Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες

Δεν θα παραξένευε κανένα αν επαναλαμβάναμε την διαπίστωση ότι «ίδιον του Έλληνα» είναι ο διχασμός.
Στην δική μας, την πολύ …μοσχατιώτικη περίπτωση, το αξιοσημείωτο είναι πως είμαστε διαιρεμένοι ακόμη και όταν συμφωνούμε!
Να, πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του τυφλού Αγωγού που θέλουνε να μας κοτσάρουνε οι ανευθύνως διοικούντες τον τόπο και οι τυφλοπόντικες των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
Όλοι λένε ότι Αγωγός δεν περνάει από το Μοσχάτο πάει και τελείωσε.
Ο κ. Δήμαρχος αναφώνησε «Όχι».
Η αντιπολίτευση κραύγασε «non pasaran».
Οι κάτοικοι των οδών που θα οργωθούν, όχι μόνον βροντοφώναξαν «Ποτέ», αλλά πασπαλίσανε την αγωνιστική τους άρνηση και με μπόλικα μπινελίκια στη διάρκεια της αλησμόνητης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Μ&Τ, στις 23 Μαρτίου 2011.
Σήμερα, οι Μοσχατιώτες που κατά τα άλλα συμφωνούν στο ζήτημα του Αγωγού, είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, οι οποίες με την σειρά τους είναι διαιρεμένες 2-3 υποομάδες!!!
Θα μπορούσαμε να σπάσουμε πλάκα με την κατάσταση, αν δεν βλέπαμε με αγωνία και περισσό φόβο τα επερχόμενα.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι «από πάνω» πιέζουν αφόρητα για την εκτέλεση του «έργου», προβάλλοντας την υπερτοπική σημασία και αναγκαιότητα του Αγωγού.
Πριν γίνουμε καμιά νέα Κερατέα, θαρρώ πως είναι ώρα να αποβάλουν όλοι τις φοβίες τους και να κάτσουν να συνεργαστούν.
Και νομικοί υπάρχουν για να οργανώσουν την αίτηση ακυρότητας, και τεχνικοί με σπουδαίες θέσεις κατά του Αγωγού, αλλά και η κοινή πολιτική βούληση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου.
Άρα, μπορούμε και πρέπει να τα βρούμε...
Εδώ στο εξαιρετικό έργο του Σακελλάριου τα βρήκανε οι αλληλοϋποψιαζόμενοι Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες… και δεν θα μπορέσουμε ΕΜΕΙΣ;
Λιγάκι θέληση χρειάζεται.

3 σχόλια:

 1. Αλέξανδρος Π.7 Μαΐου 2011 - 11:52 π.μ.

  Άψογο και οξυδερκές άρθρο. όμως δεν είναι και τόσο ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ όλοι εκεί στο δημαρχείο. Τους τρώει βλέπεις ο κομματικός πατριωτισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ Η ΤΟΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ?
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυλόπορτα 3ου Δημοτικού7 Μαΐου 2011 - 11:32 μ.μ.

  Υπάρχουν ορισμένες υπερβολές και καχυποψίες από κάποιους, αλλά η ενοποίηση όλων σε ένα μέτωπο είναι πρωτοβουλία που ανήκει στον δήμαρχο. Είναι ώρα να την πάρει, είτε του αρέσει είτε όχι. Βλέπουμε και κρίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια