Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Περιμένοντας τους βαρβάρους-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

Αντί για τους στίχους που κανονικά ακολουθούν στο εξαίσιο ποίημα του Καβάφη, θα πω μόνον τούτο σχετικά με την χτεσινή συνεδρίαση (πες οχλαγωγία) του Κοινοτικού Συμβούλιου Μοσχάτου (23-5-11), με θέμα την προοπτική εγκατάστασης μεταναστων στην πόλη:
Μιά βεβιασμένη ενέργεια που τελικά μέχρις στιγμής δεν δικαιολογείται με σαφή στοιχεία, δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν πράξη πρόνοιας, από την οποία μάλιστα επιδιώκεται η απόσπαση πολιτικών οφελών!
Δυστυχώς οι πληροφορίες που έρχονται από γείτονες της οδού Κανάρη ή από τα μισόλογα του ιδιοκτήτη του Φοίβου δεν αποτελούν ισχυρούς λόγους για ασκήσεις ετοιμότητας των Μοσχατιωτών.
Η κοινή απόφαση που λέει ότι όλοι συμφωνούν στην μη μετατροπή του ξενοδοχείου «Φοίβος» σε ξενώνα μεταναστών είναι αρκετή.
Κατά συνέπεια, όσοι κανιβάλισαν κατά του κοινοτικού σύμβουλου κ. Δημήτρη Ζώταλη και ορισμένων πολιτών (οι οποίοι διατύπωσαν κάποιες ανθρωπιστικές ευαισθησίες και αντιρατσιστικές θέσεις), διέπραξαν σοβαρό σφάλμα.
Ειδικά η προσπάθεια να μην τον αφήσουν να διατυπώσει ομαλά τις απόψεις του, είναι ζήτημα πολιτικής εκτροπής του Προεδρείου.
Τον ομιλούντα σύμβουλο δεν μπορεί να τον διακόπτει ΚΑΝΕΙΣ.


Κλείνω το σημείωμα μου με τους τελευταίους στίχους του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή μας...

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

5 σχόλια:

 1. Ζώταλης Δημήτρης Κοινοτικός σύμβουλος Μοσχάτου.24 Μαΐου 2011 - 8:13 μ.μ.

  Η αντιδημοκρατική,καθεστωτική,αυτσρχική συμπεριφορά,του δημάρχου, με την παραληρηματική του αλαζονεία μόνο και μόνο επειδή δεν αντέχει να ακούει διαφαρετικές απόψεις,ξεστομίζοντας φράσεις του τύπου "τώρα θα σε διακόψω γιατί έτσι θέλω" "λες πολλά και θα σε σταματήσω"και φτάνοντας σε σημείο μέσα στο παραλήρημά του να μιλήσει για αργόσχολους των blogs, τη στιγμή που πρώτος από όλους στέλνει τις ανακοινώσεις του σε αυτά, ξεχνώντας μάλιστα ότι ο πρώτος σύμβουλος που προσέλαβε με κάποια προκήρυξη θέσης στην εφημερίδα αυγή,έχει στην κατοχή του το blog mosxato live, το μόνο που μας λέει είναι ότι προσλαμβάνει αργόσχολους, για να τους δώσει ευκαιρία στην εργασία, προσβάλλοντας πρώτον από όλους τον σύμβουλο που εκείνος προσέλαβε.Όσον αφορά την φράση του "εγώ τρέχω για την πόλη μου"του υπενθυμίζω ότι γι αυτό εκλέχτηκε και γι αυτό αμοίβεται.
  Όλες αυτές οι πρακτικές του δημάρχου με την ανοχή του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ.Σιώκα, που αποσκοπούν στη φίμωσή μου, όχι μόνο δεν με πτοούν, αλλά αντιθέτως με χαλυβδώνουν να δυναμώσω τη φωνή μου σε ότι εγώ θεωρώ σωστό και να παίρνω θέσεις ανεξάρτητα αν αυτές αρέσουν στη δημοτική αρχή ή όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κ Ζώταλη σου την είχαν στυμμένη και μαζί σου σε τρεις τέσσερεις με της ίδιες απόψεις . Το πόσο στυμμένο ήτανε το έδειχνε το προεδρείο (Δήμαρχος Σιώκας Σπανάκης) και οι χειροκροτητές. Θίασος με κακό θέαμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ελατε τώρα. όχι υπερβολές ότι ο κ. Ζώταλης εμποδίστηκε να μιλήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΛΑΟΣ και κολωνάκι25 Μαΐου 2011 - 12:55 μ.μ.

  αυτό που έγινε στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας ντροπιάζει θεσμούς και ανθρώπους. Και εγώ ήμουν εκεί και είμαι κατά στο να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο στην πόλη μας. Όσοι έγλειφαν χεικροτούνταν από διάφορους κλακαδόρους και όσοι έθεταν ζητήματα γιουχάρονταν. Αλλά ρε παιδιά κοτζάμ δήμαρχος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιον απο τους υπουργούς και να ξεκαθαρίσει το θέμα (ειδικά επειδή ανήκει στον ίδιο χώρο με αυτούς) και απλά στένει επιστολές έχουνμε μπουκτίσει από επιστολές. κάτι τρέχει κάτι κρύβουνε φανατίζουνε τον κόσμο λαικίζουν και επιζητούν μικροματικά οφέλη. Στα μείον εννοείται τα ξεσπάσματα του και η τραμπουκίστικη συμπεριφορά σε ομιλητές που διατύπωναν διαφορετικές θέσεις. Σε όλους έπρεπε να απαντήσει και να πει για 'αργοσχολους','όποτε θέλω να θα σε σταματάω' μα καλά τόσοι σύμβουλοι κανείς δεν τον προστάτευσε απλά συμμετείχαν και γίναν χειροκροτητές και θιασώτες μιας φασίζουσας σε απόψεις συνεδρίασης. Αν δεν ήξερα ότι ανήκουν στον υποτιθέμενο προοδευτικό χώρο θα έλεγα ότι η πόλη μας έχει δημοτική αρχή απο το ΛΑΟΣ. Και καλά ξέχασαν τι είχαν ψηφίσει πριν λίγο καιρό για τους μετανάστες της νομικής. Κάτω από τον πάτο έχει πάτο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ25 Μαΐου 2011 - 2:50 μ.μ.

  Αυτό που τελικά ξεχώρισε ήταν η έμφανιση προθύμων και χειροκροτητών.
  Εις αλλας παλαιότερας εποχάς αι τοιαύται ομάδαι εκαλούντο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
  ο tempora o mores

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια