Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

"Δεν Εφησυχάζουμε" Alert

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».
Αυτή ήταν η αποστροφή του κ. Ευθυμίου μετά την νικηφόρα έκβαση του τιτανίου αγώνα που διεξήγαγε η δημοτική αρχή ώστε να μην γίνει ξενώνας μεταναστών (ή λαθρομεταναστών σύμφωνα με «το γουστάρω» ένιων εκ των κατοίκων) το κτήριο του πρώην ξενοδοχείου «Φοίβος», στην οδό Κανάρη.
Αποδεικτικό του θριάμβου ένα χαρτί που κουνούσε στον αέρα ο κ. Δήμαρχος καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής κινητοποίησης και το οποίο ήταν έγγραφο της υφυπουργού κ. Νταλάρα, με το οποίο διαβεβαίωνε τους μοσχατιώτες ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άνοδος» δεν επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί για τους σκοπούς της, που ήταν να εγκαταστήσει μετανάστες, ή λαθρομετανάστες στον περιβόητο, πλέον, "Φοίβο".
Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε λοιπόν συμπολίτες.
Αύριο, κατά συνέπεια, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια γενική κινητοποίηση στην παραλία και να προειδοποιήσουμε προληπτικά την Τουρκία ότι δεν θα ανεχτούμε απόβαση από την πλευρά της.
Μεθαύριο, θα πρότεινα να στήσουμε μια διαμαρτυρία προς όλους όσους ιδιοκτήτες έχουν νοικιάσει δωμάτια, studios ή διαμερίσματα σε αλλοδαπούς, συγνώμη μετανάστες ήθελα να πω ή καλύτερα λαθρομετανάστες (η λέξη είναι πιο μπουγιόζικη και αποτελεσματική).
Παραμεθαύριο να συγκεντρωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε για κάτι άλλο… κλπ, κλπ…
Πάντα κάποιος λόγος θα ανακαλύπτεται για να θολώνονται τα νερά της απραξίας της δημοτικής αρχής.
Τσιμουδιά π.χ. για το διαλυμένο Πνευματικό Κέντρο και μια σειρά άλλων προβλημάτων.
Απλά τώρα που βρήκαμε παιχνιδάκι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε»
Εγώ πάντως ήμουν τόσο ήσυχος χτες... και ανέγγιχτος... από τους κινδύνους που ανακαλύπτουν κάποιοι…
Αντί της ξενοφοβικής μάζωξης προτίμησα να πάω στην έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του φίλου και συμπολίτη Κώστα Καρνάβα.
Εκεί κεράστηκα με χρώματα, ευαισθησία, φιλικότητα και ένα ποτηράκι κρασί, αντί το φαρμάκι της ξενοφοβίας και της χειραγώγησης..
Φιλάκια

----------------------------------------------------------------
(Για την αλήθεια της υπόθεσης Φοίβος θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό άρθρο, γιατί αρκετά παράφωνα τραγούδια ακούσαμε – με το ζόρι)

5 σχόλια:

 1. Πηγα τοιχο - τοιχο από περιέργια και έπαθα σοκ ο ανθρωπος. Κάθε καρυδιάς καρύδι αλλά πιο πολύ στενοχωρήθηκα με την παρουσια ανθρώπων που πίστευα ότι είναι προοδευτικοι. Γιατί άλλο δεν θέλω τον ξενώνα, και άλλο γίνομαι ένα με τους ρατσιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θέλω να καταγγείλω ότι σχόλιο που έβαλα στο Μοσχάτο-Live δεν αναρτήθηκε. Δεν ήταν καθόλου υβριστικό. Στα συμπεράσματα που κάνει τον ενλόγω μπλογκ απλά πρόσθεσα την παρουσία ακροδεξιών οι οποίοι μάλιστα τραγουδήσανε τον εθνικό ύμνο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2011 11:19 μ.μ.
  Φίλε/η όσο τοίχο-τοίχο και να πας η περιέργεια έχει και τα κακά της. Χειρότερη εικόνα από τους ρατσιστές είναι αυτή των προοδευτικών και των πασόκων που έσπευσαν στην συγκέντρωση της Κανάρη, άλλοι για ελεεινά μικρο-αυτοδιοικητικά οφέλη και άλλοι αιχμάλωτοι της τακτικής του δήμαρχου. Χρυσή Αυγή, Λάος και ΠΑΣΟΚ χέρι-χέρι. Λαμπρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμος 27 Μαΐου 2011 10:13 π.μ.
  Προφανώς τώρα πέρα από φήμες, ξέρεις από πρώτο χέρι την τακτική του "καλού" Μοσχάτο-Live... Όπως άλλωστε και τόσοι άλλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια επιστολή χωρίς μάλιστα υπογραφή της κ.Νταλάρα επιβεβαιώνει 100% ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα ίδρυσης ξενώνα μεταναστων στο Μοσχάτο όσο και αν ο κ.Ευθυμίου θέλει να το παρουσιάσει σαν στοιχείο.Απλά ο κ.Ευθυμίου εκμεταλεύτηκε το γεγονός για μικροπολιτικά παιχνίδια.Η κ.Νταλάρα μετά από έρευνα που έκανε όπως λέει δεν προκύπτουν από πουθενά τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις απευθυνόμενη μάλιστα και στην ύπατη αρμοστία του Ο.Η.Ε.Κάποια σχετική αίτηση απορίφθηκε αμέσως χωρίς όμως να μας λέει τίνος ήταν η αίτηση και πουθενά δεν αναφέρεται το ξενοδοχείο φοίβος και η Μ.Κ.Ο ΑΝΟΔΟΣ που επικαλέστηκε ο κ.Ευθυμίου.Τώρα που γράφω αυτά οι δρόμοι του Μοσχάτου είναι σαν τα κανάλια της βενετίας.Δες αυτά κ.δήμαρχε και πάψε πλέον να μας περιπαίζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια