Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Ασπρες και Καστανόχρωμες ...κατσαρίδες

Αντί να παραλογιζόμαστε για τον ερχομό των κατσαρίδων (έτσι αποκάλεσε τους μετανάστες κάποιος Μοσχατιώτης που παρακολουθούσε τις δύο απανωτές συνεδριάσεις περί ξενώνα στον «Φοίβο»), καλύτερα να καθίσουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότητα πάνω στο μεταναστευτικό.
Αγαπητέ Δήμαρχε και εσείς Κυρίες και Κύριοι σύμβουλοι, κάποιες λευκές και καστανόχρωμες κατσαρίδες ζουν ΗΔΗ στο Μοσχάτο (αλλά και στον Ταύρο).
Τώρα γιατί σκούζουμε για την τρίτη εναλλακτική πρόθεση της ενοικιάστριας του «Φοίβου» να δημιουργήσει ξενώνα νόμιμων αλλοδαπών στους οποίους έχει εγκριθεί πολιτικό άσυλο, δεν γνωρίζω.
Ίσως οι διαφημιστική καμπάνια των διαφημιστών της ξενοφοβίας, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση, να έχει πιάσει τόπο.
(Σημειώνω - βασιζόμενος σε πληροφορίες του κ. Ζώταλη, ο οποίος είχε επαφές με τον ιδιοκτήτη του "Φοίβου" - ότι της τρίτης σκέψης της κυρίας που έχει ενοικιάσει το κτήριο του πρώην ξενοδοχείου, προηγούνται οι στόχοι δημιουργίας επιχορηγούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξενώνα, υπέρ ΑΜΕΑ ή ατόμων με ψυχοσωματικά προβλήματα)
Αλλά για να γυρίσω στην ανάγκη να σοβαρευτούμε, ή καλύτερα να ηρεμήσουμε και να γίνουμε επωφελείς προς τον Δήμο και τους Δημότες, είναι ανάγκη αν όχι να κάνουμε αυτά που η καρδιά μας προστάζει, να υλοποιήσουμε όσα ο Νόμος ορίζει:

Άρθρο 78
Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
1. Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρεωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη.
2. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Με άλλα λόγια, ο Καλλικράτης είναι πιο μπροστά από εμάς τους «υποκρινόμενους», και, ε, όπως και να το κάνουμε το «Κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ» σε κάποιες των περιπτώσεων τιμά την ιδεολογική καταγωγή του.

Ώρα λοιπόν να γίνουμε νόμιμοι, ρεαλιστές και ανθρώπινοι
Ώρα για υλοποίηση του 3852/2010, ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 78

9 σχόλια:

 1. Συμφωνώ απολύτως
  Μπάμπης Μπιλίνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΤΣΙ. ΑΠΛΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΦΩΝΙΖΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΚΑΛΟΠ - ΜΑΪΜΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σήμερα στο "τασάκι" των χρημάτων του φαρμακείου από όπου ψωνίζω υπήρχε ένα σημείωμα για τη συγκέντρωση της Κανάρη. Τσακωθήκαμε με την φαρμακοποιό μου σε τέτοιο σημείο που δεν πρόκειται να ξαναψωνίσω από εκεί. Απαράδεκτη φοβία και ΚΑΤΙΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντουαννέτα25 Μαΐου 2011 - 6:45 μ.μ.

  Συμφωνώ κι' εγώ - ΑΠΟΛΥΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δήμαρχος που κοσκινίζει 5 μέρες τώρα πίτουρα για το Μοσχάτο ή δεν ξέρει που παίζεται η μπάλα ή σκιαμαχεί με επικοινωνιακές φήμες για να καλύψει την αδράνεια του σε θέματα ουσίας.Πέντε μήνες μικροδιαχειριστικής αντίληψης χωρίς προτάσεις, χωρίς διεκδικήσεις,χωρίς στρατηγική για τον τόπο είναι αρκετό να καταλάβουν ακόμη και αυτοί που σε ψήφισαν (μεταξύ των και εγώ) ότι οι πόλεις μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από ένα Δήμαρχο ρηχής διαχείρισης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία. Η κίνηση έδωσε μήνυμα να μη γίνει κάτι σε βάρος του Μοσχάτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θανατοφάγος26 Μαΐου 2011 - 5:57 μ.μ.

  Επικροτώ.
  Ώρα λοιπόν να γίνουμε νόμιμοι, ρεαλιστές και ανθρώπινοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ astroboy, μου ήρθε τώρα στο μυαλό ένα σύντομο παραμύθι, το οποίο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου. Εκ των προτέρων, οφείλω να σου πω ότι κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία :
  1.Μία φορά κι ένα καιρό σε μια μακρινή πόλη, ο δήμαρχός της, μη έχοντας να επιδείξει κάποιο έργο αλλά και για να αποφύγει τις έριδες και διχόνοιες που αναπτύσσονταν ραγδαία στο βασίλειό του, σκέφθηκε να οργανώσει ένα σχέδιο για να κερδίσει το χειροκρότημα και την υποταγή των υπηκόων του.
  2.Κάλεσε λοιπόν δύο – τρεις κονδυλοφόρους του (τον έναν τον είχε διορισμένο γελωτοποιό στο δήμο του, ο άλλος αναλάμβανε τη διοργάνωση εκδηλώσεων κι ο άλλος αναλάμβανε επ’ αμοιβή τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση των εμφανίσεών του) και τους είπε ότι είχε πληροφορίες ότι ο δήμαρχος της διπλανής πόλης ετοίμαζε επίθεση στην πόλη.
  3.Μα βασιλιά μου του είπαν οι κονδυλοφόροι, τι πιο απλό να πάρεις τηλέφωνο το δήμαρχο της διπλανής πόλης και να συναντηθείτε για να λύσεις το θέμα. Μπορείς επίσης να συναντηθείς με τον υπουργό και τους συμβούλους του, που σε στήριξαν και σου έδωσαν χέρι βοηθείας στην εκλογή σου, για να τους ρωτήσεις αν ισχύει η πληροφορία σου. Μη ξεχνάς ότι η αρμόδια για το θέμα, τίμια και φτωχή σύζυγος λαϊκού βάρδου, είναι κολλητή σου.
  4.Δεν ξέρετε εσείς από πολιτική, απήντησε ο δήμαρχος. Κάτι πρέπει να κάνω. Σιγά-σιγά όπως πάει, ο κόσμος θα ξυπνήσει. Ξεπληρώνω τα γραμμάτια μαζί σας για την πληρωμένη στήριξή σας, οι πολιτικοί μου μέντορες κινδυνεύουν, ο σύντροφός μου δήμαρχος με έδωσε κανονικά στους υπηκόους μου (αλλά μην φωνάζετε μπορεί να το ακούσει ότι τον κατηγορώ και να μου τραβήξει το αυτί), λεφτά πάνε κι έρχονται σε κολλητούς εργολάβους , ο ψηλός ψάχνει τρόπο να βρει γυμνό το λαιμό μου να με δαγκώσει.. Δε βλέπετε που δεν έχω αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση, έχω γίνει χειρότερος και από το χοντρό αντίπαλο. Στριμώχνομαι για φωτογραφίες με αυτό το μειλίχιο βλέμμα, βάζω τους αυλικούς μου να γυρίζουν την πόλη, για να μαθαίνουν τα κουτσομπολιά. Η πόλη κινδυνεύει και θέλω την έστω πληρωμένη βοήθειά σας. Τρομοκρατήστε τον κόσμο, μιλήστε για τη δήθεν επίθεση, κάντε τα γνωστά κατευθυνόμενα δήθεν ανώνυμα σχόλιά σας κι αφήστε με να το χειριστώ.
  5.Οι κονδυλοφόροι, υπακούοντας τις προσταγές του αφέντη, γέμισαν με τρόμο τον κόσμο, αναγκάζοντάς τον να κατέβει στο δρόμο για να αντιμετωπίσει τους βαρβάρους της διπλανής πόλης. Τότε λοιπόν ο δήμαρχος με την παρουσία των γνωστών αυλικών, απευθύνθηκε στον λαό του και τους είπε ότι το έλυσε το πρόβλημα και εκείνοι σηκώνοντάς τον στα χέρια τον χαρακτήρισαν άξιο ηγέτη τους. Το στοίχημα το είχε κερδίσει. Αυτές οι ατέλειωτες ώρες μπροστά στο σινεμά να παρακολουθεί αμερικάνικες ταινίες με κατασκευασμένα σκάνδαλα, δεν πήγαν χαμένες.
  Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα
  Α! ξέχασα να σας πω ότι εκεί ανάμεσα στο ποτάμι που χώριζε τις δύο πόλεις βρισκόντουσαν και κάποιοι αυλικοί, που έτρεφαν καλά αισθήματα για τους κάτοικους της διπλανής πόλης. Κι ενώ κανείς περίμενε να αντιδράσουν σ’ όλα αυτά εκείνοι εξαφανίστηκαν. Το σπίτι που τους είχε δώσει δωρεάν ο δήμαρχος για να στεγάζονται για μία ακόμη φορά υπερκάλυψε τις όποιες διαφωνίες τους. Ξέρεις πόσο έχουν πάει τα ενοίκια για να κάνουμε την πλάκα μας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. anvnyme 7.11 apla respect!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια