου 2011 - 1:33 μ.μ.

  Έτσι. Δηλαδή να κλείσουν οι ερωτικές φωληές και να πάνε όλα κατά κέντρο; Να μας τσεκάρουν οι γνωστοί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
  Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ...
  "Το όνειρο για μια ζωή χωρίς πόνο
  είναι ο τόπος διαμονής της αγωνίας"
  Tito Colliander

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ασχήμια παίδες. Απέραντη. Υπάρχουν στιγμές μεγαλοσύνης για τον Άνθρωπο και στιγμές τρομερής κατάντιας και κτηνωδίας. Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας και την ποιότητα μας. Κάτι σαν τον φίλο που σε ώρες κινδύνου καταλαβαίνεις πόσο πιστός Φίλος είναι. Μην παγιδευόσαστε ρε Μοσχατιώτες από την μιζέρια της οικονομικής κρίσης. Μην γινόσαστε μπαίγνια των Χρυσαυγητών, των ψευτοπατριωτών, των νοικοκυραίων και των δημοτικών αρχόντων της πλάκας. Η δίκαιη θέση και η σωστή στάση όσο δύσκολη κι αν φαντάζει δίνει στο τέλος χαρά, ευφροσύνη και εξιλέωση. Δεν είμαι υπερ της διάχυσης του προβλήματος αλλά δεν θα γίνω κτήνος ή μαλάκας που μπορούν να τον παίζουν μοιραία και μέτρια άτομα που καμώνονται τους ταγούς αυτής της γειτονιάς. Αντί ελεεινές συγκεντρώσεις μπροστά σε πρωην γαμιστράδικα, να απαιτήσουμε πραγματική φροντίδα από την ΕΕ, επαναπατρισμό των μεταναστών και ανάπτυξη των χωρών από όπου προέρχονται. Και κάτι τελευταίο. Η εκκλησία του Μοσχάτου που τάχα είναι χωμένη; Τι λέει για όλα αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Ευθυμίου πήγε σε φιέστα του Ασκούνη για ένα πάρκο που του φτιάχνει το Νιάρχος στην παραλία. Αλήθεια κύριε Ευθυμίου όλα οκέϋ με το δήμαρχο Καλλιθέας. Όσα είπε στο Πνευματικό Κέντρο τα είπε κάποιος άλλος? Δηλαδή θα μας δουλεύετε για πολύ ακόμα και με τους Μετανάστες, και με τον Αγωγό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στα λεξικά ο όρος «λαθρομετανάστης» καταγράφεται από τη δεκαετία του 1990 Ο νεολογισμός προέκυψε ίσως από τον όρο «λαθρεπιβάτης», γιατί οι Ελληνες που έφευγαν για τις ΗΠΑ χωρίς επίσημα χαρτιά συχνά δεν είχαν και εισιτήρια.
  Η παλιότερη αναφορά που εντοπίσαμε αναφέρεται στους «λάθρα μεταναστεύσαντες» Ελληνες και τα μέτρα που πήρε το υπουργείο Ναυτικών στο λιμάνι του Πειραιά για να εμποδίσει το ρεύμα της μαζικής φυγής προς την Αμερική («Σκριπ», 26/8/1916).
  Οι αναφορές της ίδιας εφημερίδας μετά από μια δεκαετία έχουν πολύ δραματικότερο χαρακτήρα. Κάτω από τον τίτλο «Τα μαρτύρια των Ελλήνων μεταναστών - Πού τους αποστέλλουν εξαπατώντες αυτούς» (16/3/1927), περιγράφεται η περιπέτεια 15 Ελλήνων που μετέβησαν στην Κούβα και από εκεί «παρελήφθησαν από κάποιον πράκτορα Αλεξιάδη» και επιβιβάστηκαν σε μικρό βενζινόπλοιο, «κρυφθέντες εντός μεγάλων δεμάτων χάρτου, διά να εισέλθουν εις την Β. Αμερικήν λαθραίως κατά την εκφόρτωσιν του εμπορεύματος». Κανένας δεν τα κατάφερε: «Κατά τον πλουν τέσσαρα δέματα χάρτου ανηρπάγησαν από τα κύματα και οι εν αυτοίς ατυχείς μετανάσται επνίγησαν. Εις άλλος μετανάστης εθανατώθη οικτρότατα κατά την εκφόρτωσιν του δέματος του χάρτου εντός του οποίου είχε κρυφθή, διότι το βαρούλκον του πλοίου του διετρύπησε την κοιλίαν».
  «Πόσα περιστατικά Ελλήνων λαθρομεταναστών δεν μας είναι γνωστά. Χιλιάδες άνθρωποι γυμνητεύουν, πεινούν περιφερόμενοι εις τον Καναδάν ή την Αργεντινήν όπου έχουν αποσταλή πλανηθέντες παρά των πρακτόρων αυτών οι οποίοι εφρόντισαν να πείσουν τούτους ότι η Γη της Επαγγελίας είναι εκεί και ότι τα δολάρια τους αναμένουν εις τας προκυμαίας. [...] Με ατμόπλοιον επέστρεψαν προ ημερών 17 λαθρομετανάσται. Ούτοι κατήγγειλαν ότι εξαπατήθησαν ενταύθα υπό διαφόρων πρακτόρων, ότι τους πήραν και την τελευταίαν πεντάραν και ότι εις τα αμερικανικά εδάφη αντί χρυσού εύρον την πείναν και την απόγνωσιν... "Φωνάχτε σε όλο τον κόσμο", κατέθεσαν ούτοι. "Γράφτε στις εφημερίδες να μη φεύγη κανείς για εκεί! Τι τραβήξαμε δεν λέγεται. Φυλακή, πείνα, θάνατος, κακομοιριά". Μόλις αποβιβασθούν εις τον Καναδάν ή την Αργεντινήν τους περικυκλώνουν διάφορα πρόσωπα και τους υπόσχονται ότι θα τους εισαγάγουν εις το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών [αλλά] κατόπιν πολλών περιπετειών τους εγκαταλείπουν πειναλέους και ρακένδυτους».
  «Εμπρός» με τίτλο «Η λαθρομετανάστευσις εις τον λιμένα Πειραιώς» (26/4/1929) Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη σύλληψη όσων οργάνωσαν το ταξίδι των μεταναστών (οι «δουλέμποροι» που θα λέγαμε σήμερα). Όλοι Έλληνες φυσικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια