Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Κατηγορηματικό "ΟΧΙ" Ευθυμίου για τον Αγωγό!

Με ανακοίνωση στο επίσημο website του Δήμου, αλλά και με Δελτία Τύπου που σταλθήκανε στα τοπικά Μέσα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου αποσαφήνισε την θέση του και ταυτόχρονα έδωσε απάντηση στα όσα είπε ο Δήμαρχος Καλλιθέας σχετικά με τον Αγωγό!
Το "Όχι" ενάντια στον Αγωγό της Ελευθερίας και στο Αντλιοστάσιο που θα κατάστρεφε την πλατεία Δημαρχείου, είναι Κατηγορηματικό.
Παρά τις ενστάσεις και τις αμφιβολίες που υπάρχουν ως προς την παράγραφο Νο.5 της Δήλωσης του Δημάρχου, σαν «ΜοσχατουΠολις» είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την στάση του κ. Ευθυμίου, όσο και για το γεγονός ότι σαν blog είμασταν οι μόνοι που "σηκώσαμε" το θέμα, γιατί πιστεύουμε, πρώτον, στην ανάγκη ξεκάθαρης θέσης ολόκληρου του Μοσχάτου απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες του έργου και δεύτερον, στην επιτακτική ανάγκη ενωτικής δράσης για τα επερχόμενα.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Σχετικά με το θέμα του αγωγού της οδού Ελευθερίας και αναφορές σχετικά με αντισταθμιστικά οφέλη προς το Δήμο μας εάν συναινούσε στην κατασκευή του, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:
1. Ουδέποτε έχω διαπραγματευθεί με το Υπουργείο αντισταθμιστικά οφέλη, απαιτούσα και απαιτώ την κατασκευή όλων των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου.
2. Το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο δεν θεωρεί την κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού ως προϋπόθεση για την κατασκευή οποιουδήποτε άλλου έργου στην πόλη μας. Παράλληλα, αναγνωρίζει τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την κατασκευή του αγωγού και για το λόγο αυτό εξετάζει άλλες εναλλακτικές λύσεις., ενώ έχει ήδη αναθέσει την προμελέτη για τον αγωγό της Χρυσοστόμου Σμύρνης.
3. Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τη μη κατασκευή του αγωγού, αποτελεί ουσιαστική δέσμευση για όλους μας.
4. Οι νομικές και άλλες ενέργειες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνουν τη θέλησή μας για τη μη κατασκευή του αγωγού.
5. Πρέπει να επισημάνω ότι και στο παρελθόν, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μοσχάτου στην οποία συμμετείχα, με τις ενέργειες και παρεμβάσεις της, δεν είχε αποδεχθεί την κατασκευή του αγωγού με τον τρόπο που έχει παρουσιασθεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

7 σχόλια:

 1. Αυτό το κείμενο Ευθυμίου ίσως αποτελέσει και για το Μοσχατούπολις την αρχή για δημιουργία καλών σχέσεων με τη δημοτική αρχή.Αυτό διαφαίνεται από την μικρή τοποθέτηση που γίνεται
  για το θέμα.Αντε ένα σοβαρό ΜΠΛΟΚ που ασκούσε κριτική υπήρχε αλλά μου φαίνεται ότι πολύ γρήγορα θα εξαφανιστεί και αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο δήμαρχος έκανε το αυτονόητο. Αφού παράληψε να απαντήσει επιτόπου στα όσα αποσταθεροποιητικά είπε ο δήμαρχος Καλλιθέας το κάνει τώρα. Το εύγε, κατά συνέπεια ανήκει στο Μοσχατούπολις μπλόγκ, το οποίο παρακολουθώ με προσοχή εδώ και 1 μήνα. Πολύ ορθή η αποστροφή πως χρειάζεται ενότητα και εδώ καταλαβαίνω ότι την ευθύνη για ότι επικρατεί σήμερα δεν την έχει ο δήμαρχος. Να είμαστε δίκαιοι. Ας σοβαρευτούν μερικοί.
  Χρίστος Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ σωστή η τοποθέτηση του κ. Δημάρχου για το εν λόγω θέμα, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Η ερώτηση όμως παραμένει. Ο κ. Ασκούνης εκλεκτός της κυβέρνησης είπε ψέμματα ; Για να ξέρουμε με ποιούς συναλασσόμαστε στα θέματα της παραλίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ανώνυμος 6:29
  Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο, αλλά φίλε μου σοβαρός κατ'εσένα είναι όποιος κατηγοράει μόνιμα τον δήμαρχο; Περίεργη λογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Συκοφάντης16 Μαΐου 2011 - 7:02 μ.μ.

  Η δήλωση ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Καλώς έγινε. Όμως ότι και η προηγούμενη Αρχή δεν συμφωνούσε είναι φάουλ. Δηλαδή πως έφτασε ο αγωγός στα αρχαία? ως δια μαγείας? Να είμαστε σοβαροί. Η διαδρομή που σήμερα έχει επιλεχτεί και μαρκαριστεί με κείνα τα κοκκινα σπρέϋ δεν την επίλεξε αυθαίρετα το υπουργείο. Κάνω λάθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η δήλωση του Δημάρχου γιά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι απόλυτα σωστή αφού γιά 24 χρόνια δεν επέτρεψε την κατασκευή του αγωγού, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες του Υπουργείου καί του Ασκούνη.Ο αγωγός είχε σταματήσει στα αρχαία το 1983.Είναι αστείο το ότι το Υπουργείο ζήτησε άδεια από τον Δήμο γιά να σημαδέψει με σπρέϋ την διαδρομή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καιρός γαρ εγγύς17 Μαΐου 2011 - 1:34 π.μ.

  Το ότι αντιλαμβάνονται όλοι την πολιτική ως στοχευμένη τοποθέτηση, εμένα με αφήνει αδιάφορο. Γιατί πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Το κείμενο που διάβασα σημαίνει ότι το ανώτατο θεσμικό όργανο της περιοχής, που είναι ο Δήμαρχος θα κάνει ότι είναι δίκαιο για να μην καταστραφεί η κοινότητα του Μοσχάτου. Μαζί σου Δήμαρχε αλλά πρόσεχε. Πρόσεχε μην μας απογοητεύσεις. Και αν κάποιοι σε πιέσουνε να θυμάσαι, ότι οι πολίτες όσο τους στηρίζεις θα σε στηρίζουνε. Μην κάνεις πίσω...... η δημοκρατική νομιμοποίηση δεν έρχεται από τα πάνω ΑΛΛΑ από τα κάτω. Περιμένουμε και άλλες δίκαιες λύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια