Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Κατηγορώ τους "γενίτσαρους" του ΤΟΣΥΝ

Σας παρουσιάζουμε την τοποθέτηση που έκανε ο Πολύδωρος Πατσουράκης μέσα σε μιά θυελλώδη συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ. Με ειλικρίνεια και δυναμισμό μίλησε έξω από τα δόντια για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου, εξαιτίας των μεθόδων μιάς έξωθεν καθοδηγούμενης ομάδας, η οποία ταυτόχρονα είναι και αυτοκαθοδηγούμενη, χαράζοντας το δικό της μπαϊράκι.
Στα όσα έγιναν στην χτεσινή συνεδριάση, στην κατάσταση που επικρατεί και στις προοπτικές του ΤΟΣΥΝ, θα επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν.


Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο επίπεδο του Διοικητικού Συμβούλιου, με υποχρεώνει ταυτόχρονα με την συζήτηση του βασικού θέματος της σημερινής συνεδρίασης, να τοποθετηθώ εφ’ όλης της ύλης. Αυτό ελπίζω να πράξετε όλοι.

1

Το ΤΟΣΥΝ αντιπροσωπεύοντας κατά έγκυρο και θεσμικό τρόπο τους νέους από 15 μέχρι 28 ετών, υποτίθεται ότι έχει σαν σκοπό να αφουγκράζεται, να οργανώνει, να προβάλει και να προωθεί τα ζητήματα που αφορούν την Νεολαία, είτε αυτά έχουν σχέση με την πόλη μας, είτε άπτονται του γενικότερου κοινωνικού συνόλου. Οι παραπάνω υποχρεώσεις του Τοπικού Συμβουλίου θα έπρεπε μέσα από την δυναμική και την κινητικότητα του κάθε νέου και της κάθε νέας να μας αναγορεύουν σε καθημερινούς συνομιλητές και συνεργάτες των άλλων τοπικών φορέων και να παραμερίζουν τις όποιες αδυναμίες προκύπτουν από τον συμβουλευτικό χαρακτήρα του. Ο δήθεν μη αποφασιστικός χαρακτήρας του ΤΟΣΥΝ είναι η δικαιολογία για τους συμβιβασμένους και το βούτυρο πάνω στο ψωμί του κάθε είδους φορέα που θέλει να μας έχει στη γωνιά.

Ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου με όρεξη για δημιουργία, που θα την χαρακτήριζε η κοινή και ενωτική δράση των Μελών του Δ.Σ., με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων και την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων του Μοσχάτου σε εκδηλώσεις και δράσεις του ΤΟΣΥΝ ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων και απόδειξη αυτού είναι η δημιουργική συνεργασία που έχω με το μέλος του ΤΟΣΥΝ Γεώργιο- Μαρίνο Παπανικολάου που αν και ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους χαράζουμε πορεία μαζί για τα θέματα που άπτονται της νεολαίας(αν και έχω κατηγορηθεί γι ‘αυτό). Ποτέ όμως δεν φανταζόμουνα την αντίδραση που θα συναντούσα και μάλιστα μέσα στους κόλπους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λίγο πριν και κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου του ΤΟΣΥΝ, σε συναντήσεις που είχα με Μέλη του Δ.Σ., αλλά και τον τέως Πρόεδρο,μου τέθηκε ένα πλαίσιο πολιτικής με το οποίο εν πολλοίς συμφωνούσα, καθώς θεώρησα ότι προωθούσε την αντίληψη της δημιουργικής συνεργασίας με το Δήμο. Καθώς από χαρακτήρα, αλλά και θέση αρχών, είμαι οπαδός του διαλόγου και της συνεννόησης, είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσα να το δω διαφορετικά, αν και για κάποιους άλλους εκλήφθηκε ως πολιτικό πλαίσιο στο οποίο έπρεπε να υποταγώ. Ήταν μία πολιτική γραμμή που ενώ για εμένα πρόβαλε την συνεργασία, κατά τους άλλους προϋπέθετε την υποταγή μου στην Δημοτική αρχή ή τουλάχιστον την μη άσκηση κριτικής σε πράξεις του Δημάρχου οι οποίες πιθανόν δεν θα μου άρεσαν! Το αστείο είναι ότι ποτέ ο κ. Ευθυμίου δεν μου ζήτησε κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι οι γενίτσαροι είτε είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, είτε τους αρέσει να δουλεύουν στο όνομα του Σουλτάνου, αλλά εν αγνοία του Σουλτάνου!

Οι επίσημες σχέσεις του ΤΟΣΥΝ με την Δημοτική αρχή ήταν άψογες. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να είναι διαφορετικές. Ήδη από την πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο υπήρξε καλό κλίμα που εκφραζόταν μέσα από την δέσμευση, τόσο για αναζήτηση χώρου με σκοπό την στέγαση του ΤΟΣΥΝ, όσο και για συμμετοχή ενός εκπρόσωπου του ΤΟΣΥΝ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου με δικαίωμα λόγου (όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος). Επίσης άριστη συνεργασία υπήρξε και με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Καπετανάκη η οποία είναι ο άμεσος σύνδεσμος μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του ΤοΣυΝ.

Η ένταση στις σχέσεις με τον Δήμο – αν ποτέ υπήρξε τέτοια – υποτίθεται ότι ξεκίνησε με αφορμή ένα Δελτίο Τύπου του ΤΟΣΥΝ σχετικά με τον εμπρησμό στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου, το οποίο πλασαρίστηκε με αρνητικό τρόπο από ορισμένα blogs, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι και Μέλη του ΤΟΣΥΝ! Παρόλα αυτά, στο ζήτημα του 1ου Λυκείου τα πράγματα είναι καθαρά ως προς τη σωστή δράση του ΤΟΣΥΝ και αποκαλυπτικά της δολιοφθοράς κάποιων άλλων. Η επίσκεψη στο κτηριακό συγκρότημα της παραλίας ήταν εν γνώσει όλων των Μελών του Δ.Σ. και έγινε μετά από πρόσκληση των μαθητών. Το ολιγομελές της αντιπροσωπείας του ΤΟΣΥΝ οφείλεται στο βαθμό ανταπόκρισης του καθένα, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο, τις υποχρεώσεις και τις σκοπιμότητες. Τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του ΤΟΣΥΝ δεν είναι παρά μεταφορά των απόψεων των μαθητών και του διευθυντή του 1ου Λυκείου. Οι επικρίσεις και από Μέλη του ΤΟΣΥΝ, για αντιπολίτευση κατά της Δημοτικής αρχής έφτασαν στα όρια της λογοκρισίας.

Τα ίδια Μέλη, ήταν εκείνα που φρόντισαν να απομονώσουν και να αποβάλουν το ΤΟΣΥΝ από το να συμμετάσχει σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη Νεολαία, με χαρακτηριστικότερο αυτό του Καρναβαλιού του Μοσχάτου. Έκοβαν και έραβαν στα καρναβαλικά δρώμενα, εν αγνοία του ΤΟΣΥΝ.

2

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τα όσα συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την φιλανθρωπική εκδήλωση που οργανώσαμε ως ΤΟΣΥΝ, σε συνεργασία υποτίθεται με την Ένωση Γονέων - Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Δασκάλων Π.Ε. Μοσχάτου – Καλλιθέας και υπέρ του σωματείου «Η Αγάπη Υπάρχει». Η χρήση της έκφρασης: «υποτίθεται» γίνεται, γιατί η βοήθεια και η συμμετοχή των παραπάνω φορέων ήταν υποτυπώδης και έφτασε μέχρις του ορίου μιας απλής παρουσίας 2-3 ανθρώπων. Γεγονός είναι ότι ενώ οι ίδιοι βοήθησαν υπήρξε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος από άλλους παράγοντες. Η εντύπωση ότι με την παρουσία των φορέων αυτών θα μπορούσαμε να επιτευχθεί μεγαλύτερη παρέμβαση στην κοινωνία του Μοσχάτου, ήταν λάθος. Θα μπορούσαμε μόνοι μας να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά η μουσική βραδιά είχε κάποια επιτυχία και ένα έστω και μικρό χρηματικό ποσόν συγκεντρώθηκε υπέρ των απόρων.

Εκεί όμως που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα είναι με την συμπεριφορά κάποιων Μελών του Δ.Σ., τα θεώρησαν καλό όχι μόνον να καταφθάσουν αργά – άρα να μην βοηθήσουν ούτε κατ’ ελάχιστον - αλλά και είναι εξοπλισμένα με κριτική και απειλές.

Στο τέλος της εκδήλωσης και προσπαθώντας να εξασφαλίσουν όρους ασφαλείας για να μην ακουστούν, με κατέκριναν ως υπεύθυνο μιας αποτυχημένης εκδήλωσης! Μάλιστα μου εξήγησαν ότι η εκδήλωση σαμποταρίστηκε εξαιτίας της συμμετοχής μου (πριν κάποιες ημέρες) σε συνεστίαση της παράταξης του κ. Κρεμμύδα, «Πολίτες Μπροστά», την οποία χαρακτήρισαν ως πολιτική πράξη που δεν αρμόζει για ένα Πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ!

Δηλαδή η απόφαση του τέως Προέδρου του ΤΟΣΥΝ να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες εκλογές, ήταν πράξη απαράδεκτη; H φημολογούμενη πρόσληψη Μέλους του ΤΟΣΥΝ στον Δήμο (ως συμβούλου του Δημάρχου) είναι πράξη απαράδεκτη; Γιατί η παρουσία μου σε άλλες εκδηλώσεις τοπικών φορέων και κυρίως δημοτικών συνδυασμών δεν θεωρήθηκαν άξιες δυσμενούς κριτικής;

Συνεχίζοντας τις ‘συμβουλές’ τους, με παρότρυναν να σταματήσω να το παίζω ανεξάρτητος, να σταματήσω να μιλάω και να έχω σχέσεις με άτομα που ανήκουν στον συνδυασμό του κ. Κρεμμύδα και πως ‘αν δεν πάω μαζί τους’ θα έχω πόλεμο και οποιαδήποτε ενέργεια μου στο μέλλον θα σαμποταριστεί όπως και σήμερα.

Δηλαδή τα εφιαλτικά ερώτημα που τίθενται είναι: Έχω δικαίωμα ελεύθερης βούλησης, ναι ή όχι; Ζούμε σε ευνοούμενη δημοκρατική χώρα ή στην Χιλή της εποχής Πινοσέτ; Πρέπει να δηλωθώ κάπου ώστε να αποκτήσω κηδεμονία;

Όπως γίνεται φανερό η φιλανθρωπική εκδήλωση σαμποταρίστηκε επειδή χαρακτηρίστηκε, καλύτερα στιγματίστηκε, ως «κρεμμυδική». Οι κριτικές και οι «συμβουλές» έδεσαν με τις κραυγαλέες απουσίες πολλών.

Μέσα σε αυτόν τον κανιβαλισμό, η συμβουλή που εκτός των άλλων μου δόθηκε από τους καλούς «εν ΤΟΣΥΝ» συναδέλφους, δηλαδή να μην ξεχάσω να πάρω απόδειξη για τα χρήματα που θα αποδώσω στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Η Αγάπη υπάρχει», είναι σαφές ότι δεν έθιξε ούτε κατά χιλιοστό την τιμιότητά μου. Απλά χρεώθηκε στους συμβουλάτορες ως δείγμα ελεεινού χιούμορ.

Υπήρξαν και «προειδοποιήσεις» που κατά την δική μου εκτίμηση άγγιξαν τα όρια της απειλής, αλλά μη έχοντας πολιτική χροιά δεν επιθυμώ να εμπλέξω το ΤΟΣΥΝ, αφού ήδη έχω απευθυνθεί στην Αστυνομία και την Εισαγγελία.

3

Αυτή η κατάσταση είναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και καθώς φαίνεται να συμφωνούμε όλοι πως στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τότε: είτε στο υπόλοιπο της θητείας του παρόντος Δ.Σ. θα υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς αυτών που βάζουν προσκόμματα, είτε θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο. Αιχμάλωτος Πρόεδρος ή γυψαρισμένο ΤΟΣΥΝ, είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και μάλιστα ως τακτικές ατόμων τα οποία στο μέλλον δεν θα έχουν σχέση με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, αφού θα έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας που θα τους επέτρεπε ευκαιρίες για δολιοφθορές από τα μέσα. Ας τις συνεχίσουν έξω και μακριά από το ΤΟΣΥΝ.

Δεν ξέρω τι μελλοντικό ταξίδι επιφυλάσσει ο καθένας από εσάς για τον εαυτό του. Προσωπικά, θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για την πόλη μου και να μετέχω στα κοινά ανιδιοτελώς. Επαναλαμβάνω: ανιδιοτελώς! Στον αγώνα υπέρ των αναγκών της Νεολαίας και των νέων που σπουδάζουν, εργάζονται ή μαστίζονται από την ανεργία, θέλω να ξαναπροσπαθήσω από καλύτερες βάσεις. Στο δρόμο αυτό θα αναζητήσω κοινούς δρόμους και ειλικρινείς συνεργασίες με όσους ‘δεν χρωστάνε σε κανένα’.

Κλείνοντας, θέλω να καλέσω τα Μέλη του Δ.Σ. να αναλογιστούν αν μπορεί αυτό το Συμβούλιο να εξαντλήσει με επάρκεια το μικρό υπόλοιπο της θητείας του. Η απάντηση πρέπει να δοθεί με ένα Ναι ή ένα Όχι στο ζήτημα εμπιστοσύνης στον Πολύδωρο Πατσουράκη, όχι ως κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά ως Προέδρου του ΤΟΣΥΝ. Όχι άλλες δολοπλοκίες και υπονομεύσεις. Καθαρές στάσεις, πιά!

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.


Ο Πρόεδρος του ΤοΣυΝ Μοσχάτου

Πατσουράκης Πολύδωρος37 σχόλια:

 1. Πολύδωρε χτύπησες λιμιτ-άπ στην εκτίμηση μου. ιλικρινά αν υπάρχουν μαγνητοφωνημένα πρακτικά θέλω να μας δώσεις κόπια να δουμε όσοι δεν είμασταν εκεί τι απάντησαν τα καλόπαιδα. Μπορείς όμως να το κάνεις κι εδώ, περιληπτικά. Μπράβο και πάλι Πολύδωρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ιλικρινά=ειλικρινά.
  Φαίνεται ότι δεν πάτησα καλά το "ε".
  Αλλά με τέτοιο κατηγορώ μάλλον θα έπρεπε να κάνω λάθος στο "α"...
  αααααααααααααααααα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. έχουν γίνει σοβαρά τέτοια γεγονότα?? Αν ισχύουν μπράβο που είχε τα κότσια να βγει να τα πει. Αλλά είναι και λάθος που έκατσε σε πλαίσιο πολιτικής. ποιοι είναι αυτοί που ορίζουν πλαίσιο πολιτικής??? Τι έγινε στο θέμα εμπιστοσύνης?? Ποιός-ποιοί του θέσανε θέμα το που πάει και χορεύει??? Μα καλά που ζούμε?? Τραγική η κατάσταση ναι μεν μπράβο του αλλά σενα τέτοιο νοσηρό κλίμα φεύγεις. Είναι χαμηλού επιπέδου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητή Μοσχατούπολις έχω μία απορία που φτάνει στα όρια της έκπληξης με την γαϊδουριά και τον αμοραλισμό κάποιων που παριστάνουν τους τρελούς: Λένε λοιπόν αυτά τα παλικάρια ότι ο Πατσουράκης δεν μπορούσε ως Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ να συμμετάσχει στην συνεστίαση του Κρεμμύδα γιατί κάτι τέτοιο δεν του το επιτρέπει η θέση του. Και λέω κι εγώ, μαζί σας ρε καλόπαιδα έχετε δίκιο. Εσείς όμως πως κάνετε την κριτική σας; Σε ποιόν Όλυμπο είσαστε καθισμένοι και μας παρουσιάζεστε σαν παρθένες την ώρα που είσαστε ξεχαρβαλωμένες οδαλίσκες στην αυλές του Ντερέκα τη μιά, του Ευθυμίου την άλλη; Προσφάτως μάλιστα και στο χαρέμι του Σιώκα; Αμα βολτάρει κανείς στα φωτογραφικά άλμπουμ του Χριστόπουλου στο «Ξεκινάμε» και στα Facebook θα λαλίσει από τις «πολιτικές πόζες» σας. Ρε μας δουλεύουνε; Λίγο ανδρισμό δεν διαθέτουν; Εκτός και οι ποιητές θέλουνε να μας πούνε ότι τα απλά μέλη του ΤΟΣΥΝ μπορούν, ενώ στο πρόεδρο απαγορεύεται. Τότε καλά κάνει και παραιτείται ο Πατσουράκης. Καλό παιδί είναι, αλλά όχι και τόσο μαλάκας φαντάζομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαίρομαι που το εκανες. Επιτέλους. Στις ερχόμενες εκλογές για το ΤοσυΝ είμαστε μαζί σου Πολ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. γουστάρω εξήγηση. Я люблю это объяснение. θα θελα να βλέπου τα μούτρα τους. ανακατευεις το λάδι με τα σκατά, αλλά στο τέλος τα λάδι θα βγει επάνω μόνο του. с Пасхой

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η πλάκα ειναι ότι του ετοιμάζανε μομφή και καλά μου, νομίζοντας ότι ο Πολ θα εξακολουθεί να τους φοβάται, αλλά έλα που τους χώθηκε με ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που τους φύγανε τα αυτιά. Το χειρότερο ήταν που καταλάβανε ότι και καταγγελία στην αστυνομία υπάρχει και μάρτυρες υπάρχουν που στήσανε αυτί και άκουσαν... Αυτά λένε οι ειδήσεις. Για να δούμε τώρα τι θα μας γράψουνε στο LIVE-LIFE. Γιατί δε μπορεί κάτι θα προσπαθήσουνε να περισώσουνε. Άντε καμάρια μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Προ ημερών ο Παπανικολάου καθότανε στο αρχηγικό πάνελ του συνδιασμού του Σπανάκη, και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Μετείχε μάλιστα σε ξεκάθαρη πολιτική διαδικασία έστω και τοπικού χαρακτήρα. Ούτε αυτό τους πείραξε. Ο Πατσουράκης σε μια συνεστίαση πήγε ρε υποκριτές. Κοινωνικού χαρακτήρα εκδήλωση που παραυρεθήκανε και άνθρωποι που όχι μόνο δεν ανήκουν στην παράταξη Κρεμμύδα, αλλά ψήφισαν και Ευθυμίου. Και σαν Κρητικός σηκώθηκε να χορέψει κρητικό χορό, κατι στο οποίο ουδείς κρητικός αντιστέκεται, ρε ιούδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κε Πατσουράκη
  Αν νομίζεις ότι όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του σουλτάνου είσαι τρομερά αφελής για να μην σε χαρακτηρίσω με καμμία πιό βαριά κουβέντα.Επίσης δεν γνωρίζεις ότι ποτέ ο σουλτάνος δεν ζητάει ο ίδιος αλλά βάζει τα τσιράκια του για να πετύχει το στόχο του?Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο σουλτάνο(που παρεπιπτόντως τον έψαχνες και του έστελνες μηνύματα το βράδυ της εκδήλωσης) που θέλει να χειραγωγίσει ακόμη και αυτό το απαξιωμένο όργανο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το περιγέλαστο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν όταν πήρε το λόγο ο Αετιδεύς.Οι κορώνες και το παραλήρημά μου σε έκανες να αναρωτιέσαι αν μιλάει κάποιος άγνωστος.Επαναστατικες κορώνες και παραινέσεις για επαναστατικό μχαρακτήρα των νέων που δεν ανέχονται εξουσίες, παλεύουν ,εναντιώνονται στο κατεστημένο και ένα σωρό άλλες κορώνες.Και από ποιον ρε παιδιά.Τον απόλυτα συμβιβασμένο νέο με το κατεστημένο και την εξουσία, προς χάριν της εξουσίας που επιδιώκει.Ρε αυτος δεν έχει καμμιά τσίπα. κοροιδεύει ακόμα και τον ευατό του.Τόλη δυστυχώς για σένα μόνο τη δουλειά σου σε ενδιαφέρει να κάνεις.Την ώρα που άλλοι νέοι παλεύουν για πολλά που τους ενδιαφέρουν και μάχονται εσύ δυστυχώς μάχεσαι μόνο και μόνο για σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η μεγάλη πλάκα χθες ήταν όταν πετάχτηκε η κ.Καπετανάκη και με επιταχτικό ύφος πλησίασε το προεδρείο και απαίτησε δίκην εισαγγελέα τη διακοπή της συνεδρίασης λες και ήταν αυτή που διοικούσε μέσα εκεί.Αμέσως αντέδρασε έντονα ο κ. Ζώταλης λέγοντας στην κυρία.- με ποιο δικαίωμα απαιτείται κάτι τέτοιο κ. Καπετανάκη αφήστε τα παιδιά να κάνουν ότι νομίζουν.Δεν χρειάζονται ούτε προστάτες ούτε εισαγγελείς.Οπου κάτσει κάτσει η κ.Καπετανάκη.Μεγάλος διάβολος αυτός ο Ζώταλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Re mono pou o Papanikolaou paizei mpala se allo gipedo apo to opoio den prokeitai na psarepsoun kana psifaki! To problima einai kathara endopasokiko ka

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ.

  ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ Η ΑΥΤΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. mprabo polidore apo negaluterous perimename na poune pragmta dustuxws kapoioi anoigoun ton lakko tou dimarxou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΟΥ!! ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΤΩΝ "ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ" ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΜΑΧΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Διαφωνώ εντελώς με την απόφαση του Πατσουράκη να παραιτηθεί. Αφού έχουνε τέτοια διαφορά να πάνε στην Γενική Συνέλευση γιατί υπάρχει σαν όργανο και εκεί να μπει το ζήτημα της διαφοράς και Πολιτικής και Ηθικής. Γιατί να φύγει ο Πατσουράκης όταν πρέπει να φύγουνε οι παλιόγεροι Οικονόμου και Δελεβίνιας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ποιός είπε ότι θα παραιτηθείο Πατσουράκης??? Εκεί να κάτσει να τους την σπάει.
  'Μελαχρινέ μου αστερισμέ για γέλασε λιγάκι
  να κάνω επανάσταση όπως του Πατσουράκη'.
  Να παραιτηθούν αυτοί που όταν ανοίγουν το στόμα τους δεν ξέρουν τι λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Διάβασα με προσοχή τα κείμενα σας σχετικά με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, όπως και αυτά που γράφει το Ζούμε και το Live. Το θέμα είναι πολιτικό και μέσα σε ένα πολιτικό θέμα είναι αυτονόητα πράγματα και η ένταση σε μια συνεδρίαση, αλλά και οι φράξιες. Άρα ο κ. Παπανικολάου δεν πρέπει να εκπλήσσεται. Του θυμίζω τι έγινε με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Είναι φανερό ότι η λογική του πρόεδρου δεν μπορεί να πάει μαζί με αυτούς που βασιζόμενοι σε ένα αριθμητικά ισχυρότερο συσχετισμό προσπαθούν να επιβάλουν την δύναμη τους. Με ναρκοθετημένο πρόεδρο και εσωτερική φράξια που κοντράρει τον πρόεδρο, δεν πάει το πράγμα. Ότι κι αν λέει ο νόμος για τον τρόπο λειτουργίας του Τοπικού Συμβούλιου, ο νυν πρόεδρος οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμα του και να αφήσει αυτούς που τον αμφισβητούν να εκφράσουν την "δημιουργική" αντίληψη τους. Η λέξη μπήκε σε εισαγωγικά γιατί αν είχαν θέσεις και ιδέες θα έπρεπε να τις είχαν επιβάλει τόσο καιρό. Το ζήτημα είναι ότι πια δεν πάει άλλο και η μόνη λύση είναι ένα νέο διοικητικό συμβούλιο όπου για μένα είναι καθαρό ότι ο καθένας πρέπει να αντιπροσωπεύει πολιτικά «κάτι». Που να μπορεί να πάει σε όποια εκδήλωση του αρέσει, και να χορέψει από Κρητικό πενταζάλι μέχρι συρτό και μπάλο. Ενα διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται, που να δουλέψει πραγματικά για τη Νεολαία. Η προεδρία Σιώκα απέτυχε. Η προεδρία Πατσουρακη και να ήθελε να κάνει κάτι δεν μπόρεσε γιατί υπονομεύτηκε. Πάμε σε εκλογές όπου κανείς πια να μην κρυφτεί ότι τάχα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ας σχηματιστούν ρεύματα, συνεργασίες και παρατάξεις ώστε να προκύψουν καθαρές λύσεις και ντομπρες σχέσεις. Είναι προτιμότερο. Ευτυχώς πάντως που αποχωρούνε Οικονόμου και Δελαβίνιας ώστε να ησυχάσει το πράγμα, γιατί άλλο εσωτερική διχόνοια, άλλο παρέμβαση από τα έξω που γίνεται ορατή και καταπολεμιέται. Για τον υπό παράιτηση Πρόεδρο ήθελα να πω ότι τώρα είναι η ευκαιρία του. Αν κωλυσιεργήσει με το τι λένε τα ΦΕΚ και άλλα κολπάκια που τον συμβουλεύουν μερικοί τότε χαντακώνει το μπράβο που κέρδισε και ήδη κυκλοφορει θετικά στα στέκια του Μοσχάτου. Εξάλλου τέτοιο προεδριλίκη να το χέσω ρε Πολύδωρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ Ανώνυμος 19/4 11.27
  Re megale to mono pou se koftei einai pote 8a paraiti8ei o patsourakis? Giati, gia na analavei o Matzavas na so8oume? Aei xa8ite re kifines. Pol me to passo sou re megale, na tsitsirizontai ta partalia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Λέτε να παραιτηθούν ο Οικονόμου και ο Δελαβίνιας.
  Γιατί μόνο αυτοί;
  Να παραιτηθεί και ο Μαντζαβάς και ο Παπανικολάου εφόσον και αυτοί δεν τον στήριξαν.
  Όλοι να παραιτηθούν για να μην τον υπονομεύουν.
  Αυτή είναι η λύση και όχι η παραίτηση του Προέδρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Oι εχθροί σου είναι κοντά σου Πολύδωρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. η προβοκάτσια του 11.42 είναι φανερή. Αντι να αναλογιστεί το λάθος τους που δεν έκαναν καλό 'μάθημα' στο Μαντζαβα και έλεγε ότι ναναι για να γίνει πραξικοπηματικά πρόεδρος.τΤου βγάλανε και άρθρα για την ανωνυμία.. που δεν τους βγήκε η ραδιουργία της μομφής που ετοιμάζανε (όπως τους δασκαλέψανε).Μπλέκουν και τον Παπανικολάου που τόσο καιρό βρίζανε. Τα άλλα 2 μέλη του ΤΟΣΥΝ που ήτανε??? Που πιάσανε όλα τα μέλη και τους ζυμώνανε για να τους βάλουν ασπίδα στα δικά τους λάθη πετάγοντας τυράκια-θέσεις τέτοιοι άντρες...Θέλουν την νεολαία να την κάνουν μαγαζάκι όπως έχουν κάνει και αλλού. Πατσουράκη δεν αξίζει όμως να είσαι εκεί μην χαμηλώνεις το επίπεδο σου. Η διάλυσετα όλα ή παραιτήσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Συγνώμη ρε παιδιά και οι 4 δεν θελουνε τον Πατσουράκη γιατι μόνο για τον Δελαβίνια (που για εμένα είναι ο καλύτερος μέσα στο ΤΟΣΥΝ) και ο Οικονόμου να παραιτηθούν; Ολοι ειναι ηλίθιοι και ο Πατσουράκης είναι ο καλύτερος; κάτι δεν μας λέτε σωστά μου φαίνεται..πολύ υποστήριξει στον Πατσουράκη και νομίζω πως τα γράφει το ίδιο χέρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. μια λέξη υπάρχει για όλα αυτά αίσχος προκαλεί αηδία τι είδους συμφέροντα υπάρχουν. αλήθεια ποιο μέλος του τοσυν πάει για σύμβουλος;; Είναι για γέλια η κατάσταση. γενίτσαροι μου άρεσε η λέξη ο πασάς ποιος είναι;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Χτες γύρω στις 11 το πρωί έστειλα 3 σχόλια στο "Μοσχατούπολις", στο "Ζούμε Μοσχάτο" και στο "Μοσχάτο-Live" σχετικά με την κρίση στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Το σχολιό μου δημοσιεύτηκε στα δύο πρώτα μπλόγκ, ενώ το Live όχι. Εδώ δεν πρόκειται για λογοκρισία, μιάς και δεν βρίζω κανένα, αλλά την αισχίστου είδους λογοκρισία. Η διαγωγή του κυρίου Οικονόμου επιβεβαιώνει τις αρνητικές κρίσεις της νεολαίας και της γειτονιάς μας γενικότερα. Τον καταγγέλω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. доброе утро из Москвы. Χτες είχα πει για το λάδι και τα σκατά. είχα δίκιο ρε vertigo. Όμως μη νομίζεις ότι δεν έβαλε το σχόλιο σου. Το βαλε αλλά δε φαίνεται γιατί είναι σκεπασμένο από κακά.с Пасхой και να προσέχετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Τι να πεις ρε φίλε i am in vertigo εδώ έχουν φτιάξει ως αρθρο τι έγινε στο συμβούλιο το οποίο είναι όχι κίτρινο όχι διαστρεβλωτικό δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Και το μόνο blog που έβγαλε την τοποθέτηση του Προέδρου είναι αυτό.Θα μου πεις θα βάλουν οι ιδιοκτήτες των 2 σιαμαίων την τοποθέτηση (που αναφέρεται και για αυτούς);;; Αν είχαν τα κότσια θα το έβγαζαν όχι να βγάλουν μόνο την δική τους πλευρά. Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Και μόνο ότι ανεβάσανε κείμενο για την συνεδρίαση μετά από δύο μέρες ,τόσο τους πήρε να συνέλθουν και χωρίς την εισήγηση-τοποθέτηση Προέδρου,
  για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα κρίμα .
  Με μια εισήγηση καταπέλτη από τον Πρόεδρο χάσανε την μαγκιά τους και τον τσαμπουκά τους, να ασχολείσθε με το σπορ που ξέρετε κάνα τρακάρισμα καμιά φωτιά τέτοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Καταφέρατε με το ζημωμά σας στον Πατσουράκη,ΝΑ διαλύσετε το ΤΟΣΥΝ. Για εμένα είστε υπεύθυνοι και δυστυχώς θα γραφτεί στην ιστορία οτί Κρεμμυδικοί οι οποίοι στηρίξαν την Νεολαία τώρα την καταστρέφουν. Η διάλυση καταλογίζετε στην παράταξη του ΚΡΕΜΜΥΔΑ. Αύτο είναι το μόνο σίγουρο. Βρήκατε ένα άβουλο πλάσμα και τον κάνατε σαν τα μούτρα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Σιγά την εισήγηση ρε μεγάλε.
  Από την πολύ μαγκιά έμεινε μόνος του και οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι αυτοί που με τις συμβουλές τους τον κατέστρεψαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. αγιες μέρες σκανδαλίζομαι αλλά ήθελα να βλεπα τα μούτρα τους όταν τους τα έχωνε.έμαθα ακούστηκαν και άλλες αλήθειες πολύ σημαντικές. Αλλά ρε Πατσουράκη τι κάθεσε και ασχολείσαι με τα Τσιράκια τσιράκια θαναι μια ζωή και αν αύριο βρεθεί αντιευθυμίου θα τον πουλήσουν όπως πούλησαν τον ντερέκα όπου είναι το χρήμα, να κανονίσουν την κωλάρα τους τους νοιάζει (θυμίζει σε κάποιους κατι;;) γιαυτο γλείφουν ακόμα και την καρέκλα που κάθεται ο δήμαρχος Τζάμπο μάγκες και έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ααα και παιδια να το ξέρετε πίσω σε όλα αυτά κρύβεται ο αετιδευς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. είδαμε τι κέρδισε και όταν ήταν με τον ντερέκα και με αυτούς που πήγαν μετά στον ευθυμίου μια ζωή ελεγχόμενο τον θέλατε και υπό και τώρα που χάσατε τον έλεγχο γιατί σας κατάλαβε τα βάζετε με τον κρεμμύδα αφου προσπαθήσατε να τον απειλήσετε. θέλατε από την αρχή να το χρεώσετε στον άρη γιατί σας βόλευε. αλλά τώρα ένας ένας θα φεύγει γιατί έχουν καταλάβει με τι αλητεία και βρώμα υπάρχει. Το σωστό είναι άλλο η συμπεριφορά των 'γενίτσαρων' θα είναι αιτία να αποτύχει η δημαρχία σκάβουν τον λάκκο του αλλά θα ναι αργά όταν το καταλάβει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. @ "Ανώνυμος" 12:30.
  Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω το βαθμό της ανοησίας σου να αποδίδεις τα συμβάντα στον Κρεμμύδα. Παντού φαντάσματα βλέπετε και δημιουργείται. Η κλίκα σας είναι γνωστή, όπως ορατή είναι η αδυναμία της κλίκας να κανει παρατραβηγμένες ενέργειες. Θα το φάτε το κεφάλι σας γιατί δεν κατανοείτε πολιτικά τα πράγματα. Ο κλέφτης και ο ψεύτης για λίγο χαίρεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Διαβάσατε τη ΜΑΧΗΤΙΚΗ; Τα παιδιά όχι μόνο δεν κοκκινιζουν αλλά κάνουνε κόντρα ρελάνς. Κάποιες βλακώδεις δικαιολογίες που βάλανε στα μπλοκ τους τις στείλανε σαν δελτίο τύπου ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ στην εφημερίδα. Αλλά ωραία εφημερίδα κι αυτή. ότι σκατό δώσεις αυτό και γράφει; Ή είναι κι αυτή πιά στο συνδικάτο της "άλλης" μεριάς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΕ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. @ EL
  Υποτάχτηκε με το αζημίωτο, δεν νομίζεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια